05.12.11, 06:51
Witam wszystkich sąsiadów smile
Jestem zainteresowany usługami dostarczanymi przez firmę JMDI.
Czy ktoś z Was ma jakiekolwiek doświadczenia z tą firma na naszym osiedlu?
Czy instalacje przeprowadzają szybko i sprawnie? Czy internet i pozostałe media mają parametry z umowy? Czy warto? Czy omijać szerokim łukiem? No itp…
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • water_bong Re: JMDI 05.12.11, 08:28
      Szczerze polecam - przesiadłem się z GVT i nie narzekam. Raz na jakiś czas sprawdzam speedtestem i jeszcze się nie zdarzyło aby transfer był niższy niż ten w umowie. Instalacja odbyła się u mnie na następny dzień po podpisaniu kwitów. Technik zadzwonił i umówiliśmy się na wieczór po pracy. Umowę podpisywałem 3 miesiące temu.
      • tomasz_bruderek Re: JMDI 05.12.11, 09:21
        Korzystam kilka m-cy... na razie bez awarii i innych niemiłych niespodzianek. Usługi (tel. stac., net i tv) świadczone zgodnie z umową. Szybkość net-u sprawdzana "co jakiś czas" i trzyma parametry. Instalacja podobnie jak u Water_bonga... dzwoni technik i umawiacie się na dogodny termin.
        Jesli chodzi o sam odbiór tv, wydaje mi się, że wolniej następuje zmiana kanałów (moduł CAM), znajomi mówią, że mi się wydaje, więc...smile)

pozdrawiam
        • nadszyszkownik_ze_wsi Re: JMDI 05.12.11, 14:55
          Polecam.
          Dobre i stabline transfery. Brak jakichkolwiek problemów. Publiczne IP.
          Nie ma lepszego na osiedlu.
          • szwejas Re: JMDI 05.12.11, 15:04
            potwierdzam powyższe,

kiedyś jedynie miałem problem bo faktura nie dotarła (stawiam na problemy naszej poczty), tak więc za nią nie zapłaciłem. W efekcie odcięli mnie od internetu. Po telefonie odblokowali, ja zapłaciłem i już było ok. A fakturę dostaję teraz na maila, tak więc nie ma problemu z naszym listonoszem który myli skrzynki smile
            • wcislog Re: JMDI 05.12.11, 20:26
              Z czystym sumieniem mogę polecić JMDI, korzystam od lutego, żadnych problemów.
              • fotoszymi Re: JMDI 06.12.11, 20:32
                Hej,

również polecam. Od pół roku kablówka - bez zastrzeżeń - polecam pakiet HD. Net od kilku tygodni działa bezproblemowo. Poprzednio miałem GVT - nawet nie bierz pod uwagę. Notoryczne awarie - brak zainteresowania klientem.
                • mmmieszkaniec Re: JMDI 07.12.11, 12:41
                  A ja wrzuce kamyczek do ich ogrodka - prosba o kontakt, obietnica ze oddzwonia z oferta, zadzwonili po 2 dniach, owszem, akurat nie moglem rozmawiac (tramwaj), poprosilem o telefon za 1-2h, obiecano ze nie ma problemu. No i sobie czekam do dzis na kontakt.
                  Nie polecam, bo po podpisaniu umowy raczej bedzie gorzej niz lepiej.
      • jola982 Re: JMDI 10.02.14, 18:56
        Najgorsza tv więcej siedzę przy pustym ekranie niż z ich tv a abonament płacę
    • piotr_sadu Re: JMDI 07.12.11, 13:47
      Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim pytaniem i odpowiedzi. Pozostaje mi tylko zdecydować się na JMDI i poczekać na własne doświadczenia. GVT już kiedyś miałem, a z ASTER się pożegnałem. Czas na cos innego.
      Pozdrawiam
    • aisakania Re: JMDI 07.03.12, 11:14
      Jak wygląda instalacja? Czy jest dużo wiercenia?
      • piotr_sadu Re: JMDI 07.03.12, 11:53
        Przyjechała dwuosobowa ekipa instalatorów. Podłączyli mój ruter do gniazdka LAN w ścianie i za kilka minut cieszyłem się nowym internetem.
        • mieciuzul Re: JMDI 25.03.12, 23:08
          a za korzystanie z linii tp się płaci?
    • lw73 Re: JMDI 11.04.12, 23:08
      Polecam na prawdę warto
      • marilyn1984 Re: JMDI 03.10.12, 17:41
        JMDI = OSZUŚCI!!!! Na ulotkach i wszelkich materiałach reklamowych piszą, że posiadają w ofercie dekoder HD z nagrywarką (PVR), przedstawiciel to potwierdza, a okazuje się, że dekoder, jaki instalują NIE MA DYSKU i tym samym nie jest dekoderem PVR (nie ma możliwości nagrywania filmów). OSZUŚCI!!!!!!!!! Ostrzegam przed podpisywaniem umowy!!!! Wciskają ludziom kit.
        • marcenek Re: JMDI 03.10.12, 22:52
          Potwierdzam. Też nie zostałem o tym poinformowany, ale wolę dokupić twardy dysk przenośny niż podpisywać umowę z innym operatorem gdzie za takie same usługi zapłacę średnio 30 - 40 zeta miesięcznie
          • grabsztyna Re: JMDI 04.10.12, 09:37
            ja mam dysk twardy przenośny ,a nagrywać nie mogę , gdyż dekoder nie łączy się z dyskiem, a komunikat jest typu "włóż odpowiedni dysk"smile. Spróbowałam z dyskiem innej firmy i jest ten sam komunikat. Więc zanim wydasz kasę to zanstanów się czy nie lepiej zmienić operatora smilePozdrawiam
            • marilyn1984 Re: JMDI 04.10.12, 16:15
              Niestety, umowę podpisałam, bo przecież dekoder miał być z nagrywarką. Tak reklamuje się firma JMDI oraz jej przedstawiciele to potwierdzają. O tym, że dekoder tej nagrywarki nie ma, dowiedziałam się po fakcie czyli w momencie instalacji!!! Dlatego piszę, żeby ostrzec każdego kto chciałby skorzystać z oferty tej parszywej firmy. Są OSZUSTAMI i nie mają DEKODERA HD Z NAGRYWARKĄ jak piszą w swojej ofercie!!!
              • water_bong Re: JMDI 18.04.14, 09:48
                Mam ten dekoder. Jest on z nagrywarką, jednak nie taką jak ma np. TV "N". Jest to możliwość nagrywania programów na pendrive (dziwnie umiejscowionego z tyłu obudowy). Dekoder jak najbardziej jest HD. Sąsiadce polecam w przyszłości celniej dopytywać handlowca, który jak wiadomo nie ma prawa oszukiwać, ale nie ma też obowiązku szczegółowo precyzować niedomagań swojej firmy względem konkurencji. Gdyby zadała Pani odpowiednie pytania, na pewno powiedziałby Pani w jakim zakresie odbywa się nagrywanie programów. Mogła Pani też wpisać model dekodera w google i sprawdzić jego specyfikację.. Pozdro smile
    • arielat2 Re: JMDI 05.10.12, 17:10
      Przeszedłem rok temu z RajskiejNet bo miałem dosyć tego że nie da zrobić czegoś co przez 3 lata śmigało, a jak już zaczynało działać to na chwilę. Właśnie przedłużyłem z JMDI umowę na kolejne 2 lata. Jak na moje potrzeby wystarcza. Mam publiczne IP a transfer trzyma to co na napisali w umowie.

Co do "nagrywarek". Nie ma czegoś takiego to nazwa bardziej umowna. Nagrywarki są w komputerach. Dekoder o którym piszecie, jeżeli ma zamontowany twardy dysk, to ma możliwość nagrywania jeżeli nie ma zamontowanego dysku też ma możliwość nagrywania ale ten dysk trzeba zamontować lub podpiąć przez USB. Czy to znaczy że jeżeli kupimy dekoder bez dysku to nie jest to dekoder PVR. Jest niestety.
      Nie zrozumcie mnie źle nie bronię w tym temacie JMDI.

Też mam dekoder satelitarny który sprzedawany jest bez dysku. Też musiałem go zamontować sam. Chcesz, montujesz i masz.

Mam wrażenie że coś musiało być napisane w umowie z JMDI, coś drobnym druczkiem.
      To by było takie normalne.
      • marilyn1984 Re: JMDI 05.10.12, 18:56
        Nie było ani słowem wspomniane, nawet drobnym druczkiem. Z definicji wynika, że skrót PVR = Personal Video Recorder i tym skrótem określany jest dekoder z wbudowanym dyskiem twardym, który umożliwia nagrywanie.
        Firma JMDI ani słowem nie wspomina, że trzeba kupić oddzielnie dysk twardy, a przedstawiciel podczas podpisywania umowy wręcz poinformował nas, że dekoder ma wbudowany dysk (pojemnościowo porównywalny do tego, który mieliśmy z Aster czyli ok.250GB).
        Kłamią w żywe oczy!!! Dekoder jakim dysponują jest DEKODEREM HD a nie dekoderem HD PVR.
    • rajski_man Re: JMDI 24.10.12, 15:21
      Ja niie mam , ale sąsiedzi mają internet w JMDI i są zadowoleni. Ja , jak skończy mi się umowa w orange też skorzystam z ich oferty.
    • sui Re: JMDI 16.04.14, 20:42
      Jest dobrze, ale mogło być lepiej.
      W ostatnim czasie dość często mają niezapowiedziane awarie na łączach.
      • druid.rajska Re: JMDI 17.04.14, 16:38
        Mieszkam w bloku przy Krąselki 2, mam internet i telewizję od 3 lat, nigdy w ciągu 3 lat nie zdarzyła mi się awaria internetu, więc nie potwierdzam informacji podanych przez sąsiada.
        Według mnie brać bo oferta atrakcyjna i cena przystępna.

Pozdrawiam.
        • jaffa01 Re: JMDI 18.04.14, 23:17
          A jaki transfer macie przy tym necie i jaka opłata jest ?
          • rafal.podzorski Re: JMDI 20.04.14, 20:14
            kto szuka nie błądzi, poszukać w necie trudno nie jest, skoro adres forum się znalazło tongue_out
            a jak ktoś się chce podłączyć to może skorzystać z promocji polecającej i wtedy obie strony mają 1 miesiąc za symbolicznego 1PLN-a...
            czasem zdarza się że net trochę przymuli odstając od deklaracji transferowych a w nocy pojawiają się raz na jakiś czas przerwy konserwacyjne, ale jak dla mnie do prywatnego użytku w sam raz, choć raz zdarzyło mi się że musiałem z domu popracować i od późnej nocy do rana router nie mógł dostać się do sieci... zatem do rozwagi... do czego komu i za jaką cenę:
            www.jmdi.pl/promocje.php?id=25
            • jaffa01 Re: JMDI 21.04.14, 08:41
              To dzieki ale za 50 zł 20 mb/s !!! w rajskiej net 100 mb/s za 45 !!!!!! net smiga jak ta lala
        • sui Re: JMDI 28.04.14, 07:55
          No to jesteś podłączony do mniej awaryjnego łącza. Z netu korzystam 18h/dobę więc wiem kiedy nie działa ;]
      • calmjerc Re: JMDI 23.04.14, 11:35
        JMDI doprowadza sygnał łączami światłowodowymi i faktycznie takie łącze wchodzi do lokalu, ale mam kupę zastrzeżeń do tego operatora. Niezapowiedziane awarie są zmorą tej sieci. Wcześniej miałem UPC i przez 2 lata nic takiego nie zdarzyło się. Co dwa tygodnie, nagle, na kilka godzin znika sygnał - nie ma kablówki i internetu. Nie wiadomo, czy zepsuł się dekoder, czy operator dał ciała. Potem nie włącza się automatycznie, tylko trzeba resetować urządzenia, więc na chybił trafił, co jakiś czas należy próbować czy sygnał już się pojawił.
        Poza tym nagminnie mam zakłócenia odbioru. Obraz mrozi się na ułamek sekundy, nieraz dłużej. Ten sam telewizor na łączu UPC działał bez zarzutu, tu film potrafi zastygnąć na 10 sekund. Drobne zakłócenia pojawiają się cały czas, tak jakby dekoder nie dawał rady.
        Następnym problemem jest brak możliwości nagrywania programów. Teoretycznie można to zaprogramować z pilota, wysyłając operatorowi polecenie nagrania jakiegoś fragmentu sygnału i wtedy program jest zapisywany na jego dysku w siedzibie operatora, ale jest to tak skomplikowane, że nikt z tego nie korzysta. W UPC mogłem w każdej chwili nacisnąć nagrywanie i w tej samej chwili miałem je na dysku wbudowanym w dekoder, tu mogę wysłać polecenie nagrania jakiejś pozycji wybranej z programu telewizyjnego i obejrzeć po pokonaniu lawiny opcji na pilocie. Dramat!
        Internet szybki, zgodnie z obietnicami przy zawieraniu umowy. Tu nie mam zastrzeżeń, wszystko śmiga doskonale.
        Generalnie, JMDI jako dostarczyciel internetu sprawdza się doskonale, ale jako operator telewizji kablowej - nie polecam!
        • druid.rajska Re: JMDI 25.04.14, 11:17
          Drogi calmjerc, jestem ciekawy w którym bloku masz takie problemy z sygnałem i czy zgłaszałeś to na infolinii JMDI. Jak pisałem we wcześniejszej wypowiedzi mam usługi JMDI od ponad 3 lat i nigdy nie miałem takich problemów jak szanowny sąsiad, miałem przejściowe problemy z dekoderem ale po kontakcie z biurem obsługi wszystko zostało rozwiązane pozytywnie. Jeżeli chodzi o nagrywanie programów to stanowczo nie potwierdzam tego co mówisz, każdy z dekoderów jaki mam w domu posiada wyjście USB na pendrive na którym można nagrywać wybrane programy a później w dowolnym momencie je odtwarzać więc nie mam pojęcia skąd wzięło się rozwiązanie o którym piszesz.
          Ja osobiście jestem zadowolony i polecam ich usługi.

Pozdrawiam
        • pewna28 Re: JMDI 04.08.14, 22:07
          cześć szukam osób, które na początku maja miały problem z jmdi - brak telefonu, telewizja działała, no i największy z problemów- internet, a raczej jego brak- niemożność skonfigurowania routera- do tej pory radziłam sobie z jego konfiguracją bez problemów. po telefonie do jmdi i ich jakże "cennych" poradach, które nic nie dały musiałam zamówić wizytę Pana "specjalisty" (cena usługi 50zł), Pan oczywiście naprawił i skonfigurował wszystko jak należy - czas oczekiwania tydzień; znalazłam już kilka osób, które miały podobne problemy; czy u Was wszystko działało jak należy? dodam, że jestem Klientką jmdi ponad 5 lat, a do tej pory, aż tak wściekła nie byłam; w dniu dzisiejszym otrzymałam pismo, odnośnie reklamacji, którą zgłosiłam- Pani napisała, iż jest ona bezpodstawna, ponieważ przerwa w dostawie sygnału trwała mniej niż 30 minut (bardzo ciekawe swoją drogę poczucie czasu- internetu nie miałam ponad tydzień). oddaję sprawę do UOKiK...
    • k_jablonna Re: JMDI 09.06.14, 22:16
      Użytkuję JMDI od bardzo dawna, kiedyś miałem ASTER i różnica jest ogromna na korzyść JMDI oczywiście.
      140 kanałów w tym 20 HD i 10 radiowych,
      Telefon stacjonarny z godziną darmową
      internet 20mb/s kompletnie wystarczający do normalnego użytkowania w domu.
      To wszystko za 95zł miesięcznie.... chyba niedrogo.
      Awarie czasem są, ale jak wszędzie. Za to szybko naprawiane.
      Nagrywanie???? Porządny telewizor z modułem CAM, czyli nie potrzebuję dekoderów, nagrywarka w telewizorze i niczym się nie martwię.
      Polecam każdemu JMDI.
    • k_jablonna Re: JMDI 11.06.14, 07:43
      minius5 napisał:

> oj wystarczyło ruszyć temat a tu odrazy zachwalanie przez pracowników teraz ro
      > bię print screen i będę wrzucał linki jakie jest naprawdę JMDI i że usuwa niepo
      > chlebne opinie o sobie.

Pijesz do mnie?
      To jest właśnie polska mentalność.... Jak ktoś kogoś obsmaruje, to jest OK, ale jak pochwali, to pewnie jest na układzie... "gupi" jesteś, jestem użytkownikiem JMDI i chwalę ich, bo w pierwszym poście ktoś zapytał co o nich sądzimy i jak widać większość odpowiedzi to pozytywne opinie, więc wszyscy pracują w tej firmie? .....polandia....
      • minius5 Re: JMDI 11.06.14, 19:08
        witam

to czemu średnio raz na tydzień mama problem z netem, czemu komentarze są usuwane ?
        • rajska_sadowa Re: JMDI 11.06.14, 19:42
          a ja od kilku lat nie mam żadnych problemów ani z netem, ani tv ani z telefonemsmile Twoje problemy z jmdi powiem szczerze... dziwią mnie, bo jeżeli Ty masz takie problemy, dlaczego ja ich nie mam?smile) Pozdrawiam Cię i życzę bezproblemowego sygnałusmile
          • fotoszymi Re: JMDI 11.06.14, 22:16
            rajska_sadowa napisał:

> a ja od kilku lat nie mam żadnych problemów ani z netem, ani tv ani z telefonem
            > smile Twoje problemy z jmdi powiem szczerze... dziwią mnie, bo jeżeli Ty masz taki
            > e problemy, dlaczego ja ich nie mam?smile) Pozdrawiam Cię i życzę bezproblemowego
            > sygnałusmile

potwierdzam, od 5 lat kablówka od 4 net - lokalizacja G2. Awaria zdarzyła się raz. Jak masz jakiś problem (rajska_sadowa nie od Ciebie oczywiście) to zacznij od swojego sprzętu. Jak się nie znasz, ich techniczny przez telefon poprowadzi Cię za rękę tak abyś sprawdził wszystko. Jeśli faktycznie masz powtarzający się problem to to zgłoś w odpowiedniej formie. Każde Twoje zgłoszenie powinni mieć odnotowane i jak w każdej firmie z powtarzających się sytuacji wyciąga się wnioski i się coś wymienia jeśli analiza na to wskaże. Po co bijesz pianę i robisz czarny PR. Wiesz do czego służy reklamacja w cywilizowanym świecie?

k_jablonna - niestety......, dorobkiewicze,

Miłego
    • fotoszymi Re: JMDI 12.06.14, 09:11
      skoro zgłaszałeś wielokrotnie to i odpowiedź powinieneś mieć. Co Ci piszą w odpowiedzi na Twoją reklamację o ile ją złożyłeś pisemnie, mailowo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka