anulaaa33 09.02.10, 21:43 Mam pytanko i proszę o pomoc koleżanka ma również synka z rozszczepem i od jakiegoś czasu czasem ma bezdech Czy spotkała sie któraż z Was u swoich dzieci z tym objawem?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanuta_28 Re: Bezdech?? pomóżcie 09.02.10, 22:03 Może powinna skonsultować się z lekarzem czy dziecko nie ma sekwencji Pierre'a Robina. Odpowiedz Link
anulaaa33 Re: Bezdech?? pomóżcie 10.02.10, 07:54 Wydaje mi się że objawy tego zespołu są inne nie ma zanoszenia się w nich jest tylko duszność a on się zanosi przy płaczu kiedy się zdenerwuje Odpowiedz Link
agneesi Re: Bezdech?? pomóżcie 10.02.10, 09:36 Witam, kiedyś zakładałam wątek o tym jak moja córka się często dusiła (krztusiła) :forum.gazeta.pl/forum/w,13419,98909859,98909859,Czy_Wasze_dzieci_sie_dusza_krztusza_.html Może to Ci trochę pomoże. Dla pocieszenia przeszło jej to samo jak ręką odjął jak miała 3 lub 4 miesiące, dokładnie już nie pamiętam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
anulaaa33 Re: Bezdech?? pomóżcie 10.02.10, 10:17 wiecie co pierwszy raz sie zaniósł gdy mu chcieli zajrzec do buźki po operacji (9mies niał wtedy)i od tego momentu zdarza sie to czesto przy płaczu... Odpowiedz Link
u.too Re: Bezdech?? pomóżcie 10.02.10, 12:39 nasz maluch 2.5 lat (wcześniak) miewa bezdechy gdy się totalnie zdenerwuje po raz pierwszy przytrafiło się to gdy raczkując miał kolizję z drzwiami, stracił na moment przytomność, być może bardzo go przez chwilę bolała rączka (?) pytałam pediatrę, takie dzieci nazywane są nadreaktywne i z czasem z tego wyrastają wygląda to niepokojąco,ale podobno nie jest groźne samo w sobie lekarz zalecił małego niezbyt mocno ale stanowczo klepnąć po plecach by z powrotem zaczynał oddychać na szczęście nie zdarza się to często, raz przestał oddychać gdy mu się coś bardzo nie spodobało tak więc trzeba z nim dyplomatycznie postępować ;) najpierw zapytać i dopiero jak się zgodzi działać to u nas jedyna skuteczna metoda sprawdzone Odpowiedz Link