samaira 29.05.10, 22:01 Eurowizja - czy ktoś ogląda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shatmach Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 22:08 Ja dopiero zaczynam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 22:31 Obstawiam Rumunię. Swietna piosenka, pomysłowy występ. No i bardzo ciekawy głoś tej pani! Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 22:32 Ukrainka też miała bardzo ciekawą piosenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 22:37 Oglądam jednym okiem, zaczęłam od Grecji (brr...). Ukrainka fajnie, teraz Niemcy też nie najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 22:45 Izrael klimatycznie, poza tym piękny chłopak.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 23:03 Oglądamy i tańczymy( Francja),poza tym Rosja,Israel. Ale Hiszpanię i eurofana ni nie przebije!!! Myślałam, że to było ustawione :) Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 23:05 swietna Rosja, Rumunia i Niemcy. Francuska piosenka fajna tez. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 23:10 podobala mi sie Portugalia ,hiszpania ,izrael ( slodki ten chlopaczek) Odpowiedz Link Zgłoś
zmyslona2 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 29.05.10, 23:15 Ukraina -super całokształt(piosenka, głos , wyglad,wyraz sceniczny), potem bezpretensjonalna Belgia, dalej długo długo nic Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Moje typy 29.05.10, 23:21 W ogóle to było sporo całkiem niezłych piosenek. Dwie prezentacje były zamierzenie obciachowe - Francji i Rosji. Podobały mi się występy (w kolejności oda najbardziej): 1. Islandki - świetne techno disco 2. Anglika - brit pop w całej okazałości 3. Niemki - lubię rock and rolla 4, Ukraina - faktycznie niezła piosenka, najlepsza z wolnych 5,6,7 Rumunia, Mołdawia, BiH, Turcja - całkiem przyjemne disco/rock 8. Portugala - druga udana wolna poziom moim zdaniem się podniósł. Szkoda, że nie dzieki nam. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Dunia 29.05.10, 23:24 Bardzo dobry konkurs. Mój faworyt? Dunia. Do tanca jeszcze Azerbejdzan, Armenia, Rumunia I tak teraz najlepsze. GŁOSOWANIE. UWIELBIAM TO. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: 29.05.10, 23:35 Ale drętwa kobieta czytała punkty z Polski... Caly czas chodzi mi po głowie rumuńska piosenka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 13:46 Oglądałam jednym okiem. Kto komentował ten koncert? Facet był żenujący - uznał swój gust za jedynie słuszny i popisywał się elementarną wiedzą geopolityczną, wyprzedzając przyznawanie punktów przez poszczególne kraje. Oburzyły mnie odzywki typu "tego nie będę komentował", "tego nie będę tłumaczył", "nie zdzierżę tego". Pan chyba zapomniał, że jednak z jakichś powodów nie jest jurorem konkursu chopinowskiego ani analitykiem PISM, a komentatorem wątpliwej jakości widowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 14:44 Komentator ten sam od lat - Artur Orzech. Bardzo dobry, choć coraz bardziej zblazowany. Szkoda, że swojej wiedzy nie przekazuje polskiej komisji kwalifikującej piosenki do preselekcji. Tam trafiają, a potem wygrywają, rzeczy z którymi nie mamy najmniejszych szans w tym konkursie. A jest to ważna impreza, której ogólny poziom, moim zdaniem, wzrasta. Nie chce mi się wierzyć żebyśmy nie mieli utalentowanych twórców, skoro mieliśmy ich gdzieś do roku 1995. Co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
blue1977 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 19:49 Kolego Eurowizja to nie jest ważna impreza. Od lat ten festiwal kiczu i chłamu schodzi coraz bardziej na psy. O tym jak nic nieznaczące to widowisko świadczy fakt, że duża część krajów traktuje go jako zło konieczne i wystawia byle kogo z kiepskim repertuarem. Jakich to twórców utalentowanych mielismy do 95 r.? Jedyna, której się udało tam przebić to pszczelarka Edytka G. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 20:11 Prawdopodobnie nie oglądałeś wczorajszego konkursu jeśli dostrzegłeś tylko kicz i chłam i twierdzisz że poziom się obniżył od poprzedniego roku. To nie jest nic nieznaczące widowisko: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7952510,Niemcy_fetuja_ Lene_jak_reprezentacje_pilkarzy_po_zwyciestwie.html Poza tym, na psy to schodzi wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 20:18 Uwazam, ze tegoroczny konkuts byl naprawde na wysokim poziomie. Bylo duzo fajnych piosenek i swietni wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
blue1977 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 20:20 nie otwiera się ten sznurek Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 20:48 Jest jakiś błąd w oprogramowaniu Forum GW. Trzeba zrobić Kopiuj i Wklej: zaznaczyć myszą cały adres (dwie linie) do skopiowania, skopiować naciskając prawy klawisz myszy i wybierając "Kopiuj", a potem na samej górze przeglądarki w pasku adresu wyczyścić to co tam jest (można najechać myszą i kliknąć, a potem Del) i Wkleić korzystając znowu z prawego klawisza myszy. Jeszcze wpiszę kilka razy ten adres, ale pewnie to nic nie da - znowu będzie złamany w połowie. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7952510,Niemcy_fetuja_Lene_jak_reprezentacje_pilkarzy_po_zwyciestwie.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7952510,Niemcy_fetuja_Lene_jak_reprezentacje_pilkarzy_po_zwyciestwie.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7952510,Niemcy_fetuja_ Lene_jak_reprezentacje_pilkarzy_po_zwyciestwie.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7952510,Niemcy_fetuja_ Lene_jak_reprezentacje_pilkarzy_po_zwyciestwie.html Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 22:56 Orzech po prostu doszedł do słusznego wniosku, że Eurowizji nie ma co komentować na poważnie. Ja często miałam o piosenkach inne zdanie niż on, ale dzięki tym komentarzom miałam też niezły ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 20:08 Facet był żenujący ____________- zgadzam sie. Kompletny patałach z tego komentatora. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 13:55 coś fragment widziałem,Ukrainka ? rewelacja, jak J.Joplin prawie Odpowiedz Link Zgłoś
f6f Re: Eurowizja - czy ktoś ogląda? 30.05.10, 20:27 ostatecznie nasz reprezentant był w swoim półfinale 13 na 17startujących.zdobył 44 punkty.rozkład głosów:Albania 6,Białoruś 3,Belgia 6,Francja 7,Niemcy 7,Łotwa 4,Mołdawia 2,Rosja 6,Hiszpania 3.do 10 miejsca zabrakło 8 punktów.za nami znalazły się:Estonia,Macedonia,Słowacja i Łotwa. Odpowiedz Link Zgłoś