mallina 16.03.04, 16:14 tak, chodzi mi o Pershinga z 13-go Posterunku:-)))) moze ktos jest zorientowany?:-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: pies Pershing - jaka to rasa? 16.03.04, 16:23 to chyba buldog angielski śmieszne, śliniące i dyszące psiaki sympatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: pies Pershing - jaka to rasa? 16.03.04, 16:26 kolo mojego domu taki maly sobie spaceruje, jest pocieszny;-)) jednak w glowie funkcjonuje jako "pies perszing" i koniec;-))) zaraz zobacze jak wyglada buldog angielski, moze to on wlasnie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: pies Pershing - jaka to rasa? IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 16.03.04, 16:45 to jest buldog angielski na 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: pies Pershing - jaka to rasa? 16.03.04, 17:09 www.republika.pl/bachmat1/index.html taak to jest on, buldog angielski:-))) dziekuje za pomoc!! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina i jeszcze raz..;-) 16.03.04, 17:12 www.galbull.republika.pl/ polecam Macka i Luzaka;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Buldog angielski 17.03.04, 08:44 Bez dwóch zdań. Czasami z takim sypiam. ;)))) Jeszcze młoda a ma już 20 kg wagi. I wcale się nie ślini. Te psy się nie ślinią. Poza tym są wielkimi domatorami i nie przepadają za spacerami. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re:lahliq!! 17.03.04, 10:52 he he a może Ty nie zauważyłaś że to pluszak jest?????? nie ślini się, nie rusza, na spacerek nie chce - to nie może być pies ;-))))) a może pożyczę Ci moją kocicę na trochę żebyś też ją tak wychowała, co??? plisssssssssss dzisiaj zaczęła łazić mi po głowie (tylko tyle wystawało spod kołderki) już o piątej rano - bo jej sie nudziło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lahliq Re:moniq_c IP: 81.210.121.* 17.03.04, 13:41 Jeśli pluszak to na baterie, bo nieźle chrapie, charczy i chrapie ale to dlatego, że praktycznie nie mają przegrody nosowej. ;) A jak słyszy słowo "spacer" to się chowa, więc jednak czasami się rusza. ;)))) Kocice możesz mi pożyczyć, ale nie na wychowanie tylko na głaskanie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: lahliq 17.03.04, 14:08 Gość portalu: lahliq napisał(a): > > A jak słyszy słowo "spacer" to się chowa, więc jednak czasami się rusza. ;)))) o rety to jakiś wybryk natury chyba ;-) > Kocice możesz mi pożyczyć, ale nie na wychowanie tylko na głaskanie. ;) ależ kochana - częstuj się ;-))) oczywiście jak tylko uda Ci się ją złapać - bo jak wpadnie nieraz w tą fazę dzikiego biegania po chacie to ja wzrokiem nie nadążam ;-) ale jak już siądzie spokojnie i zaczniesz głaskanko to będzie Ci się przeginać we wszystkie strony - myślę że się dogadacie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Buldog angielski 17.03.04, 13:20 lahliq napisała: > Bez dwóch zdań. Czasami z takim sypiam. ;)))) > Jeszcze młoda a ma już 20 kg wagi. I wcale się nie ślini. Te psy się nie > ślinią. Poza tym są wielkimi domatorami i nie przepadają za spacerami. pzrepraszam wszystkie buldogi za potwarz:) ale ryjek mają taki do ślinienia co nie? poza tym słyszełem że są dośc delikatne i chorowite w związku z tym zamierzam kupić sobie taką małą czarną świnkę. podobno są świetne, bardzo czyste i przyjacielskie. i nie 'świnią':) mam już nawet imię. Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: Buldog angielski 17.03.04, 14:19 tiresias napisał: > > pzrepraszam wszystkie buldogi za potwarz:) > ale ryjek mają taki do ślinienia co nie? > poza tym słyszełem że są dośc delikatne i chorowite > w związku z tym zamierzam kupić sobie taką małą czarną świnkę. podobno są > świetne, bardzo czyste i przyjacielskie. i nie 'świnią':) mam już nawet imię. Nie wiem czy mają ryjek do ślinienia. ;) Ale z pewnościa jest to ryjek do chrapania i charczenia. ;) Wyspać się przy nich trudno. ;) A jakie to imię? Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Buldog angielski 17.03.04, 14:46 jeżeli będzie chłopiec to Eryk a jeżeli dziewczynka... tu mam problem proszę o propozycję dla dziewczynki - małej czarnej świnki? marta? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Buldog angielski 17.03.04, 18:37 Lahliq, napisz cos wiecej o swoim, prosze:-)) bo mam tu sytuacje podbramkowa..jak sie nie slinia to super;-) ale jak tam z ich zdrowiem?ponoc trzeba uwazac na ich skore(te faldy).. pozdrawiam Cie i Twoja mloda;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: Buldog angielski 18.03.04, 08:38 To nie mój własny, ja jestem tylko matką chrzestną. ;) I to jest dziewczynka. ;) Ma 7 m-cy, waży 20 kg, wyglada jak mały steryd. ;) Jako młody szczeniak była strasznie nieznośna, ostatnio zauważyłam, że się ustatkowała. Jest spokojna, sympatyczna i przyjazna. Zero agresji. Ale charakterem bardziej przypomina kota niż psa. ;) Berta fałd jeszcze nie ma za wiele, ale po prostu trzeba pilnować by pot się między nimi nie zbierał. I ona się nie ślini, ale szczerze mówiąc, nie wiem czy pozostałe z tej rasy też tak mają... ;) Poza tym miski ma na specjalnym stelażu, żeby nie musiała się schylać (kręgosłup). Idealny pies dla domatorów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Buldog angielski 18.03.04, 14:21 Kolo mojego domu biega taki, maly bialy - wesoly jest bardzo i przyjaznie nastawiony. Niektore sa dosyc duze (poogladalam fotki w necie), ale ta ich krepa sylwetka jest czasem rozczulajaca;-)) miski na stelazu to jest swietny pomysl, moje poprzednie psy mialy takie - byly dosyc duze i takie schylanie sie do misek byloby dla niech dosyc uciazliwe.. dziekuje za informacje i pozdr:-))) Odpowiedz Link Zgłoś