Dodaj do ulubionych

Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ"

08.01.04, 09:25
Ogladaliście wczorajasze "Rozmowy w toku"? Było o zapomnianych gwiazdach a
wśród nich: kochanka Ryszarda Ochódzkiego - Aleksandra Kozeł ("Porządna
dziewczyna" - "Trudno").
Przez lata żyłam w świadomości, ze to zagraniczna aktorka (Niemka) a to z
powodu jej danych podanych na liście płac: Christine Paul-Podlasky.
Zastanawiało mnie tylko, czy jest tak dobrze dubbingowana czy też nauczyła
się polskiego. ;) U Drzyzgi występowała już jako Krystyna Podlaska. Nie
widziałam pierwszego kwadransa, zapewne opowiedziała "gdzie była jak jej nie
było". W kazdym razie nie zmieniła się nic a nic, tylko kilka zmarszczek
dodających uroku. Żadnych manier naszych gwiazd z pierwszych stron "Na żywo"
czy "Faktu". ;)
Obserwuj wątek
    • moniq_c Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 09:38
      niestety początku też nie widziałam - za to najlepszą zabawę miałam męcząc się
      z 10 minut nad tym fajnym siwym panem w okularach - skąd go znam???? i jak
      zaczął coś dłużej opowiadać to mnie olśniło, że to kumpel Janosika był ;-))))
      • Gość: trox Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: *.udn.pl 13.01.04, 09:06
        ona mieszkała i mieszka w londynie, mówie mieszkała bo juz w momencie grania w
        filmie w Polsce była tylko chwilowo
    • johnny_tomala Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 09:38
      widziałem i nie mogłem skojarzyć niby znam twarz ale z czego? i nagle olśnienie
      a potem potwierdzający podpis. natomiast ni cholery nie mogę skojarzyć
      niejakiej moniki borys i jej wielkIego jak twerdzi przeboju o złotym królu.
      opowiadała o tym jaby cała polska to śpiewała przez kilka lat a ja głuchy chyba
      nie jestem a nic a nic nie jarzę. po za tym nawet ładna .
      • moniq_c Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 09:41
        to były takie bzdety "co ty królu złoty, cośtam cośtam ....co ty królu złoty,
        jesteś mój numerek łan..." nie masz czego żałować ;-))
        a ładna zawsze była, to fakt
        • albertx Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 09:44
          Dziwne,że się nie przebiła o Borys mówię,mąż przeboju nie napisał,pamiętam ją z
          takiego zespołu pseudo-ludowego,który co czas jakiś "z okazji" występował.
        • johnny_tomala Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 09:47
          coś kojarze ale wydaje mi się że to było na poziomie mydełka fa czy czegoś
          podobnego. wiem że nic nie straciłem choć z drugiej strony jak mogłem przegapić
          ją jako kobitkę to nie wiem.
      • lahliq Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 10:00
        Przeboju za cholere tez nie pamiętam. Ale coś mi świta, może źle, że ta pani to
        żona (była?) Kukulskiego, ojca Natalki... ?
        • moniq_c Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 10:03
          dobrze Ci świta!!! też coś kiedyś o tym słyszałam... a że "przebój" był jeden i
          niezbyt górnych lotów - nic dziwnego że nie pozostał w pamięci ;-)
          • the_dzidka Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 11:16
            moniq_c napisała:

> dobrze Ci świta!!! też coś kiedyś o tym słyszałam...

Jak już plotkujemy, to kiedys czytałam z nia wywiad. Wyszło z niego, że
            chajtnęła się za Kukulskiego, bo miała nadzieję zrobić przy nim karierę. A się
            okazało, że chłopu marzy się po prostu pełna rodzina, której juz od tylu lat
            nie miał. Kolizja oczekiwań, rzec by mozna :)
            Natomiast co do kumpla Janosika, to kiedy się pojawił, akurat nie patrzyłam na
            ekran, a kiedy wreszcie spojrzałam, to doznałam szoku. Jaki fajny starszy pan!
            Gdzie mu tam do tego pokurca łod zbójników, hej!
            No i Ewka Florczak - niezdzieralna.
            Natomiast Borys, Hulewicz i pani Rabsztyn wypadli bardzo kiepsko, choć każde z
            innych powodów. Hulewicz mógłby juz przestać farbować właosy.... ;)

Dzi
            • lahliq Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 11:21
              the_dzidka napisała:

> No i Ewka Florczak - niezdzieralna.
              > Natomiast Borys, Hulewicz i pani Rabsztyn wypadli bardzo kiepsko, choć każde
              z
              > innych powodów. Hulewicz mógłby juz przestać farbować właosy.... ;)
              >
              > Dzi

A mi Borys podobała się, taka świeża, choć nie mój typ urody. Ale obiektyuwnie
              przyznaję, że wygladała dobrze. Ile ona ma lat?
              Co do Rabsztyn - ona po prostu taka chcutka, raczej widać było, że źle czuła
              się przed kamerami, speszona, nie przywykła. :)
              A pan Hulewicz - mówisz, że farbowane? ;) Mi to na perukę ewidentnie
              wygladało. ;) I do tego ten jego lowelasowaty styl - fuj. Nie cierpię tego. Ale
              są baby co na to lecą. ;) Inaczej nie byłoby casusu Kalibabki. ;)

Lahliq
              • the_dzidka Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 14:41
                > A mi Borys podobała się, taka świeża, choć nie mój typ urody. Ale
                obiektyuwnie
                > przyznaję, że wygladała dobrze. Ile ona ma lat?

No, koło 40-tki to na pewno. Ale ona to dla mnie jest taka klasyczna
                blondynka...

> Co do Rabsztyn - ona po prostu taka chcutka, raczej widać było, że źle czuła
                > się przed kamerami, speszona, nie przywykła. :)
                > A pan Hulewicz - mówisz, że farbowane? ;) Mi to na perukę ewidentnie
                > wygladało. ;) I do tego ten jego lowelasowaty styl - fuj. Nie cierpię tego.

Może faktycznie peruka? Mnie zastanowiła identyczna czerń jego wąsów i
                włosów... Pamiętam go, jak śpiewał w jakims filmie, bodaj w Wodzireju - już
                wtedy był obleśniak. A teraz, jak siedział rozkraczony na tym krześle,
                prezentując wątpliwe wypukłości - fuj!! Cnota wypadł przy nim cudownie.
                Starszy, elegancki, dżentelmen :)
    • Gość: Artur Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 09:49
      Christine Paul Podlasky zagrała też w Kontrakcie Zanussiego oraz filmach: Za
      rok, za dzień, za chwilę, Na samym dnie, Palace hotel oraz Sukcesie (serial).
      Przez wiele lat występowała w teatrze polskim w Londynie, m. in. w Pięknej
      Lucyndzie Hemara. Teraz mieszka w Krakowie i tłumaczy sztuki.
      • Gość: 3x Nie odnaleziona, tylko pokazana IP: 62.233.183.* 08.01.04, 11:10
        Dziala w Krakowie z przerwami od 10 lat - powrotu do Polski. Wiec o
        odnalezieniu nie ma mowy. Kilka razy wystepowala przy roznych galach dwojki,
        tylko ludzie jej nie kojarzyli.
        Mowi po polsku, bo jej rodzice sa Polakami (zydowskiego pochodzenia, ale to nie
        ma nic do rzeczy, bo pani Paul tego nie ukrywa). Wyjechali chyba w czasie wojny
        do Londynu.
        Poza tym chyba najwazniejszy z nia film to Barwy ochronne, no i Mis.
        Dziwie sie, ze wystapila w takim dennym programie, bo to bardzo mila kobieta z
        artystycznym rysem.
        • Gość: Zio Re: Nie odnaleziona, tylko pokazana IP: 195.245.217.* 08.01.04, 11:34
          A "kumpel Janosika" nazywa się (z tego co pamiętam) Jerzy Cnota! Jak go wczoraj
          zobaczyłem, to łza mi się w oku zakręciła i wykonałem kilkanaście telefonów do
          znajomych - wielbicieli takich jak ja....
        • lahliq Re: Nie odnaleziona, tylko pokazana 08.01.04, 11:37
          Program denny i owszem (choc na poczatku dostarczał mi wiele zabawy tematami o
          prostytutkach, drag queen itp.), ale i tak wolę zobaczyć ją raz na 10 lat tutaj
          niz co tydziebn na wszystkich okładkach szmatławców w kiosku. :)
    • Gość: gość Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: 217.172.244.* 08.01.04, 12:31
      Programów pani D. nie oglądam. Bo się nie da. Magiel bez tej jędzy, to Wersal.
      Jeśli chodzi zaś o szansonistkę Borys, to nawet nie Jej jedyny przebój o "Królu
      złotym" zapisał Ją w pamięci słuchaczy. Tą okolicznością, która utrwaliła p.
      Borys głównie wśród telewidzów, był Jej występ na festiwalu w Opolu w roku 198?
      Otóż podczas wykonywania przez p. B., "bardzo skomplikowanego numeru
      tanecznego" z partnerem od tańca, w chwili gdy była głową w dół, wyskoczyła na
      światło dzienne bardzo obwita i kształtna pierś p. B. I to było jedyne
      objawienie z udziałem tej pani. Pamiętam, że mój kuzyn który szczęśliwie nagrał
      na video ten "występ", miał na okrągło przez dłuższy czas gości, ciekawych
      tego "wydarzenia".:)))
      • milana2 Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 08.01.04, 12:39
        A kto to byla ta pani blondynka, taka troszke pelniejsza?
        Nazwisko pewnie nic mi nie powie, ale skads ja znam.
        • Gość: anmanika Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 14:25
          Ewa Florczak: "07 zgłoś się", "Klan" itp.
      • lola211 Re: Borys 09.01.04, 20:35
        Ha, a juz myslałam, ze nikt tego gołego cycka nie pamieta...
    • Gość: onek Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: *.opole.dialup.inetia.pl 09.01.04, 10:40
      Edward Hulewicz brylował najbardziej pod koniec lat '60.
      Był wówczas w TVP program Telewizyjna Giełda Piosenki,
      pierwsza telewizyjna lista przebojów.
      Program prowadził .... Jan Pietrzak. Długi czas na czele
      był Hulewicz z piosenką "Kupię ci gościniec". Dobre notowania
      miał tam też długo Jacek Lech "Gdzie szumiące topole" no i
      Sława Przybylska "Proszę pana". Ten program nie był zbyt
      długo na antenie.
      Christinę Paul kojarzę przede wszystkim z "Barwami ochronnymi"
      gdzie grała zagraniczną laskę (podlaskę:), na którą miał ochotę młody naukowiec
      grany przez Piotra Garlickiego. Garlicki znany obecnie głównie z roli w
      serialu "Na dobre i złe", jakoś nigdy nie wspomina roli w tym filmie
      (chętnie opowiadając o amerykańskim - kompletnie niefilmowym
      etapie swego życia).
      • Gość: 3x Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: 62.233.183.* 09.01.04, 23:55
        Nie skojarzylam, ze to ten sam aktor. Rzeczywiscie. Ale na usprawiedliwienia
        mam to, ze obejrzalam tylko kilka odcinkow sagi w lesie.
        • Gość: onek Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.01.04, 08:55
          W tamtych czasach Garlicki grał jeszcze w w filmie
          "Miłość ci wszystko wybaczy". Grał tam rolę Igo.
          Ta postać ma dużo wspólnego ze złowieszczym Igo Symem.
          • lahliq Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" 13.01.04, 09:16
            Skoro wiesz o Igo Symie, to może wiesz też coś więcej o Adolfie Dymszy? Wiem,
            że kolaborował, że bodajże na 10 lat po wojnie był odsunięty ze sceny, ale
            chciałabym znaleźć nt. coś więcej, może znasz jakieś książki dotyczące tego
            tematu?
    • Gość: gosiik Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 10:52
      Zagrała w "Barwach ochronnych" Zanussiego - nawet całkiem nieźle ;)
      • Gość: Adam Re: Odnaleziona Aleksandar Kozeł - "MIŚ" IP: *.za.digi.pl 11.01.04, 22:09
        otoz to, przez caly film przewija sie w kadrze i niepokoi widza ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka