Dodaj do ulubionych

Lis w Parku Potulickich

29.05.08, 10:15
Jadąc dzisiaj WKD, w Parku Potulickich widziałem lisa. Nie wiem czy
jest to codzienny widok, ale bardzo się zdziwiłem. Często widujecie
lisa w Parku?

Obserwuj wątek
    • fush Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 10:35
      Zgadza się, w tamtej okolicy żyją te zwierzaki. Są widywane na pobliskich działkach.
      • fock-e-wulf Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 10:42
        Jedna trasa przecinająca ich naturalne ścieżki migracji- i po
        zwiarzakach. Mamy naszą Rospudę zdaje się.
        • humptyangel Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 11:13
          mmm, to osiedle Staszica trzeba zlikwidować, bo lis tam też buszują. I linie WKD
          również, bo po Ostoi biegają. O, i Osiedle Lipowa Ostoja, bo widziałem sam
          osobiście ja lisek biegł z czymś paszczy przy budowie.
          Propnuje zamknąc ul. Prusa, bo tam lisy przebigają z parku do parku i DW 719
          też, bo często kursują w stronę Żbikowa - raz kierowca N85 musiał dać ostro po
          heblach, bo mu lis wyskoczył. No to N85 też chyba zlikwidujemy, bo lisa by
          przejechał.
          Swoją drogą Londyn też trzeba wyburzyć, bo lisy tam też się zapuszczają w głąb
          miasta.
          • fock-e-wulf Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 11:31
            Na szczęście tu nie trzeba nic burzyć. Tunel chyba załatwiłby sprawę.
        • swistak133 Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 15:06
          fock-e-wulf napisał:
          > Mamy naszą Rospudę zdaje się.

Tak, mamy Rospudę, "Mały Nowy Świat" "Pruszkowskie Łazienki". Co jeszcze? Góry Pruszkowskie? A, przepraszam, góry mamy. Na gąsinie.
          • zwierz.alpuhary Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 15:20
            No i Jezioro Pruszkowie, nie zapominajmy o naszym Jeziorze. A biorąc pod uwagę kombinację stanu nawierzchni dróg i zdarzających się od czasu do czasu opadów atmosferycznych, to nie od rzeczy byłoby chyba nawet określenie "kraina tysiąca jezior".
            • z.bednarek Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 16:00
              jezioro nr 1 jest wowczas na skrzyzwoaniu uliczek osiedlowych miedzy
              blokami Helenowska 22 i 24, a jezioro nr 2 takze na ulicy
              helenowskiej na wysokosci bramy wjazdowej na teren poczty :)
              • alabama8 Re: Lis w Parku Potulickich 30.05.08, 09:27
                Tylko żadnych akcji w celu likwidacji jezior 1 i 2! Po pierwszym
                można godzinami kółka robić na rowerze a jezioro nr 2 zimą służy za
                ślizgawkę.
                • z.bednarek Re: Lis w Parku Potulickich 30.05.08, 12:40
                  swego czasu, gdy jeszcze mieszkalem u rodzicow w okolicy jeziora nr
                  1 widzialem jak sasiadowi auto stanelo na srodku, mial dwa wyjscia:
                  wysiasc i wypchnac autko z jeziora albo poczekac az MPWiK przyjedzie
                  i wypompuje wode, wybral to pierwsze :)
                  jezioro nr 2 jest dosc niebezpieczne, dla pieszych, bo nie mam
                  zwyczaju paplac sie w tym bajoze, wiec zawsze gdy smigam do rodzicow
                  to jade chodnikiem, jak wszyscy zreszta.
                  • pdx2000 Re: Lis w Parku Potulickich 10.06.08, 09:10
                    witam mam pytanie: czy w Parku Potulickich nikt nie sprząta w jeziorku,
                    chodzi mi o stan wody, a może planowane są tam mokradła? wstyd park jest śliczny
                    a stan jeziorka - szkoda gadać pozdrawiam
                    • anna-w Re: Lis w Parku Potulickich 10.06.08, 18:23
                      marzenia kiedyś czyscili staw ale podobno to kupe kasy kosztuje
                      • pdx2000 Re: Lis w Parku Potulickich 10.06.08, 18:55
                        mam nadzieje, że jednak ktoś się kiedyś za to weźmie, przecież nie trzeba tego
                        robić codziennie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka