Dodaj do ulubionych

Projektanci na start

02.12.13, 00:39
Fajna ta propozycja stacji Fox.
W sumie zmieniłbym tylko panią Monę, bo jest wyjątkowo irytująca, ale cała reszta udanie zrobiona. Mam nadzieję, że trochę wyhamują z eliminacjami, bo dość radykalnie zmniejszają grono uczestników i w ten sposób program może się skonczyć za 2 tygodnie, ale całość przyjemnym zaskoczeniem.

Jak znam tvn planowany na wiosne Project Runway pewnie będzie nieprzysiadalny ;)
Obserwuj wątek
    • abranova Re: Projektanci na start 02.12.13, 11:31
      Ha! Widzę, że nie tylko ja mam chęć zrobić coś ze sposobem mówienia pani Mony ;) Bo mi akurat to w niej przeszkadza i jest to maniera, którą mogłaby zmienić. Poza tym jest sympatyczna.
      Jurorzy są chyba nieco zbyt subiektywni jak na tego typu program, promujący pewne umiejętności. Natomiast sami uczestnicy jak na razie pozytywnie mnie zaskoczyli efektami swojej pracy. Jestem ciekawa, jak pójdzie im dalej, faworytów jeszcze nie mam.
      • kubissimo Re: Projektanci na start 02.12.13, 13:27
        Przy całej irytuacji do jej sposobu bycia musze przyznac, ze Mona jest tam jak najbardziej na miejscu. Skoro prowadzi (ponoc) najwiekszy sklep w sieci, to chyba czuje rynek i zna tajniki branzy. Tylko niech powstrzyma swa egzaltacje.

Ja po pierwszej konkurencji sklonny jestem kibicowac Kamilowi... nie pamietam nazwiska :) Chodzi mi o blondyna (trochę podobnego do Szczepana Twardocha), który robił pikowany tiszert. Konkretny koles, ktory nie tracil czasu na lans przed kamera, tylko wzial sie do roboty, a efekt pracy byl bardzo fajny.
    • kubissimo Re: Projektanci na start 05.12.13, 11:23
      Mam lekko mieszane uczucia po tym odcinku, bo kompletnie nie podobały mi się kolory zaserwowane przez sposora tego odcinka. Projektanci rzeźbili w tym, co im dano, ale efekty nijak mnie nie rzuciły na ziemie. Skupiałem się tylko na konstrukcji poszczególnych propozycji, ignorując zestawienia kolorystyczne.
      Natomiast dobrą wiadomością jest to, że przyhamowali z tempem eliminacji. Ja po tem odcinku pożegnałbym Damiana. Przedziwna była ta jego kreacja, ale przedziwna w złym tego słowa znaczeniu :/
    • kkokos Re: Projektanci na start 06.12.13, 18:40
      mona denerwowała mnie w pierwszym odcinku, tam jurorzy wygłaszali jakieś drętwe mowy, dreptali w czołówce jakoś straszliwie sztucznie upozowani i pomysłałam sobie, że to straszna, pretensjonalna, antypatyczna baba. ale kiedy zaczęła rozmawiać z kandydatami, okazało się, że jest bardzo sensowna i twórcy programu zrobili jej kuku.

a co do kolorów w zadaniu kolorystycznym - zgadzam się, były paskudne

• abranova Re: Projektanci na start 08.12.13, 22:33
      Zaskoczyły mnie dość spore różnice regulaminowe w stosunku do amerykańskiego oryginału. Tylko dwóch projektantów w finale, pomoc profesjonalnych krawcowych...Ciekawe, co jeszcze się okaże.
      Kolory w ostatnim zadaniu rzeczywiście nie za ładne, za to bardzo trendy. W tym odcinku najbardziej podobał mi się projekt Piotra. Jednak ponieważ jego autorskie projekty nie są za bardzo w moim guście, to na razie za mało, abym widziała w nim swojego faworyta :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka