p0135 23.01.08, 20:49 szukam fachowca do naprawy domofonu. Jeśli ktoś zna sprawdzoną osobę, to poprosze o namiary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madee1 Re: naprawa domofonów 23.01.08, 21:52 Ja dzwoniłam do administracji, przyszło dwóch miłych panów i naprawili w paręnaście minut. Może prywatnie też taką robotę wykonają (jeśli chodzi o domofon w prywatnym domu, bo nie wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: naprawa domofonów 24.01.08, 12:53 Powiedzcie:co trzeba zrobić,by wymienili (blok!) stary domofon "węglowy" na cyfrowy? W niektórych budynkach juz takie instalują! U mnie ciągle się psuje, nic nie słychać jak się przez niego rozmawia (w obie strony!) a panowie ,którzy go naprawiaja mówią,ze to taki typ:węgiel aktywny w nich zawrty zbija się i powoduje ciagłe awarie! Odpowiedz Link Zgłoś
stellaonthemoon Re: naprawa domofonów 26.01.08, 19:34 cinosan napisała: > Powiedzcie:co trzeba zrobić,by wymienili (blok!) stary > domofon "węglowy" na cyfrowy? W niektórych budynkach juz takie > instalują! U mnie ciągle się psuje, nic nie słychać jak się przez > niego rozmawia (w obie strony!) a panowie ,którzy go naprawiaja > mówią,ze to taki typ:węgiel aktywny w nich zawrty zbija się i > powoduje ciagłe awarie! A co ma piernik do wiatraka. W domofonie "cyfrowym" też masz słuchawkę i mikrofon. Kup sobie nowy aparat do tradycyjnego domofonu. Technologia już jest nowsza i "węgiel aktywny w nich zawarty już nie będzie się zbijał" a panów konserwatorów poproś o wymianę mikrofonu i głośnika przy drzwiach na nowocześniejsze. Koszt zakupu minimalny a za "cyfrowy" każą sobie sporo zapłacić. A w ogóle czy musisz słyszeć kto jest na dole? I tak na hasło administracja czy poczta (a nawet jak nic nie słychać )wszyscy otwierają drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: naprawa domofonów 07.04.14, 14:29 Podnoszę wątek. Czy ktoś mógłby polecić dobrego i niedrogiego fachowca z tej branży? Chodzi o prywatny dom 4 mieszkaniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
el-kopyto Re: naprawa domofonów 07.04.14, 18:00 Ale jak już to bardziej dobry, czy bardziej niedrogi? Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: naprawa domofonów 07.04.14, 22:22 Both. ;) Ale ze szczególnym uwzględnieniem pierwszej cechy. Żeby wreszcie ktoś skutecznie naprawił ten domofon, żeby dzwonił i otwierał furtkę z każdego mieszkania i żeby wszędzie było słychać w obie strony. :) Odpowiedz Link Zgłoś
el-kopyto Re: naprawa domofonów 08.04.14, 13:12 Studio Dom Paweł Nejgebaum Daszyńskiego 38 /2 05-800 Telefon: 48602288487 . Serwisują mi od kilku lat domofon w bloku 9 mieszkań. I jak dotychczas jestem zadowolony. Z czystym sumieniem polecam. Odpowiedz Link Zgłoś