Dodaj do ulubionych

Papa Dance w Szansie na sukces

IP: 194.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 15:25
Właśnie oglądam "Szansę na sukces" z udziałem zespołu Papa Dance.Dlatego
piszę na temat tego programu,gdyż niesamowicie mnie rozśmieszają pokazywane
fragmenty wystepów i nagrań tv tej grupy sprzed 20 lat.Cóż to był za
kiczowaty zespół-banalne piosenki,podkład muzyczny w 100% elektroniczny/
syntezatorowy w ówczesnych czasach/ a udają,że grają m.in.na
gitarach,śmiesznie podrygują-przypomina mi to nieco póżniejsze o 10 lat
zespoły disco-polo.Aż dziwne że się panowie po 40-ce reaktywowali.
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: Papa Dance w Szansie na sukces 18.01.04, 15:36
      Łza się w oku kręci - to były czasy!!
      • Gość: Andrzej Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: 194.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 15:49
        Doprawdy?
        • Gość: P-77 Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 15:54
          Wychowałem się na Papa Dance i przy całej kiczowatości tego zespołu mam do
          nich słabość.
          Nie widziałem od początku - może ktoś mi powiedzieć, jakie utwory były śpiewane.
          Widziałem od chłopaka, który śpiewał "Nasz Disneyland".
          Pozdr.
          • the_dzidka Re: Papa Dance w Szansie na sukces 18.01.04, 17:05

Ja widziałam tylko kawałeczek i tyleż wytrzymałam ("szary wiruje pył, tylko on
            mnie nie opuszcza"). Od razu wróciły do mnie wspomnienia młodości. To jest
            rozczulające, przypomnieć sobie, jak to drzewiej bywało - przy jednoczesnym
            oszołomieniu słuchu :)

Pozdrawiam sentymentalnych :)

Dzidka
    • Gość: Gość Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 17:16
      Papa dance było tym czym jest teraz Ich troje czy Łzy.
      Po prostu shit w najczystszej postaci.
    • aguszak Re: Papa Dance w Szansie na sukces 18.01.04, 19:48
      Program mi się bardzo podobał, bo traktuję wszystkie zespoły, występy,
      wykonawców z tego okresu bardzo sentymentalnie, bo to moje najszczęśliwsze
      szczeniackie lata :))) abstrachując od poziomu wokalnego czy artystycznego :)))
      • the_dzidka Re: Papa Dance w Szansie na sukces 18.01.04, 19:50
        aguszak napisała:

> traktuję wszystkie zespoły, występy,
        > wykonawców z tego okresu bardzo sentymentalnie, bo to moje najszczęśliwsze
        > szczeniackie lata :))) abstrachując od poziomu wokalnego czy
        > artystycznego :)))

O właśnie! Właśnie o to chodzi, aby spojrzeć na te szczeniackie lata z ciepłym
        sentymentem... :)

Dzidka
        • riki_i Re: Papa Dance w Szansie na sukces 18.01.04, 20:13
          Za młodu nie bardzo się upajałem tym zespołem, ale teraz bardzo mi się podoba.
          Poza tym mam taką refleksję ogólniejszej natury, mianowicie kiedyś były jakieś
          ogólne trendy muzyki i mody np. w dekadzie lat 70-tych czy 80-tych, a teraz
          nie ma nic. Jest tylko jakiś plastikowy szajs bez wyrazu.
          • Gość: Andrzej Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: 194.* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 01:02
            A Papa Dance sprzed 20 lat to nie plastikowy szajs? W tych nagraniach nie ma
            ani 1% żywych instrumentów,tylko w 100% muzyka wygenerowana elektronicznie-
            syntezatorowo./ tylko na estradzie czy w teledyskach dla dekoracji trzymają w
            rękach gitary/.W tym samym czasie były o wiele ciekawsze zespoły jak chocby
            Lady Pank,Budka Suflera nie mówiąc o Republice.Dlatego podtrzymuję moją opinię
            z pierwszego listu.Ale szanuje różne gusty więc pozdrawiam fanów tegoż zespołu.
            • aguszak Re: Papa Dance w Szansie na sukces 19.01.04, 09:04
              Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> A Papa Dance sprzed 20 lat to nie plastikowy szajs? W tych nagraniach nie ma
              > ani 1% żywych instrumentów,tylko w 100% muzyka wygenerowana elektronicznie-
              > syntezatorowo./ tylko na estradzie czy w teledyskach dla dekoracji trzymają w
              > rękach gitary/.W tym samym czasie były o wiele ciekawsze zespoły jak chocby
              > Lady Pank,Budka Suflera nie mówiąc o Republice.Dlatego podtrzymuję moją
              opinię
              > z pierwszego listu.Ale szanuje różne gusty więc pozdrawiam fanów tegoż
              zespołu.

Ależ my tu opisujemy odczucia związane z konkretnym programem i konkretnym
              zespołem, który w tym programie występował. Myślę, że zdanie o fanach jest z
              Twojej strony złośliwe i nie na czasie - skąd możesz wiedzieć, jakie mamy gusta
              muzyczne, skoro my wyrażamy zaledwie sentyment - mylisz z entuzjazmem...
              :-/
        • moniq_c Re: Papa Dance w Szansie na sukces 19.01.04, 09:57
          the_dzidka napisała:

> Właśnie o to chodzi, aby spojrzeć na te szczeniackie lata z ciepłym
          > sentymentem... :)
          >
          > pewnie że tak... ja np. miałam wtedy chyba jakieś 11 lat ale już coś
          kojarzyłam bo pamiętam ten zespół i ich kawałki ;-))nawet jakiegoś refrena
          potrafiłam odśpiewać ;-)))odświeżyłam ich sobie jak byłam na nagraniu programu
          Kubusia Wojewódzkiego, którego byli gośćmi - niezłe jaja były
          a tu nie chodzi o jakieś walory artystyczne tej muzyki ale o sam fakt, że
          przypomnieli takie daaaawne, miłe czasy wczesnej młodości ;-))
    • Gość: motyl69 Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 01:36
      Ból na twarzy pana Wojciecha i nijak organizacji..............
      Jednak jestem za jakąkolwiek formą muzyczną w TV niż filmy pt:"Jasiu na..ala aż
      miło".Jeśli chodzi o playbacki to oczywiście,praktycznie zawsze puszczali
      je ,ponieważ takie ustawienie koncertu jest niesłychanie tanie(relatywnie) w
      produkcji.Sam działam jako gitarzysta i jestem niesamowicie wyczulony na takie
      klocki(playback,pół playback) ale było takie wydarzenie.Rzecz działa się chyba
      w Opolu.Papa Dance wygrało konkurs,ale na finale musieli zagrać na żywo!!!!!
      Zagrali.Już nie było wiszących klawiszy na paskach,beztroskiej kiwaczki na
      scenie.Klawiszowiec zainstalował wszystkie swoje zabawki na statywach
      i .........wyszło.Gitarzysta grał nawet fajne partie(niesłyszane w innych
      konfiguracjach).Drugą sprawą jest krócitki epizod dwóch Stasiaków.Edmund Stasiak
      (ex-Lady Pank)na chwilę był tam gitarolem.
      Następną sprawą był koncert pierwszego składu na stadionie X-lecia z okazji
      Pożegnania Lata z Jarmarkiem(Szewczyk,Zientarski,Pijanowski).Gdy Papa Dance
      zaczęli grać.......Nastąpił "atak"publiki na płytę stadionu z trybun.Jakieś
      siły zawróciły tę akcję z powrotem.Sam w tym uczestniczyłem,właściwie dla draki-
      coś się działo.....na deser tej imprezy zagrało OMD.
      Legendy o cenach syntezatorów grupy do dziś wspominam:-)PZDR Motyl
      • aguszak Re: Papa Dance w Szansie na sukces 19.01.04, 09:06
        A jednak potrafią grać i śpiewać... ;)))
        Dzięki za anegdotki :)
      • andrzej26 2 pytania 19.01.04, 10:47
        Gość portalu: motyl69 napisał(a):

> Drugą sprawą jest krócitki epizod dwóch Stasiaków.Edmund Stasiak
        > (ex-Lady Pank)na chwilę był tam gitarolem.

Czy Paweł- drugi wokalista to jego brat, albo kuzyn?

I jeszcze jedna rzecz mnie interesuje: co się stało z pierwszym wokalistą?
        Dlaczego odszedł i jakie były jego dalsze dzieje ?

• Gość: djpj Re: 2 pytania IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 09:49
          Paweł to ani brata ni kuzyn...Sam jestem ciekaw co sie stało z pierwszym
          skałdem (piosenki Panorma tatr , Kamikadze wróć, Pocztówka z Wakacji.....)do
          dzis został tylko perkusiasta -Łyskawa...po odejsciu z Papa chwile był zespół
          Ex -Dance z piosenką Kaczor Donald ..chyba z tego co pamietam chyba troszke im
          odbiła woda sodowa...ale na pewno muzycznie pierwszy sklad był lepszy...ai
          jeszcze jeden kariere zaczynał w pierwszy skladzie zaczynał Kostek Joriadis...
    • mahoney Re: Papa Dance w Szansie na sukces 19.01.04, 01:43
      papa dance jest wg mnie super , co tu duzo mowic ,
    • Gość: trooper Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.revers.nsm.pl 19.01.04, 03:26
      E, a mieli takie klawisze zawieszane na kształt niby-gitary???
      Hehehe, the beautiful 80's!
      • Gość: balin Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: 212.14.60.* 19.01.04, 08:29
        noo dokladnie takie cus co Boraks zwie kibortem na pasku:)
    • Gość: cn Ocean wspomnien to byly moje ...naste lata IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 04:13
      to byly czasu - ogolnie , ktore juz nie powroca :(
      Pozdr. urodzony pod koniec 1972r.
    • muszek0 Re: Papa Dance w Szansie na sukces 19.01.04, 09:12
      specjalnie zapamiętałem sobie, ze na być program z 'papa dance', bo byłem
      niesamicie ciekawy jak dzisiaj wyglądają ci wykonawcy.
      oczywiście, że dzisiaj można się ponabijać z tego typu muzyki, ale w pełni
      rozumiem tych forumowiczów (z tego samego, mniej więcej, rocznika co ja, prawda
      aga? ;) ), którzy z rozrzewnieniem wspominają ten zespół.
      'szary wiruje pył', szkolna dyskoteka i pierwsze dotknięcie dziewczęcych,
      jeszcze w pełni nie wykształconych bioder, w nieśmiałym tańcu-przytulańcu.
      • aguszak Re: Papa Dance w Szansie na sukces 19.01.04, 09:27
        muszek0 napisał:

> ale w pełni
        > rozumiem tych forumowiczów (z tego samego, mniej więcej, rocznika co ja,
        prawda aga? ;)

Prawda ;)
        Ech! Te pierwsze westchnięcia i tańce przytulańce ;)))
        • Gość: ela Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 09:32
          Niezły był ten koleś, który śpiewał "Mona Lisą byłaś mi...". Jakby wyjęty z
          tamtych czasów, ze swoim głosem wtedy pewnie też by śpiewał w takim zespole
          jak Papa Dance.
          • Gość: onek Re: Boysband? IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.01.04, 10:07
            To był zdaje się pierwszy polski boysband.
            Czysto telewizyjne przedsięwzięcie...
            Choć niektórzy twierdzą że pierwszym
            boysbandem byli Trubadurzy.
          • the_dzidka Re: Papa Dance w Szansie na sukces 19.01.04, 10:51

A pamiętacie to - "Twoje włosy miały zapach kwiatu bzu, lizaliśmy lody
            Carpigiani..." :-)))
    • kwasiasz Re: Papa Dance w Szansie na sukces 19.01.04, 11:27
      uwielbiam papa dance
      • Gość: P-77 Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:33
        No i w końcu nie dowiedziałem się jakie przeboje grupy wybrałą Elżbieta
        Skrętkowska. Moim ulubionym utworem z ich repertuaru była
        piosenka "Nietykalni" - może ktoś ją wczoraj śpiewał.
        A wygrał niejaki Marcin Mroziński który występował w dwóch edycjach Idola a
        ostatnio udziela się w porannym programie dla dzieci masakrując piosenki
        anglojęzyczne. Jedyne słowo jakim można go określić to "budyń" jeśli wiecie co
        mam na myśli. Choć śpiewa dobrze.
        • Gość: eroll Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.chello.pl 19.01.04, 18:37
          heh właśnie Marcin śpiewał "Nietykalnych"
        • Gość: didi Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.acn.pl 21.01.04, 08:22
          niejaki podstarzały luzak o figurze anorektyka z szopą na głowie porównał
          mrozińskiego do śpiewającego kelnera ("w ogóle mi się nie chce gadać"); potem
          zaprosił go do jednego z pierwszych swoich tokszołów
          • aguszak Re: Papa Dance w Szansie na sukces 21.01.04, 15:15
            Mroziński był u Wojewódzkiego w tokszole...?
    • Gość: ART Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.artinfo.com.pl / 212.122.200.* 20.01.04, 13:40
      Może dzisiaj te piosenki trącą myszką, ale ile wspomnień podczas Szansy....mi
      powróciło. Dyskoteki, prywatki itd. W latach osiemdziesiątych nie było zabawy
      bez Papa Dance. Czy to był aż taki kicz? Nawet gościli w Liście Trójkowej
      Niedźwieckiego. Fajnie, że ich przypomnieli. To już historia. I nie ma co
      krytycznie do tego podchodzić. Kiedyś tak się grało i wyglądało.
      • Gość: ultra75 Re: Papa Dance w Szansie na sukces - do ART IP: 207.159.92.* 21.01.04, 17:16
        ART - mysle dokladnie podobnie – PAPA DANCE kojarzy sie ze wspanialymi i bardzo
        beztroskimi dla mnie czasami i nie chce teraz po latach analizowac ich muzyki
        pod uwzgeldem "wartosci artystycznej", bo to nie ma sensu :-). Tak jak
        napisales: tak sie wtedy gralo i wygladalo. I pewnie gdybym dzisiaj "zasiadla"
        do sluchania ktorejs z ich plyt (nawet nie wiem, ile ich bylo – 1, 2?), to
        wymieklabym juz przy pierwszej piosence, ale wtedy naprawde mi sie podobaly.
        Zreszta w czasie ich najwiekszej popularnosci mialam ok. 10 lat – wydaje mi
        sie, ze o wiele dziwniejsze by bylo, gdybym w tym wieku intersowala sie muzyka
        King Crimson, The Velvet Underground, The Doors itp. – to przyszlo pozniej :-).
        I nie wstydze sie tego, ze taka muzyka kiedys lubilam (maja wyrocznia byla
        zreszta glownie Lista Przebojow Trojki) - dzisiaj dzieci w podobnym wieku
        uwielbiaja Ich Troje czy inne Lzy, ktore przeciez prezentuja taki sam “poziom”
        jak PAPA DANCE w latach `80 :-).
        I tylko zaluje, ze nie moglam obejrzec tego programu, mam nadzieje, ze sie
        kiedys jeszcze zalapie na powtorke. I powspominam. Pozdrowienia.

• Gość: didi Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.04, 08:44
      na muzykę lat 80-tych można patrzeć z kilku stron
      1. lady pank, budka suflera, republika, perfect, róże europy, maanam [rock]
      2. papa dance, kombi, bolter [muzyka plastikowa]
      3. alicja majewska, krystyna giżowska, halina frąckowiak, eleni [epigoni]

podobnie jest z muzyką lat 90-tych
      1. varius manx, edyta górniak, kayah, anna maria jopek, de mono [szeroko
      rozumiany pop]
      2. edyta bartosiewicz, kasia kowalska, hey, tlove [szeroko rozumiany rock]
      3. disco polo
      4. big cyc, czarno-czarni, bielizna [muzyka bardziej rozrywkowa]
      5. grzegorz turnau [kraina łagodności]
      6. grzegorz z ciechowa [muzyka folkowa]

dzisiaj też jest ciekawie
      1. ich troje, łzy [muzyka masowa]
      2. krzysztof krawczyk, ryszard rynkowski [dinozaury]
      3. blue cafe [muzyka kawiarniana]
      4. brakuje mi pomysłu albo się już starzeję
    • Gość: djpj Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 09:52
      Sam jestem ciekaw co sie stało z pierwszym skałdem (piosenki Panorma tatr ,
      Kamikadze wróć, Pocztówka z Wakacji.....)do dzis został tylko perkusiasta -
      Łyskawa...po odejsciu z Papa chwile był zespół Ex -Dance z piosenką Kaczor
      Donald ..chyba z tego co pamietam chyba troszke im odbiła woda sodowa...ale na
      pewno muzycznie pierwszy sklad był lepszy...ai jeszcze jeden kariere zaczynał w
      pierwszy skladzie Kostek Joriadis...
      • Gość: Adam1972 Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.01.04, 17:13
        Kiedys w magazynie Gaz Wyb byl dlugi artykul o ludziach z pierwszego skladu
        Papa Dance- a wlasciwie o ich wokaliscie. Najwazniejsze to to, ze nazywaja sie
        teraz Papa Dock. Nowy Papa Dance (ze Stasiakiem) nigdy nie mial prawa do
        spiewania pierwszych utworow Papa Dance (niezapomnianych: Panorama Tatr,
        Pocztowka z wakacji, Ordynarny Faul, W 80 dni dookola swiata, Kamikadze wroc,
        ktore krolowaly w telewizyjnej liscie przebojow, niezapomnianych Przebojach
        Dwojki Krzysztofa Szewczyka i oczywiscie liscie 3 Marka Niedzwieckiego.)Papa
        dock nagral przeciez nowa wersje Panoramy tatr w disco brzmieniu (panorama
        Tatr'99) Stary Papa Dance- wedlug producenta, menedzera, nazywal sie przez
        chwile Ex Dance, ale byl tam tylko Kostek Joriadis, nie bylo glownego wokalisty-
        ktory chyba ma na imie Pawel- ale po przeboju " Naj- story" sluch po nich
        zaginal

Ja tylko powiem, ze dla mnie jedynym Papa Dance pozostal ten pierwszy, i tylko
        ich utworow dzis slucham. One mialy cos w sobie. te nastepne rzeczywiscie byly
        ju ztylko disco polowa plastikowa tandeta.
        • Gość: P-77 Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 18:44
          > -
          > ktory chyba ma na imie Pawel- ale po przeboju " Naj- story" sluch po nich
          > zaginal
          Ależ Naj Story to był właśnie pierwszy przebój ze Stasiakiem. I były jeszcze
          następne - O- la - la, Ocean wspomnień, MAxi Singiel, Ciało i talent,
          Nietykalni.
          Ex Dance mieli chyba tylko jeden średni przebój - "Czarny smog".
          Ktoś napisał - reaktywowali się po 40, kiedy Stasiak zaczynał śpiewać w Papa
          Dance miał ledwo 16 lat dziś jest więc dopiero w wieku Chrystusowym.
    • atlantis75 Szary wiruje pył... 21.01.04, 17:07
      ... tylko on mnie nie opuszcza.
      Skąd mam wziąć tyle sił, abym mógł
      miejsce odnaleźć swe....
      (właśnie to nucę)

Kurcze, ja się podczas tej piosenki, na szkolenej dyskotece w podstawówce, pierwszy raz
      całowalam! :) Wspominam tamte czasy z łaskotaniem w sercu :)
      • lezka_z_posen in flagranti 21.01.04, 19:08
        a ja dzięki Papa Dance wiem,co to znaczy in flagranti;)mieli taka
        pioseneczkę"co to jest in flagranti,czy to jakiś super wóz;)??"-no i nie było
        przebacz,trzeba było zajrzec do słownika;))
    • Gość: aasiek Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.04, 11:35
      Żałuję,że nie oglądałam tego cuda:)))Ale też mam swoje wspomnienia z Papa
      Dance.Mała byłam wtedy,miałam może 5-6 lat.Ale piosenki pamiętam do
      dziś.Niedawno brat wyciągnął od kogoś ich stare płyty analogi,bo chciał sobie
      humor poprawić:)Wystarczyło spojrzeć na okładkę...
      • Gość: djpj Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 16:29
        hej jeszcze jedno moze ktoś ma na kompie plyte Papa Dance w starym składzie
        (okladka cztery twarze muzyków)zalezy mi głownie na ostatniej piosence strony B
        (płyta winylowa) -"Głupie strachy"....w sieci mozna znaleź jedynie z tej
        płyty:Panorame tatr, Kamikadze wróć, Pocztówka z wakacji...pomóźcie!!!!
    • Gość: Kosmita Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.zory.msk.pl 23.01.04, 06:58
      Twórcy discopolo.
      Wstydziłem się oglądając ten kicz.
      • Gość: kiwi Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 13:41
        To nie trzeba byo oglądać, tylko leciec na Marsa :)
    • Gość: olinek Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 15:32
      Program był pocieszny! Wtedy w latach 80-ych na głowie miałem popersa a
      słuchałem dla odmiany Lady Punk. Nie cierpiałem Papa Dance ale dziś ... Dziś
      się łezka w oku kręci. Nawet dziś po programie kupiłem sobie ich płytkę.
      Wyszła w serii złotej kolekcji. Strasznie śmiesznie jest jeszcze raz ich
      posłuchać. Pozdro
    • Gość: olinek Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 15:34
      djpj- na płycie ze złotej kolekcji są też "Te głupie strachy". polecam
      • Gość: Andrzej Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: 194.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 16:59
        Witam wszystkich serdecznie.Podejmując ten wątek związany z "Papa Dance" nie
        przypuszczałem,że spotka się z aż tak ogromnym odzewem i to w 90% ze
        zwolennikami tego zespołu,do których się oczywiście nie zaliczam.Zdziwiło mnie
        to trochę in minus,co takiego jest w tej muzyce??
        Podtrzymuję swoją opinię,że z dekady lat 80-ych "Papa Dance" uważam za
        młodzieżowe zjawisko kiczu tamtych lat/ muzyka zaprogramowana
        elektronicznie,nieciekawe głosy,żałosne teksty i dość śmieszny estradowy
        wizerunek/.Np.też elektronicznie zaprogramowaną muzyke tworzyło wtedy "Kombi"/
        również udając,że grają na gitarach/,ale przynajmniej w ich muzyce "coś" było.
        Każdy ma prawo do swojej opinii,szanuję więc tak ogromną popularność tej
        formacji.Dla mnie lata 8--e to głównie rockowy boom i zespoły/ niektóre
        istniejące do dziś/,które wiele nowego wniosły do polskiej muzyki
        rozrywkowej/Lady Pank,Lombard,przede wszystkim Republika,także
        Maanam../Pozdrawiam wszystkim papadancowców.
        • riki_i Re: Papa Dance w Szansie na sukces 23.01.04, 19:35
          To co prawda nie jest forum muzyka, ale chciałbym zauważyć że nie zgadzam się z
          oceną lat 80' dokonaną przez Andrzeja. Owszem, rockowy boom był wtedy faktem,
          ale oceniając dziś co przetrwało, a co nie, można się spierać. Ja dziś nie
          stawiam rocka z lat 80' przesadnie na piedestał. Z dorobku wymienionych przez
          Andrzeja kapel ostało się parę ponadczasowych hitów i tyle. Śmiało mogą
          konkurować z dokonaniami ówczesnego popu, zwłaszcza, że to przecież był pop-
          rock (patrząc z dzisiejszej perspektywy).
    • Gość: djpj Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 17:58
      hej zapraszam na republika.pl/papa_dance/ ...
    • bastis Re: Papa Dance w Szansie na sukces 24.01.04, 13:24
      to były takie czasy a oni poprostu dopasowali...ja sie wychowałam na Papa Dance
      i nie uwazam ze mozna ich porownac do Disco Polo, poniewaz ich teksty nie sa
      takie banalne ja w Disco Polo...a ponadto bardzo ich lubie nie zaleznie od ich
      wizerunku...jak slysze ich kawałki to az sie łezka kreci w oku...i nawet sie
      ciesze ze sie reaktywuja...
      • kathrin7 Re: Papa Dance w Szansie na sukces 30.01.04, 14:14
        To niesamowite.Bylam wtedy malym brzdäcem biegajäcym za nogawkami swoich
        braci,ale pamietam tez swoje czasy prywatek w latach 90-tych.Nie jedna
        piosenka pamieta pierwszy szczeniacki pocalunek.Pozostaje dreszczyk wspomnien
        czasöw,ktöre niestety,juz nigdy nie wröcä.Papa dance to klucz do tamtych
        chwil...
        • Gość: aga Re: Papa Dance w Szansie na sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 16:52
          Ja bardzo lubię ich piosenki , mam sentyment ogromny do piosenek, ocean
          wspomnień czy panorama tatr, królowa fal, historyjka z talii kart. słowem
          wszystkie piosenki lubię mimo że nie są ani wybitne ani ambitne. poprostu
          sentyment do czasów młodości, tego się wtedy słuchało!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka