Dodaj do ulubionych

Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie?

25.07.06, 14:31
Wyobrażacie sobie- upalne dni, a tam serwują zsiadłe chłodne mleko-raj!!!.Z
tym
>
> zestawem spotkałam się u guciów jedynie-((.
Obserwuj wątek
    • niklosss Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 25.07.06, 16:15
      Chyba na większość osób po intensywnym wysiłku tak działa nawet zwykłe mleko, a
      co dopiero zsiadłe (z siłą wodospadu big_grin).
      No, ale z drugiej strony jak się na co dzień człowiek karmi sterylnymi
      danonkami, to czego się spodziewać? wink

pozdrawiam
    • gobelin10 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 10:22
      a gdzie jest "u guciów" ?
      • czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 11:41
        wieś Guciów gm. Zwierzyniec.

Karczma jest w zagodzie "Guciów"
        własności Stanisława i Anny Jachymków.

Z tym jedzeniem regionalnym na Roztoczu
        dla przejezdnych turystów nie jest najlepiej.
        Na wielu kwaterach natomiast takie różne jadło
        jest serwowane.
        m
        • gobelin10 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 12:04
          ale mam rozumieć Czuku, że u "Guciów" regionalne jadło jest ?

Bardzo chętnie popróbowałbym innych potraw "regionalnych" niż schabowy,
          kiełbasa i pizza. Jade na 2-3 tyg porowerować po wschodzie naszego kraju z
          czego planuję ok 7 dni na Roztoczu. Byłem już (a raczej tylko) 3 razy i z
          tym "swojskim" jadłem się raczej nie spotkałem sad Jedynie w Obszy w Karczmie
          było ok.

Pozdrawiam i do zobaczenia na roztoczu
          Paweł
          • czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 12:42
            Powiem szczerze. Jedzenie regioalne tam jest. I takie opisane niżej. Ale to nie
            jest to, co powinno być.
            1. Guciów sprawy dla Roztocza nie załatwia.
            2. Karczme prowadza kucharki ze wsi, organizacja beznadziejna , oczekiwanie
            długie. Ilość wydawanego pożywienia i asortyment- małe . Ceny wysokie.
            Zadowolenie konsumentów małe.

Szczerze czuk
            • gobelin10 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 12:47
              to lipa sad
              a może znasz jakiś lokal gdzie dania są miejscowe, a do tego jest miło, czysto
              i ogólnie tak jak powinno być ?
              • amalfi Najlepsze jadło 27.07.06, 18:53
                wprawdzie nie całkiem na Roztoczu ale po drodze z Lublina do Zamościa serwuje
                pani Eliza w Piaskach. Niebo dla podniebienia, ceny bardzo przystępne.
                Kolejno dobre jedzenie ma karczma "u Fela" - wiatrak w poblizu Krasnegostawu.
                Polecić mogę żurek w chlebku razowym z borowikami, smakowitości, mniam,mniam...
                W Zwierzyńcu we młynie jadłam pierogi oraz żurek (dobry).
              • czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 19:25
                Do Gobelina. "Spotkałem" dobre jedzonka w Narolu w rest. przy rynku, w pensjonacie
                "Marta" w Krasnobrodzie, w karczmie Gwarek w Ośr."Pszczeliniec" w Krasnobrodzie,
                w "Młynie" w Zwierzyńcu,......
                • gobelin10 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 09:49
                  dzięki za info, za kilka dnia jak będę to z pewnością udam się do wszystkich
                  tych miejsc wink

Dodam jeszcze do Twojej list jeden lokal, chodzi o Józefów. Nie pamiętam nazwy
                  lokalu, ale jak stoisz na rynku przodem do drogi na Górecko Kościelne (nr 853)
                  to knajpka jest po lewej. Podają tam przepysznego pstrąga i rozkoszne pierogi.
                  Jak ostatnio tam byłem z narzeczoną to wsneliśmy 2 pstrągi i 1,5 porcji
                  pierogów, dodatkowo przepyszne piwko. Wspomnieć też należy o wyjątkowo miłym
                  gospodarzu.
                  • niklosss Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 10:04
                    W Narolu koniecznie trzeba polecić knajpę "U Rubina". Znajduje się kikadziesiąt
                    metrów od rynku przy drodze do Lipska/Łukawicy. Wygląda niepozornie, ale
                    jedzonko, choć raczej nie regionalne, palce lizać. Do tego w niesamowitych cenach smile

pozdrawiam
                    • skuter44 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 18:07
                      Tak Niklossie. To właśnie o tej knajpce pisałem nie znałem tylko nazwy.
                      czuk
                      • czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 22:26
                        Co za granda?
                        Apeluję. Skuterze pieroński. Nie podpisuj się moim loginem.
                        czuk.

Aby na dzień wyskoczyłem poza zasięg internetu i już
                        ktoś sobie szutki robi.
                        • czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 22:56
                          Okazuje sie, że dobrze zjeść można też w Ośrodku Wypoczynkowym "Roztocze"
                          na Pszczelińcu.
                          czuk
                • gobelin10 Może fajny pomysł ? 28.07.06, 11:23
                  Czuku kieruję te słowa do Ciebie bo mam wrażenie, że jesteś tu w pewnym stopniu
                  kierownikiem "tego zamieszania". Otóż mam pomysła, oto on:

Może gdzieś na stronie dotyczącej roztocza stworzyć ranking roztoczańskich
                  lokali. Tam internauci mogliby przyznawać pkt czy inne gwiazdki poszczególnym
                  knajpom. Do tego przyznawanie pkt podzielić na kategorie np.: jakość, wielkość
                  porcji, cena, jakość obsługi itp. Po sezonie można by dawać/przesyłać
                  właścicielom wyniki takiego rankingu, myślę, że dla gości to byłoby fajne,
                  mogliby czuć, żę mają wpływ na zmiany w lokalch, a dla właścicieli wyniki
                  byłyby bodźcem do poprawy tego czy owego. Bo gdy zobaczy, że np za wielkość
                  porcji i ceny ma dużo pkt, a za obsługę mało to od razu wiadomo, co ma zmienić.
                  Sam chętni bym ocenił kilka miejsc smile

pozdrawiam
                  gobelin
            • amalfi Zagroda Guciów 01.08.06, 17:41
              Jadłam ostatnio w Zagrodzie Guciów. Restauracja dla bardzo głodnych. Mniej
              głodni może skorzystają gdzieś indziej...
              • czuk1 Re: Zagroda Guciów 03.08.06, 14:24
                Sprawadzam wiarygodność Amalfi (a ona moją).
                Potwierdziła niżej moje uwagi do jedzonka w zagrodzie guciów.
                Ja świeżo - (2 godz. temu) wizytowałem, degustując, robiąc zdjęcia, biorąc
                wizytówkę,znając historię zycia właścicielki- potwierdzam opinię naszej Amalfi
                o restauracyjce przyulicznej, w domku drewnianym w Piaskach, własności Pani
                Elizy Kunc,nazwanej " U Elizy". Jedzonko super, smacznie i tanio można zjeść. To
                zasługa głównie kucharek.
                • czuk1 Re: Zagroda Guciów 03.08.06, 17:34
                  V
                  • czuk1 Re: Zagroda Guciów 06.08.06, 02:47
                    v
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka