Dodaj do ulubionych

nowe FORUM dla Kobyłki !!!

06.01.13, 19:25
UWAGA UWAGA!!! Mieszkańcy Kobyłki, zostało właśnie uruchomione nowe forum poświęcone naszemu miastu. Tam możesz się ogłosić jeśli chcesz coś kupić, sprzedać, oddać. Możesz wyrazić swoją opinię na każdy temat dotyczący naszego miasta!!! Forum jest BEZPŁATNE, znajdziecie je na tej stronie: kobylkowotoiowo.pl ZAPRASZAMY!!!
Obserwuj wątek
    • sebku1 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 07.01.13, 14:58
      Tylko członkowie społeczności mogą uczestniczyć w dyskusjach forum. Musisz się zarejestrować lub zalogować.

Uczestniczyć... rozumiem ale do przeglądu powinniście dać uprawnienia wszystkim.
      • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 07.01.13, 17:51
        Słuszna uwaga, poprawimy to. I zapraszamy do UCZESTNICTWA
    • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 07.01.13, 23:25
      zapraszamy kobylkowotoiowo.pl - bez reklam, z jasnym podziałem tematów, forum poświęcone tylko Kobyłce.
    • kobylkowiec82 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 09.01.13, 17:45
      Czym wiecej nas na nowym forum tym lepiej. Warto uniezaleznic sie od Gazety Wyborczej. Kobylka na to zasluguje. Pozdrawiam

www.kobylkowotoiowo.pl
    • kaaes68 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 10.01.13, 21:21
      A po co nam dwa fora? To jest złe????????

Ja tylko to czytam, bo jest tu ciekawie i z przyzwyczajenia trochę.
      Niemniej życzę POWODZENIA.
      • sebku1 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 10.01.13, 21:35
        tak delikatnie mówiąc to jest bee, raczej tablica ogłoszeń, nie forum, ale czas pokaże, może faktycznie przyzwyczajenia wezmą górę.
        • kaaes68 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 11.01.13, 13:56
          To forum jest dobre, tylko nie ma moderatora:( W tym jest problem.
          • wr87 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 12.01.13, 00:04
            ja się zarejestrowałem na nowym kobylkatoiowo.pl WSZYSTKIM POLECAM!
            • wr87 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 12.01.13, 00:19
              ups, teraz ok:

www.kobylkowotoiowo.pl/forum.html
    • mieszkaniec770 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 13.01.13, 18:19
      a będziecie pisać na waszej stronie informacje "pozarowerowe"?
      • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 13.01.13, 19:01
        mieszkaniec770 napisał:

> a będziecie pisać na waszej stronie informacje "pozarowerowe"?

jak najbardziej tak :)

Jest juz kilka artykułów poświęconych innym sprawom niż: rower i scieżki. Jeżeli uwazacie, że należy się jakiejś sprawie przyjrzeć, zająć się jakimś tematem piszcie na nasze adresy mailowe w zakładce KONTAKT. karimus@op.pl
        • mieszkaniec770 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 21.01.13, 16:38
          moze napiszecie jakies ciekawe artykuly o inwestycjach miejskich, mam dosyc juz tematu rowerow :)
        • mieszkaniec770 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 06.03.13, 18:14
          Piszecie na Waszej stronie o parku w Wołominie. A może zainteresujecie się jako redakcja sprawą dwóch parków w Kobyłce, które mają powstać. No właśnie kiedy? i czy są jakieś wizualizacje tego przy Ręczajskiej?
          • anna_sroda Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 15.08.13, 20:22
            Kolego na tej stronie jest także odnośnik do forum, zapoznaj się z forum i o tym o czym tam piszą i poczytasz o pafrkach
    • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 14.01.13, 19:53
      zapraszamy zapraszamy: kobylkowotoiowo.pl - forum dla mieszkańców.
      • agatajesz Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 15.01.13, 18:28
        wozy końskie jako miejskie kwietniki, moja propozycja na nowym forum:

www.kobylkowotoiowo.pl/forum/41-pomysly-na-miasto/416-wozy-konskie-jako-miejskie-kwietniki.html
        • kobylkowiec82 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 17.01.13, 23:41
          forum powolutku - ale jednak sie 'rozkreca'. Zapraszam:

• agatajesz Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 19.01.13, 13:21
      wpadnijcie na nowe forum i oceńcie nasze "pomysły na miasto"(w takim dziale) Już sporo ich się pojawiło. Zapraszam do dyskusji na ich temat. Razem możemy zmienic to miasto. Przynajmniej mam taką nadzieję... kobylkowotoiowo.pl
    • kobylczanin7 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 19.01.13, 17:18
      Wpisuje w google "forum kobyłka" i niestety brak wynikow.
      Aby lepiej rozreklamowac forum to w powyzszym wypadku forum powinno byc na pierwszem lub chociaz na drugim miejscu w wynikach wyszukiwania.
      • kobylkowiec82 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 20.01.13, 15:37
        admin forum www.kobylkowotoiowo.pl/forum.html pracuje juz nad tym. Ja tez sie niecierpliwie, ale co poradzic - trzeba czekac na wyniki
    • kobylkowiec82 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 20.01.13, 15:41
      a tak w ogole to jeszcze raz WSZYSTKICH SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
    • agatajesz Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 25.01.13, 19:36
      Zapraszamy wszystkich do dyskusji na kobyłkowskie tematy :)

• isa1234 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 05.02.13, 07:21
      szukam i nic;_
      • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 05.02.13, 08:47
        www.kobylkowotoiowo.pl ...na górze masz zakładkę FORUM :)

isa1234 napisał(a):

> szukam i nic;_
        • kaaes68 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 13.02.13, 10:46
          Pisaliście na Waszej stronie, że będzie galeria zdjęć:) Ja się pytam kiedy??? brakuje mi fotorelacji z Kobyłki w necie. Nasze miasto jest słabo "obfocone", niestety. MAcie już materiały, czyli zdjęcia???
          • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 13.02.13, 10:57
            z pytaniami zapraszam na forum na kobylkowotoiowo.pl ;) co do galerii zdjęc, powstanie, ale mamy ogrniaczoe możliwości, niestety jest nas obecnie tylko trójka...zapraszamy więc do współpracy :) i przesylania przez siebie zrobionych zdjęć na: karimus@op.pl
            • kaaes68 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 18.02.13, 22:50
              oooo... widzę, że jest już fotogaleria:) Fajnie:)Przydałoby się jeszcze więcej zdjęć,ja takowych niestety nie posiadam, więc nie pomogę. Fjanie, że się rozwijacie jako strona, im więcej miejsc w sieci dot. Kobyłki tym lepiej dla mieszkańców!
              • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 19.02.13, 09:00
                Miło słyszeć dobre słowo ;) co do galerii zdjęć, polecamy się!!! może wiosną kilka fotek pstrykniesz...prześlij nam! udostępnimy na stronie! :D zapraszamy również na forum! i w ogóle zachęcamy do współpracy, bo mało nas, mało :) ...i niestety nie działamy tak szybko jakbyśmy chcieli :)

kaaes68 napisał(a):

> oooo... widzę, że jest już fotogaleria:) Fajnie:)Przydałoby się jeszcze więcej
                > zdjęć,ja takowych niestety nie posiadam, więc nie pomogę. Fjanie, że się rozwij
                > acie jako strona, im więcej miejsc w sieci dot. Kobyłki tym lepiej dla mieszkań
                > ców!
    • kobylkowiec82 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 16.06.13, 15:43
      po raz kolejny zachęcam do rejestracji na nowym forum: kobylkowotoiowo.pl , do przeglądania i komentowania. Forum jest niezależne w przeciwieństwie do tego(które należy do gazety wyborczej). Ciągle jest nas tam mało. Pojawiło się wiele fantastycznych pomysłow na nasze miasto , które zostały dostrzeżone przez Burmistrza. Zachęcam wszystkich do przenosin na to niezależne, nowoczesne forum dyskusyjne mieszkańców Kobyłki:
      kobylkowotoiowo.pl/forum.html
      • kobylka34 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 16.06.13, 19:42
        Ja nie zauważyłem,aby to forum było zależne od kogokolwiek.Każdy pisze co leży mu na sercu.Odpowiem Ci na pytanie,które zadałeś na swoim forum,Kobyłczanin to tylko gazeta i nigdy nie słyszałem o tym ,aby gazety pisały sobie program wyborczy!!!Zgodzę się z Tobą w jednej kwestii,że potrafimy tylko ujadać(mam na myśli ludzi na tym forum) a wiesz dlaczego,bo jesteśmy zwykłymi mieszkańcami Kobyłki i większość z nas nie należy do żadnej organizacji ale to nasz obowiązek, ponieważ to my wybieraliśmy burmistrza,jest on osobą publiczną i dlatego oczekujemy od niego przede wszystkim uczciwej i owocnej pracy dla nas i naszego miasta.Ja osobiście bardzo się cieszę,że powstała gazeta opozycyjna,że w końcu ktoś ma jaja i potrafi pisać to o czym mówi całe miasto!!!
        • adam.adamowicz Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 16.06.13, 20:22
          Zgadzam się z Tobą KOBYŁCZANIN to gazeta i jej zadaniem jest komentowanie poczynań władz miasta sowicie opłacanych z naszych podatków.Efekty 7 lat rządów tej ekipy widać gołym okiem i nie dziwię się,że mieszkańcy narzekają.Można przypomnieć sobie program wyborczy pana burmistrza z roku 2006 i 2010 i co zrealizowano praktycznie nic i z tego trzeba tę ekipę rozliczać.PR i socjotechnika tej ekipy już nie powinna wystarczyć do kontynuowania rządów pana Roguskiego.Za to zadłużenie gminy rośnie w ekspresowym tempie.
          • postnihilism Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 16.06.13, 21:00
            Pokaż mi miasto w Polsce gdzie ludzie nie narzekają na władze, lokalne i centralne. Zawsze jest coś co władza powinna robić zamiast tego co robi (policja to powinna bandytów łapać, a nie kierowców, a rząd to powinien tu drogę budować, a nie most tam, a burmistrz to powinien chodnik przy kościele zrobić, a nie ścieżkę rowerową w parku itd). Nigdy wszystkim nie dogodzisz, a ci, którym dogodzisz i tak będą z czegoś innego niezadowoleni.
            Z władzą i opozycją wobec władzy jest zawsze tak samo. Póki się jest w opozycji wówczas wszystko jest możliwe (dotyczy to zarówno polityków, jak i wspierających ich dziennikarzy), wiadomo jasno i prosto co robić trzeba, a czego nie trzeba. Gorzej jak się później dojdzie do tej upragnionej władzy, zajrzy w papiery budżetowe, pozna stan konta, przejrzy podpisane umowy, porozmawia z sąsiadami wójtami, burmistrzami, prezydentami oraz władzami wyższej instancji (gmina > powiat > województwo > rząd). Nagle się okazuje, że już nie można tego i tamtego zrobić, a to i to musi zostać jak było. Nagle cudowne pomysły wyparowują, pojawia się niemoc, ręce związane, a do tego tony spraw, o których wcześniej się nie myślało, a którymi zająć się trzeba.
            • kobylka34 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 16.06.13, 22:16
              Fakt,że nigdy nie można dogodzić każdemu ale żeby nie robić nic bądź dbać wyłącznie o własny interes to już jest ewenement.Powiem Ci kto jest zadowolony z urzędowania Ci ,którym nie zależy na tym mieście albo ci którzy załatwiają czarne interesy itd...Jeżeli,ktoś z rządzącej ekipy powtórnie dopcha się do władzy to los Kobyłki będzie opłakany.Za rok zbliżają się wybory ekipa rządząca załata kilka dziur,zrobi kilka ulic i będzie się chwalić swoimi osiągnięciami.
              • postnihilism Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 16.06.13, 23:41
                Jakby to nie było forum Kobyłki to nie wiedziałbym o które miasto chodzi. ;) Bo to samo o burmistrzach (prezydentach) mówi się w wielu miejscach kraju, zaryzykuję twierdzenie, że w większości.
                W Wawie dla przykładu o HGW to samo mówią. Zbliżają się wybory to się parę ulic i metro otworzy, a rząd obwodnicę dorzuci, wstęg do przecinania będzie mnóstwo. A tak to nic nie robi tylko stołki rozdaje, deweloperom miasto rozsprzedaje. W komunikacji podwyżki, choć mniej linii, ulice pozamykane, pół miasta rozkopane, korki i parkingów nie ma, a straż miejska wlepia mandaty. Na stadion Legii były pieniądze, na Sylwestra z zespołem Boys i śpiewająco-tańcząco-pierdzące fontanny też, a na obwodnice nie ma, na tramwaj do Wilanowa i na Białołękę też nie ma. Na kulturę i edukację też nie ma.
                Mnie tam obecne władze Kobyłki ani ziębią, ani grzeją. Popatrzyłem w budżet Kobyłki i nie widzę zbyt wielu możliwości wielkich inwestycji, nawet jakby zabrać z jednej kieszeni (komu?) i włożyć do drugiej (wówczas ci pierwsi zaczną krzyczeć). Dodajmy do tego kretyński system polityczny w Polsce, gdzie partie polityczne naparzają się nie tylko w parlamencie, ale i w gminach, powiatach i województwach robiąc sobie na złość wzajemnie (rząd PO, wojewoda z PO, marszałek z PSL, starosta z PiS i burmistrz sam nie wiem skąd, w sąsiednich gminach też miszmasz i jak tu się dogadać w jakichś wspólnych sprawach typu remont DW 634, czy dojazd koleją do Warszawy?).
                Poza tym miasto tworzą ludzie, a nie władze, a ci niestety są bierni i nie lubią się angażować (choć lubią ponarzekać i wszystko wiedzą najlepiej), społeczeństwo obywatelskie u nas marne, każdy się ogląda aż władza coś zrobi i dba tylko o swoje podwórko. Nie twierdzę, że ludzie mają się zrzucić i drogę zbudować, albo zorganizować komunikację miejską ze stolicą, ale jak idę/jadę przez Kobyłkę widzę jaki syf ludzie potrafią mieć obok swojego domu, bo przecież zagrabić liście, przystrzyc trawę tuż za płotem to za wiele wysiłku i gigantyczne koszty, a to już nie ich teren (choć liście z ich drzew). Zimą nieliczne chodniki przed domami były odśnieżone, choćby posypane (a to akurat obowiązek właścicieli posesji). Budynki poobwieszane banerami i reklamami, bo parę groszy można zarobić, a że miasto wygląda paskudnie nikogo nie interesuje. Itd itp. Społeczeństwo u nas marne to i władza nie lepsza.
                • damyk1 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 17.06.13, 04:48
                  Zgadzam się w pełni z @postnihilism. Od siebie dodam tylko fakt reakcji chyba mieszkanki ul Wąskiej tj za ZSP2, gdy postanowiono utwardzić kostką ulicę o długości +/- 500m i przez jakiś czas był problem z dojazdem do posesji bo rozkopane bo coś tam, to pewnego niedzielnego ranka w sklepie usłyszałem od pewnej Pani po 40-tce, zadbanej z wyglądu jak tak można ulicę rozkopać, same błoto, samochód się brudzi. Zaraz jakiś jegomość przywtórował jej że władza się nie przejmuje mieszkańcami. Nic się nie odzywałem, ale pozostawiając fakt że ulica od zawsze była nie utwardzona i po deszczach było nie gorsze błoto a dzisiaj ulica jest utwardzona i można po deszczu w przypadku tej Pani chodzić w szpilkach pozostawiam resztę bez komentarza... Oczywiście Burmistrz zły bo Pani sobie samochód pobrudziła przez jego nieudolnie prowadzony remont i gdyby nie robił tego remontu byłoby O.K. ;)
                  • kobylka34 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 17.06.13, 07:45
                    Kolego@postnihilism-cała Twoja wypowiedz to nic innego jak obrana taktyka wyborcza dla burmistrza ja już to słyszę od paru lat.Takie smuty to można opowiadać dzieciom albo tym na centralnym.Czasy się zmieniły!!!!Poczekajmy zobaczymy co z tego ..... wyniknie.O tym że burmistrz i jego ekipa traktuje mieszkańców Kobyłki jak śmieci , to my dobrze wiemy, pięknie się uśmiecha częstuje cukiereczkami a za plecami w pierwszej kadencji ze Stefaniakiem a teraz z Grubkiem swoje robi.Było CBA w Kobyłce?Wyprowadzili Stefaniaka? za co ?No chyba nie za to ,że był uczciwy.Tak na marginesie to gdzie on się dorobił takich pieniędzy ,że wystartował w przetargu na zakupu państwowych zakładów? toż to miliony!!!!
                    • damyk1 CBA w Kobyłce chyba 34... 17.06.13, 08:10
                      kobyłka34 jak ktoś Ci przedstawi argumenty Ty odrazu z innej beczki o Stefaniakach i Grubkach. No dobra niech będzie po Twojemu, poczytałem archiwum forum i stamtąd się dowiedziałem że oficjalnie w lipcu 2011r. Stefaniak sam się podał do dymisji, bądź został zmuszony przez Roguskiego i rzeczywiście coś tam CBA robiło. Skoro masz bardzo duża wiedzę odpowiedz mi proszę na parę pytań, czy Stefaniaka wyprowadziło CBA w kajdankach że tak piszesz?, czy przez okres 2 lat postawiono jemu, lub burmistrzowi jakieś zarzuty? Czy śledzctwo dotyczyło poczynan Roguskiego, czy może jakieś nieprawidłowości wyszły po latach za sprawą dawnej ekipy? Oświeć tę ciemną część mieszkańców o co chodzi skoro wypisujesz takie informacje bo sam jestem ciekaw.
                      • kobylka34 Re: CBA w Kobyłce chyba 34... 17.06.13, 12:31
                        Ja nie jestem pracownikiem UM ani samorządowcem,ale widzę ,że Ty masz jakieś informacje na ten temat,skoro się tak rozpisałeś.Nic nie napisałem o kajdankach w tym poście!!!Ale również słyszałem taką wersje.
                        • adam.adamowicz Re: CBA w Kobyłce chyba 34... 17.06.13, 18:01
                          Pan vice burmistrz odszedł w czerwcu 2011r ,a CBA rzeczywiście wtedy węszyło w UM.Ktoś skorzystał na tym odejściu ,przynajmniej dwie osoby awansowały w hierarchii urzędowej na sam czubek.Nie chodziło też o rządy poprzedniej ekipy co sugeruje Damyk.
                          • closh Re: CBA w Kobyłce chyba 34... 17.06.13, 18:12
                            Zawsze węszą od tego są ;) A czy komuś postawiono zarzuty?
                          • damyk1 Re: CBA w Kobyłce chyba 34... 18.06.13, 08:20
                            To może Pan udzieli informacji w jakim temacie węszyli a jak tajemnica to chociaż czy coś wywęszyli, bo raczej z tego co moge zaobserwować to m.in z Pańskiej wypowiedzi to jest ogromna walka o stołki wśród b. urzędników. Pozdrawiam
                        • damyk1 Re: CBA w Kobyłce chyba 34... 18.06.13, 08:09
                          Do zaczerpania wiedzy Ty mnie zmobilizowałeś pisząć m.in. że "Stefaniaka wyprowadziło CBA, to chyba nie był taki niewinny" Czyli jednoznacznie zasugerowałeś jakby go wyprowadzili w kajdnkach dlatego poszperałem w archiwum i się dowiedziałem że osobiście Roguski go wyp...ł, a jedyne info o CBA w Kobyłce to że Kaczmarek były CBA-owiec obecnie celebryta i poseł był na spotkaniu zorganizowanym przez Gazetę Polską - zainteresowanie było super, szczególnie gość w ostatnim rzędzie czytający gazete [oby nie wyborczą] ;) Ale zboczyłem z tematu. Jak wcześniej Ci napisałem, nie umiesz dosadnie podtrzymać własnych argumentów wtedy wyskakujesz z wogóle czym innym i przedstawiasz to że nie wiem co jak w przypadku "Stefaniaka wyprowadziło CBA"... Jak CBA kogoś wyprowadza to stawia mu zarzuty a sąd albo podtrzymuje albo uniewinnia a tu żadnych info w necie nie ma na powyższy tekst, pozdrawiam
                          • kobylka34 Re: CBA w Kobyłce chyba 34... 18.06.13, 13:00
                            @Damyk1- może i zmobilizowałem ale nie powiedziałem w każdym razie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.W przypadku ,gdy interesuje Cię konkretna wersja,zwróć się z tym do UM na piśmie,mają obowiązek udzielić odpowiedzi.Tak na marginesie jeszcze się powtórzę nie będę walczył o żadne stanowisko i nie należę do żadnej organizacji partyjnej,jestem najzwyklejszym mieszkańcem Kobyłki i jestem z tego bardzo dumny.
                          • adam.adamowicz Re: CBA w Kobyłce chyba 34... 18.06.13, 15:20
                            Oj damyk1 umiesz bezbłędnie odwrócić kota ogonem.Z tym,"że osobiście Roguski go wyp...ł" -cytuję za Tobą,to bym nie przesadzał.Przy ogłoszeniu informacji o rezygnacji pana vice na posiedzeniu RM panował pełen wersal i niemalże lanie krokodylich łez,podkreślanie "zasług" nie wiadomo jakich i inne takie dyrdymały.
                    • postnihilism Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 17.06.13, 09:27
                      Im większa bierność ludzi (internetowe i sklepowe narzekactwo to nie jest żadna aktywność) tym większe poczucie swobody i arogancji władzy. Brak zorganizowania i skłócenie społeczności także wzmacnia władzę.
                      Popatrz jak w Warszawie pani HGW spina pośladki i próbuje coś robić (jak jej to wychodzi to inna sprawa, ale już tak szybko i łatwo przeróżnych aroganckich decyzji nie podejmuje, trochę się próbuje zainteresować tym co ludzie myślą). Dlaczego? Bo znalazła się grupa ludzi, którzy się zorganizowali, postawili konkretne zarzuty i zbierają podpisy pod referendum. Władza poczuła ciśnienie, ktoś jej przypomniał komu zawdzięcza swoje stanowisko i że nie jest ono dożywotnie. Pewnie po części to czysta gra polityczna, ale też dla wielu pokazanie niezadowolenia z dotychczasowej działalności władz.
                      Każda próba stworzenia jakiejś tam oddolnej wspólnoty jest cenna, obywatelskie inicjatywy są potrzebne (tu nawiązuję trochę do głównego tematu wątku). Może nie od razu zadziała i wyjdzie jakby się chciało, ale bez udziału i większego zainteresowania i zaangażowania mieszkańców będzie jak jest niezależnie od tego kto będzie burmistrzem. I wcale nie mam tu na myśli szantażowania referendum. ;)
                      Poza tym wybory niedługo, będzie prezentował się burmistrz chwaląc osiągnięciami i obiecując dalsze działania, będzie obiecywała opozycja. A ludzie będą mogli rozliczyć tych co rządzili i przetestować obietnice. Oczywiście jak znowu nie zostaną w domach narzekając i klnąc w internetach. Albo nie dadzą się kupić jakimiś polityczną propagandą i obietnicami z kosmosu.
    • kaaes68 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 20.06.13, 15:08
      Co się dzieje ze stroną kobylkowotoiowo.pl??? Wczoraj nie działała, dziś nie działa:( spiepszyliście coś z nią, czy serwery padły?
      • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 20.06.13, 15:12
        tak, mamy chwilowe problemy. Niedługo będzie ok :)
        • damyk1 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 21.06.13, 12:46
          @karimus - taka prośba zanim spowrotem odpalicie kobylkowotoiowo, bo ostatnio byliście na spotkaniu z burmistrzem i szkoda że wcześniej nie napisałem. Może z ciekawości zajelibyście się chociażby wysłaniem zapytania do UM dlaczego remont ul. Boh Ossowa bedzie na odcinku 600m z całych 800m które prowadzą do ronda. Dlaczego już tych ostatnich 200m nie można dokończyć? Wiem że tam plany są przebudowy tego ronda ale zanim wezmą się za to, to minie wieczność...
          • karimus Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 21.06.13, 12:49
            wiem, wiem, wiele tematów powinniśmy poruszyć, strona i tematy byłyby ciekawsze, ale póki co w rozjazdach jesteśmy, ale Damyk1 - zrobi się :D
        • kaaes68 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 28.06.13, 18:53
          Strasznie długo trzeba było czekać aż naprawicie stronę. Po prostu wstyd! :) Ale dobrze, że już wszystko ok.
          PS.
          Nie róbcie tego więcej
    • mieszkaniec770 Pytanie!! 08.07.13, 05:02
      Tak z innej beczki: do autorów strony kobylkowotoiowo: czy na tym Waszym zielonkawym logo-banerze rzeczywiście widnieje kościół w Kobyłce? Coś mi się wydaje, że to jest inna miejscowość i inna świątynia(jakieś dziwnie podejrzane te wieże). Wyjasnijcie ten problem proszę.
      • kobylka34 Re: Pytanie!! 10.08.13, 07:08
        Zastanawiam się dlaczego nie zadałeś tego pytania na forum,którego dotyczy to pytanie.Ja wiem ale czy Ty znasz odpowiedz.
        • mieszkaniec770 Re: Pytanie!! 10.08.13, 09:21
          Odpowiedź jest prosta. Po protu tamto ich forum zamarło i od wielkiego dzwonu ktoś cos tam napisze na nim, a ja chciałem szybkiej odpowiedzi na moje pytanie, więc zadałem je tutaj. Karimus i admin tamtego forum od wielu miesięcy na niego nie zaglądają z tego co zauważyłem i od wielu miesięcy nic na nim nie piszą. A na "nasze" gazetowe forum karimus od czasu do czasu wchodzi i czasem nawet coś skrobnie. Ale na moje pytanie nawet tu nie uzyskałem odpowiedzi. Myślę, że mają jakąś tajemnicę do ukrycia z tym banerem. Tak teraz to widzę.
          • anna_sroda Re: Pytanie!! 15.08.13, 20:44
            mieszkaniec770 uwolnij swój umysł, daj na luz, włącz wyobraźnię i popłyń w świat fantazji a wtedy dostrzrzesz to czego nie dostrzegasz... A tak na poważnie Kolego ja jakoś skojarzyłam bez większego problemu że to Bazylika w Kobyłce. Czy mi się podoba to logo? Też tak się zastanowiłam ale jakby dali zwykłą fotkę to zapewne ktoś by to także skrytykował. Dla mnie się liczy fakt że wogóle zarówno strona jak i forum na tej stronie istnieje. Na wspomnianym przez Ciebie forum rzeczywiście mniej się dzieje ale bez przesady, ma swoje zalety że jest podzielone na kategorie i jest bardziej przejrzyste. Pozatym forumowicze fajnie wspominali Kobyłkę historycznie z własnej pamięci, tutaj momentami sie robi bałagan i jak dla mnie mieszkanki Kobyłki bardzo się cieszę że istnieją 2 niezależne fora. Pozatym ruch tam zaniknął gdyż na stronie dodali możliwośc komentarzy artykułów ale bardzo dobrze zrobili. A Twoje stwierdzenie że mają jakąś tajemnicę do ukrycia wnioskuje że szukasz jakiegoś spisku. Może admin i kamirus są na wakacjach i dlatego jeszcze Tobie nie zdążyli jeszcze odpowiedzieć na Twoje pytanie.
          • karimus Re: Pytanie!! 17.08.13, 15:01
            Dokładnie tak się stało, admini byli na wczasach i dopiero teraz przeczytali pytanie odnośnie logo kobyłkowotoiowo. Otóż niestety muszę zawieźć co niektórych...nie ma tu żadnej tajemnicy. gdyby przymrużyć oko, można na naszym logo zobaczyć bazylikę, jako wyróżniający się symbol Kobyłki, ALE niestety to bazylika nie jest - jedynie nasza niewprawna grafika :)

mieszkaniec770 napisał:

> Odpowiedź jest prosta. Po protu tamto ich forum zamarło i od wielkiego dzwonu k
            > toś cos tam napisze na nim, a ja chciałem szybkiej odpowiedzi na moje pytanie,
            > więc zadałem je tutaj. Karimus i admin tamtego forum od wielu miesięcy na niego
            > nie zaglądają z tego co zauważyłem i od wielu miesięcy nic na nim nie piszą. A
            > na "nasze" gazetowe forum karimus od czasu do czasu wchodzi i czasem nawet coś
            > skrobnie. Ale na moje pytanie nawet tu nie uzyskałem odpowiedzi. Myślę, że maj
            > ą jakąś tajemnicę do ukrycia z tym banerem. Tak teraz to widzę.
    • kaaes68 Re: nowe FORUM dla Kobyłki !!! 09.08.13, 19:26
      Marzy mi się jedno, jedyne, porządne i profesjonalne forum dla wszystkich mieszkańców Kobyłki. Zarowno na tym jak i na "nowym" frekwencja jest po prostu żałosna (porównajcie sobie ilość postów na forach dyskusyjnych naszych sąsiadów)
      kaaes68
    • kobylkowiec82 Do wszystkich ludzi z tego forum 03.09.13, 21:09
      komentujcie nasze pomysły, które pojawiają się od czasu do czasu na nowym forum. Potem są one przedstawiane władzom naszego miasta. Razem możemy więcej. Razem możemy zmienić nasza Kobyłkę w atrakcyjne miejsce do mieszkania...

link:

kobylkowotoiowo.pl/forum/41-pomysly-na-miasto.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka