Dodaj do ulubionych

Brama garażowa

23.04.07, 12:54
Czy ktoś z Państwa zgłaszał juz do administratora problem z bardzo głośnym
działaniem bramy garażowej? Słychać ją także na trzecim piętrze, szczególnie
w nocy.
Obserwuj wątek
    • karol7979 Re: Brama garażowa 24.04.07, 08:10
      Temat był poruszony we wtorek 17 kwietnia na spotkaniu wspólnoty. Administrator
      stwierdził, że sprawę można rozwiązać. Nic więcej nie ustalono.
      • jose_arcadio_buendia Re: Brama garażowa 24.04.07, 11:54
        Brama jest rzeczywiście bardzo głośna. Zwracam uwagę, że ten problem stanie się
        znacznie bardziej dokuczliwy, gdy z bramy zacznie korzystać druga wspólnota i
        ruch zwiększy się - lekko licząc - 2-krotnie. Może gdy powstanie już 2
        wspólnota, to wtedy razem ustalimy co trzeba zrobić? W końcu jeśli dobrze
        rozumiem to brama i zjazd do garażu będą w jakimś stopniu wspólne?

• eratyk74 Re: Brama garażowa 25.04.07, 16:28
        Tutaj sąsiad z budowanego budynku - wspólnota powstanie ale to dopiero za
        minimum 8-10 miesięcy. Poza tym nie wiem jak inni z mojego budynku ustosunkuja
        się do faktu że od razu mają płacić za remont bramy z który nie mieli szansy
        nawet korzystać. Tak czy inaczej na razie wspólnota Kościelna 6 jest wirtualna.
        Pozdrawiam
        • karol7979 Re: Brama garażowa 26.04.07, 09:02
          Na kwestię płacenia za remont bramy można spojrzeć z innej strony. Dlaczego
          wspólnota Hubala 7 ma udostępniać do użytkowania innej wspólnocie bramę? Możemy
          ustalimy koszty użytkowania bramy garażowej dla wspólnot, które nie finansowały
          jej zakupu i z wpływów z tego tytułu przeprowadzimy remont bramy.

Pozdrawiam.
          • berry64 Re: Brama garażowa 26.04.07, 12:50
            Drogi sąsiedzie Eratyku,
            Myślę, że jak sąsiad wypowiada się na ten temat, to powinien sąsiad zacząć od
            podziękowań za możliwość korzystania z bram wjazdowych, które finansowała
            wspólnota HUBALA 7.
            A co do kosztów napraw czy remontów, to chyba oczywiste jest ze obie wspólnoty
            będą te koszty pokrywać.
            • groszek292 Re: Brama garażowa 26.04.07, 22:21
              mam wrażenie że Pan z sąsiedniej "wirtualnej" wspólnoty nie bardzo zrozumiał.
              Brama nie jest popsuta bo "My " ją popsuliśmy tylko teraz po jakimś czasie
              użytkowania zauważyliśmy że jest głośna, i fajnie by było coś ztym zrobić Jak
              się druga wspólnota wprowadzi to śasiedzi którzy będą mieszkać blisko bramy
              sami zauważą ten problem.
              • eratyk74 Re: Brama garażowa 27.04.07, 13:41
                Oj,oj,oj - ale rozgrzałem to forum :) - szkoda że u nas taka cisza.

Drodzy sąsiedzi. Poruszyłem tylko dwie sprawy
                1. Że sąsiednia wspólnota będzie dopiero na kilka miesięcy - więc nie wiem czy
                będzie się chciało wam tyle czekać z naprawą tej bramy.
                2. Co do bramy to ja tylko napisałem że napewno się takie głosy pojawią.
                Pisanie że będziecie nam odmawiać możliwości korzystania z niej sprawią że
                dialog będzie jeszcze trudniejszy (najlepsze jest to że jeszcze nie mieszkamy
                razem a już pojawiają się niezłe polemiki ;)). Poza tym proszę abyście
                pamiętali jakie korzyści będziecie (będziemy) mieli gdy z bramy wjazdowej
                będziemy wspólnie korzystali. Kwestie późniejszych napraw bramy czy remontu
                podwórka bedą dzielone proporcjonalnie a o innych sprawa porozmawiamy za kilka
                miesięcy jak utworzymy wspólnotę. Na razie gorąco wszystkich pozdrawiam.
                Czuwaj :)
                • jose_arcadio_buendia Re: Brama garażowa 03.05.07, 13:05
                  Witamy zatem przyszłego sąsiada! :)

Jeśli chodzi o te 2 sprawy to jak dla mnie problem bramy wjazdowej nie jest
                  jeszcze w tej chwili aż tak dokuczliwy pomimo, że nasze mieszkanie jest mocno w
                  pobliżu. Ważne, żeby jak już się większość osób wprowadzi do nowego budynku i
                  zacznie intensywnie korzystać z bramy, to żeby wtedy wspólnota powstała jak
                  najszybciej i uczestniczyła w kosztach.

Druga sprawa - tu rzeczywiście nie chodzi o remont, ale o modernizację. I
                  obiektywnie patrząc , to rzeczywiście rację ma ta osoba, która napisała, że
                  koszt budowy wspólnego zjazdu do garażu i bramy poniosła tylko jedna ze
                  wspólnot. Takie są fakty i w tej sytuacji ewentualne opory z Państwa strony
                  dotyczące partycypowania w załatwieniu tej wspólnej przecież sprawy byłyby
                  chyba trochę nie w porządku.

Nie uważam też, że to o czym piszemy jest czymś nadzwyczajnym. To są tzw.
                  zwyczajne problemy i po prostu musimy je sprawiedliwie i bez emocji wyjaśnić i
                  wspólnie rozwiązać.

Dodam jeszcze, że tak na prawdę nie jest to problem podziału na 2 wspólnoty,
                  ale problem osób mieszkających najbliżej bramy, bo one to najmocniej odczują.
                  Nie widzę więc potrzeby , aby tworzyć tu sztuczny podział na interesy 2
                  wspólnot, bo one są - akurat w tym przypadku - zbieżne.

Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych sąsiadów.
                  • eratyk74 Re: Brama garażowa 04.05.07, 12:04
                    Witam.
                    Przyzanam że z nieukrywaną przyemnością przeczytałem wpis mojejgo szanownego
                    przedwpisywacza :). Zgadzam się ze wszystkim co tam zostało napisane. Dokładnie
                    o to chodzi. Proponuje jednakże wrócić do tej tematyki w momencie gdy już będzi
                    zawiązana współnota - jak na razie (przynajmniej ja) wypowiadam się zupełnie
                    nieformalnie a może się okazać że cała ta dusputa była zupełnie zbyteczna.
                    Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka