16.06.07, 08:48
Witam
Czy mozecie mi polecić jakąś fajną szkołę jezyka angielskiego, w której
naprawde mozna się czegoś nauczyc.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cat_s Re: Angielski 26.06.07, 17:10
      Witam,
      Michale - pachnie to nieco reklamą...
      Ale... padło pytanie - padła odpowiedź.
      Mam nadzieję, że koledzy admini Cię nie "ciachną".
      Na przyszłość prosimy jednak o odpowiadanie na takie pytania na prywatnego maila osoby pytającej.

Pozdrawiam
      cat_s
      • swistak133 Re: Angielski 27.06.07, 07:37
        A, niech ciachają... :)
        • ewka2266 Re: Angielski 27.06.07, 08:34
          Ja do Ciebie się odezwę w przyszłym roku szkolnym, tzn. moja córka :)
          • cat_s Re: Angielski 27.06.07, 09:13
            Witam,

> Na przyszłość prosimy jednak o odpowiadanie na takie pytania na prywatnego
            > maila osoby pytającej.

> swistak133 27.06.07, 07:37
            > A, niech ciachają... :)

No to ciachną, i sam też Cię ciachnę - skoroś taki radosny - jakby co.

Umowa to umowa.

Umów należy przestrzegać albo je renegocjować.
            Ale olewać ich nie należy.

Mam nadzieję, że moje stanowisko jest jasne i nie uraziłem Cię.

Nie wynika to, Boże broń, z jakiegoś poczucia "wielkości pana admina".
            Z poczucia obowiązku bardziej, obowiązku za który nikt adminom społecznym nie płaci.

Więc jeszcze raz: jesteś grzeczny i stosujesz się do zasad - jesteś na forum.
            A jak nie jesteś - nie ma Cię.

Jest na FPruszków wątek "Ogłoszenia komercyjne" - raz jeszcze przypominam.

Jeśli ci "pasi" - no to "wporzo" i tam się produkuj.
            A jak nie - trudno.
            Decyzja należy do ciebie.

Wyraziłem się wystarczająco dobitnie i zrozumiale?

Jak dla mnie - EOT

Pozdrawiam
            cat_s
            • swistak133 Re: Angielski 27.06.07, 09:35
              No, to ja czekam, cat_s

A póki co, ewka2266, zapraszam i ciebie i córkę :)

Pozdrawiam
              • zwierz.alpuhary Re: Angielski 27.06.07, 10:21
                Ja w sprawie ogłoszeń komercyjnych zapraszam tutaj
                tiny.pl/d8m8
                • ewka2266 Re: Angielski 27.06.07, 10:31
                  Dobrze, tylko tak jest szybciej.
                  • zwierz.alpuhary Re: Angielski 27.06.07, 11:28
                    Może i szybciej, ale w ten sposób z forum robi się śmietnik
                    • zerozeroseven Re: Angielski 27.06.07, 13:20
                      zwierz.alpuhary napisał:

> Może i szybciej, ale w ten sposób z forum robi się śmietnik

Nie uważasz, że pachnie to trochę hipokryzją?
                      Bo czy jeśli nawet ktoś się zareklamuje w poście będącym odpowiedzią na
                      konkretne pytanie zadane na forum, to jego reklama jest większym śmietnikiem
                      niż zajmujące 1/4 strony nachalne reklamy serwowane przez gazeta.pl?
                      Mam wątpliwości. Zresztą, czy naprawdę ten właśnie wątek nie był lepszym
                      miejscem dla tego posta niż zakopane gdzieś głęboko ogłoszenia komercyjne?
                      Jeśli śmietnik miał być synonimem słowa chaos, to moim zdaniem wtłaczanie
                      wszystkiego jak leci do wątku "ogłoszenia" nie przeciwdziała wcale temu
                      chaosowi i tworzy z tego wątku jeszcze większy Śmietnik (może zmienić mu
                      nazwę?), do którego nie chce sie nawet zaglądać, a tym bardziej przez niego
                      przekopywać.
                      :-D
                      • zerozeroseven Re: Angielski 27.06.07, 13:41
                        O! Właśnie zauważyłem inny wątek na Forum: pytanie o skrzynkę mailową i kilka
                        odpowiedzi reklamujących konkretnych dostawców.
                        Czy to już nie jest śmietnik? Brak tu konsekwencji Admina w cięciu. ;-)

Czy nie lepiej zrezygnować z tego ręcznego sterowania, dać ludziom swobodę
                        reklamowania się w konkretnych wątkach i interweniować tylko w sytuacji
                        oczywistego spamowania?

• zwierz.alpuhary Re: Angielski 27.06.07, 17:56
                          > Czy nie lepiej zrezygnować z tego ręcznego sterowania, dać ludziom swobodę
                          > reklamowania się w konkretnych wątkach i interweniować tylko w sytuacji
                          > oczywistego spamowania?

podaj mi taką różnicę między reklamowaniem a spamowaniem, która będzie oczywista
                          dla wszystkich i do której nikt się nie przyczepi
                          • zerozeroseven Re: Angielski 27.06.07, 20:05
                            > podaj mi taką różnicę między reklamowaniem a spamowaniem, która będzie oczywist
                            > a
                            > dla wszystkich i do której nikt się nie przyczepi

Nie ma takiej. Dlatego właśnie potrzebni są Admini. To oni swoim doświadczeniem, wiedzą, intuicją i
                            zdrowym rozsądkiem kreują konkretny styl. Inaczej wystarczyłby automat. ;-)
                    • ewka2266 Re: Angielski 27.06.07, 13:43
                      Śmietnik to jest w tych ogłoszeniach! Zróbcie tam porzadek bo połapac się nie
                      można!!!!!! Jakieś ogłoszenia z przed 2-4 lat i doszukaj sie lektora
                      angielskiego, albo budowlańca który nie wyjechał do Anglii. Czy tego nie można
                      uporządkować np. angielski - lektorzy - szkoły, itd.???
                      Treść reklamowa to wpychanie na siłę mi tych obrazków skaczących przed oczami!
                      Sorry ale się wkurzyłam! :(
                      • swistak133 Re: Angielski 27.06.07, 15:08
                        Cóż, gdybym napisał, że to nie ja jestem lektorem, a jedynie, że znam takiego jednego świetnego lektora co to każdego potrafi nauczyć jak mówić po angielsku i podał na niego namiary to byłoby OK.

Tak więc, cat_s, tropiąc reklamę i kryptoreklamę powinieneś w ogóle pokasować wszystkie wątki w których ktoś prosi o polecenie jakiejkolwiek firmy, a ktoś inny tą czy inną firmę poleca. W końcu nigdy nie wiadomo gdzie czai się zło...
                        • swistak133 Re: Angielski 27.06.07, 15:20
                          I jeszcze jedno:

Ktoś poprosił o polecenie szkoły językowej, więc ja tej osobie odpowiedziałem, a że tak najbardziej to mogę polecić siebie, to już nie moja wina. :)

To wypowiedź raczej żartobliwa, ale sprowokowana poczynaniami admina.

Cat_s, spójrz na ogłoszenie o sprzedaży mieszkania, które się właśnie pojawiło i porównaj obie sytuacje.

Jeśli chodzi o mnie to wyłączam się z dyskusji na ten temat, choć ja ją sprowokowałem. :)
                        • zwierz.alpuhary Re: Angielski 27.06.07, 17:52
                          > Cóż, gdybym napisał, że to nie ja jestem lektorem, a jedynie, że znam takiego j
                          > ednego świetnego lektora co to każdego potrafi nauczyć jak mówić po angielsku i
                          > podał na niego namiary to byłoby OK.

W rzeczy samej. Nie kasujemy opinii o firmach czy usługach, kasujemy ewidentne
                          reklamy.
                      • zwierz.alpuhary Re: Angielski 27.06.07, 17:50
                        Czy tego nie można
                        > uporządkować np. angielski - lektorzy - szkoły, itd.???

na tym forum niestety nie można, tak już jest skonstruowane. Nie ma php, nie ma
                        avatarów, musi być proste jak kij.
                        • ewka2266 Re: Angielski 27.06.07, 20:40
                          Oto chodzi że to nie jest proste tylko strasznie pokręcone.
    • swistak133 Re: Angielski 27.06.07, 20:56
      No i rozgorzała awantura. A ja mam darmową reklamę... Dzięki cat_s. Ale nie będę się tak cieszył, bo zaraz jakiś admin to wszystko wytnie. :)))
      • cat_s Re: Angielski 28.06.07, 08:08
        Witam,
        Dziękować nie ma za co.
        Komunikat był prosty: nie reklamuj swoich usług na FPruszków.
        Istnieją inne fora, na których jest to możliwe - i zalecam ich odszukanie.

Cieszyć się możesz do woli. Ja też się ucieszę, jak się ucieszysz.
        Jeno zasad netowych przestrzegaj oraz ogólnych zasad uprzejmości.
        To wystarczy.

Pozdrawiam
        cat_s
        • zwierz.alpuhary Re: Angielski 28.06.07, 11:50
          > Komunikat był prosty: nie reklamuj swoich usług na FPruszków.

może inaczej: reklamuj, ale tylko w wyznaczonych miejscach takich jak "Ogłoszenia"
          • swistak133 Re: Angielski 28.06.07, 12:33
            To nie była reklama, tylko odpowiedź na pytanie. Jeśli ktoś poleca inną firmę to jest to taka sama reklama jak ta w moim poście którego skasowaliście. Równie dobrze mogę wyrażać opinie na temat własnej firmy, jak i czyjejś i Wy mi tego nie zabronicie.

Miałem nie uczestniczyć już w tej dyskusji, ale cóż, jak wy mi, tak ja wam.

• cat_s Re: Angielski 28.06.07, 16:18
              Cóż, niektórzy ludzie muszą mieć najwidoczniej ostatnie słowo w dyskusji.
              Szanuję ten zwyczaj.
              Co jednak nie zmienia tego, co zostało napisane powyżej.

Pozdrawiam
              cat_s
              • swistak133 Re: Angielski 28.06.07, 17:12
                cat_s napisał:

> Cóż, niektórzy ludzie muszą mieć najwidoczniej ostatnie słowo w dyskusji.

No właśnie.

> Co jednak nie zmienia tego, co zostało napisane powyżej.

Dokładnie.

> Pozdrawiam

Ja również.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka