Dodaj do ulubionych

Ocenzurowany "Wielki mały człowiek"!

IP: *.wyspowa.waw.pl 06.03.04, 17:13
Może ktoś wie, kto też z uporem maniaka cenzuruje ten film w TVP i wycina z
niego scenę, w której główny bohater grany przez Dustina Hoffmana za namową
swej indiańskiej żony spędza noc z jej trzema siostrami-wdowami? To wygląda
na robotę jakiejś dewotki ("dewota"?), ale tak zupełnie serio, ciekaw jestem
gdzie tez mieści się obecnie cenzura w TVP (relikt dawnych czasów!?)?
Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: Ocenzurowany "Wielki mały człowiek"! 06.03.04, 17:37
      Wlasnie to samo wczoraj zauwazylem. Kiedys jak ogladalem ten film w nocy to wszystkie sceny byly (rowniez na TVP1), a teraz skrocili, bo nie bylo np pogadanki Malego Wielkiego Czlowieka z Bill Hickockiem (chyba tak sie nazywal) w ktorej byla mowa o tym, ze Bill ma przechlapane, bo kazdy chce go zabic dlatego, ze jest legenda albo dlatego ze zabil komus kogos. Wczoraj jeszcze wiecej pamietalem, ale dzis juz nie z tych wycietych scen.

Pozdrawiam, Olek
      • otto_1 Amerykańskie 'Zezowate szczęście'. 06.03.04, 23:31
        Jakoś mnie irytował ten film. Nawet nie obejrzałem do końca. Fajny był Bill
        Hickock i indianin-transwestyta. A bohater - bezwolne cielę. Ani zabawny, ani
        wzruszający. Wyłączyłem po tym, jak spierniczył zostawiając żonę i dziecko na
        pastwę żołdaków.

Co do cenzurowania - przykre. Często nigdy się nie dowiemy, co tracimy, jeżeli
        nie ma okazji obejrzenia danego filmu gdzie indziej.

• Gość: dezerter Re: Ocenzurowany "Wielki mały człowiek"! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 09:28
      oprócz scen erotycznych wycięty został cały motyw z młodziakiem ścigającym
      Dzikiego Billa (kilka zabawnych scen). Straszna lipa. W pełnej wersji ten film
      trwa grubo ponad 3 godziny.
      • olus_stad Re: Ocenzurowany "Wielki mały człowiek"! 07.03.04, 10:09
        No wlasnie dlatego TVP1 nie puscila w calosci, bo ponad dwugodzinne filmy w piatkowy wieczor sa dla nich nie do przyjecia:(( Szkoda, ze Polsat tez tak robi (Titanic, Dzien Niepodleglosci i inne).

Pozdrawiam
        • Gość: jaxa Nie tylko! IP: 217.11.133.* 08.03.04, 12:20
          a Kaligulę widziałeś? Ja, niestety w obu wersjach - oryginalnej i świątobliwie
          ocenzurowanej. Do kosza wysłali chyba 1,5 h. Kiedyś cenzura była na Mysiej,
          teraz to chyba w Pałacu Prymasowskim...
          • olus_stad Re: Nie tylko! 08.03.04, 21:58
            Takie filmy lekkie,latwe i przyjmne na takich cieciach malo traca. Te dobre niestety bardzo duzo, nie wiem czy to cenzura czy potrzeby reklamowe, ale nie powinno tak byc, mogli zamiast dac o 20, wrzucic na 23 i byloby okej.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka