Dodaj do ulubionych

POROD NA WRZESINKU W LIPCU

15.06.07, 19:35
Witam, mam pytanie do pan w ciazy. Czy duzo z nas planje porod w lipcu w tym
szpitalu??? Bardzo prosze o odpowiedzi

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fiki201 Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 16.06.07, 13:17
      ja w okolicach sierpnia/września.
      Życzę wszystkiego najlepszego dla mamusi i dzidzi.
      Oczywiście czekam na opis i relację po wszystkim.

Pozdrawiam :)
      • modeko Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 16.06.07, 14:17
        bardzo dziekuje za informacje Opis bedzie na forum Lipcowek. Pozdrawiam
        • zmijka76 Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 16.06.07, 16:45
          Ja jestem tegoroczną lipcówką :-)) Witaj:-))
          Mimo, ze do pruszkowskiego szpitala mam bardzo blisko, to poród tutaj jest dla
          mnie ostatecznością. Mam nadzieję, ze przyjmą mnie w wybranym warszawskim
          szpitalu no i że...zdążę :)
          • modeko Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 16.06.07, 18:11
            ja tu rodziłam 4 lata temu i jestem zadowolona. Miedzyczasie kolezanka tea
            urodziła w Pruszkowie dwoje dzieci, wiec ja napewno sie tam zjawie

Pozdrawiam
    • maja209 Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 16.06.07, 19:07
      To ja bede tam przed Wami - bo mija juz 3 dzien po terminie kalendarzykowym :-)
      Bylam w szpitalu w czwartek - mimo ze to byl 1 dzien po porodzie uwazam ze
      zbadano mnie dosc dokladnie, bylam na fotelu... i podlaczyli mnie do KTG a na
      koniec zrobili jeszcze USG
      Jak juz urodze napisze Wam co i jak ... POZDRAWIAM
      • zmijka76 Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 16.06.07, 20:22
        Dziewczyny - a co przemówiło u Was za wyborem własnie tego szpitala? Macie stąd
        lekarza prowadzącego? Czy może odległosc albo inne argumenty?
        • modeko Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 16.06.07, 21:55
          MI SIE PODOBA PRZEDE WSZYSTKIM TO ZE JEST BLISKO. PODOBALA MI SIE SALA DO PORODU
          RODZINNEGO I WOGOLE POROD UWAZAM ZE ZAJELI MNA SIE BARDZO DOBRZE PODCZAS PORODU.
          SALA JEST BARDZO FAJNA DWUOSOBOWA Z łAZIENKA. A PIELAGNIARKI PO PORODZIE TO TO
          SAMO CO W INNYCH SZPITALACH W ZALEZNOSCI OD CHRAKTERU CZY HUMORU SA ROZNE. PANI
          DR. PEDIATRA TEZ BYLA BARDZO FAJNA.

CZEKAM NA OPIS OD KOLEZANKI RODZACEJ NA DNIACH.TRZYMAJ SIE
          POZDRAWIAM
    • modeko Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 23.06.07, 18:15

• mamakrzysia4 Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 23.06.07, 20:45
      za chiny ludowe nigdy tam nie urodze żadnego kolejnego dziecka
    • maja209 Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 25.06.07, 20:06
      no to jestem !!!
      zaczne od tego ze pierwsze dziecko urodzilam w marcu zeszlego roku wlasnie na
      Wrzesinku ... Wynajelam te sale 2 osobowa w ktorej przelezalam ponad tydzien bo
      dzidzia moja miala zoltaczke I tak opieka na sali porodowej i pozniej byla
      dobra, ja nie moge narzekac Ale slyszalam ze lepiej sa traktowani te pacjentki
      ktore leza na tych wynajetych ... Poza tym do 17.06.br powiedzialabym ze
      polecam ten szpital Ale w tym roku ... No wlasnie tuz po terminie porodu
      zglosilam sie i tez bylam zdziwiona bo mimo strajku i tego co sie dzieje w
      sluzbie zdrowia przyjeli mnie bardzo dobrze Podlaczyli pod ktg, zbadali a nawet
      zrobili usg Po czym zaprosili za 2 dni na kolejna wizyte gdyby jednak dzidzia
      nie chciala sama wyjsc Pojechalam i znowu bylo milo Ale kiedy nadszedl czas
      porodu i w nocy pojechalismy z mezem to na izbie przyjec "mila" pani doktor
      powiedziala ze nie ma miejsc i nas nie przyjmie Nie dala nam nawet nr telefonu
      do innego szpitala choc jak sie potem dowiedzielismy prawidlowo wyglada to tak
      ze szpital w ktorym nie ma miejsc dzwoni i kieruje pacjentke tam gdzie jest
      miejsce Ostatecznie wyladowalam w Instytucie Matki i Dziecka i tam sie mna
      zajeli Na izbie przyjec byla przemila pani ktora mi pomogla ze wszystkim a
      potem trafilismy na sale porodowa IMiD Ooceniam bardzo dobrze Opieka nade mna i
      dzieckiem byla jak najbardziej prawidlowa Jedyne co na minus ocenie to to ze
      jest strajk i nie ma mowy o wypisaniu zwolnienia dla meza i zaswiadczenia
      potrzebnego do zakladu pracy by przejsc na urlop macierzynski ... Jestem w
      trakcie zalatwiania tego O i moja coruchna placze wiec musze konczyc POZDRAWIAM
      PRZYSZLE MAMY
      • modeko Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 25.06.07, 20:43
        ja bylam na ktg dwa razy i mówiłam im ze będę u nich rodzic i nic nie mowili ze
        jest mało miejsc. Mam nadzieje ze bedzie ok. Bo ja przede wszystkim chcę tam
        rodzic ze wzgledu na sale dwuosobowe. A nie bardzo orientuję się gdzie takie
        sale są w Warszawie i jakie są jej koszty.
        • biomona Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 26.06.07, 13:14
          Cześć. Ja urodziłam na Wrzesinku 16.06. Jestem bardzo zadowolona z opieki nade
          mną i nad moją córką. Rodziłam z mężem, potem byłam na 2 osobowej sali. Położne
          bardzo miłe, poród wspominam bardzo dobrze. Lekarka, która odbierała mój poród
          też bardzo w porządku. A już absolutne podziękowania i wyrazty wdzięczności
          należą się pielęgniarkom od noworodków - zawsze chętne do pomocy, odpowiadały na
          wszystkie pytania. Jak mała mi płakała dłużej niż 3 minuty przychodziły
          sprawdzić jak można pomóc. Jak będę rodzic kolejne dziecko to też na Wrzesinku.
          A z 16 na 17 czerwca faktycznie oddział był pełny :-) 17 wyszło do domów 8
          dziewczyn i wtedy zrobiło się luźniej, ale 16 wieczorem były zajęte wszystkie łóżka.
          • zmijka76 Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 26.06.07, 18:02
            Nie bardzo rozumiem...Sale 2-osobowe sa płatne? Nigdy nie spotkałam się z czymś
            takim ...W Warszawie płaci się tylko za jedynki!
            Poza tym zadna z Was nie pisze o rzezy dla mnie najwazniejszej - czyli o
            zapleczu medycznym! Macie rozeznanie n.t. sprzętu koniecznego do ewentualnego
            ratowania malucha? Jakos kolorowe sciany i okreslenia " fajna pani doktor" do
            mnie nie przemawiają :(
            • modeko Re: żmijka76 26.06.07, 18:52
              witam

każdy ma swoje priorytety. Nikt Cie nie namawia na poród na Wrzesinku.
              Pozdarawiam i zycze ci udanego porodu w szpitalu który sobie wybrałaś:)
              • zmijka76 Re: żmijka76 26.06.07, 21:37
                Modeko - nie twierdzę, ze mnie ktos namawia:) Wyraziłam jedynie swoje zdanie.
                Z jednym się zgadzam - każda z nas ma swoje priorytety - dla mnie głównym jest
                zapewnienie bezpieczeństwa mojemu dziecku.
                Pozdrawiam:)
        • maja209 Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 26.06.07, 21:56
          jestem ponownie - odnosnie tych sal dwuosobowych to po porodzie rodzinnym w
          Pruszkowie kosztuje 400 zl a w Warszawie - w IMiD jednoosobowa kosztuje 250 zl
          za dobe Nie wiem jak wyglada bo ostatecznie nie skorzystalam
          Jedno jest pewne w IMiD zaplecze medyczne dla noworodkow jest na wysokim
          poziomie, u nas w Pruszkowie moga rodzic te mamy ktore przez cala ciaze nie
          mialy zadnych sygnalow ze cos jest nie tak ... choc pewnosci nigdy przeciez nie
          ma
    • modeko Re: POROD NA WRZESINKU W LIPCU 27.06.07, 20:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka