Dodaj do ulubionych

Spiderman w gazeta.pl

10.06.02, 10:25
Witamy forumowiczów :-)

21 czerwca na ekrany polskich kin wchodzi ekranizacja Spider-Mana.
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony poswieconej komiksowi i jego
ekranizacji:

www2.gazeta.pl/film/865199,31997.html

Pozdrawiamy,
Redakcja
Obserwuj wątek
    • anakin Re: Spiderman w gazeta.pl 10.06.02, 12:25
      Film zapowiada sie ciekawie, a przekonam sie o tym juz dzisiaj wieczorkiem, bo
      wybieram sie do kina... Gwoli wyjasnienia jestem w niemczech, a tutaj od 6
      czerwca juz graja Spidermana.
    • mikolaj7 Re: Spiderman w gazeta.pl 10.06.02, 21:26
      cos cienki odzew... to wina filmu, czy po prostu to jest
      temat na forum kinowe ?

ja sie nie wybieram na spidermana w ogole. ciekawi mnie,
      czy mozna go zaliczyc do filmow sf?
      • Gość: hmm Re: Spiderman IP: 61.121.114.* 11.06.02, 09:27
        Widzialem Pajaka, szczerze mowiac troche sie zawiodlem... Dobrzy aktorzy,
        niezle efekty specjalne (choc naprawde dobrze dopracowana sekwencja akrobacji
        Spidermana pokazana jest dopiero na koncu), chwilami nawet niezly scenariusz,
        ale film wyszedl strasznie schematyczny... Inna rzecz, ze trudno oczekiwac
        czegos wiecej po historyjce o tym, ja niesmialy okularnik przeksztalca sie w
        superhero (jakbym juz to gdzies widzial...), bajeczka o zmutowanym superpajaku,
        po ktorego ugryzieniu nastepuje przemiana tez jakby dla przedszkolakow, i
        jeszcze ta amerykanska flaga na koncu... Najbardziej chyba rozlozyl mnie Defoe,
        cala reszta ujdzie, ale postac czarnego charaktera jest straszliwie komiksowa
        (wiem, wiem, to ma byc komiksowy film, ale...), wrecz razaco infantylna...
        Z dobrych stron, poza wspomnianymi efektami i przyzwoitym aktorstwem, niezle sa
        elementy komediowe; mam wrazenie, ze gdyby scenariusz poszedl jeszcze bardziej
        w tym kierunku film moglby tylko zyskac. Muzyka na poczatku zapowiadala sie
        lepiej niz niezle, ale potem jakos sie rozmyla. Moze za drugim razem bylbym w
        stanie bardziej sie wsluchac, ale nie jest to film, na ktory chcialoby sie
        pojsc jeszcze raz do kina, wiec moze juz na malym ekranie...
        Mam nadzieje, ze udalo mi sie nie opowiedziec tresci, dodam jeszcze, ze bardzo
        jasno widac, ze to tylko wstep do nastepnej (-nych) czesci.
        pozdrawiam,
        hmm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka