Dodaj do ulubionych

małe piękności

05.01.12, 21:11
tak sobie oglądam własnie na TLC i jestem przerażona :( Biedne dzieci...
Obserwuj wątek
    • pina_colada88 Re: małe piękności 05.01.12, 22:18
      Też oglądam- wbija w fotel!
      Dzisiejszy odcinek niezly
    • tiril1981 Re: małe piękności 06.01.12, 13:52
      Raz widziałam ten program i jedna scena wbiła mnie w fotel.
      zmęczonemu dziecku coś koło 6 lat, matka kazała wypić Colę, na co rezolutna dziewczynka powiedziała "nie wolno mi pić kofeiny bo mam szmery w sercu" na co ukochana mamusia rzekła "cicho bądź w dzień konkursu możesz" normalnie szok.
      • l1k2 Re: małe piękności 06.01.12, 23:53
        Matki idiotki. Szkoda tych dzieci.
    • koza_w_rajtuzach Re: małe piękności 07.01.12, 10:11
      Mnie też to szokuje. Moja 6-latka widziała przez chwilę ten program i sama z siebie powiedziała, że to jest głupie i jakieś dziwne, no ale ona akurat należy do dziewczynek, które nie lubią się stroić, mają focha, gdy dostają nowe ubranko, no i ogólnie nie rozumie koncepcji tego programu, bo wygląd dla niej nie ma absolutnie żadnego znaczenia.
      Kiedyś w jednym z odcinków widziałam jak dziewczynka miała depilowane brwi. Krzyczała i płakała przy tym, dziecko ma czulszą skórę, więc domyślam się, jak to musiało ją boleć.
      Raz widziałam też program, gdzie były bliźniaczki. Matka dziewczynek wyraźnie faworyzowała jedną z dziewczynek, która była wg niej ładniejsza, co matka cały czas podkreślała. Ta druga była zakompleksiona, niepewna siebie, a ta pierwsza rozkapryszona, uważająca się za lepszą. Ojciec dziewczynek wkurzał się na te konkursy i myślę, że też na postępowanie matki. Podobało mi się to, że jedna z sióstr, niby brzydsza, zakompleksiona, poruszająca się niezbyt pewnie, ostatecznie dostała lepszą nagrodę niż jej siostra, która była przyzwyczajona, że zawsze jest tą lepszą. "Lepsza" z bliźniaczek oczywiście się wściekła.
      • smutas13 Re: małe piękności 07.01.12, 15:31
        Kasa ludziom w głowach przewraca. Żal tylko dzieci.
      • jolecka-22 Re: małe piękności 07.01.12, 20:14
        Zachowanie tych matek to jakaś porażka. To powinno być karalne, to tak jak zabawa maskotką. Strach pomyśleć jakie ślady coś takiego zostawia w psychice dziecka. Te sztuczne rzęsy, peruki, kręcenie pupą :( Już sobie wyobrażam czających się na takich konkursach pedofilów :/
    • dziewczyna-szamana Re: małe piękności 08.01.12, 00:55
      Ja też to czasem oglądam. Mnie żal jest tych dziewczynek - często są zmęczone, głodne, usypiają na siedząco, a mamusie wymagają od nich, żeby się usmiechały.
      Straszne i śmieszne jest też krytykowanie niektórych dziewczynek np za brak kontaktu z publicznością (jak 2-latka ma nawiązać kontakt z publicznością ja się pytam?).
      Przerażaja mnie te sztuczne treski, sztuczne zęby, przerabianie dziewczynek na "żywe Barbie". Kolejne kuriozum tego show - mamusie, które same są zaniedbane i otyłe, a wymagają od dzieci żeby wyglądaly super.
      No i konkurencje w kostiumach kąpielowych, co podnosi mi ciśnienie. co musi miec w glowie mamusia, która wysyła 5-latkę na scenę w kostiumie kąpielowym i każe jej seksownie kręcić pupą? To jest pożywka dla zboczeńców, ale do tych mamuś chyba to nie dociera ;/.
      • l1k2 Re: małe piękności 09.01.12, 11:46
        Postawa tych matek jest dla mnie "fenomenem". Nie pojmuję, jak można coś takiego robić swoim dzieciom, przecież to jest wyrządzanie krzywdy. Zawsze znajdzie się parę osób, które są zbyt głupie i puste, żeby to zrozumieć, ale żeby aż tyle? Aż trudno w to uwierzyć...
        • tiresias Re: małe piękności 09.01.12, 15:16
          white trash produkt dla white trash widza.
          --
          spułczuje twoim dziecią
    • majaa Re: małe piękności 10.01.12, 15:11
      Też czasem trafiam na ten program, ale nie jestem w stanie zbyt długo wytrzymać przed telewizorem. Poraża mnie pustota i debilizm mamusiek, które świadomie ładują swoje córki w taki "shit". Żal mi tych zmęczonych, często znudzonych dziewczynek, które zamiast hasać na podwórku muszą zaspokajać chore ambicje swoich matek. I jeszcze w dodatku jedna z drugą idzie nam wmawiać, że jej dziecko jest tym wprost zachwycone i nie wyobraża sobie lepszej rozrywki. Chociaż - co stwierdzam z przerażeniem - faktycznie bywają pojedyncze przypadki, kiedy dziecko wkręca się w ten biznes i na pytanie reportera "co chciałoby robić w przyszłości" odpowiada "być sliczna i mieć bogatego męża" (autentyk!!! słyszałam na własne uszy). Nie tylko ręce, ale wszystko inne człowiekowi opada, jak się coś takiego słyszy:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka