szymbo 11.09.07, 23:51 Jestem nową mieszkanką osiedla i chaciałabym zapytać kiedy rozpoczyna się sezon grzewczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agus256 Re: centralne ogrzewanie 12.09.07, 09:04 ja czekam na ogrzewanie z utęskinieniem. W nowych blokach jest jeszcze wilgoć i zimno-jest bardzo nieprzyjemnie. JEstem za włączeniem centralnego. pozdrawiam zmarzluchów Odpowiedz Link
tonieja12 Re: centralne ogrzewanie 12.09.07, 16:03 Witam. popieram pomysł do szybszego włączenia ogrzewania. Pozdr. GG Odpowiedz Link
kwiattekv6 Re: centralne ogrzewanie 13.09.07, 11:47 tak,tak,już czas na ogrzewanie bo mi synek rano marznie. Odpowiedz Link
marey1 Re: centralne ogrzewanie 13.09.07, 15:51 Do jutra CO powinno być włączone. Administartor RJ Odpowiedz Link
anucha7 Re: centralne ogrzewanie 13.09.07, 19:43 A dlaczego właściwie kocioł na c.o. nie mógłby być włączony cały czas? Przecież i tak cały czas dostarczana jest do naszych mieszkań ciepła woda. Poza tym chyba WSZYSTKIE mieszkania zaopatrzone są w zawory przygrzejnikowe, więc jeśli ktoś jeszcze nie chciałby grzać, to po prostu miałby je skręcone, a ktoś komu już jest za zimno po prostu odkręciłby zawory przy grzejnikach. Poza tym, jak sądzę, kocioł jest nowoczesny, więc zapewne wyposażony w regulator pogodowy - czyli włączałby się (ogrzewanie by się włączało) gdy temperatura na zewnątrz byłaby odpowiednio niska. Natomiast gdyby na dworze się ociepliło - kocioł automatycznie przestałby dostarczać gorącą wodę do grzejników. Odpowiedz Link
donpedr Re: centralne ogrzewanie 14.09.07, 20:04 > Do jutra CO powinno być włączone. No i... ? Na Koszteli 2 grzejniki zimne. pozdrawiam, Krzysztof Odpowiedz Link
arikhaan Re: centralne ogrzewanie 14.09.07, 20:52 na Jonatan 4 tez nie grzeja a nasz pan administrator sie zaklinal ze dzis wlacza i napweno do 20ej bedzie juz cos czuc ja to raczej czuje ze do poniedzialku bedzie bez zmian bo nie sadze zeby w weekend ktos poswiecil czas na dbanie o nasze cieplo po prostu super - ktos chyba liczy na nagly powrot lata oby sie nie przeliczyl pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link
marey1 Re: centralne ogrzewanie 15.09.07, 10:26 Szanowni Państwo Wszystkie kotłownie zostały wczoraj uruchomione! Jesli u kogoś w mieszkaniu nie działa CO to bardzo proszę skorzytać z telefonu do naszego konserwatora CO (który właczał CO) i zgłosić mu ten fakt. Wszytskie telefony podawałem w jednym z postów ale przypomne ze jest to firma BASTEN tel. 0 606 205 915 tel. 0 608 572 119 Administrator RJ Odpowiedz Link
marey1 Re: centralne ogrzewanie 15.09.07, 10:47 Dodatkowa informacja CO będzie działać jesli na zewnatrz będzie ponizej 12 stopni celcjusza (+/-) Jeśli ktoś z Państwa nie chce by ogrzewanie było włączone to poproszę o zakręcenie całkowicie grzejników natomiast tych z mieszkańców którzy życzą sobie ciepła prosze o sprawdzenie czy wszystkie grzejniki są otwarte Administrator RJ Odpowiedz Link
donpedr Re: centralne ogrzewanie 16.09.07, 00:03 No i fajno. Aktualnie mamy za oknem +9 st. CelSjusza a ogrzewanie nie działa. jak bardzo +/- należy traktować te 12 st.? No i czy w nocy również można wydzwaniać do panów serwisantów od CO? To się powoli przestaje robić zabawne. Pozdrawiam, Krysztof Odpowiedz Link
donpedr Re: centralne ogrzewanie 16.09.07, 03:02 Godz. 03:00. Za oknem 8 st. C. a ogrzewania ani huhu... Coś kiepski z Pana administrator, panie Marku. Nie pozdr. Krzysztof Odpowiedz Link
sevq Re: centralne ogrzewanie 16.09.07, 08:48 Wlaczenie samych kotlow CO chyba nic tu nie pomoze z tego co sie orientuje to w naszych instalacjach CO nie ma wody Odpowiedz Link
tonieja12 Re: centralne ogrzewanie 16.09.07, 09:10 Witam. Właśnie rozmawiałem z Panem z firmy Basten jutro rano mają zacząć uruchamiać CO. Pozdr. GG PS ..."Wszystkie kotłownie zostały wczoraj uruchomione!" Panie administratorze jakaś nie prawdziwa ta informacja!!! Odpowiedz Link
elwirra28 Re: centralne ogrzewanie 16.09.07, 15:25 Reasumując mam nadzieje, ze w końcu zaczną grzać bo od tej wilgoci i zimna już mnie choroba łapie. Pozdrawiam. P.S. Cieszę się, że administracja postawiła na samodzielność mieszkańców i w każdej sprawie informuje, ze można gdzieś tam zadzwonić Odpowiedz Link
arikhaan Re: centralne ogrzewanie 16.09.07, 21:10 taaa.... ja dzis z panem z firmy basten tez rozmawialam i mial dzisiaj kogos podeslac ciekawe kto tu nas robi w konia - pan z administracji bezczelnie twierdzac ze ogrzewanie zostalo wlaczone w piatek (dziwne ze nie dziala) czy pan od najnowszej info ze zaczna wlaczac od jutra prawde mowiac robi sie to coraz mniej zabawne - w koncu nikt laski nam nie robi bo za ogrzewanie placimy sami i czasy glebokiej komuny minely zeby prosic sie o swoje jesli firma basten nie daje rady obsluzyc naszego co to zmienmy firme ... albo administratora jesli nie potrafi zalatwic takiej prostej sprawy milej nocy zycze - miejmy nadzieje ze temp. nie spadnie ponizej 10 stopni i zaszyci pod kolderki jakos przetrwamy Iwona Odpowiedz Link
wiorol Re: centralne ogrzewanie 16.09.07, 22:11 Witam Nie wiem jak u Was ale u mnie przynajmniej od godziny kaloryferki cieplutkie. Cieple pozdrowienia Odpowiedz Link
arikhaan Re: centralne ogrzewanie 17.09.07, 09:13 no to pozazdroscic i pogratulowac u mnie wciaz wieje chlodem zarowno od kaloryfera jak i z mieszkania, ktore coraz bardziej sie wyziebia powoli robie zaklady kiedy w koncu to ruszy milego dnia Iwona Odpowiedz Link
arikhaan Re: centralne ogrzewanie 17.09.07, 12:09 najnowsze dane z linii centralnego ogrzewania - po kontakcie z panem administratorem uzyskałam informację, iz brak ogrzewania na osiedlu spowodowany jest nie wyzwiazaniem sie z obietnicy wlaczenia co przed weekendem przez firme basten, przy czym twierdzili oni ze ogrzewanie jest wlaczone przykre to bardzo, iz firma ktorej placi sie spore pieniadze nie wywiazuje sie z obowiazkow - a ponoc mamy wolny rynek i wydawalo by sie ze czasy kiedy sie placilo i bylo zaleznym od dobrego humoru jakiegos konserwatora c.o. juz dawno minely miejmy nadzieje ze administracji uda sie skutecznie rozwiazac ten problem, czego Panu Markowi i mieszkancom osiedla serdecznie zycze Iwona Odpowiedz Link
katechana1 Re: centralne ogrzewanie 17.09.07, 15:49 arikhaan napisał: > taaa.... ja dzis z panem z firmy basten tez rozmawialam i mial > dzisiaj kogos podeslac > ciekawe kto tu nas robi w konia - pan z administracji bezczelnie > twierdzac ze ogrzewanie zostalo wlaczone w piatek (dziwne ze nie > dziala) czy pan od najnowszej info ze zaczna wlaczac od jutra > prawde mowiac robi sie to coraz mniej zabawne - w koncu nikt laski > nam nie robi bo za ogrzewanie placimy sami i czasy glebokiej komuny > minely zeby prosic sie o swoje > jesli firma basten nie daje rady obsluzyc naszego co to zmienmy > firme ... albo administratora jesli nie potrafi zalatwic takiej > prostej sprawy > milej nocy zycze - miejmy nadzieje ze temp. nie spadnie ponizej 10 > stopni i zaszyci pod kolderki jakos przetrwamy > Iwona Niezła literówka Odpowiedz Link
sevq Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 08:34 Mam pytanie czy u kogoś z nowych bloków dzisiaj grzało CO? Odpowiedz Link
assessander Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 10:19 wczoraj grzało przez parę godzin, obecnie lipa. zaczynam sie zastanawiać w czym leży problem Odpowiedz Link
draganek11 Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 10:40 Sąsiedzi,czy to nie przesada? Jeszcze się nawet kalendarzowe lato nie skończyło,jest połowa września a tu taka AFERA o ogrzewanie?!?!.... Odpowiedz Link
donpedr Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 17:50 > Sąsiedzi,czy to nie przesada? > Jeszcze się nawet kalendarzowe lato nie skończyło,jest połowa > września a tu taka AFERA o ogrzewanie?!?!.... I tak i nie. Otóż kwestią dyskusyjną jest, czy ogrzewanie już włączać, czy nie. Jednym już jest zimno w nocy (podkreślam _w_nocy_), innym ciepło. Można jednak włączyć kotłownie i komu zimno - ustawi sobie termostat na kaloryferze na grzanie. Kwestia prywatna. Inna sprawa to brak ogrzewania, gdy administrator zapewnia, że już wszystko włączone. Rozumiem, że jakiś podwykonawca, czy serwisant nie wywiązał się z umowy, ale główną przyczyną dyskusji jest mówienie, że coś działa, gdy tak nie jest. Podobnie jak w przypadku braku wody jakiś czas temu - zabrakło rzetelnej informacji (np. kartek na drzwiach od klatek schodowych). Istnieje takie powiedzenie, że nawet zła informacja jest lepsza od braku informacji. W mojej pracy się sprawdza, polecam. Przy okazji - sam osobiście zmarzłem kilka dni temu w nocy, mimo zapewnień, że ogrzewanie działa, i stąd mój rozgoryczony ton o 3:00 pozdrawiam, Krzysztof Odpowiedz Link
saphira30 Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 10:41 Czy coś wiadomo na temat centralnego w 4 etapie tj grabsztyny 1i 3 oraz koszteli 2? Czy może wczoraj wieczorem lub dzis rano zdarzył sie cud i u kogoś grzały kaloryfery?? Odpowiedz Link
katechana1 Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 12:24 Mieszkam w bloku na ul. Koszteli 2 - u nas niestety wiało chłodem. Pan Marek powiedział, że dziś przyjdzie do mnie hydraulik i sprawdzi przyczynę zimnych kaloryferów. Jednak na cud nie liczę. Odpowiedz Link
draganek11 Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 13:03 Skoro we wrześniu przy 25 stopniach i pięknej pogodzie brak ogrzewania i zimne kaloryfery to taki problem to co Pani zrobi w zimie?Obawiam się że ciepły kaloryfer nie wystarczy.... Dla mnie to lekka przesada z tymi krzykami o ogrzewanie-ma działać przy temp.poniżej 12stopni,dlatego sprawdzanie 2 razy na dzień w taki dzień jak dzisiejszy chyba nic nie da.... Odpowiedz Link
saphira30 Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 15:37 no coż to 25 stopni to mamy raptem od 2 dni a do niedawna pogoda nas nie rozpieszczała w nocy temperatura spadała do 5 stopni chyba to jest wystarczajacy powód zeby włączac kotłownie skoro jest ona "prywatna" ze sie tak wyraże... a Pan draganek11 moze sobie miec cały rok zakrecone kaloryfery jego wybór skoro taki "gorący" z niego człowiek Odpowiedz Link
draganek11 Re: centralne ogrzewanie 19.09.07, 12:20 saphira30 napisała: a Pan draganek11 moze sobie > miec cały rok zakrecone kaloryfery jego wybór skoro taki "gorący" z > niego człowiek jeżeli już to Pani draganek a nie Pan... Widzę kompromis w stale pracującej kotłowni-wtedy rzeczywiście Pani Saphira będzie grzała mieszkanko choćby i w lecie a Pani draganek jak zechce to i w zimie przykręci na zero regulator temperatury... Przynajmniej na forum naszego Osiedla zajmiemy się czymś bardziej istotnym,niż narzekanie na pogodę i konsekwencje płynące z takiej a nie innej aury. Pozdrawiam draganek11 czyli sąsiadka z Koszteli 1 Odpowiedz Link
marey1 Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 16:45 Zasady działania centralnego ogrzewania!! Szanowni Państwo Centralne ogrzewania już działa. Proszę jednak pamiętać ze ogrzewanie włącza się kiedy na zewnątrz temperatura spada poniżej 13 (+/- 1 stopień). Po ok. 1 -1,5 godzinie od momentu spadku temperatury poniżej 13 stopni kaloryfery powinny grzać. Jeśli kaloryfery nie działają proszę o telefon do konserwatora CO, by umówić wizytę w Państwa mieszkaniu celem sprawdzenia instalacji. Nr telefonu: 606 431 146 lub 606 205 915 Nie jestem w stanie przewidziec gdzie ogrzewanie nie działa, dlatego prosze korzystac z podanych wyzej nr telefonow. Administrator RJ Odpowiedz Link
katechana1 Re: centralne ogrzewanie 19.09.07, 12:41 Panie Administratorze, Ta informacja jest nieprawdziwa - i to juz kolejny raz podaje ją Pan publicznie. Kaloryfery nadal są zimne nawet przy 8 st., a Państwa konserwator (po telefonie ode mnie) miał sprawdzić kaloryfery w moim mieszkaniu (miał to zrobić wczoraj) i do dziś go nie ma. Jeśli więc macie Państwo problemy, proszę powiedzieć o tym mieszkańcom wprost, a nie co dwa dni podawać nieprawdziwą informację, że kaloryfery działają. Odpowiedz Link
rajscy Re: centralne ogrzewanie 19.09.07, 18:51 Szanowni Państwo. Mała uwaga. Centralne ogrzewanie NIE DZIAŁA. Jak widać u wszystkich więc problemu nie należy szukać w konkretnych mieszkaniach (myślę o wizycie konserwatora). Zauważyłem że wszystkie sprawy są tak samo "szybko" załatwiane. Drzwi do klatek w nowych blokach które się nie zamykają też dalej działają jak działały. (Koszteli 2). To nie jest łaska że ktoś je wymieni lub włączy ogrzewanie - za to wszyscy płacimy. Odpowiedz Link
elajna1 Re: centralne ogrzewanie 18.09.07, 19:47 To jakieś dziwne. Pamiętam jak jeszcze przybywałam na budowę, kiedy położone już były tynki w naszych mieszkaniach i nie było kłoptu z ogrzewaniem- DZIAŁAŁO. Teraz gwałtownie zepsuło się u wszytkich?? Trudno w to uwierzyć Odpowiedz Link
tonieja12 Re: centralne ogrzewanie 19.09.07, 08:56 Witam. a ogrzewania jak nie było to niema w całym bloku( Grabsztyny3). Może mamy do czynienia z brakiem kompetencji. rozumiem ze mogło się coś zepsuć ale nie wszędzie. myślałem ze faktycznie u mnie są złe i zaczynam sprawdzać grzejnik na klatce schodowej i w szachtach czy rury są chociaż ciepłe ale nic, a temperatura poniżej 10.W mieszkaniach nie przyjemnie zimno i wilgotno tym bardziej że są to nowe budynki i wilgoć w nich to rzecz normalna tylko że nie dla zdrowia. Ku... przecież płacimy za centralne ogrzewanie co miesiąc 64,32zł+ ?( to co zużyjemy). Pozdr G Pozdr. G Odpowiedz Link
sevq Re: centralne ogrzewanie 19.09.07, 10:07 Dzisiaj temperatura w nocy była 8 stopni, wczoraj jeszcze dla pewności odpowietrzyłem wszystkie kaloryfery, dzisiaj rano jeden kaloryfer po prostu nie był zimny ale nie można powiedzieć ze grzał tu nie chodzi o to ze mam zimno w mieszkaniu tylko o to co faktycznie będzie jak temperatura zacznie spadać dużo niżej, może by tak jednak ktoś od tego całego CO przeszedł sie po mieszkańcach i posprawdzał( pewnie pobożne życzenie) Pozdro blok nr 9 Odpowiedz Link
donpedr Re: centralne ogrzewanie 19.09.07, 11:00 Witam, może kaloryfery się włączą jak będzie poniżej 12 st. C _wewnątrz_? pozdr Krzysztof Odpowiedz Link
elwirra28 Re: centralne ogrzewanie 19.09.07, 17:44 Rzeczywiście to już dawno przestało być śmieszne. Gdzie tkwi problem? W zeszłym roku kaloryfery też nie chciały grzać. Czy to ma być kolejna świecka tradycja? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35380&w=50250183&a=50250183 Odpowiedz Link
arikhaan Re: centralne ogrzewanie 19.09.07, 20:35 ooooooooooooo... cud sie stal i wlasnie na Jonatan 4 zaczelo grzac..... mozna powiedziec nareszcie, tym bardziej ze noc ma byc chlodna pozdrawiam serdecznie wytrwalych sasiadow Iwona Odpowiedz Link
aandrzejewski1 Re: centralne ogrzewanie 20.09.07, 08:09 na Grabsztyny 1 też ciepło,tylko nie wiem czemu po odpowietrzeniu kaloryfer w łazience zaczął grzać a następnie po 20 min. "zaniemówił". reszta grzejników grzeje aż miło,mam nadzieję,że serwis zareaguje na telefon bo nie mam pomysłu Odpowiedz Link
krasnoludek75 Re: centralne ogrzewanie 20.09.07, 15:17 sprawdz "zaworek" na kaloryferze ja u siebie musiałem wymienić miałem podobny objaw Pozdrawiam Odpowiedz Link
aandrzejewski1 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 07:28 przyszedł fachowiec i podłubał przy zaworku-jest ok. Odpowiedz Link
katechana1 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 11:17 Szanowny Panie Administratorze RJ, W moim mieszkaniu od 2 dni grzejnik włącza się co prawda pod wieczór, ale kiedy wstaję wcześnie rano, a na dworze jest wówczas maksymalnie 9 st, grzejniki sa już od dawna lodowate. Rozumiem, że to uruchamianie ogrzewania wieczorami ma niezadowolonym dotąd mieszkańcom zamknąć usta. Mam wrażenie jednak, że ma Pan nas za idiotów, skoro wyłącza Pan sprytnie ogrzewanie nocą, kiedy większość mieszkańców śpi. Zapewniam Pana, że mieszkańcy jednak idiotami nie są i jeśli sprawa z ogrzewaniem nie zostanie wreszcie załatwiona,na pewno mieszkańcy przyjmą znacznie poważniejszą taktykę niż uszczypliwe uwagi na forum, gdyż nikomu nie uśmiecha się marznięcie po nocach. Odpowiedz Link
wiorol Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 12:15 Witam Ja mieszkam na Sadowej 10 i chwilami zastanawiam sie czy na pewno na tym samym osiedlu. Od wielu dni (a dokladnie od niedzieli) kaloryferki grzeja. I nie tylko w nocy. Teraz - godz 12 - nadal sa cieplutkie. Nie wiem moze ten blok ma szczescie, ale nie ma zadnego problemu z grzaniem. Wiec uogolnienia ze nikt nie ma, itp sa troszke nie fair. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
marey1 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 12:40 Szanowny/a Katechana1 TO chyba lekka przesada z tymi slowami o robieniu z Panstwa idiotow?? Mysli Pan/i ze ja na czyms oszczedzam albo ze ukratkiem w nocy przyjzdzam na osiedle by zrobic komus psikusa. Ohrzewania jest po to zeby dzialalo.Koniec kropka.Przeciez i tak jak ktos chce to zakreca CO i nie placi.Jak kazda zrecz techniczna CO tez moze szwankowac dlatego tez tyle razy juz na forum prosilem, ze jesli sie cos dzieje to prosze zadzownic do konserwatora. Konserwator przyjedzie i zrobi co potrzeba. Jak pozniej sie okazywalo ze niektorzy pozakrecane mieli termostaty albo zawory na zewnatrz.lub tez zaciekalo u sasiada bo ktos ma zdjete kaloryfery. Anonimowe krzycznie na forum i sugerowanie ze ktos robi kogos z wariata, nie jest chyba na miejscu? Prosze wiec albo o telefon albo o meila. Administartor RJ Odpowiedz Link
katechana1 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 13:38 Szanowny Panie Z konserwatorem umówiłam się już przed weekendem - miał przyjść na drugi dzień i obejrzeć kaloryfery, ale oczywiście się nie zjawił (pisałam o tym na forum), proszę więc nie wmawiać mi, że konserwator to załatwi, bo nie załatwił nic i jeszcze przez niego cały dzień musiałam siedzieć w domu, bo czekałam, aż przyjdzie. Z naszymi termostatami również wszystko dobrze, gdyż jak napisałam - wieczorem kaloryfery działają, a w nocy się wyłączają, chociaż ani ja, ani mąż przy nich nie grzebiemy! Napisał Pan, że ogrzewanie włącza się automatycznie, kiedy temperatura spada poniżej 12 st - czy sugeruje Pan, że skoro w nocy ogrzewanie się wyłącza, temperatura rośnie do ponad 12 st???? Czy nadal uważa ?Pan, że nie robi Pan z nas durniów? Odpowiedz Link
nesta77 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 14:10 Witam. Popieram p.Administratora,gdyż najłatwiej jest krzyczeć anonimowo na forum,a może nalezy sie przejśc do Administracji i wyjaśnić tą sprawę?Skoro siedziała Pani cały dzień w domu to miała Pani na to czas.Ale najprościej jest pisać na forum. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link
assessander Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 14:23 PAX miedzy Krześcijany !!! nie wiem czy kalofixy były z rana zimne ale trochę chłodniej faktycznie w domku było. Marek pogoni serwisantów żeby dobrze ustawili piec i będzie po krzyku. nie mniej widać poprawę ciepła w domku po tym jak wlączyli CO Odpowiedz Link
katechana1 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 14:35 Po pierwsze - mam dość biegania po administracjach, bo jak widać - nie odnosi to żadnego skutku. Już się nadzwoniłam i nabiegałam, gdy chodziło o akt notarialny i o wypłacenie kar umownych.Również na wymianę wkładki w drzwiach przyszło nam czekać ponad tygodnie, a Pan, który miał się z nami w tej sprawie skontaktować, również nie zadzwonił. Po drugie - nie krzyczę, tylko przedstawiam swoje racje, ale widzę, że Panu odpowiada, że ktoś wmawia Panu, że coś działa, kiedy ewidentnie nie działa. Zresztą może u Pana w mieszkaniu grzeją, ja osobiście mam dość marznięcia w nocy Odpowiedz Link
anathea78 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 14:50 Chciałam nadmienić,że ja równeż miałam problem z kaloryferem, ale po telefonie do fachowców zjawili się u mnie w wyznaczonym czasie i wszystko naprawili. Jedyny raz kiedy mieli poślizg to podczas zakładanie termostatów kiedy to czekałam na nich 1,5 godziny i dzowniłam aż 3 razy. Odpowiedz Link
marey1 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 15:40 Do Katechena, proszę o info w jakim lokalu jest brak ogrzewania. Ale... Chyba mylimy tutaj pojęcia Zarząd i Administracja obsługuję budynki. Jednak jeśli chodzi o doposażenie Państwa lokali czyli wymiany termostatów, wkładki w drzwiach i inne jest to po stronie Mennicy która Państwu sprzedała lokal. Jeśli czegoś brakuje w lokalu tzn. ze otrzymaliście Państwo lokal niepełnowartościowy. A przecież Państwa lokale są na gwarancji, Wspólnota nie naprawia usterek w Państwa lokalach, jedynie jest pośrednikiem w przekazaniu informacji do Mennicy by ona to naprawiła. Ponieważ Zarząd i Administracja współpracuje z Mennica, informujemy mieszkańców o działaniach Mennicy np. o doposażeniu czy wymianach itp. Gdyby konserwator przyszedł tak jak w poście napisane, przyszedł po 2 tygodniach to ja bym mu nie zapłacił faktury. Sprawa o której było poruszone w poście, dotyczy pracowników pracujących na zlecanie Mennicy. Rzeczywiście przychodzili po długim czasie, bo miałem takie informacje od mieszkańców. Podsumowując, zasad jest taka: Jeśli SA jakieś zakłócenia w Państwa lokalach proszę dzwonić do odpowiedniego konserwatora. Jeśli jest to część wspólna (korytarz, piwnica, tereny zewnętrzny) proszę o telefon do Administratora Jeśli któryś z naszych konserwatorów (lista na każdej klatce schodowej) nie wywiązał się z obsługi Państwa lokali po zgłoszeniu interwencji, proszę o kontakt. Jeśli są jakieś wątpliwości proszę także o telefon, od reki wszystko wyjaśnię (Nie zawsze mam możliwość odpisywania na Państwa posty) Administrator RJ Odpowiedz Link
marey1 Re: centralne ogrzewanie 21.09.07, 15:42 Dodam jeszcze tylko zeby nie mylic Zarządu i Administracji z Biurem Sprzedaży Mennicy Polskiej SA (od ktorej kupiliscie Panstwa mieszkania). Odpowiedz Link