Dodaj do ulubionych

PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-)

03.06.07, 19:41
materiał o tym
ww2.tvp.pl/6723,20070603506938.strona
Obserwuj wątek
    • mysza63 Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 03.06.07, 20:09
      Niech sobie włączają te biedne gminy my jesteśmy miastem powiatowym i się nie damy. Już raz próbowali i nic im nie wyszło;-)
      • kazuyoshi788 Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 03.06.07, 20:25
        są za tym PiS i PO oraz nawet LiD z małymi zastrzeżeniami.
        • mysza63 Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 03.06.07, 20:28
          Koło Partii Kobiet w Pruszkowie już jest oficjalnie zarejestrowane ... będziemy walczyć o wolny Pruszków jak lwice a i forumowe grona napeno da władzy popalić
    • zwierz.alpuhary Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 03.06.07, 21:59
      w materiale była mowa głównie o Wołominie, nie o Pruszkowie:)
      Ja myślę, że Pruszków rzeczywiście wejdzie w skład Warszawy, ale na pewno
      jeszcze nie teraz; jeśli już, to stanie się to raczej w perspektywie 10-15 lat.
      Dość śmieszne było stwierdzenie pani prezenterki, że zniknie podział na
      "warszawskie" i "podwarszawskie" - nawet jeśli Pruszków zostanie włączony, to
      ktoś inny (np. Grodzisk) stanie się "podwarszawski"
    • sqz A moze by tak na odwrot :-) 03.06.07, 22:21
      A ja proponuje zeby Warszawe przyłączyc do Pruszkowa . :-)
      • zwierz.alpuhary Re: A moze by tak na odwrot :-) 04.06.07, 08:16
        > A ja proponuje zeby Warszawe przyłączyc do Pruszkowa . :-)

Po tych wszystkich piecach i dymarkach to byłby zaiste akt sprawiedliwości
        dziejowej; ostatecznie bądź co bądź my tu byliśmy pierwsi i mogą to potwierdzić
        najstarsi Rzymianie:)
    • mag_ Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 03.06.07, 22:34
      Jaśnie nam panujący Pan Prezydent mówił, że przyłączenie Warszawy do Pruszkowa
      odbędzie się hucznie w roku 2013, prawda to?
      • kazuyoshi788 Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 03.06.07, 23:48
        mag_ napisała:

> Jaśnie nam panujący Pan Prezydent mówił, że przyłączenie Warszawy do
        Pruszkowa
        > odbędzie się hucznie w roku 2013, prawda to?

Mag_a, zadaj pytanie prezydentowi na www.pruszkow.pl czy to prawda i Ci na
        pewno odpowie:-)
        • mag_ Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 04.06.07, 08:22
          On mi to mówił osobiście w czasie rozmowy w tzw. cztery oczy na jakiś spotkaniu
          przedwyborczym :) Ale wybory minęły i ja się po prostu zastanawiam, czy te
          zapewnienia nie straciły na aktualności :)
    • valczak Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 04.06.07, 10:40
      Po pierwsze:
      TO JEST ZWIAZEK METROPOLITARNY a nie przylaczanie miast do Warszawy tak jak zrobiono to z Ursusem itd.
      Po drugie:
      WARSZAWIE NIE ZALEZY NA KOLEJNYCH DZIELNICACH w zwiazku z czym Pruszkow nie stanie sie dzielnca warszawska przez najblizszych kilk alat
      Po trzecie:
      NAWET JEZELI COKOLWIEK BEDZIE SIE DZIALO TO OK 2013 ROKU gdyz budzet UE jest rozplanowany w taki sposob ze powstanie zwiazku zabierze wszystkim uczestnikom kase z UE.
      Po czwarte:
      PREDZEJ WOJEWODZTWO NIZ POWIEKSZANIE WARSZAWY gdyz juz od kilku lat mowi sie o tym ze ok 2013 roku powstanie wojewodztwo Stoleczne Warszawskie a to dlatego ze jezeli tak sie nie stanie to Warszawa przez swoje bogadztwo odbierze kase calemu Mazowieckiemu
    • wfe416n Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 04.06.07, 10:56
      osobiście nic do Warszawy nie mam ale jak chce być dzielnicą Pruszkowa.
    • valczak Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 04.06.07, 17:32
      Przypomniala mi sie jeszcze jedna ciekawa rzecz :) W pazdzierniku zeszlego roku PiS przedstawil wstepny plan metropolii - i tam byla taka mapka wojewodztwa gdze zaznaczone byly na szaro powiaty (jak mniemam) majace nalezec do metropolii, wsrod nich: legionowski, misnki, warszawski, warszawski zachodni, legionowski, wolominski, nowodworski, piaseczynski i grodziski - pruszkowski nie byl zaznaczony :) Poszperajcie na stronach PiSu, pewnie ten dokument gdzies jeszcze jest ;)
      • kazuyoshi788 Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 04.06.07, 17:37
        valczak napisał:

> Przypomniala mi sie jeszcze jedna ciekawa rzecz :) W pazdzierniku zeszlego
        roku
        > PiS przedstawil wstepny plan metropolii - i tam byla taka mapka wojewodztwa
        gd
        > ze zaznaczone byly na szaro powiaty (jak mniemam) majace nalezec do
        metropolii,
        > wsrod nich: legionowski, misnki, warszawski, warszawski zachodni,
        legionowski,
        > wolominski, nowodworski, piaseczynski i grodziski - pruszkowski nie byl
        zaznac
        > zony :) Poszperajcie na stronach PiSu, pewnie ten dokument gdzies jeszcze
        jest
        > ;)
        www.pis.org.pl/download.php?g=mmedia&f=metropolia_warszawska_pis.pdf
        • kazuyoshi788 Re: PRUSZKÓW BĘDZIE WŁĄCZONY DO WARSZAWY:-) 04.06.07, 17:55
          Na tej mapce jest niedopatrzenie ponieważ jest w nagłówku , że będzie też i
          pruszkowski a na mapce jest niezabarwione na szaro a są strzałki tak samo z
          otwockim i też ze strzałką. Nie pomieściło im się. A dodatkowo Metropolia
          zgodna z podziałem Komendy Stołecznej Policji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka