tiresias 25.07.06, 14:31 Wyobrażacie sobie- upalne dni, a tam serwują zsiadłe chłodne mleko-raj!!!.Z tym > > zestawem spotkałam się u guciów jedynie-((. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niklosss Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 25.07.06, 16:15 Chyba na większość osób po intensywnym wysiłku tak działa nawet zwykłe mleko, a co dopiero zsiadłe (z siłą wodospadu ). No, ale z drugiej strony jak się na co dzień człowiek karmi sterylnymi danonkami, to czego się spodziewać? pozdrawiam Odpowiedz Link
gobelin10 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 10:22 a gdzie jest "u guciów" ? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 11:41 wieś Guciów gm. Zwierzyniec. Karczma jest w zagodzie "Guciów" własności Stanisława i Anny Jachymków. Z tym jedzeniem regionalnym na Roztoczu dla przejezdnych turystów nie jest najlepiej. Na wielu kwaterach natomiast takie różne jadło jest serwowane. m Odpowiedz Link
gobelin10 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 12:04 ale mam rozumieć Czuku, że u "Guciów" regionalne jadło jest ? Bardzo chętnie popróbowałbym innych potraw "regionalnych" niż schabowy, kiełbasa i pizza. Jade na 2-3 tyg porowerować po wschodzie naszego kraju z czego planuję ok 7 dni na Roztoczu. Byłem już (a raczej tylko) 3 razy i z tym "swojskim" jadłem się raczej nie spotkałem Jedynie w Obszy w Karczmie było ok. Pozdrawiam i do zobaczenia na roztoczu Paweł Odpowiedz Link
czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 12:42 Powiem szczerze. Jedzenie regioalne tam jest. I takie opisane niżej. Ale to nie jest to, co powinno być. 1. Guciów sprawy dla Roztocza nie załatwia. 2. Karczme prowadza kucharki ze wsi, organizacja beznadziejna , oczekiwanie długie. Ilość wydawanego pożywienia i asortyment- małe . Ceny wysokie. Zadowolenie konsumentów małe. Szczerze czuk Odpowiedz Link
gobelin10 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 12:47 to lipa a może znasz jakiś lokal gdzie dania są miejscowe, a do tego jest miło, czysto i ogólnie tak jak powinno być ? Odpowiedz Link
amalfi Najlepsze jadło 27.07.06, 18:53 wprawdzie nie całkiem na Roztoczu ale po drodze z Lublina do Zamościa serwuje pani Eliza w Piaskach. Niebo dla podniebienia, ceny bardzo przystępne. Kolejno dobre jedzenie ma karczma "u Fela" - wiatrak w poblizu Krasnegostawu. Polecić mogę żurek w chlebku razowym z borowikami, smakowitości, mniam,mniam... W Zwierzyńcu we młynie jadłam pierogi oraz żurek (dobry). Odpowiedz Link
czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 27.07.06, 19:25 Do Gobelina. "Spotkałem" dobre jedzonka w Narolu w rest. przy rynku, w pensjonacie "Marta" w Krasnobrodzie, w karczmie Gwarek w Ośr."Pszczeliniec" w Krasnobrodzie, w "Młynie" w Zwierzyńcu,...... Odpowiedz Link
gobelin10 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 09:49 dzięki za info, za kilka dnia jak będę to z pewnością udam się do wszystkich tych miejsc Dodam jeszcze do Twojej list jeden lokal, chodzi o Józefów. Nie pamiętam nazwy lokalu, ale jak stoisz na rynku przodem do drogi na Górecko Kościelne (nr 853) to knajpka jest po lewej. Podają tam przepysznego pstrąga i rozkoszne pierogi. Jak ostatnio tam byłem z narzeczoną to wsneliśmy 2 pstrągi i 1,5 porcji pierogów, dodatkowo przepyszne piwko. Wspomnieć też należy o wyjątkowo miłym gospodarzu. Odpowiedz Link
niklosss Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 10:04 W Narolu koniecznie trzeba polecić knajpę "U Rubina". Znajduje się kikadziesiąt metrów od rynku przy drodze do Lipska/Łukawicy. Wygląda niepozornie, ale jedzonko, choć raczej nie regionalne, palce lizać. Do tego w niesamowitych cenach pozdrawiam Odpowiedz Link
skuter44 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 18:07 Tak Niklossie. To właśnie o tej knajpce pisałem nie znałem tylko nazwy. czuk Odpowiedz Link
czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 22:26 Co za granda? Apeluję. Skuterze pieroński. Nie podpisuj się moim loginem. czuk. Aby na dzień wyskoczyłem poza zasięg internetu i już ktoś sobie szutki robi. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Smaczne jedzenie na Roztoczu - gdzie? 28.07.06, 22:56 Okazuje sie, że dobrze zjeść można też w Ośrodku Wypoczynkowym "Roztocze" na Pszczelińcu. czuk Odpowiedz Link
gobelin10 Może fajny pomysł ? 28.07.06, 11:23 Czuku kieruję te słowa do Ciebie bo mam wrażenie, że jesteś tu w pewnym stopniu kierownikiem "tego zamieszania". Otóż mam pomysła, oto on: Może gdzieś na stronie dotyczącej roztocza stworzyć ranking roztoczańskich lokali. Tam internauci mogliby przyznawać pkt czy inne gwiazdki poszczególnym knajpom. Do tego przyznawanie pkt podzielić na kategorie np.: jakość, wielkość porcji, cena, jakość obsługi itp. Po sezonie można by dawać/przesyłać właścicielom wyniki takiego rankingu, myślę, że dla gości to byłoby fajne, mogliby czuć, żę mają wpływ na zmiany w lokalch, a dla właścicieli wyniki byłyby bodźcem do poprawy tego czy owego. Bo gdy zobaczy, że np za wielkość porcji i ceny ma dużo pkt, a za obsługę mało to od razu wiadomo, co ma zmienić. Sam chętni bym ocenił kilka miejsc pozdrawiam gobelin Odpowiedz Link
amalfi Zagroda Guciów 01.08.06, 17:41 Jadłam ostatnio w Zagrodzie Guciów. Restauracja dla bardzo głodnych. Mniej głodni może skorzystają gdzieś indziej... Odpowiedz Link
czuk1 Re: Zagroda Guciów 03.08.06, 14:24 Sprawadzam wiarygodność Amalfi (a ona moją). Potwierdziła niżej moje uwagi do jedzonka w zagrodzie guciów. Ja świeżo - (2 godz. temu) wizytowałem, degustując, robiąc zdjęcia, biorąc wizytówkę,znając historię zycia właścicielki- potwierdzam opinię naszej Amalfi o restauracyjce przyulicznej, w domku drewnianym w Piaskach, własności Pani Elizy Kunc,nazwanej " U Elizy". Jedzonko super, smacznie i tanio można zjeść. To zasługa głównie kucharek. Odpowiedz Link