Dodaj do ulubionych

"Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz!

IP: *.core.virnet.pl 10.02.04, 18:04
Precież Jaworowicz nie chodzi o załatwienie jakiegoś problemu, który jest
znany z prasy, ale o jej własną osobę.Ona zachowuje sie w tym programie
jak "gwiazda".Jest kiepskim dziennikarzem, programy prowadzi na poziomie
magla, nic z nich póżniej nie wynika.Myślę,że dość brudów w tej telewizji.
Więcej Kultury, tej przez duże "K" i o przyzwiotej porze.
Obserwuj wątek
    • Gość: kolega Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.core.virnet.pl 10.02.04, 18:17
      Podczas nagrania programu pani Jaworowicz często powtarza "a,to się wytnie".
      I póżniej mamy program ,w którym wypowiedzi uczestników są szczątkowe.Program
      nie oddaje tego, co działo się w studiu podczas nagrania. Ale pani "redaktor"
      zawsze jest w centralnym miejscu, na samym widoku, bo to ona jest gospodynią
      i jej wygląd jest najważniejszy (zresztą z kamery z filtrem).
      • Gość: verte Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 19:31
        Co się czepiliście Jaworowicz?Jest jaka jest.Zainteresujcie się lepiej
        programem i sprawami tam poruszanymi.To jest akurat najważniejsze.To
        nie rozmowy w toku czy reality show,gwiazdowanie prowadzącej nie jest
        tam wogóle potrzebne.Oby programów tego typu było jak najwięcej.Liczy
        się treść programu i dramaty pokazywanych tam ludzi dla których Elka
        jest często ostatnią deską ratunku.
        • Gość: Kama Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: 149.156.213.* 24.02.04, 16:49
          To prawda. Moze i sie kobieta nie potrafi schowac w cien sprawy, ale robi
          naprawde wazne rzezcy. Jej styl w porownaniu z innymi tu dziennikarzami-
          warzywami jest bez zarzutu. Siedzi sobie na srodku, bo tak siedzi juz od 10 lat
          chyba. Jej nozki wykrecone na bok moglyby zostac logo programu. Moze to jest
          malo zabawne, jednak niegrozne.
          Drazni mnie jej glos, ale zajmuje sie sprawami, ktore w innych programach nie
          znajduja zainteresowania ze wzgledu na ciezar gatunkowy, wiec to ,,kwiczenie''
          jej wybaczam.
          Ostatnio pieprza ten program jacys specjalisci, ktorzy zwykle mowia po jednym
          zdaniu i nie wiadomo po co tam sa. Powinni sie zdecydowac na jedna osobe z
          Helsinskiej Fundacji PCz.
          • Gość: Xenia Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: 193.111.166.* 24.02.04, 17:00
            a co ona takiego robi w tym programie??? pokazuje biednych ludzi, goni za
            sensacją... czasem można kogoś nawet zniszczyć takim programem (słyszałam o
            sprawie pewnej kliniki ze Starachowic - zniszczono ja w tym programie, pacjenci
            sie odwrócili, a całość nakręciła konkurencja)
            sposób bycia tej pani, jej wygórowane mniemanie o sobie i słupowe, portretowe
            oświetlenie (pewnie ma na celu ukrycie prawdy czasu...) doprowadzają mnie do
            szaleństwa
            naprawdę powinno się to juz wreszcie skończyć...
    • Gość: Osjan Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 19:30
      Jaworowicz od paru lat wojuje z bankami. To im nie w smak i stąd takie posty.
    • Gość: Mika Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.02.04, 00:37
      Czytałam kiedyś w gazecie list od człowieka, który skontaktował się z P.
      Jaworowicz, bo chciał pomóc finansowo osobie, której tragedie p. Jaworowicz
      przedstawiła w "Sprawie dla reprtera".
      Ów człowiek, był zszokowany faktem, iz zainteresowanie Pani Redaktor pomocą dla
      bohaterki programu - skończyło się wraz z wyłączeniem kamery. Nie chciała w
      żaden sposób skontaktować (chociażby przez redakcję programu) ofiarodawcy z
      osobą potrzebującą pomocy.
      • Gość: Osjan Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 11:05
        Pamiętam to i sądzę, że to była nagonka przez kogoś inspirowana.
        • Gość: Xenia Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: 193.111.166.* 25.02.04, 11:18
          Osjan - pracujesz dla nie, czy jestes z nia spokrewniony???
          baba ma tupet i to wszytko - pokaz mi jedna osobe, której ona pomogła... co
          kolwiek by o niej nie mówić złego to uważasz to za spisek - dajże spokój
          człowieku... rasowy reportażysta pokazuje, naucza i pomaga; Jaworowicz
          pokazuje, by móc na koniec błysnąć komentarzem
          mam nadzieje, że wiatr zmian wywieje ten relikt minionej epoki precz z Woronicza
          • Gość: ewa Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: 212.87.3.* 25.02.04, 13:23
            blysnac ??? Wszystko na co ja stac to 'prosze panstwa, to sie w glowie nie
            miesci!' Program jest robiony wg prostej recepty - skrzyknac pare zdenerwowanych
            osob i wlaczyc kamere. Ludzie krzycza i placza a Jaworowicz 'baaaardzo sie
            dziwi' Tylko nie wiadomo dlaczego bo ona wie swoje jeszcze zanim wlaczy kamere.
            ewa
            • johnny_tomala Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz 25.02.04, 14:02
              tyle już o tej babie było że szkoda gadać. powtórze wiec jedną rzecz : ona tym
              swoim programikiem nic NIC ! nie załatwia. programy są po łepkach wypowiedzi
              zaproszonych są przycinane tak ze czasami nie można się dobrze zorjentować o co
              chodzi. wniosków żadnych , interwencji również.dno.
              • Gość: Xenia Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: 193.111.166.* 25.02.04, 14:09
                i ci jej "eksperci" i posłowie: Kris i Dziewul - nie wiadomo czy do smiechu
                dobrani, czy żeby ostatecznie zniszczyć przeciwników programu...
          • Gość: Osjan Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 18:01
            Nie jest to audycja dla mas - jedynie dla ludzi zainteresowanych lub
            dotkniętych bezpośrednio chamstwem banków i niszczeniem przedsiębiorców.
            Jak się komuś nie podoba, to niech ogląda Uwagę na TVN w sam raz na jego poziom.
            Odnoszę również wrażenie, że przedmówcy nie oglądają w ogóle tgeo programu, bo
            prawie w każdym jest informacja o pozytywnym zakończeniu danego problemu.
            Banki nie lubią, gdy rozgłasza się informacje o ich bandytyzmie, więc co raz to
            urządzają na Jaworowicz nagonki w mediach. W końcu są poważnymi reklamodawcami.

Nie pracuję dla Jaworowicz (w Rzeszowie???), tylko po prostu jej program
            pośrednio pomógł w mojej własnej sprawie.

Obyście nigdy nie mieli do czynienia z "ciemną stroną" banku.
            • Gość: Xenia Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.04, 21:08
              Osjan... zawiodłeś mnie... oczekiwałam jakiś merytorycznych argumentów, a ty
              potrafiłes tylko podzielić ludzkość na elitę (czyt. fanów Jaworowicz) oraz
              plebs (co nadaję sie tylko do ogladania tvn)
              • Gość: Osjan Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 23:09
                Ależ nigdzie nie pisałem o elicie. Ale skoro nie podoba ci się sposób podania
                informacji u Jaworowicz, uznałem, że Uwaga będzie dla Ciebie bardziej
                przystępna.
      • los_manta Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz 26.02.04, 19:42
        W koncu ta sprawa zostala zalatwiona, tyle ze kolorowy magazynek o tym nie
        napisal.
    • Gość: lol,lol i lol anielskie oświetlenie! IP: *.icpnet.pl 25.02.04, 22:51
      piękne jest to oświetlenie jej wspaniałej osoby od tyłu, które spowija ją w
      boski blask i aureolę jakby była archaniołem gabrielem i świętą dziewicą w
      jednej osobie
      LOL
    • Gość: zbyszek Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.02.04, 23:25
      Parę lat temu miałem "szczęście" zobaczyć p. Jaworowicz w akcji. Przyjechała do
      naszego zakładu (wówczas w upadłości), aby "pomóc" pracownikom. Następnie byłem
      w studio, nagranie trwało ok. 3 godzin. To co zobaczyłem na ekranie, przeszło
      moje najgorsze oczekiwania. Babsko zrobiło z tego makabrę. Nie dość, że w
      programie nie było niemal nic z tego, o czym mówili zatroskani sytuacją zakładu
      pracownicy, to jakby tego było mało szanowna pani redaktor tak wszystko
      przycięła, iż to strona poszkodowana jawiła się jako ta winna wszystkiemu. O
      traktowaniu zwykłych ludzi poza kadrem nie warto wspominać. Jeżeli jest
      ktokolwiek, kto wierzy w szczere intencje p. Jaworowicz, w Jej skuteczność to
      jest, delikatnie mówiąc, wyjątkowo naiwny. Ta baba ma tylko jeden cel: świecić
      swoją żałosną osobą jak najdłużej na ekranie TVP1.
      • johnny_tomala Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz 26.02.04, 09:01
        chcecie konkretów? proszę bardzo, ostatno obejrzałem trzy jej programy a to ze
        względu na tzw. termat. który mnie interesował.
        1. o bloku mieszkalnym na nowogrodzkej w warszawie - nie należe do wielkich
        tępaków ale nic kompletnie nie zrozumiałem o co chodzi. tłumaczone było to doś
        pokętnie że niby kupili ale zaraz się okazało że nie cały tylko coś tam itd.
        nic z tego nie zrozumiałem a chciałem bo znam tan blok. w tym programie po raz
        pierwszy zorientowałem się w durnowatym sposobie jego montażu.
        2. program z prezesem Kluską. o czym był kto wie? dlaczego zaproszony urzędnik
        krakowskiego UKS-u zechciał się w zasdzie tylko przedstawić i nie powiedział
        nic ciekawego? dlaczego ela "w dziubek" jaworowicz nie roztarła go na miazgę?
        3. program z prezesem Dębskim (Dąbskim) też z optimusa to samo, o czym był? nie
        wiem . posiedzieli pogadali (pogadała) i nic.
        Po co tacy inteligentni ludzie jak Dębski i Kluska wogóle do niej przychodzą -
        przecież ona nic im nie pomoże a wręcz przeciwnie to oni jej pomagają w
        tworzeniu mitu niezastąpionej eli "nóżki poskręcane" jaworowicz.
        Baba nie zauważyła że jej program ma 30 minut , zaprasza po 6 gości z jednej
        strony i po 6 ekspertów z drugiej. nie da się przeprowadzić programmu tego typu
        w tak krótkim czasie z tylkoma gośćmi. to jest niewykonalkne szczególnie że
        nierzadko poruszane są tam problemy dość skomplikowane. Jaworowicz tego nie
        rozumie , nie widzi że tego typu programy maja teraz format uwagi czy
        interwencji - takie czasy, wiec albo niech jej program trwa min. godzinę albo
        niech zaprasza po jednej dwie osoby z każderj strony albo najlepiej nich
        odzejdzie na emeryturę i szlus.
        Nie chce mi się nawet być specjalnie złośliwy bo to biedna kobieta jest i dość
        ograniczona. nie widzi podstawowych dla dzienikkarza rzeczy. kto ja trzyma w
        tej telewizji ja nie wiem ale ten ktoś opowinien polecieć razem z nią.
        • Gość: Osjan A może to ty nie rozumiesz? ;-) IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 09:39
          • Gość: Xenia Re: A może to ty nie rozumiesz? ;-) IP: 193.111.166.* 26.02.04, 09:51
            ok, Osjan, ok... wszytko juz wiemy... sa dwie kategorie ludzi:
            1) Ty, Jaworowicz i inni (elita)
            2) kmiotki, co nic nie rozumieja i patrza w ekran i patrza i nic nie widzą,
            tylko głupoty

ale tomala ma rację - nic z tych programów nie wynika - pomoc jaka otrzymuja
            poszkodowani, pokazywani przez red. Jarorowiczową pochodzi od ludzi, którzy się
            zlituja nad poszkodowanymi biedakami - tak samo jak w 'uwadze', sama
            Jaworowiczowa nic konkretnego nigdy nie mówi - a te jej końcowe komentarze,
            najczęściej z jakąś sentencja zacytowaną (zdarza sie, żę przekręca) mozna
            sprowadzić do jednego: często spotykamy się z absurdem, który w zyciu
            codziennym może szkodzić
            i tembr jej głosu - doprowadz mnie do szału
            gołym okiem widać, że wypowiedzi sa pocięte i pomontowane stronniczo...
            Osjan - nadal nie ma merytorycznej argumentacji z twojej strony, same
            inwektywy - za co mam kochac i zachwycać sie redaktor Jaworowiczową? no za co
            pytam??
            • Gość: Osjan Re: A może to ty nie rozumiesz? ;-) IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 16:06
              Ależ kochać jej nie musisz. Wystarczy, że uszanujesz fakt, że jest wielu ludzi,
              którym jej program, jako jedyny interweniujący w sprawach bankowych, pomaga.
              Pomaga prezentując te przypadki, czym image banku jest zagrożony, wobec czego
              bank "mięknie".
              Ja ją cenię właśnie za to i sądzę, że to dużo. Co jeszcze miałaby robić
              Jaworowicz? Dotować poszkodowanych? Założyć fundację?
              Sam sposób zachowania, głos czy pozy bywają irytujące, ale staram sie na to nie
              zwracać uwagi. Oglądam program nie dla Jaworowicz, tylko dla spraw, które
              porusza.
              • Gość: Xenia Re: A może to ty nie rozumiesz? ;-) IP: 193.111.166.* 26.02.04, 16:18
                ale czy dopuszczasz do siebie myśl, że częściowo jest to manipulacja i nie
                wszytko co widać i co słychać to prawda?
      • los_manta ??? 26.02.04, 19:53
        Tu jest problem. Jako strona widzisz swoje racje. Nie jest to zarzut. Chcesz by
        Twoje argumenty byly dobrze przedstawione, podobnie jak strona przeciwna.
        Dziennikarz musi przedstawic stanowiska obu stron.
        Ogladam sporadycznie SDR, ale nie mam wrazenia, ze Jaworowicz narzuca swoj
        punkt widzenia, chociaz wiem jakie ma poglady. To jest tak jak z Olejnik. Jest
        zawodowacem do bolu, ale i tak wiadomo jakie poglady repezentuje. To sie czuje.
        Jaworowicz stara sie zachowac bezstronnosc i to jej sie w wiekszosci przypadkow
        udaje.
        • Gość: Xenia Re: ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.04, 23:41
          moze "bezstronność", a może ma głęboko w kiszce stolcowej to co się dzieje, a
          zalezy jej tylko na tym, by zaskoczyć i odpowiednio błyskotliwie spointować???
          I CO ONA DO CHOLERY WYPRAWIA Z TYMI NOGAMI???
          • Gość: Osjan Re: ??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 10:41
            To są Twoje argumenty merytoryczne, Xeniu?
            • Gość: Xenia Re: ??? IP: 193.111.166.* 27.02.04, 11:13
              ja swoje przedstawiłam od razu, na twoje trzeba było długo czekac a i te, które
              wrescie przedstawiłeś takie sobie.... ja tez chyba moge sobie pozwoilic na
              małe "ad personam", co??;)
    • tajniak000 Re: "Sprawa dla reportera" to promocja Jaworowicz 27.02.04, 23:11
      pani jaworowicz to najbardziej niekompetentna osoba w TVP !!! , jeszcze takiej
      stronniczości nigdy nie widziałem , a te jej wnioski na koniec, szkoda gadać,
      może trzeba ją do rankingu prezydenckiego wystawić?
    • bladatwarz Jaworowicz jest swietna 28.02.04, 02:41
      Jej programy to kawal polskiej i chorej rzeczywistosci.
      • tajniak000 Re: Jaworowicz jest swietna 28.02.04, 16:39
        tak, to prawda, ten program to kawał polskiej i chorej rzeczywistości, ale żeby
        lepiej ją ukazać należy zmienić prowadzącego !
    • yawokim Jaworowicz 03.03.04, 22:05
      www.przekroj.com.pl/galeria/maciejowski/source/35.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka