Dodaj do ulubionych

Zaufany mechanik samochodowy

15.05.09, 19:18
poszukuję sprawdzonego i taniego mechanika samochodowego, który zajmuje się
autami z instalacją gazową w Pruszkowie lub okolicy.
Obserwuj wątek
    • wfe416n Re: Zaufany mechanik samochodowy 15.05.09, 22:28
      jeżeli instalacje gazowe to polecam zakład przy wyjeździe na Ołtarzew, 200 m po prawej stronie od stacji diagnostycznej, na tej posesji co stacja autogazu.
      • pestki1 Re: Zaufany mechanik samochodowy 16.05.09, 11:15
        dzieki, ktoś jeszcze cos wie? moze w samym Pruszkowie?
      • sklepgallux Re: Zaufany mechanik samochodowy 28.05.09, 11:13
        szukasz dobrego mechanika to spróbuj Augustyniaka lub Kurzeli albo u Kloca to
        są firmy chyba najdłużej działające w Pruszkowie w zakresie napraw samochodowych
        i mają przystępne ceny .Pozdrawiam
      • paulou33 Re: Zaufany mechanik samochodowy 17.10.09, 13:16
        Polecam dokładnie tego samego Pana.
        Ma ten sam sprzęt do badania mieszanki, którym badają na badaniach technicznych. Rurka wkładana do końcówki układu wydechowego + komputer (podstawa). Reguluje tak, że wszystko idealnie chodzi. Znalazłem tego Pana po tym , jak mnie z Lanosem na badaniach technicznych na ul. Promyka odsyłali chyba 4krotnie, bo mieszanka była nieprawidłowa (za dużo CO2 w spalinach).
        Boże ilu ja się naszukałem speców od gazu i nie tylko...
        a) Augustyniak
        - złodziej-nie posiadał odpowiedniego sprzętu(tej "rureczki" do badania mieszanki) wiedział, że komputer gó... pokaże,a mimo to brał się za tę robotę i kasował mnie równo.Niby regulował sondę lambda,podpiął bezsensownie kompa-przecież komputerem nie ustali składu spalin... nic nie zrobił,a kasował jak leci 150 pln ;
        -inna akcja - podjechałem,aby sprawdzić amortyzatory przód, tyły miałem niedawno u niego właśnie wymienione. Facet stanął nad przednią maską, oparł rękami i nacisnął kilka razy góra-dół:"uuuu coś słabo odbija...według mnie ma to Pan do wymiany." Sprawdziłem dla spokoju na stacji diagnostycznej...Diagnoza: niski stopień zużycia- wymieniać nie trzeba..Kuź wa...
        b)Kloc - ignorant, gazu nie robi, ale co innego spieprzy.
        Dwa razy wymieniałem u niego w Lanosie zbiornik paliwa-wtedy około 300pln jednorazowo-a wystarczyło korek wlewu paliwa za 15pln kupić, nie był drożny i układ zasysał powietrze, cała blacha w zbiorniku paliwa 'strzelała'.Myślałem, że to jakieś naprężenia blachy w podwoziu. Po pewnym czasie w zbiorniku paliwa robiła się dziurka, a paliwko kap...kap.. )U Kloca wymieniałbym chyba do wyczerpania się moich zasobów finansowych...masakra
        c) dwaj bracia bliźniacy w Nadarzynie...żal...podpinali komputer - zero błędów,jak Augustyniak (ten ich wyśmiewał: "bracia głupi-mądry", a robił dokładnie to samo), a mieszanka wciąż miała za dużo CO2 i od nowa szukaj 'fachowca'.
        Po robocie właśnie tego PAna, o którym pisałem na wstępie autko przeszło badania techniczne śpiewająco.
    • globtroter76 Re: Zaufany mechanik samochodowy 19.05.09, 18:35
      Byle nie ten młody gnojek ktory ma zakład gdzie? przy pkp i
      specjalizuje sie w "francuzach". Nacišgnšł na ok 900 zł za wymianę
      łożysk jak się okazało po kilku miesišcach najtańszych i
      najgorszych !! chciał jeszcze zarobić na niby pęknietej belce ale
      dobrze że nie uwierzylismy i pojechali?my na przeglšd.
      Gnojek zyskał 900 zł, stracił być może stałego klienta czy się
      opłacało ?
      • rainier7 Re: Zaufany mechanik samochodowy 27.05.09, 13:16
        tez mam przejścia z tym mechanikiem i tak samo nie polecam, ogólnie
        to idziesz na wymianę konkretnej części a on chce ci wymienić pół
        samochodu i to jeszcze po takich cenach że lepiej kupić nowy,
        myśle ze wiekszość ludzi chodzi tam tylko raz,
        • czarek_29 Re: Zaufany mechanik samochodowy 27.05.09, 13:35
          A gdzie dokładnie ten mechanik ma swój zakład??
          • viking03 Re: Zaufany mechanik samochodowy 27.05.09, 19:19
            Czyżby Majowa 1 i panowie w brudnych kombinezonach wsiadający do aut
            klientów ??
            • renifer1710 Re: Zaufany mechanik samochodowy 28.05.09, 11:57
              Nie polecam też warsztatu na ul.Bohaterów Warszawy kawałek przed Lidlem na
              zakręcie w kierunku Piastowa.Kroją z forsy zdrowo i po odebraniu samochodu za
              krótki okres czasu następne dziwne usterki i wycieki.Widać przywiązują się do
              klientów i lubią mieć ich na stałe.Mnie zrobili parę razy w trąbe i od pół roku
              po zmianie tych pseudo fachowców(na zadawane pytania dlaczego to samo się psuje
              znowu odpowiedzi to nie ja to robiłem to kolega a jest na urlopie, a ja nie wiem
              a zresztą nawet komputer tego nie wie- na moje to kto tu jest fachowcem a nie
              uczy się na cudzym kłopocie w koło to sama gadka rozpartego w krześle osiłka
              pijącego kawke)i konkretnej wymianie części u innego mechanika notabene 2X
              taniej - co prawda nie miał kombinezonu firmowego jak tamci żadnych
              niespodzianek.Jak bedziesz zainteresowany napisz na renifer1710@wp.pl podam Ci tel.
          • algaria a ja polecam 30.05.09, 10:34
            Na Wojska Polskiego bez myjni taki wąski wjazd "perfect serwis" Pan Paweł,
            Kamil i Ryszard sprawnie zajęli się moim autkiem nie patrzyli jak na głupią
            blondynkę, wszystko szybko łatwo bez kłopotów. Ja ich polecam.
            • paulou33 Re: a ja polecam 17.10.09, 13:54
              algaria napisała:

> Na Wojska Polskiego bez myjni taki wąski wjazd "perfect serwis" Pan Paweł,
              > Kamil i Ryszard sprawnie zajęli się moim autkiem nie patrzyli jak na głupią
              > blondynkę, wszystko szybko łatwo bez kłopotów. Ja ich polecam.

To może ja się troszkę powtórzę...i dodam co nieco.
              Boże ilu ja się naszukałem speców od gazu i nie tylko...
              a) Augustyniak - Perfect Serwis- nota bene, facet sam niewiele robi, ma od tego 'ludzi'(klocki hamulcowe zmieniają praktykanci);
              - złodziej-nie posiadał odpowiedniego sprzętu do badania składu spalin( za dużo CO2 w spalinach badane rurką wtykana do rury wydechowej)- z tym problemem do niego trafiłem onegdaj, a brał się za robotę.Facet wiedział, że komputer gó... pokaże,a mimo to zabierał się za to i kasował równo nie rozwiązując sprawy.Niby regulował sondę lambda,podpiął bezsensownie kompa-przecież komputerem nie ustali składu spalin... nic nie zrobił,a kasował jak leci 150 pln ;
              -inna akcja - podjechałem,aby sprawdzić amortyzatory przód, tyły miałem niedawno u niego właśnie wymienione. Facet stanął nad przednią maską, oparł rękami i nacisnął kilka razy góra-dół:"uuuu coś słabo odbija...według mnie ma to Pan do wymiany." Sprawdziłem dla spokoju na stacji diagnostycznej...Diagnoza: niski stopień zużycia- wymieniać nie trzeba..Kuź wa...
              Acha...osobiście znam chłopaka, który pracował u niego. Na moje zapytanie, jak z perspektywy czasu ocenia tego fachowca, nie powiedział nic tylko pokiwał głową znacząco na 'nie'...
              • iknk Re: a ja polecam 06.07.16, 11:18
                Kroi ludzi na KASE - masakra
              • iknk Re: a ja polecam 06.07.16, 11:20
                Augustyniak - kasuje jak leci, jak masz duzo zbednej kasy - wal do Augustyniaka
    • metron1 Z serii nie polecam 28.05.09, 23:00
      Z serii nie polecam mechanika na Wojska Polskiego, tam gdzie jest też myjnia
      Zaprowadziłem tam samochód bo nie mogłem sobie poradzić z małą robotą pod
      blokiem, silnik chodził jak złoto
      Kiedy samochód odbierała żona szybko zorientowała się że co`ś jest nie tak,
      samochód nie miał mocy, silnik chodził inaczej
      Szydło z worka wyszło bardzo szybko w innym serwisie stwierdzono uszkodzony
      wtryskiwacz, bagatelka to tylko 450 zł
      Wtryskiwacz był uszkodzony mechanicznie, połamana wtyczka, wyrwane przewody
      W samochodzie nie ma możliwości aby takie uszkodzenie powstało samoistnie,
      wnioski nasuwają się same
    • kuantanamera Re: Zaufany mechanik samochodowy 29.05.09, 19:10
      Nie polecam warsztatu w Pruszkowie na Bohaterów Warszawy 64 ,
      ździercy a wcale dobrze nie naprawiają, ceny z kosmosu, jest tam u
      nich takze sklep z cześciami ceny przyprawiają o zawrót głowy, Pan
      szef, zmienia pracowników jak rękawiczki a oni nie znają sie na
      rzeczy, nie polecam, pozdrawiam
    • renatka85.1 Re: Zaufany mechanik samochodowy 07.06.09, 15:51
      ja polecam mechanika na ul. bagnistej. Widać że gość robi auta z
      zamiłowaniem, sam dla siebie, nie ma wspólników więc ceny nie liczy
      razy ilość pracowników.
    • grzeko09 Re: Zaufany mechanik samochodowy 06.07.16, 12:34