Dodaj do ulubionych

Odświeżone Wiadomości

14.02.11, 22:08
Ciekaw jestem waszych opinii. Dla mnie ostatnie zmiany jeżeli chodzi o merytoryczną stronę programu na plus i idzie w dobrą stronę. Ale to co zobaczyłem dzisiaj... 150 x nie.
1. Czołówka. Jakaś taka uproszczona. Widać, że profesjonalne studio graficzne się tym nie zajmowało.
2. O co chodzi z logo TVP1? Musi być teraz takie wielkie?
3. Belki. Lekko na plus ale do podpisu przez cały materiał trzeba się przyzwyczaić.
4. Studio. Od kilku lat to samo i od kilku lat każdy kolejny lifting coraz bardziej pogrąża scenografię. Już to, że z całkiem dużej przestrzeni zrobiono ciasny kąt jest zdecydowanie na minus.
5. Brak oryginalności. Wyszły trochę fakty bis. Takie samo niebieskie tło na ekranie. Cale studio generalnie niebieskie. Początek na stojąco. Na koniec wyjście ze studia. Pokazywanie map na ekranie tylnoprojekcyjnym też było kiedyś w Faktach przerabiane. Ja wiem, że Fakty to wszystko kiedyś z kogoś ściągnęły. Ale dobrze by było, żeby dwa główne dzienniki w tym kraju jakoś się wizualnie wyróżniały. A dziś o 19.30 miałem wrażenie, że nie przełączyłem z TVN na TVP1.
Obserwuj wątek
    • andrz_ej Re: Odświeżone Wiadomości 14.02.11, 22:16
      nie tylko Wiadomości odświeżone,także Teleexpress i wcale mi się nie podoba nowa czołówka Teleexpressu jak i nowe,nikłe tło programu za prowadzącym.
      • irenka82 Re: Odświeżone Wiadomości 15.02.11, 21:28
        mi się nie podoba, ze na TVP INFO pasek z wiadomościami leci tak wolno.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Odświeżone Wiadomości 16.02.11, 20:30
      szkoda, że w ramach odświeżania nie wymienili prowadzących, zwłaszcza Kraśki
      • kasiamilan Re: Odświeżone Wiadomości 16.02.11, 20:53
        i zarozumiałej Wyszyńskiej, która uważała, że zwalniając dziennikarzy, sprawi, że jej (?) "Wiadomości" będą oglądać wszyscy, a tu zonk, kolejny miesiąc i spadek oglądalności...
        • 3aaa Re: Odświeżone Wiadomości 17.02.11, 00:31
          Obejrzałem nowe Wiadomości... Żal i żenada... W żaden sposób nie da się obronić tezy, że "oto dokonaliśmy technologicznego przełomu" kiedy kopiuje się studio Faktów, które działa już ponad 6 lat!!! Ja byłem zażenowany...
          Najlepsze jest to, że za tę "rewolucję" ktoś w TVP wziął gruby szmal z naszego abonamentu :)
    • szwampuch58 Re: Odświeżone Wiadomości 18.02.11, 11:01
      Czolowka Teleekspressu,masakra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka