Dodaj do ulubionych

Halleluyah! - mamy go! :-))

15.03.07, 17:14
MIchał Drużba Dodany: 19 02 2007 14:25:28
Pytanie:
Panie Prezydencie.

Chciałem się dowiedzieć czy jest szansa na przeprowadzenie do Pruszkowa
nocnej linii autobusu 605 ZTM Warszawa?

Jezeli tak to od kiedy mozna by sie spodziewac takiego polączenia?

Dziekuje i pozdrawiam serdecznie

MIchał Druzba
------------------------------------------------------------------------------
--
Odpowiedź Prezydenta:
Szanowny Panie Michale!
Tak, linia nocna funkcjonować będzie od kwietnia 2007 roku.
Pozdrawiam
Jan Starzyński – prezydent Pruszkowa
Obserwuj wątek
    • valczak Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 18:41
      Moze na poczatku powiem ze nie jestem malkontentem i sam ten pomysl popieram ale... Czuje ze sie tym autobusem dlugo nie naciszymy? Czemu? Nie wydaje mi sie zeby jakos strasznie duzo ludzi jezdzilo do Pruszkowa nocnym. Co wiecej, wydaje mi sie ze wiekszosc przejazdow bedzie pusta, bo w tygodniu to nawet w Warszawie nocnymi nie jezdzi zbyt wiele osob a do Pruszkowa bedzie ich zapewne gartska. Nasze miasto jest mniejsze niz przecietna dzielnica Warszawy wiec final bedzie taki ze raptem pare osob + powietrze. W weekendy moze byc inaczej ale tez liczba ta nie bedzie imponujaca. W czym problem? Ze ktos zaraz wpadnie na pomysl i uzna ze nie oplca sie wozic powietrza i linia zostanie zamknieta :/
    • wfe416n Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 19:22
      uważam że problem z komunikacją nocną to nieporozumienie, ile osób może korzystać z komunikacji w godzinach 0.00-4.00?
      Chyba nieliczne osoby w Pruszkowie będą miały taksówkę za 60 tys miesięcznie płatne przez wszystkich.
      Jestem za wywaleniem WNUKA i zastąpieniem go komunikacją miejską ale przeciw nocnym.
      • magister11 Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 20:26
        No cóż, Drodzy Panowie..

W tej sytuacji mogę tylko powiedzieć, że bardzo się cieszę, że to akurat nie Wy
        rządzicie miastem. ;-)

Co do obaw, to myśle, że jest to przede wszystkim ukłon w stronę młódszych
        mieszkańców naszego miasta (ucznoiwie, studneci). Pamiętam ile sam się
        nacierpiałem będąc w w/w wieku, że mam okaleczone życie towarzysko - imprezowe.
        Cóż, sam też pewnie raczej nie skorzystam, ale cieszę się, że młodzież, która
        przecież była dotą jedną z najbardziej poszkodowanych grup (biorąc pod uwagę
        ilość uczelni, szkół w Warszawie oraz porónując ilość atrakcji w P. i W.)
        wreszcie dostanie cośod życia (pod stolicą).

Dla mnie okaleczanie miasta z nocnej komunikacji jest nieporozumieniem i głosy
        nawołujące do powrotu do tego stanu są aberracją.
        • wfe416n Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 20:52
          uczniowie i studenci niech się uczą ( pewnie i tak wyjadą za wodę ) a jak ich stać na imprezki to pewnie i mają na taksówki.
        • valczak Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 21:07
          Oj magister, widze po raz kolejny ze czytac nie potrafisz :) Nie jestem przeciwny temu zeby takie autobusu nie jezdzily :) Wczytaj sie :) Szkoda ze czytania ze zrozumieniem ucza dopiero po reformie :D
          • magister11 Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 22:23
            Przyjmij sorki Valczaku, wczytałem się i niniejszym reformuję, co napisałem pod
            adresem Twojej wypowiedzi :-)

Acha, Pruszków będzie płacił na spółę z Piastowem więc chyba nie jest tak
            tragicznie...
      • zwierz.alpuhary Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 20:56
        drogi wfe, jak rozumiem, nie imprezujesz zbyt często w Warszawie i nie masz
        problemów z powrotem? Nie pracujesz też na nocną zmianę w Warszawie?
        • gregory83 Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 21:50
          Dobrze że jest. Nie warto się kłócić, bo teraz będzie może to argument do
          uruchomienia dziennej linii mzk. A co do linii nocnych to wiadomo, że najwięcej
          osób będzie jeździło nią w weekendy. Ale jakby nie patrzeć jeśli ktoś zabawi
          dłużej w Warszawie to chociaż ma teraz szansę wrócić za 4,80 do Pruszkowa a nie
          za 100zł
          • magister11 Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 22:26
            gregory83 napisał:

> Dobrze że jest. Nie warto się kłócić, bo teraz będzie może to argument do
            > uruchomienia dziennej linii mzk.

Dokładnie! Tylko teraz z kolei ja jestem bardziej sceptyczny, bo o ile nocny
            autobus:
            - gwarantował JAKIEKOLWIEK połączenie nocne
            - nie będzie stał w korkach więc będzie w stanie z centralnego dojechać do P. w
            ciągu 20-25 minut (oby!)

to dzienny autobus przy zapchanych Alejach, SKM , WKD nie ma już takiego
            łądunku niezbędności w sobie. Co innego jak zrobią po 3 pasy w Alejach, dojdzie
            A-2 i porobią te wszystkie estakady..
        • wfe416n Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 22:07
          zwierz.alpuhary napisał:

> drogi wfe, jak rozumiem, nie imprezujesz zbyt często w Warszawie i nie masz
          > problemów z powrotem? Nie pracujesz też na nocną zmianę w Warszawie?

drogi zwierzu, nocna zmiana wg mnie to godziny 22 - 6 chyba że się coś zmieniło.
          Nie imprezuję ( a jak już to zawsze mam załatwiony transport, zresztą nie piję alkoholu ), pracuję i wracam o różnych porach z Warszawy ( rzadko ale zdarza się ). Zastanawia mnie tylko jedno - skoro są pieniądze na imprezy to powinny być na transport, oglądałem program jak student tłumaczy się jaki on "biedny" - na książki, bilety ( komunikacja ), zeszty, jedzenie, mieszkanie nie ma funduszy a potem z ukrytej kamery pokazują gościa jak się bawi w dyskotekach, pubach itp. i to jest chore.
          Zwierzu byłeś ostatnio w Pruszkowie? widziałeś w jakim stanie są ulice? widziałeś jak jest brudno, wszędzie śmieci, brak koszy, oblepione słupy ogłoszeniami - jeden syf.
          Za jedne 60 tys to jestem w stanie kupić czołg i postawić go na swoim miejscu, za drugie posprzątać częściowo miasto za trzecie, czwarte itd np dofinansować komunikację miejską ( której praktycznie nie ma ), zainstalować windę na dworcu PKP ( matki z wózkami, niepełnosprawni ) a na końcu dopiero jest dla mnie komunikacja nocna dla wracających z "imprez".
          Ciekawe kiedy będzie potrzebna ochrona w tych autobusach.
          • zwierz.alpuhary Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 22:58
            przez nocną zmianę rozumiem również ludzi, którzy pracują np. w pubach i kończą
            pracę o 4. Poza tym wiele firm określa własne godziny nocnej zmiany
            Ja uważam, że nocny się przyda, choćby np. ludziom wracającym po nocy pociągami
            gdzieś z Polski. W Warszawie nocne z reguły nie jeżdżą puste.Poza tym skorzysta
            na nim nie tylko sam Pruszków, ale i kilka innych miejscowości leżących po
            drodze do Pruszkowa.
            A do programów z ukrytymi kamerami jakoś nie mam zaufania.
            • magister11 Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 15.03.07, 23:40
              Ja uważam, że nocny się przyda, choćby np. ludziom wracającym po nocy pociągami
              > gdzieś z Polski.

Racja, racja, ale czemu tak się ograniczamy? Czemu nie samolotami przez Okęcie
              z Europy i ze świata? Jak globalizacja, to globalizacja! Pruszków to już nie
              jest zatęchłe nie-wiadomo-co, ale miejsce gdzie osiedla się coraz więcej ludzi
              mających szersze horyzonty. Zobaczycie, jak za parę (-naście) lat będzie trudno
              z kimś po polsku porozmawiać. ;-)

Nie ma więc co oglądać się wstecz, bo to se ne vrati (całe szczęście). Teraz
              coraz bardziej liczyć się będzie PRESTIŻ danego miejsca, a fakt odcięcia od
              świata 6 godzin na dobę raczej tego prestiżu nie zwiększy.
              • ughm Re: Halleluyah! - mamy go! na jak długo?? 16.03.07, 08:52
                Pewne jest, że na pruszkowskiej linii nocnej nie będzie wyjątków od tego co się
                dzieje w Wawie. Od czasu do czasu będą zdarzać się pożary w autobusie i inne
                tego typu przygody. O pobiciach, rozbojach nie wspominam nawet. sredni poziom
                alko u pasażerów będzie oscylował w granicach >3pro. W związku z tym priorytetem
                władzy, policji i kółka różańcowego stanie się podniesienie poziomu
                bezpieczeństwa młodzieży - czyli likwidacja linii nocnej.

mimo wszystko przydałby mi się taki busik , ale 10 lat temu :}
    • z.bednarek Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 16.03.07, 11:16
      co do ludzikow pracujacych na nocki to nie dyskutuje, bo temat mnie nie
      dotyczy :)
      natomiast co do imprez, zycia studenckiego (ktore niedawno zakonczylem) to mam
      swoje skromne zdanie, kazdy kto hula jak ta lala po klubach ma autko albo kase
      na taksowke, ewentualnie znajomych w wawie i tam nocuje leczac kaca. powiedzmy
      sobie szczerze, 12 lat studiowalem na politechnice, znam nocne zycie studenckie
      od podszewki, wiele imprez zaliczylem, znam ludzi imprezujacych i nikt nigdy
      nie skarzyl sie na brak komunikacji nocnej, wiec przestancie panowie w srednim
      wieku pier...lic ze to studentom potrzebne, poszukajcie sobie innego
      wytlumaczenia dla wlasnych prywatnych interesow.
      • zwierz.alpuhary Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 16.03.07, 12:22
        kazdy kto hula jak ta lala po klubach ma autko albo kase
        > na taksowke, ewentualnie znajomych w wawie i tam nocuje leczac kaca

są jeszcze tacy co hulają jak nie ta albo jak tamta lala

przestancie panowie w srednim
        > wieku pier...lic ze to studentom potrzebne

do kogo ta mowa? Bo ja np. jestem przed 30
      • mcgoo Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 18.03.07, 15:41
        Zycie nocne nie konczy sie na studenterii - a w stanie wskazujacym nikt nie
        pojedzie samochodem, wywalac kase na taksowke rowniez nie kazdy chce - wiec
        autobus jest w takim ukladzie nieoceniony.
    • deksik Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 16.03.07, 12:10
      fajnie, tylko ja tu czegoś nie rozumiem, nie było nas (Pruszkowa) stać na linię
      ZTM dzienną za 870.000 rocznie (czyli ok.73tys. miesięcznie)a teraz mamy być
      cali happy za autobus, który będzie woził w najlepszym wypadku 0-5 osób przez 4
      godziny w nocy za 60tys ewentualnie po 1/2 z Piastowem za 30tys.??????? I na to
      nasz Prezydent ma pieniądze.
      • magister11 Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 16.03.07, 12:31
        deksik napisała:

> fajnie, tylko ja tu czegoś nie rozumiem, nie było nas (Pruszkowa) stać na
        linię
        >
        > ZTM dzienną za 870.000 rocznie (czyli ok.73tys. miesięcznie)a teraz mamy być
        > cali happy za autobus, który będzie woził w najlepszym wypadku 0-5 osób przez
        4
        >
        > godziny w nocy za 60tys ewentualnie po 1/2 z Piastowem za 30tys.??????? I na
        to
        >
        > nasz Prezydent ma pieniądze.

Póki nie zrobia Alei do w dzień sa korki i jedzie się godzinę. Cyba szkoda
        płacić tyle kasy za cos takiego skoro jest SKM/KM/WKD?

Pamiętaj też, że zmieniła sie władza i Czaplę zastąpił Ruta na stanowisku szefa
        ZTM - nie wiem, czy zauwazyłes ale w ostatnich tygodniach zupełnie zmieniło się
        nastawienie ZTM do gmin podwarszawskich, więc nie wykluczone, ze i następne
        zmiany zajdą.

A tak w ogóle to teraz widać jak na dłoni jak duże znaczenie ma to , kogo się
        wybiera w wyborach samorzadowych. Wnioski pozostawiam Wam. :-)
      • borekt Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 16.03.07, 17:04
        Masz rację. Wydaje mi się ponadto, że ten nocny autobus to tylko ukłon w stronę
        WNUKa. Przewiduję mianowicie następujący scenariusz:

- nocny autobus nie będzie jakoś nadzwyczaj oblegany (bo poza wygodą i tu się
        zgadzam, że się przyda, jest jeszcze kwestia bezpieczeństwa w takim autobusie -
        i tu już bym się zastanowił)
        - puste miejsca w tymże autobusie będą znakomitym pretekstem do zawieszenia
        linii i oczywiście wszelkich tematów związanych z autobusami ZTM do Pruszkowa
        (oczywiście tymi dziennymi, bardziej potrzebnymi).

I tym oto sposobem dotychczasowy układzik WNUK-miasto przez parę kolejnych lat
        będzie niezagrożony. Dlatego moim zdaniem na to pieniądze warto wydać, jest to
        przecież gwarancja funkcjonowania tego chorego układu).

Bo jak to jest możliwe, że prywatnej firmie się opłaca (gdzie w tym przypadku
        trzeba kupować 2 bilety - na WNUK i ZTM), a ZTM się już nie opłaca. Autobusy
        miejskie dojeżdżają do dalej położonych miejscowości od Warszawy i to dużo
        mniejszych. Pruszków to ponad 50 tys. mieszkańców, a obecnie szybko ich
        przybywa. Dlatego jest to absurd jeden z kolejnych układów.

Podobne układy to np. parkingi strzeżone. Nie wiem czy jest miasto w Polsce
        gdzie jest ich więcej niż w Pruszkowie. A skąd się to bierze ?
        Ano stąd, że pozostawiając auto przed blokiem na 70% coś prędzej czy później
        zginie. Ile miałem już takich zdarzeń i jakie rzeczy ginęły przy moich
        samochodach to się w głowie nie mieści.
        Po takim zdarzeniu zgłaszasz coś na policję (bo inaczej z AC nie wypłacą,
        idziesz na policję, a tam funkcjonariusz przy spisywaniu papierów dobrze Tobie
        radzi abyś odstawiał samochód na parking strzeżony. Nawet tego nie komentuje -
        bo to jest totalna porażka.
        Policja oczywiście nie jest od tego aby rozwiązać ten problem, który w
        Pruszkowie jest dramatyczny. Nikt do mnie nie chce przyjechać samochodem bo
        zawsze coś się z nim stanie. Ale policjanci wolą oczywiście poczekać na cynk od
        swojego kapusia, że ktoś pije piwo za sklepem 13-staka, przyjechać na gotowe i
        zebrać punkty za wielki wysiłek włożony w wypisanie mandatu.

Tu natomiast jest kolejny układzik. Dlaczego bowiem stoi się pod sklepem i pije
        piwo ? A dlatego, że po godz. 23.00 nie ma już otwartego żadnego PUBu. A
        dlaczego, a dlatego, że jest ich parę i mogą sobie pozwolić na olanie klienta, a
        dlaczego jest ich parę gdy zapotrzebowanie jest przynajmniej na kilkanaście ?
        Spróbuj otworzyć PUB to się dowiesz. Ale tu oczywiście ani policja, ani
        prezydent nie widzi nic dziwnego. Przecież to zupełnie normalne, że w 50 tys
        mieście są 3 puby i więcej nie potrzeba.

Pozdrowienia
        • valczak Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 16.03.07, 21:10
          Chyba zes Kaczce spod ogona wyskoczyl :) Widzisz wszedzie spiski :) Bez przesady, to [jeszcze] nie Bialorus :)
          • borekt Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 17.03.07, 10:48
            To nie jest kwestia obsesji spiskowej. Jeżeli mieszkasz tu od początku to może
            już się do tego przyzwyczaiłeś i nie bardzo zauważasz oczywiste sprawy. Ja
            akurat przyjechałem z innego miasta trochę większego od Pruszkowa, i to co się
            tu dzieje od razu rzuca się w oczy. Jak się temu przyjrzysz to okazuje się, że w
            Pruszkowie jest wiele absurdów, a dlaczego ? Jeżeli coś takiego utrzymuje się
            przez tyle lat pomimo wielu głosów poruszających te problemy, to znaczy, że
            komuś na tym bardzo zależy.
        • sqz Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 18.03.07, 16:11
          borekt napisał:
          Podobne układy to np. parkingi strzeżone. Nie wiem czy jest miasto w Polsce
          > gdzie jest ich więcej niż w Pruszkowie. A skąd się to bierze ?
          > Ano stąd, że pozostawiając auto przed blokiem na 70% coś prędzej czy później
          > zginie. Ile miałem już takich zdarzeń i jakie rzeczy ginęły przy moich
          > samochodach to się w głowie nie mieści
          znam pare miejsc gdzie jest ich wiecej :) I znam tez miasta gdzie pozostawienie
          samochodu pod blokiem konczy sie dewastacja . W Pruszkowie mieszkam od zawsze ;)
          samochod od zawsze zostawiam pod blokiem tzn oj jakiegos 1994 r naszej ery i do
          tej pory jakos zadna przykrosc mnie nie spotkala . Nie doszukujmy sie we
          wszystkim dziwnych ukladow bo rada policji by parkowac na strzezeonym nie jest
          zla wg mnie . Kurde tak calkiem pozatematem wysluchujac takich wypowiedzi
          ogladajac dzisiejsze wystapienie premiera zaczynam sie calkiem serio bac .
          Gomulka to byl niewinny patriota a nasza kaczka zamienia sie w chruszczowa .
          Chyba trzezba powaznie myslec nad zmiana klimatu bo niedlugo zamkna granice i
          paszporty zabiora :)
          Pozdrawiam
          • borekt Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 20.03.07, 12:08

> samochod od zawsze zostawiam pod blokiem tzn oj jakiegos 1994 r naszej ery i do
            >
            > tej pory jakos zadna przykrosc mnie nie spotkala .

No to muszę Tobie powiedzieć, że masz szczęście i mogę zrozumieć Twój spokój.
            Przy moim samochodzie można powiedzieć, że ginie coś raz na miesiąc,
            wycieraczki, antena, listwy boczne, kołpaki itd. Może wydawać się, że to głupoty
            ale okazuje się, że takie głupoty całkiem sporo kosztują nie mówiąc o problemach
            z tym związanych. Nie dziw się więc mi, bo nie czuje się komfortowo wstając rano
            i patrząc czego dziś brakuje.

>Nie doszukujmy sie we wszystkim dziwnych ukladow bo rada policji by parkowac na
            strzezeonym nie jest zla wg mnie .

Daleki jestem od metod obecnej ekipy rządzącej - porażka total. Niedługo dojdzie
            do tego, że sami na siebie będą płacili podatki - reszta będzie poza granicami
            tego kraju.
            Dziwię się jednak, że nie widzisz w tym nic nagannego.
            Zdaję sobie sprawę, że złapanie kogoś na tego typu kradzieżach jest trudne, ale
            chyba policja jest między innymi od tego, aby zapobiegać takim wybrykom, a nie
            naganiać interes parkingowym (którzy biorą pieniądze za to, że zagrodzą trochę
            terenu i posadzą emeryta w budce). Bo o żadnej odpowiedzialności w razie szkody
            oczywiście już nie ma mowy (a napisy o ubezpieczeniach to wielka ściema).

Poruszane przeze mnie sprawy trochę mnie irytują dlatego może taki ton mojej
            wypowiedzi.

Pozdrawiam

• valczak Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 16.03.07, 20:38
        O ile sie nie myle, a jestem wrecz pewien to autobus ma kosztowac 60 tys za caly rok :)
    • mcgoo Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 18.03.07, 15:39
      sadze ze autonbus nocny bedzie cieszyl sie powodzeniem - powrot z piwka w wawie
      i dotarcie do Pruszkowa w godzinach 00 - 2 AM jest baardzo utrudnione. Wystarczy
      popatrzec ile osob jedzie WKD.

Nareszcie
      • valczak Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 18.03.07, 16:43
        Owszem, bedzie latwiej a przy okazji ile bardziej niebezpiecznie :) Z jednej strony sie ciesze, a z drugiej... to 605 - najgorszy nocny w Wawie :)
      • magister11 Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 18.03.07, 16:54
        mcgoo napisał:

> sadze ze autonbus nocny bedzie cieszyl sie powodzeniem - powrot z piwka w
        wawie

np.z hard rock kafe, czy z Akwarium np. po koncercie :-)
    • zwierz.alpuhary Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 21.03.07, 08:40
      "10,6 tys. zł zapłacą co miesiąc Pruszków z Piastowem za przedłużenie nocnej
      linii z Ursusa. - Ten pomysł się sprawdzi. Mieliśmy wiele głosów poparcia od
      mieszkańców - mówi Jan Starzyński, prezydent Pruszkowa."

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4001842.html
      • valczak Re: Halleluyah! - mamy go! :-)) 21.03.07, 15:00
        Zeby od razu rozwiac wszelkie watpliwosci: 10,6 do podzialu, miedzy Pruszkow a Piastow. Zaraz pewnie pojawia sie glosy watpliwosci ze Pruszkow placi wiecej, wiec tez od razu wyjasnie ze kwota na miasto wyliczana byla na podstawie ilosci kilometrow przejechanych przez ten obszar. A trzecia sprawa to kwestia tego ze dyskusja na temat nocnych rozgorzala glownie na tym forum i trzeba przyznac ze jednak cos to daje :) Niedlugo beda i dzienne ale trzeba poczekac az ZTM dogada sie z prytwanymi przewoznikami
        • magister11 W nocy metrem jeżdżą tłumy 23.03.07, 09:49
          [ŻW] W nocy metrem jeżdżą tłumy
          autor: tom, mz, 2007-03-23, Ostatnia aktualizacja: 2007-03-23
          Podczas ostatnich pięciu weekendów metro przewiozło w nocy aż 56 tysięcy
          pasażerów. – Uruchomienie nocnych kursów metra było trafionym pomysłem –
          podsumowuje Igor Krajnow, rzecznik prasowy Zarządu Transportu Miejskiego.

Pierwszy weekend (17-18 lutego) przyniósł największą liczbę pasażerów, bo ok.
          13,5 tysiąca. W kolejne podróżujących było nieco mniej – średnio 11 tysięcy.
          Największy ruch odnotowano na stacjach Plac Wilsona, Centrum i Politechnika.
          Tak duża liczba podróżnych wystarczy, aby nocne kursy zostały utrzymane –
          oficjalnie metro przez pół roku nocą ma jeździć na próbę. Od popularności tych
          kursów ma zależeć, czy ZTM umieści je na stałe w rozkładzie jazdy.
          Pierwszej nocy w metrze podróżni pili w wagonach alkohol, wybili szybę. ZTM
          uspokaja, że teraz na stacjach są pracownicy Służby Ochrony Metra, a w wagonach
          strażnicy miejscy i policjanci.
          Druga dobra wiadomość z metra jest taka, że wreszcie ruszy budowa tunelu dla
          torów odstawczych kolejki przy stacji Młociny. Miasto kupiło od właściciela
          kiosk lotto, który blokował dalszą budowę.
          • humptyangel Pismo do Prezydenta 24.03.07, 12:07
            Zadzwoiniłem do ZTM na infolinie (94-84) i tam Pan konsultant odrazu jak
            powedzialem słowa "Pruszków" i "linia nocna" poweidzał, że sprawa wydłuzenia
            nocej do Os. Staszica jest znana im, ale w tej kwestii nalezy zawracać się do
            naszego miasta, bo to ono decyduje o przebiegu lini na swoim terenie. więc
            napisałem list z prośbą do Prezydnta Starzyńskiego o zajęcie się to sparwą i
            zanosłem go osobiście od UM. W kopercie, podpiasany ładnie, zaadresowany -
            liczę więc na szybszą odpowedź, niż via pytanie do Prezdenta :)
            Wy też napiszcie :)
            • valczak Re: Pismo do Prezydenta 24.03.07, 14:08
              To bardzo dobrze bo na taka forme pytania prezydent ma obowiazek odpowiedziec
              • humptyangel NOWE LINIE! 30.03.07, 07:00

• humptyangel NOWE LINIE! 30.03.07, 07:03
                  www.ztm.waw.pl/nowe-nocne.php
                  Pruszkowski nocny to N85
                  Trasa:
                  N85:
                  DW. CENTRALNY - E. Plater - Al. Jerozolimskie - pl. Zawiszy - Grójecka - pl.
                  Narutowicza - Grójecka - Kopińska - Grzymały-Sokołowskiego - Al. Jerozolimskie -
                  rondo Zesłańców Syberyjskich - Al. Jerozolimskie - Kleszczowa - Ryżowa -
                  Dzieci Warszawy - Sławka - Pużaka - Kompanii Kordian - Regulska - Sosnkowskiego
                  (powrót: Spisaka) - Kościuszki - Cierlicka - Lalki - Jagiełły - Warszawska -
                  PIASTÓW: Warszawska - Kopernika - Kujawska (powrót bezpośrednio ul.
                  Warszawską) - Wojska Polskiego - Wiadukt Okulickiego - Tysiąclecia - PRUSZKÓW:
                  al. Dwudziestolecia - Partyzantów - Bohaterów Warszawy - al. Dwudziestolecia -
                  Wojska Polskiego - Plantowa - Os. Staszica (powrót: Plantowa - Powstańców)

Ale cool :D Tylko jednego nie rozumiem - końcowego fragmentu trasy :O
                  Przeanalizujecie go :)
                  • humptyangel N85 do Pruszkowa 30.03.07, 07:14
                    (narzekam ja to Polak:)
                    Ech, szkoda, że autobus bedzie tylko co godzinę, a nie co 30 min, ale dobre i
                    to :)
                    PS czestotliwosć wynika z legendy na mapie, ale ta kreska nie jest tak gruba
                    jak te co 30 min, ale też nie tak cienka co 60 min buhahaha :D
                    • wisnia74 Re: N85 do Pruszkowa 02.04.07, 14:35
                      a ktoś wie od kiedy będzie jeździł ten autobus i gdzie będą przystanki w
                      pruszkowie?
                    • soloviev Re: N85 do Pruszkowa 02.04.07, 15:26
                      Z mapki wynika, ze N35 i N85 beda jezdzic co godzine, zapewniajac komunikacje
                      Dw. Centralnego z Niedzwiadkiem co 30 min. Kursy co godzine do Pruszkowa to i
                      tak luksus, ciekawe czy frekwencja bedzie dopisywac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka