Dodaj do ulubionych

"Wściekłe gary"

26.09.10, 08:24
"Adam Gessler tłumaczy, jak ważną rolę w polskiej kuchni pełnią zupy. Są to dania proste, ale bardzo wymagające. Widzowie dowiedzą się, gdzie w Polsce można zjeść jeszcze dobrą zupę."

Widzę, że nie ma jeszcze komentarzy na temat tego programu, no to pozwolę sobie pierwszy wyrazić swoją opinię.
Krótko mówiąc TANDETA i PROSTACTWO, dziwię się, że TVP1 zmarnowała pieniądze na produkcję takiej CHAŁY !!!
Adam Gessler przemawia do widzów językiem rodem spod sklepu spożywczego przy konsumpcji "bełta"!!! A znajomi z zaprzyjaźnionych restauracji dotrzymują jemu kroku i okazują takie samo prostactwo. Jak można oficjalnie powiedzieć, że "kucharz po szkole chcący podjąć pracę w restauracji jest prostakiem"??? Wiadomo, że po szkole nie ma co spodziewać się od ludzi rewelacji w swoich umiejętnościach, ale taka opinia w tym programie na pewno nie świadczy dobrze o kulturze restauratorów.
Ogólnie program do d..y !!!
"Kuchenne rewolucje" o niebo lepsze!!!
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: "Wściekłe gary" 26.09.10, 09:24
      Ten pan to jest chyba w ogóle lekko niezrównoważony.
      Gada jak wariat, zachowuje się jak wariat- z ciekawości obejrzałam dwa odcinki ale poprzestanę na tym.
    • marzeka1 Re: "Wściekłe gary" 26.09.10, 13:16
      Z tego, co czytałam to pan kasy potrzebuje, bo ma długi, nie płacił za wynajmowany przez swoją restaurację lokal i chyba jakąś małolatę zapłodnił. Kasa więc poszukiwana.
    • jk Re: "Wściekłe gary" 26.09.10, 16:57
      Fajnie, że podali gdzie jest restauracja tej parki, u której był Gessler...
      Gessler lubuje się w powtarzaniu wypowiedzi innych osób -> wszystko co powiedziała właścicielka restauracji, usłyszeliśmy jeszcze raz, tyle że w ustach prowadzącego. O co chodzi?! Brak własnego zdania?

To jest program dla restauratorów ("koniecznie musicie mieć maszynę do robienia lodów!") czy klientów ("pytajcie się kelnera o wszystko")? Mógłby się - polany sokiem z wiśni Gessler -zdecydować.
      • anmanika Re: "Wściekłe gary" 27.09.10, 08:49
        10 minut tego gniota wystarczyło bym wyłączyła telewizor. Ile dał p. Gessler by zapromować siebie? Reżyser się chyba mścił, bo na ekranie miota się jakiś wariat od którego należałoby trzymać się z daleka.
    • deczko Re: "Wściekłe gary" 27.09.10, 09:10
      Ogladalam ten program i mnie pobudzenie tego pana, i ciagle przerywanie jak ktos mowi, niezwykle irytuje. NIC nie mozna sie dowiedziec z tego programu. Ani jak ugotowac zupe, zrobic jagodzianke i gdzie isc w koncu zjesc cos porzadnego??

Przeciwnie. widok wlascicielki oblizujacej patelnie, jest dla mnie odstreczajcy. Ja wiem, ze na zapleczu i w kuchni moga sie dziac rozne rzeczy, ale jak widze takie akcje, odechciewa sie chodzic po knajpach.

Grddlrt pojechal z wizytacja do rolniczki produkujacej ekologiczne jajka i nie dal jej dojsc do slowa, a rezyser programu zamiast skupic sie na ciekawym temacie, skupia sie na podrygujacym starcu. To byl drugi odcinek jaki ogladalam i stwierdzilam, ze ktos znowu dal ciala, zatrudniajac faceta jedynie dla nazwiska. Ogladam brytyjskie programy o gotowaniu i to jest niebo, a ziemia. Albo chociazby na kuchnia.tv, jak tam ta Niemka jezdzi po Francji. Jaki to ladny, spojny program, ile sie mozna dowiedziec i zobaczyc. A tu co odcinek mamy jakiegos pajaca ogladac, co to nawet nie umie sklecic porzadnie jednego zdania.
    • kofeina7 Re: "Wściekłe gary" 23.10.10, 18:21
      Dopiero teraz trafiłam na ten program. Podejrzewam, że Adam Gessler zarabia na dopalacze, bo tak zachowują się osoby uzależnione.
    • 8macek Re: "Wściekłe gary" 24.10.10, 11:15
      wy nie macie pojęcia czym jest DOBRA kuchnia, DOBRE jedzenie i DOBRA restauracja.
      pan adam gessler jest niewątpliwie ekscentrykiem, prawdopodobnie ADHD-owcem również.

ale to co robi pan adam gessler jest potrzebne, ten cykl jest wręcz niezbędny po to aby społeczeństwo uświadomiło sobie na czym polega różnica między restauracją i jedzeniem a speluną, w której do żarcia oferowane jest g ó w n o ...
      • brajanaa Re: "Wściekłe gary" 24.10.10, 16:05
        Ale co robi ten pan Adam poza machaniem łapami i obślinianiem się?

Miał nam zareklamować jakąś super naturalną dobrą mąkę do pierogów. Tylko niestety zapomniał skąd.
        Twierdził, że bierze stamtąd najlepszą mąkę, po czym nam nagle nie potrafił podać nazwy młyna...
        Yhn, już wierzę, że stamtąd bierze mąką i już wierzę yhm.. że ma najlepsze pierogi. :D

Co ten pan dam gessler (sama napisałaś z małej) robi poza rzucaniem się po ekranie przed kamerą?
        Facet pluje do garów. I ja mam iść do jego restauracji???
    • adi0075 Najlepsze bylo gotowanie na ekranie w tvp. 25.10.10, 13:07
      Dawno temu chyba w bloku programow edukacyjnych jak dobrze pamietam.Smaczne, zdrowe domowe jedzenie.Jeden taki facet czesto prowadzil, nie pamietam juz imienia i nazwiska, ale wiem ze byl wedkarzem i przyrzadal glownie potrawy z ryb.I to byla prawdziwa polska kuchnia.Podobnie jak danie na weekend w tvp polonia (juz tez nie emitowane).
      A teraz Brodzik jeszcze gotuje na ekranie czy dala sobie spokoj? Jeszcze jest jej program czy juz zakonczyli emisje.Nie zdziwilbym sie ze bylo by to drugie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka