mon.dan 02.03.04, 12:31 jeśli wróci nie powiem złego słowa na nowego prezeska TVP i nawet przymknę oko na beznadziejna dziundzię (czyt. Młynarska) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jola Re: W STARYM KINIE, niech wróci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:02 Też się rozmarzyłam wczoraj przy filmie o Aleksandrze Fordzie słysząc głos pana Janickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
annowo Re: W STARYM KINIE, niech wróci!!! 02.03.04, 13:21 Ja też chcę, żeby wróciło. Tęsknię za filmami z lat 30-tych. Ale jak wróci to pewnie nadawane będzie w piatek w południe.... albo w niedzielę po 23:) Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.m Re: W STARYM KINIE, niech wróci!!! 02.03.04, 17:38 W piątek w południe to już jest nadawany "Leksykon kinomana" - pokazano tam m.in. "Pancernika Potiomkina", "Osiem i pół", "La stradę", "Obywatela Kane'a" i "Pociągi pod specjalnym nadzorem". Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: W STARYM KINIE, niech wróci!!! 02.03.04, 16:15 W pewnym sensie już wróciło.Ale na kablu jako KINO POLSKA.Tak mam w Aster. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczko Re: W STARYM KINIE, niech wróci!!! 02.03.04, 17:34 a ja nie mam tego programu, mam UPS :( A czy tam są recenzje tego pana w ciemnych okularach? Pana Janika, bodajze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: W STARYM KINIE, niech wróci!!! IP: *.icpnet.pl 02.03.04, 21:01 Tak, prosze goraco, niech poleca wszystkie przedwojenne filmy, uwielbiam je za slodycz, klimat i mozliwosc podpatrzenia niekiedy niepowtarzalnych realiow. Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: W STARYM KINIE, niech wróci!!! 03.03.04, 07:21 W programie KINO POLSKA nie ma p.Janickiego,niestety.Jest za to p.Ogórek,który dowcipnie/i złośliwie/komentuje kroniki filmowe z lat 50-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onek Re: W STARYM KINIE, niech wróci!!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 03.03.04, 09:33 Mówiąc stare kino mamy chyba na myśli filmy z lat dwudziestych, trzydziestych czy nawt wcześniejsze. Kiedy startował program W Starym Kinie od premiery niektórych z tych filmów minęło ćwierć wieku. Dzisiaj od momentu początków Starego Kina minęło około 40 lat. Jednak język filmowy nie zmienił się tak bardzo w ciągu ostatnich 40 lat. Właściwie nie wymyślono niczego nowego. Dlatego stare kino to nadal wczesny Chaplin czy Buster Keaton. Odpowiedz Link Zgłoś