Gość: i love NDINZ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 19:40 NA DOBRE I NA ZLE to najlepszy polski serial! Bardzo dobrze ukazuje postac lekarza. KTO SIE ZGADZA LUB NIE NIECH KOMENTUJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matti Re: Na dobre i na zle! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 19:42 Ten serial to naiwna bajka. Tacy lekarze w Polsce nie istnieją - a już na pewno nie w państwowym szpitalu. Kto to widział, żeby jakimś jednym pacjentem zajmował się cały zespół lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Na dobre i na zle! IP: *.ezhost4less.net 06.06.04, 20:20 Buuuhahahaaa, fantastyczna prowokacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realna Re: Na dobre i na zle! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:06 Ten serial ma wiele wspólnego z serialami Bareji...zarówno w sytuacje przedstawiane u Barei, jaki i w Na dobre i na złe, nikt na Zachodzie nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaladia Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 14:06 Bruno - psycholog, zawsze siada na łóżku pacjenta i wysłuchuje jego opowieści i problemów, pociesza i sam się zwierza Kuba - beczy, w prawie każdym odcinku, przeżywa choroby pacjentów bardziej niż swoje własne problemy, taki lekarz nie pożyje długo Święta Zosia - pewnie by się dała sama pokroić na kawałki, żeby chory pacjentom swoje narządy ofiarować Bujakiewicz - nic nie mam do aktorki, ale w NDiNZ zachowuje się jakby miała nie więcej jak 5 lat Wiktor, hipnotyzer - niestety, akurat Św. Zosia znalazła się w zasięgu jego wzroku Ginekolog - bez komentarza Ostatnio pojawił się jakiś nowy lekarz, taki z ciemnymi włosami, moim zdaniem jest najbardziej życiowy, w tej szopce, bajce, nie wiem sama jak to nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 15:50 kaladia napisała: > Ostatnio pojawił się jakiś nowy lekarz, taki z ciemnymi włosami, moim zdaniem > jest najbardziej życiowy, w tej szopce, bajce, nie wiem sama jak to nazwać. > to jest młody Opania - znaczy się prywatnie on jest Opania ;-) przytargali go z jakiegoś zadupia na zastępstwo za Ślicznego Pawicę i na pociechę po Brunonie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 15:54 ząb czasu nie oszczędza nikogo-ale Jakimowicz się postarzał:( czas pomyśleć o jakims portrecie a la Dorian Grey,bo będzie krucho;)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 15:58 lezka_z_posen napisała: ale Jakimowicz się postarzał:( > ale jego opalenizna jak była tak jest nadal ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 16:00 i we włosy coś się stało temu Jakimowiczu;) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 17:07 lezka_z_posen napisała: > i we włosy coś się stało temu Jakimowiczu;) eee tam - jemu zawsze chyba tak stało... ;-))) we włosach rzecz jasna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 17:09 moniq_c napisała: >> we włosach rzecz jasna ;-) włosy miały być !!!!!!!! że stoją ;-) bo zaraz będzie że jakieś podteksty tu rzucam... Odpowiedz Link Zgłoś
kaladia Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 17:09 Nie wiedziałam, rzadko oglądam ostatnio. Wg mnie spoko, ale na telekamerę niech nie liczy. Żeby wygrać ze św. Zosią, beksą-Kubą i św. ostanio Hanką musiałby przynajmniej wyciągnąć te ręce z kieszeni jak gada z pacjentami. Odpowiedz Link Zgłoś
kaladia Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 17:10 To było o Opanii. Sorry, zapomniałam zacytować. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 17:18 kaladia napisała: > Żeby wygrać ze św. Zosią, beksą-Kubą i św. ostanio Hanką musiałby > przynajmniej wyciągnąć te ręce z kieszeni jak gada z pacjentami. nie!!!!!!! ja protestuję!!!! niech nawet gumę żuje nieustannie!!!! niech chociaż jeden będzie luzakiem ;-)))) a poza tym Opania ma fajny głos i za to go lubię ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaladia Re: Na dobre i na zle! 07.06.04, 17:27 Moniq_c, to był żart. Opania jest spoko, a kandydaci do telekamery - rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Na dobre i na zle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 20:19 Moim zdaniem Opania jr. nie został nalezycie wykorzystany. Postać doktora Latoszka - lekarza pioniera prowadzącego praktykę na prowincji zasługiwała na własny serial - coś między "Doktor Quinn" a "Lekarzem z alpejskiej wioski". Twórcy serialu jednak uznali inaczej a trochę szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_33 Re: Na dobre i na zle! 09.06.04, 13:44 kaladia napisała: > Bruno - psycholog, zawsze siada na łóżku pacjenta i wysłuchuje jego opowieści i > > problemów, pociesza i sam się zwierza > > Kuba - beczy, w prawie każdym odcinku, przeżywa choroby pacjentów bardziej niż > swoje własne problemy, taki lekarz nie pożyje długo > > Święta Zosia - pewnie by się dała sama pokroić na kawałki, żeby chory pacjentom > > swoje narządy ofiarować > > Bujakiewicz - nic nie mam do aktorki, ale w NDiNZ zachowuje się jakby miała nie > > więcej jak 5 lat > > Wiktor, hipnotyzer - niestety, akurat Św. Zosia znalazła się w zasięgu jego > wzroku > > Ginekolog - bez komentarza > > Ostatnio pojawił się jakiś nowy lekarz, taki z ciemnymi włosami, moim zdaniem > jest najbardziej życiowy, w tej szopce, bajce, nie wiem sama jak to nazwać. > Ale Pawlica podobno wróci na jesień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Od miesiaca mam codziennie kontakt IP: 62.233.183.* 07.06.04, 22:33 z polskimi szpitalami jako petent. Scenarzysci i aktorzy za robienie ludziom wody z mózgu powinni pójśc siedzieć. Pomijam fakt, ze lekarz moze nie zmienic opatrunku prze 50 godzin, siostra nie odlaczyc pustej kroplówki przez 8 godzin albo zapomniec, ze zostawila pacjenta przy otwartym oknie przez cala noc. W polskich szpitalach sie z pacjentami nie rozmawia. Ta Lesna polana czy cos tam powinna miec napisane KLINIKA PRYWATNA duzymi literami i wtedy wszystko by sie zgadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Na dobre i na zle! - nowe odcinki 09.06.04, 11:14 Agata Buzek nie zagra w "Na dobre i na złe" (Super Express/RG/9 czerwca 2004 08:01) Nie dla niej rola w "Na dobre i na złe" Jak już informowaliśmy - Agata Buzek wzięła udział w castingu, dzięki któremu miała nadzieję otrzymać rolę w jednym z najpopularniejszych polskich seriali. Jak dowiedzieli się dziennikarze SE - aktorka musiała jednak przełknąć gorycz porażki... Okazało się bowiem, iż rolę doktor Leny, która przyjedzie do Leśnej Góry aby odbyć staż zawodowy otrzymała Anita Sokołowska, którą wielbiciele seriali kojarzyć mogą z rolą Stefci Rudeckiej ("Trędowata"). Jak przyznaje sama Anita, podczas castingu nie miała pojęcia kto jeszcze ubiega się o rolę Leny. Co więcej - sympatyczna aktorka nie dawała sobie zbyt wielkich szans na angaż, a wszystko dlatego, że ma już na koncie epizodyczną rolę w "Na dobre i na złe". Nowe odcinki popularnego serialu - już z panią Anitą, zobaczyć będziemy mogli jesienią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Na dobre i na zle! - nowe odcinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:33 "Jak przyznaje sama Anita, podczas castingu nie miała pojęcia kto jeszcze ubiega się o rolę Leny. Co więcej - sympatyczna aktorka nie dawała sobie zbyt wielkich szans na angaż, a wszystko dlatego, że ma już na koncie epizodyczną rolę w "Na dobre i na złe". Dokładnie zagrała żonę pacjenta umierającego na raka (Jan Englert) w odcinku z 4 serii (2002-2003). Czyli powoli zaczyna brakować aktorów skoro angażują dawnych epizodystów do głównych ról. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Na dobre i na zle! - nowe odcinki IP: *.acn.waw.pl 09.06.04, 15:40 Bo ona niezla laska jest ! Duzo ladniejsza od Buzkownej. A granie kilku rol przez jedna osobe to w tym serialu juz bardzo dawno funkcjonuje.Byl tu nawet mini watek na ten temat... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś