pawel-strzalka
14.02.11, 22:08
Ciekaw jestem waszych opinii. Dla mnie ostatnie zmiany jeżeli chodzi o merytoryczną stronę programu na plus i idzie w dobrą stronę. Ale to co zobaczyłem dzisiaj... 150 x nie.
1. Czołówka. Jakaś taka uproszczona. Widać, że profesjonalne studio graficzne się tym nie zajmowało.
2. O co chodzi z logo TVP1? Musi być teraz takie wielkie?
3. Belki. Lekko na plus ale do podpisu przez cały materiał trzeba się przyzwyczaić.
4. Studio. Od kilku lat to samo i od kilku lat każdy kolejny lifting coraz bardziej pogrąża scenografię. Już to, że z całkiem dużej przestrzeni zrobiono ciasny kąt jest zdecydowanie na minus.
5. Brak oryginalności. Wyszły trochę fakty bis. Takie samo niebieskie tło na ekranie. Cale studio generalnie niebieskie. Początek na stojąco. Na koniec wyjście ze studia. Pokazywanie map na ekranie tylnoprojekcyjnym też było kiedyś w Faktach przerabiane. Ja wiem, że Fakty to wszystko kiedyś z kogoś ściągnęły. Ale dobrze by było, żeby dwa główne dzienniki w tym kraju jakoś się wizualnie wyróżniały. A dziś o 19.30 miałem wrażenie, że nie przełączyłem z TVN na TVP1.