Dodaj do ulubionych

Antena satelitarna

IP: 195.245.213.* 18.03.04, 15:55
Witam

nie wiem, czy dobrze trafiłam z tematem, ale to forum wydaje mi się
najodpowiedniejsze.

Może pomożecie mi, zastanawiam się czy podłączyć sobie tv kablową, czy
zainstalować własną antenę satelitarną. Pomijam kwestie finasowe. Potrzebuję
rady w zakresie programów. Chciałabym oglądać stacje angielsko języczne, aby
osłuchać się i podszkolić język. Nie chciałabym, aby okazało sie, że z
satelity mogę tylko ściągnąć jakieś niemieckie i arabskie stacje.

Pozdrawiam.
Ania
Obserwuj wątek
    • dymiacy_piecyk Antena satelitarna 18.03.04, 16:46
      Cześć,
      Podałaś trochę za mało danych, nie wiem o jaką kablówkę Ci chodzi, bo nie wiem,
      jaka masz ofertę w swoim mieście. Prawdopodobnie piszesz z Warszawy, w każdym
      razie pewne dane wskazują na jedną taką dużą instytucję, ale to wcale nie
      znaczy, że tam mieszkasz. Ja mam Cyfrę+, a wczesniej miałem kabel. Jeśli chodzi
      o ofertę stacji anglojęzycznych, to i w kablu, i w Cyfrze jest podobnie, czyli:
      CNN, CNBC, BBC World. W droższym pakiecie jest jeszcze BBC Prime, czyli kanał
      nie tylko informacyjny, z filmami, serialami i programami dokumentalnymi po
      polsku (z napisami).Do tego w Cyfrze można oglądać filmy z wyborem, albo z
      lektorem, albo z napisami, albo zupełnie w orginale. Satelita bardziej mi
      odpowiada, ale... jest droższa.
      • Gość: Ania Re: Antena satelitarna IP: 195.245.213.* 19.03.04, 11:14
        Dziękuję za odpowiedz.

zastanawiałma się co miałeś na myśli pisząc:"w każdym razie pewne dane
        wskazują na jedną taką dużą instytucję" ;-) - owszem piszę z W-wy, ale mieszkam
        ok. 30km poza nią.

Pozdrawiam.
        • dymiacy_piecyk Re: Antena satelitarna 19.03.04, 16:44
          Hehehe, co wskazuje? Te cyferki: 195.245.213.
          We Wrocławiu są, o ile dobrze liczę, trzy kablówki. Ponieważ Wrocław jest
          miastem koszykarskim, więc sporo osób wybiera kabel Vectra, bo tam jest Polsat
          Sport, czyli Euroliga, czyli Śląsk Wrocław. Ja wybrałem C+ też z powodu kosza,
          ale tego z Ameryki, czyli NBA. A z przyczyn zawodowych interesowała mnie
          piłkarska I liga. Poza tym w Cyfrze jest naprawdę dobry obraz i stereofoniczny
          dźwięk. jak sobie podłączyłem dekoder do wieży, to jest prawie jak w kinie.
          • Gość: trrt Re: Antena satelitarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 18:12
            dfgdbfbf
          • Gość: genowefa Re: Antena satelitarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 18:13
            fghdggo kdkd iop fff
          • Gość: Ania Re: Antena satelitarna IP: 195.245.213.* 22.03.04, 12:46
            Domyśliłam się, że po tych cyferkach, tylko skąd akurat wiadomo, że np. jest to
            W-wa a nie jakieś inne miasto.

Pozdrawiam
            • bigstrand loguj sie 22.03.04, 15:14
              www.ripe.net/perl/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=195.245.213.50&do_search=Search
              • Gość: Ania Antena satelitarna IP: 195.245.213.* 26.03.04, 12:48
                nieźle, zostałam namierzona ;-)
    • Gość: Adam Re: Antena satelitarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 22:37
      musisz po prostu przejrzez liste programow oferowanych przez tv kablowa, cyfre+,
      itp. kanalow angielskich nie ma zbyt wiele (sa kodowane, przeznaczone na
      terytorium UK), ale z tych lepszych mozna wymienic: BBC Prime, BBC World, Sky News.
    • Gość: Mati Re: Antena satelitarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 23:45
      Na dzień dzisiejszy najlepszy wybór jeśli chodzi o osłuchiwanie się z
      angielskim to chyba Cyfra - chodzi w szczegolnosci o możliwość wyboru wersji
      językowej na Canalach+ (sa polskie napisy) oraz HBO i Cartton Network (te
      napisow nie maja). Inna sprawa, ze Aster ma zdaje sie tez cos takiego
      wprowadzic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka