03.06.08, 21:55
Czy ktoś wie może co jest budowane na rogu ulic Bolesława Prusa i Wojska
Polskiego? Ten taki ogrodzony teren...
Z góry dzięki za info...
Obserwuj wątek
    • monika3411 Re: Budowa 03.06.08, 22:47
      Na tzw serku? Nie mam pojęcia, obstawiałam blok, bo to łatwe do
      obstawienia, ale chyba się tam nie zmieśi (na szczęście...). Może
      jakiś pawilon..? Ale to tylko moje domysły...
      • doska26 Re: Budowa 04.06.08, 00:55
        Pewnie wcisną blok
        • kruszynka79 Re: Budowa 04.06.08, 07:43
          Mają tam postawić budynek Telewizji Pruszkowskiej (ponoć jednopiętrowy pawilon).
          Pozdr!
          • kajali Re: Budowa 05.06.08, 11:31
            Tak pawilon TELKAB, bede miala piekny widok z balkonu na dach
            budynku. Nawet nie poinfirmowali mieszkancow.
            • ramirez71 Re: Budowa 05.06.08, 16:29
              no, nie popadajmy w przesadę,
              Wydaje mi się, że od stosownych pozwoleń są biura, urzędy i plany..
              Jakoś nie wyobrażam sobie, by każda inwestycja miała być konsultowana z
              mieszkańcami..
              Nic by nie powstało, bo każdy by miał swoje wizje i pomysły..
              • kajali Re: Budowa 05.06.08, 19:12
                Oczysiście, ale mogliby chociaż poinformować, prawda?
                • ramirez71 Re: Budowa 05.06.08, 20:40
                  Nie wiem, Kaju, czy funkcji informacyjnej nie pełni Tablica Budowy (chyba coś takiego powinno byc wywieszone). Dla ciekawych tematu pewno znalazłaby się stosowna informacja w Urzędzie Miasta, czy tam, gdzie się pozwolenia na budowę dostaje.
                  Ja jakoś tego nie widzę, by inwestor miał powinność informować okolicznych mieszkańców, że coś buduje.. Trzeba by określic jakiś obszar wysyłania informacji, ich jednolitą i zrozumiałą dla wszystkich formę, wydobyć zastrzeżone dane adresowe, uzyskać zgodę na ich użycie..
                  Oj, nie widzi mi się to..
                  • kajali Re: Budowa 06.06.08, 12:06
                    Tak, oczywiscie ze taka funkcje pelni tablica informacyjna na kazdej
                    budowie, ale ona zazwyczaj wywieszana jest pozniej nieco, jak i w
                    tym wypadku, wisi dopiero od wczoraj.
                    W urzedzie bylam i uzyskalam informacje jak tylko widzlalam ze
                    ogrodzili teren, ku zaskoczeniu mieszkancow calego bloku.
                    Masz inne zdanie, i nie zamierzam z Toba na ten temat dyskutowac.
                    pozdrawiam :)

• wfe416n Re: Budowa 06.06.08, 12:26
                      kajali napisała:

> Masz inne zdanie, i nie zamierzam z Toba na ten temat dyskutowac.
                      > pozdrawiam :)
                      >

Kajali, przecież tu nie chodzi o czyjeś "zdanie" - tylko o przepisy które nie nakazują informowania okolicznych mieszkańców o budowie bo niby jak? ogłoszenie w prasie, telewizji a może osobiście od drzwi do drzwi, czy może trzeba przeprowadzić publiczne referendum.
                      Bardziej bym się przejmował budową, przedłużeniem ul. Powstańców do Komorowskiej - jest już o tym informacja.
                      • kajali Re: Budowa 06.06.08, 14:27
                        Tak wlasnie, wywieszenie glupiej karteczki chocby na drzwiach
                        wejsciowych do klatki. Tylko i wylacznie o to chodzi, w koncu
                        spoldzielnia jest utrzymywana wlasnie przez mieszkancow, a taka
                        kartka informacyjna nie kosztujke nic i nie boli jej napisane przez
                        pania krysie w sekretariacie.
                        :)
                        • wfe416n Re: Budowa 06.06.08, 14:56
                          ale co do tego ma spółdzielnia?
                          • kajali Re: Budowa 07.06.08, 20:53
                            No i to jest dobre pytanie... bedzie to pawilon w ktorym siedzibe
                            bedzie miala firma Tel-Kab, inwestorem jest... Pruszkowska
                            Spoldzielnia Mieszkaniowa (tak wynika z tablicy informacyjnej
                            budowy). Jesli nie wiadomo o co chodzi to zapewne chodzi o
                            pieniadze... Na moje pytanie zadane w siedzibie
                            spoldzielni "dlaczego spoldzielnia inwestuje w firme Tel-Kab, oraz
                            jakie korzysci beda mieli czlonkowie spoldzieni w zwiazku z tym
                            budynkiem" do dnia dzisiejszego nie uzyskalam odpowiedzi...

A jesli chodzi o informowanie mieszkancow to w polskim prawie
                            budowlanym jest zapis iz powinno sie poinformowac "wlascicieli"
                            sasiadujacych posesji... i maja oni prawo odwolania sie od decyzji
                            urzedu o pozwoleniu na budowe. Wiec zarzad spoldzielni poinformowal
                            sam siebie iz zaczyna tam budowe i jak mozna slusznie przypuszczac
                            sam na swoja budowe sie zgodzil... Tyle ze powstaje pytanie czy
                            zarzad spoldzielni nie powinien poinformowac o takim fakcie nie
                            tylko sam siebie, ale przynajmniej mieszkancow sasiadujacych w
                            powstajacym pawilonem blokow... No przeciez mogloby sie to odbyc
                            przez powieszenie jednej malej karteczki na tablicy ogloszen
                            znajdujacej sie na kazdej klatce... A tak po prostu wydaje mi sie iz
                            zarzad spoldzielni dziala na korzysc swojej "kieszeni" a niekorzysc
                            mieszkancow...
                            • sqz Re: Budowa 07.06.08, 21:05
                              Jedyne wyjscie zmienic zarzad spoldzielni .
                              • zwierz.alpuhary Re: Budowa 07.06.08, 22:10
                                > Jedyne wyjscie zmienic zarzad spoldzielni .

co przy tym stopniu apatii społecznej jest praktycznie niemożliwe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka