Dodaj do ulubionych

jaka to melodia

30.01.11, 12:13
Czy ten kicz emitowany 2x dziennie kiedyś sie skończy?
Obserwuj wątek
    • shatmach Re: jaka to melodia 30.01.11, 12:21
      Jeśli ponad 5 mln widzów przestanie to oglądać to tak.
      • kocia_noga Re: jaka to melodia 30.01.11, 19:43
        To mój ulubiony program, ale rozumiem, że może denerwować :))))
    • august.bw Większy obciach niż klaskanie u Rubika... 30.01.11, 20:23
      Ten program to większy obciach niż klaskanie u Rubika. Skoro 5 milionów to ogląda, to znaczy tylko tyle, że pseudokulturalny motłoch rośnie w siłę, a przewodnią misją TVP jest ogłupianie widzów. Prowadzący ten wsiou ludowy artysta to też, moim zdaniem, istny "cud-miód, miszcz estrady, co koszulkę ma od Prady"...
      • kocia_noga Re: Większy obciach niż klaskanie u Rubika... 30.01.11, 20:47
        Owszem, owszem :)
        • andrz_ej Re: Większy obciach niż klaskanie u Rubika... 30.01.11, 22:09
          do augusta który napisał :"Skoro 5 milionów to ogląda, to znaczy tylko tyle, że pseudokulturalny motłoch rośnie w siłę, a przewodnią misją TVP jest ogłupianie widzów''.
          No masz prawo do własnej oceny,ale czy przypadkiem nie przesadzasz? Cóż wy chcecie od tego programu?Program jest licencyjny,emitowany w wielu krajach i wszędzie się cieszy dużym powodzeniem.Ja oglądam prawie każdy odcinek,i jak wielu moich znajomych uważam go za jeden z lepszych programów.Wyobraż sobie,że wysoko oceniam zarówno "Jeden z dziesięciu" jak i "Jaka to melodia" choć są to różne turnieje.
          Od kilkudziesięciu lat interesuję się polską i światową muzyką rozrywkową i tu mam okazję sprawdzić swoją znajomość wielu utworów z klasyki piosenki i muszę stwierdzić,że wielu piosenek nie udaje mi się odgadnąć,bądż co bądż program prezentuje piosenki nie tylko sprzed 10,20,30 czy 50 lat ale także i sprzed 70 i 80 lat bo przecież piosenki przedwojenne też tam są.
          Nierzadko wykonania piosenek przez czy to Patrycję Kazadi,Grzegorza Wilka,Jarka Webera a także stałe od lat wokalistki programu są nawet lepiej zaśpiewane od oryginałów lub im dorównują.
          Od lat zwracam uwagę na Magdę Tul,szkoda że jest etatowo od lat związana z programem,nie zaistniała jak na razie jako solistka,a przecież nikt nie zaprzeczy -obdarzona jest potężnym głosem,odnajduję się /podobnie jak jej koleżanki/ znakomicie w każdym repertuarze,poza tym jej uroda też mnie fascynuje. ( w tym roku zdaje się startuje do Eurowizji/.
          Na pewno trzeba podkreślić doskonałe umiejętności muzyczne wokalistów programu.
          Już trzech moich znajomych startowało w tym programie,wspominali o znakomitej atmosferze na planie programu wytworzonej przez Roberta.
          Oczywiście,że można mieć takie czy inne zastrzeżenia do programu,np.po co tyle tanecznych wygibasów,nierzadko zasłaniających śpiewających wykonawców ale ogólnie program fajnie się ogląda.
          To tyle,jakiekolwiek różne inne wypowiedzi nie zmienią mojej oceny.
          • andywaw Re: Większy obciach niż klaskanie u Rubika... 30.01.11, 22:38
            A chociażby denerwujące jest to, że wszyscy "wymiatacze" w tym teleturnieju odgadują tytuł piosenki po pierwszym uderzeniu, albo nawet jeszcze wcześniej. I niby jaki to ma związek z "okazją sprawdzenia swoim wiadomości wielu utworów z klasyki piosenki" ??? To raczej okazja sprawdzenia znajomości uderzenia bębna wyuczonego na pamięć. A kiczowatość tego programu jest zbieżna z tą prezentowaną przez wszystkie stacje radiowe typu "Złote przeboje" i polega na tym, że oglądając te programy widz ma odnieść wrażenie, że każdy wykonawca nagrał tylko JEDEN przebój w swojej karierze. Jeśli pytanie o Abbę to na pewno Dancing Queen. Jeśli pytanie o Eurythmics to na pewno Sweet Dreams. Jeśli Trojanowska to tylko Wszystko czego dziś chcę. Co tu zgadywać?
            • stasiek-milicja-do-ciebie Re: Większy obciach niż klaskanie u Rubika... 30.01.11, 23:22
              andywaw napisał:

> Jeśli pytanie o Abbę to na pewno Dancing Queen. Jeśli pytanie o Eurythmics to na pewno Sweet Dreams. Jeśli Trojanowska to tylko Wszystko czego dziś chcę. Co tu zgadywać?

człowieku zbiłbyś majątek w tym programie!
          • quba Re: Większy obciach niż klaskanie u Rubika... 11.02.11, 22:48
            Masz rację Andrzeju, Magda Tul jest naprawdę świetna, a przy tym jaka piękna!

Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba
            pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca.
    • pawel-strzalka Re: jaka to melodia 31.01.11, 09:00
      No przaśny strasznie ten program, niczym Teleexpress. Śpiew na wysokim poziomie ale co z tego skoro z playbacku więc wszystko sie sprowadza do tancerzy ze świecącymi klatami, natapirowanych tancerek i wokalistów poruszających ustami jak ryby. Prowadzący, który mógłby być gwiazdą programu "Moje supersłodkie urodziny", taki idol wszystkich babć niczym Krzysztof Ibisz. Mnie ten program niczym nie przyciąga więc nie oglądam. Ale skoro dla 5 milionów to jest sposób na 30 minut dziennie to niech mają swoje :)
      • kocia_noga Re: jaka to melodia 31.01.11, 09:40
        I teraz dopiero się zorientowałam, że nie chodzi o moją ulubioną Familiadę tym razem:)))
        Ale Jaka to melodia też czasem obejrzę, posprawdzam swoją pamięć do piosenek.
        Co do wyboru melodii do odgadnięcia, to jest tam kilka tajemnic, m.in. dlaczego jakiś kawałek discopolo czy tam discoruso daje się co drugi program a innych nie rusza, ale nie boli mnie o to głowa.
        • mozambique Re: jaka to melodia 31.01.11, 10:08
          a jakei gwaizdy tam wystepują

jakis czas temu z niedowierzaniem zobaczylam moich idoli z czasów licelanych czyli EUROPE !!!!!

z plejbeku oczysiwscie
          • dalenne Re: jaka to melodia 31.01.11, 13:44
            Podobno ten program ma ogromny budżet, a prowadzący kupę siana zarabia ;)

Moi dziadkowie to oglądają. Dziadek go lubi bo daja ładną muzykę i na młode, fajne dziewczyny sobie może popatrzeć ;D
      • the_dzidka Re: jaka to melodia 01.02.11, 08:55
        Program w stylu "wieś tańczy i śpiewa", a najlepsza jest angielszczyzna wykonawców.
    • adi0075 Ten teleturniej od dawna spada na psy. 31.01.11, 21:33
      I jedynie czym sie teraz wyroznia to tym ze biedne dzieci zostaja pozbawione 10 minut dobranocki.Ja z tego programu lubie sie czasami posmiac.Ponoc tez puszczali tam "Zono moja" czy to prawda? Jesli tak to juz calkowicie spadl na dno.A Kombii to tam chyba trąbi codziennie z reszta wybitnych gwiazd ze swiata muzyki w Polsce (oczywicie tych plastikowych).Z reszta to chyba z teleturniejem zaczyna miec niewiele wspolnego.Janowski sie mocno trzyma stolka i bedzie ten kicz emitowany w tv przez kilka ladnych lat.A Wideoteka przepadnie z kretesem.. czyli naprawde porzadny program muzyczny.
      • kelle1986 Re: Ten teleturniej od dawna spada na psy. 31.01.11, 23:02
        Kiedys lubilam ten program nawet ale teraz to sie tego nie da ogladac. Kilka lat temu byl bardziej kameralny, nie bylo tych wszystkich wypasionych wystepow "gwiazd". A prowadzacy mnie kiedys totalnie zirytowal stwierdzeniem ze wszystkie wspolczesne piosenki to dno, tylko te starsze sie licza. Jasne ze duzo teraz produkuja beznadziejnych kawalkow ale bez przesady.. w dodatku on to powiedzial w poznych latach 90. kiedy jeszcze muzyka sie jako tako trzymala. Od tej pory nie trawie tego faceta. Nie wiem jak 5 milionow moze to ogladac.
      • august.bw A może Pani Maria Szabłowska i Pan Krzysztof... 01.02.11, 01:15
        A może Pani Maria Szabłowska i Pan Krzysztof Szewczyk mogliby poprowadzić ten program?
        Ale jako polski pomysł.
        Precz z tandetą!!!
        • andrz_ej Re: A może Pani Maria Szabłowska i Pan Krzysztof. 07.02.11, 21:08
          przed chwilą głosami aż 60 % telewidzów i czytelników Tele Tygodnia program Jaka to melodia zdobył Telekamerę jako najlepszy program rozrywkowy...brawko!:)
          • krzysiekm20 Re: A może Pani Maria Szabłowska i Pan Krzysztof. 07.02.11, 21:20
            Od tej pory będą ten kicz pewnie nadawać po 10 razy dziennie :/
            • august.bw Re: A może Pani Maria Szabłowska i Pan Krzysztof. 08.02.11, 00:16
              Duży budżet, to nagroda musi być... Kupiona...
              Z radia gniota pognali, bo się poznali, to trzyma się jak kmiot wieprza...
              • asiak44 Raz w tygodniu 08.02.11, 00:31
                Niech już sobie ten program będzie, ale wystarczy raz, góra dwa razy w tygodniu.
                • stasiek-milicja-do-ciebie Re: Raz w tygodniu 08.02.11, 00:39
                  dzięki łaskawco, to naprawdę bardzo wielkoduszne z Twojej strony, że się zgadasz, jestem po prostu wzruszony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka