Dodaj do ulubionych

VariusManx - kompletna katastrofa

IP: *.rtk.net.pl 30.05.04, 00:06
to było aż bolesne...
czy tej Pani nikt nie może wytłumaczyć, że Ona nie ma talentu do tych rzeczy?
jest kompletnie w nie swojej muzyce.
może jakieś liryczne, subtelne kawałki byłyby dla Niej - ale taki rockujący pop
- no, trochę "dzwoniastego" głosu trzeba w tym gatunku mieć!

ale była ładnie ubrana, jak się wyłączyło fonię, to wcale, wcale...

i chyba Janson już się wystrzelał. jakoś melodie mu się nie kleją.

w sumie mdłe to było aż do bólu.
Obserwuj wątek
    • Gość: tatanka_iotanka Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 00:09
      uch... kieckę rzeczywiście miała ładną :)... reszty nie ocenię, bo szybko
      przełączyłam na inny kanał
    • Gość: zaraz oberwę.. :-) Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 00:31
      A nie zauważyłeś jak Monika starała się, ile dała z siebie od strony wokalnej?
      Tylko jej głos był ustawiony za cicho w stosunku do reszty, do muzyki. Mi tam
      się podobało...
      A poza tym zauważyłem na całym forum wysoko podkręcony poziom krytyki, nie wiem
      czy jest coś w naszym kraju, co jest w stanie chociaż w części dorównać do
      poziomu Waszego gustu..
      • Gość: werters Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 00:36
        laska była spoko, mniam
    • Gość: nadja Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 00:41
      Wlasnie mialam o tym pisac.
      Rzadko sie oburzam, ale dzis tak bylo.
      Dlaczego Anita i Kasia odmowily udzialu w koncercie?
      Ani zespol bez nich, ani one bez zespolu by nie zaistnialy...
      Nie moze piosenek Anity spiewac - chocby nie wiem jak chciala-
      Monika...po prostu nie... ogladalam ten koncert i bylam po prostu
      zalamana. czekalam, bo myslalam, ze jednak sie pojawia.
      teraz cieakawi mnie - dlaczego nie?
      czemu odmowily?
      czy ktos wie?
      pozdrawiam
      n
      • Gość: bobo Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.rtk.net.pl 30.05.04, 00:55
        " A poza tym zauważyłem na całym forum wysoko podkręcony poziom krytyki, nie
        wiem czy jest coś w naszym kraju, co jest w stanie chociaż w części dorównać
        do poziomu Waszego gustu.."

masz rację: uczciwie mówię - obecnie NIC na naszej estradzie nie dorównuje
        poziomowi moich oczekiwań, choć niektórzy nie obsunęli sie tak nisko, jak
        aktualne wydanie Variusa (twierdzę, że z Kasią Stankiewicz w niektórych
        piosenkach trafiali w dychę, bo to jest "klimatyczna" piosenkarka, jak jej
        utwór siądzie, to umie zrobić "coś");
        po prostu mamy bardzo chude lata w piosence i tak już jest.
        widac było, że dziewczyna usiłuje dac z siebie wiele - ale rzecz w tym, że to
        było WIDAĆ, że to się rzucało w oczy - ale nie przełożyło się to na jakość
        muzyczną;
        blade i bez klimatu - a jak w piosence nie stworzysz klimatu, to masz jałowe
        dźwięki (w dodatku takie wysilone)
      • Gość: goa Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 30.05.04, 01:02
        a czemu sądzisz, że one odmówiły?
        a może w ogóle nie były proszone o udział?

nie od dziś wiadomo, ze Anita i Kasia rozstały sie z zespołem w niezgodzie i
        głownie z winy Jansona więc nic dziwnego, że się nie pojawiły
        • nadja Re: VariusManx - kompletna katastrofa 30.05.04, 01:08
          Czytalam w wywiadach z Jansonem w kilku pismach.
          Podobno proponowali im wystep, ale odmowily.
          Moim zdaniem wystep bez nich byl nieporozumieniem :(
          z przykroscia to mowie, bo czekalam na to 15-lecie...
          myslalam, ze jednak beda.
          smutno mi bylo. chcialabym jeszcz kiedys uslyszec
          np "zanim zrozumiesz" w oryginalnym wykonaniu...
          inaczej to nie ma sensu...

n.
        • Gość: kejti Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 01:09
          odmówiły, a powiedział to sam Janson w rozmowie z Orłosiem w studiu festiwalowym
          • Gość: goa Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 30.05.04, 01:33
            a to sory studia nie ogladałam

także uważam, że to 15-lecie bez nich było nieporozumieniem,
            nie mogłam słuchać Zanim zrozumiesz, ani tym bardziej Piosenki księżycowej..
            przełączyłam natychmiast
        • Gość: zaraz oberwę Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 01:12
          Anita i Kasia miały propozycję od R.Jansona - przeczytałem w wywiadzie z tymże.
          A to w jakiej atmosferze się rozstali.. tego nie wiem.
          pozdro.
    • Gość: pn Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 11:13
      poprostu dno, 0 glosu, wycie na sile... az sie prosilo pelny plejbek puscic coby dziewcze sie nie meczylu i nie zadyszalo, a Janson przez zacisniete zeby z ledwoscia podziekowal pierwszej anicie i drugiej anicie-stankiewicz. Oj zmienia ten Janson anity jak rekawiczki, wyciska i wyrzuca...
    • Gość: Bzz Re: VariusManx - kompletna katastrofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 12:05
      zgadzam sie. na koncert czekalam bo chcialam uslyszec najnowsza
      piosenke "pamietaj mnie". katastrofa, glos kuszynskiej zupelnie nie pasowal do
      nastrojowych piosenek spiewanych przez anite
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka