Dodaj do ulubionych

Pilot do Cyfry+

01.03.04, 15:07
Ma bardzo fajnie dopracowaną ergonomię, jest czytelny (przynajmniej dla mnie)
w obsłudze, ale po paru latach wysłużyło się parę przycisków (1,2
oraz "wstecz"). Słyszałem, że raczej nie ma mowy o wymianie pilota. Czy to
prawda? A jeżeli tak, to czy jest na to inna rada. Oczywiście powinienem
zacząć od serwisu (punktu sprzedaży), ale myślę że forumowicze mimo to pomogą
mi. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Pilot do Cyfry+ 01.03.04, 15:21
      wojtek_kosynier napisał:

> Ma bardzo fajnie dopracowaną ergonomię, jest czytelny (przynajmniej dla mnie)
      > w obsłudze, ale po paru latach wysłużyło się parę przycisków (1,2
      > oraz "wstecz"). Słyszałem, że raczej nie ma mowy o wymianie pilota. Czy to
      > prawda? A jeżeli tak, to czy jest na to inna rada. Oczywiście powinienem
      > zacząć od serwisu (punktu sprzedaży), ale myślę że forumowicze mimo to pomogą
      > mi. Z góry dziękuję.

Najlepiej wymień cały sprzęt. Możesz powiedzieć, że ci się zacinają kanały, że
      nie możesz włączyć, wyłączyć i takie tam. Dostaniesz nowy terminal z pilotem
      rzecz jasna.
    • dziuunia Re: Pilot do Cyfry+ 01.03.04, 15:35
      Jak to nie ma mowy o wymianie?W Trójmieście wymieniają bez problemów.Właśnie
      też muszę to zrobić bo część przycisków siadła.
      • kemotr Re: Pilot do Cyfry+ 01.03.04, 20:30
        Nie wiem, jaki masz dekoder? Ja mam taki, jaki był do Wizji, czyli Philipsa.
        Takiego pilota, nieorginalnego, można dokupić na giełdzie elektronicznej. W
        granicach 20 zyli.
        • wojtek_kosynier Mam ze starego Canalu+, a nie Wizji. 02.03.04, 08:10
          Czyli - o ile się nie mylę - produkcji Pioniera. Do wysłużenia przycisków,
          dodałbym jeszcze odpadającą pokrywkę (z dołu) od baterii. Ale to już nastąpiło
          po paru tygodniach użytkowania. Przyciski wyrobiłły się po dwóch - dwóch i pół
          roku. Gdyby nie to - czyli przyciski i pokrywka - pilota uznałbym za doskonały.
    • Gość: UkaSZ Re: Pilot do Cyfry+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 18:10
      Ja mialem ten sam problem. Chodzi oczywiscie o ten "wygiety" pilot. Odpadala
      klapka od baterii po sie zatrzask polamal i starly sie guziki i plastik na
      pilocie bo ma juz pare ladnych lat... Ale do rzeczy, poszedlem do pierwszego
      lepszego sklepu RTV i dali bez szemrania. Oczywiscie jak najpierw ja dalem 50
      PLN...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka