Dodaj do ulubionych

TV TRWAM i pogrzeb Miłosza

IP: *.am.lodz.pl 28.08.04, 11:01
Wczoraj specjalnie oglądałem serwis info w TV TRWAM - byłem ciekawy, co
powiedzą lub pokażą. Nie pokazali niczego. Najpierw była prawie 10-minutowa
relacja z sejmu. Następnie poinformowano o zakupie przez samorząd woj.
mazowieckiego nowego składu kolejki WKD - widocznie uznano, że jest to bardzo
istotna informacja godna serwisu krajowego. Wreszcie jako trzecią i zarazem
ostatnią informację krajową podano tę o pogrzebie Miłosza. Nie było żadnych
zdjęć, nie było nawet wzmianki o nabożeństwie w kościele mariackim ani o
liście papieża. Przypomniano protesty i zacytowano tylko jedno zdanie z
przemówienia Michnika, które określono jako zniewagę dla narodu polskiego.
Tak wygląda prawda i obiektywizm w wydaniu o. Rydzyka i jego mediów. Można
się od nich uczyć technik manipulacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: eciepecie Re: TV TRWAM i pogrzeb Miłosza IP: *.icpnet.pl 28.08.04, 13:35
      Wydarzeniem dnia w tiwi T.R.WAM było cofnięcie przez Sejm refundacji na
      antykoncepcję. Co jak co, ale zbereźności i sex od zawsze są tematem nr 1 wśród
      rodzimych fundamentalistów.
      • Gość: trooper Re: TV TRWAM i pogrzeb Miłosza IP: *.revers.nsm.pl 28.08.04, 14:01
        Na szczęście ładni chłopcy w ciążę nie zachodzą, więc purpurat antykoncepcji
        nie potrzebuje..... ;-)
    • Gość: aida Re: TV TRWAM i pogrzeb Miłosza IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.08.04, 15:10
      Rzeczywiście, O. Rydzyk tyle klepie o manipulacji i ubolewa nad wszystkimi
      złymi "nie-jego" mediami, a tymczasem sam robi one-oriented mass media, które
      służą przetrwaniu czy umocnieniu tylko jego tez.
      Niech zaczną studenci dziennikarstwa w szkole toruńskiej ruszać głową, myśleć i
      tworzyć media obiektywne i dobre!
      A na marginesie: Dlaczego wg Was w TV Trwam jest zakaz prowadzenia talk showów
      osobom bezhabitwym?
    • Gość: M Re: TV TRWAM i pogrzeb Miłosza IP: *.elk.mm.pl 28.08.04, 17:03
      Te,z specjalnie wczoraj oglądałam tam wiadomości. To, jak zmanipulowali
      pogrzebem Miłosza (bo nagle trzeba by było powiedzieć o tysiącach ludzi, liście
      papieża i że jednak żaden bezbożnik!a to nie pasowało Rydzykowi do koncepcji)
      przypominało najgorsze czasy PRL-u: gadzinówka najgorszego typu.Fuj.Wstyd.
    • Gość: zenon Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 20:52
      No cóż, pokazali jak pokazali. Tylko, że ja widzę w istnieniu takich mediów
      wielką zaletę. Dzięki nim trudniej będzie redaktorowi Adasiowi i jego etnicznej
      komandzie robić różne ideologiczne hucpy. Wielość źródeł informacji, to
      powinien sobie cenić każdy inteligentny człowiek. Ale ja wiem, niektórym
      wystarcza wybiórcza ;-)

A tak w ogóle proponuję przyjrzeć się rzetelności i obiektywizmowi tych
      chodzących doskonałości: wybiórczej, rzepie, tygodnikom tzw. opinii, mediom
      rządowym, TVNowi. Robią to samo, tylko może czasami zakładają białe rękawiczki.
      Klasyczny przykład: parę dni temu była dyskusja w klubie trUjki na temat
      awantury wokół Miłosza. Przypominam chodzi o radio państwowe, gdzie powinno się
      zachować choćby pozory bezstronności, obiektywizmu, udzielić głosu dwóm stronom
      sporu. A jak było naprawdę: dwoje zaproszonych gości wraz z prowadzącym
      Bugalskim znęcało się nad tzw. polskim piekłem, ciemnogrodem i innymi
      ulubionymi zabawkami postępowych inteligencików. I za co ja k***a płacę
      abonament? Żeby otrzymać postępackie pranie mózgu?
      • Gość: wowo Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.drw.zabki.net.pl / 62.233.204.* 28.08.04, 20:57
        Najlepszą obroną jest atak, prawda zenon? ;)
      • Gość: Bzyku Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.08.04, 21:01
        > A tak w ogóle proponuję przyjrzeć się rzetelności i obiektywizmowi tych
        > chodzących doskonałości: wybiórczej, rzepie, tygodnikom tzw. opinii, mediom
        > rządowym, TVNowi.

Tyle że to własnie Rydzyk krzyczy najgłośniej, że wszystkie INNE media
        manipulują i kłamią - tylko on nie! Tymczasem sam uprawia najbezczelniejszą
        hucpę pod słońcem. TV TRWAM mieni się "telewizją bez cięć i retuszów" - no
        ludzie, to kupa smiechu.
        Czy tego nie widzi zenon? Ano pewnie nie, skoro wyraża się "redaktor Adaś i
        jego etniczna komanda". Zdaje się, że zenon nalezy do ludzi, których ojdyr
        chętnie zaprosiłby do swojej niepokalanej telewizji bez manipulacji...
        • Gość: q Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.it / 62.233.188.* 28.08.04, 21:45
          na szczescie tv trwam jest tylko na kablówce(nie myle sie?) choc przydałoby sie
          zeby była zakodowana
          • Gość: bobas Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:10
            zenonie! wyspowiadałeś się aby, że wszedłeś na forum tej nierzetelnej gazety?
            ba! że dałeś głos i zniżyłeś się do poziomu czytelników zmanipulowanych przez
            Michnika?!
            weźże przykład z papy Tadeusza: on z godnością ma wszystko w dupie! i robi
            swoje, przepełniony wiarą, że kłamstwo jest przypadłością cudzą!!!
            • Gość: ryte Re: Do zniesmaczonych!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.08.04, 23:28
              brawo Zenon - bardzo trafny post - wielu z tego forum nie zdaje sobie sprawy, że
              również pada ofiarą manipulacji "własnych", "obiektywnych" mediów. Przykład ?
              Wyborcza i jej stosunek do konfliktu izraelsko-palestyńskiego. W Czeczeni czy w
              Tybecie popieramy walkę narodów o samostanowienie. Natomiast walka narodu
              palestyńskiego o swoją państwowość jest już be.
              Dlatego im więcej ośrodków medialnych, tym lepiej. TV Trwam spełnia chcąc
              niechcąc dobrą misję - manipuluje bezczelnie, przez co sprawia, że jesteśmy
              świadomi tego, że media manipulują i że trzeba uważnie słuchać tego, co nam się
              mówi. Dotyczy to również Wyborczej (że już o takiej Polityce czy Faktach nie
              wspomnę)
        • Gość: zenon Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 14:33
          Spoko, widzę różne nieczyste zagrania NDz i TV Trwam. Nigdzie nie napisałem, że
          to jest jakiś ideał. Napisałem jedynie, że wielość źródeł informacji jest
          wielką zaletą. Napisałem również, że inni nie mają się czego chwalić, bo robią
          to samo, tylko w białych rękawiczkach. (vide: akcja stręczenia UE przed
          Anschlussem). Zaliczanie mnie do zwolenników ojca Rydzyka na podstawie mojego
          pierwszego postu więcej mówi o Tobie niż o mnie.

Jeszcze jedno: to jak i kiedy pokazali pogrzeb Miłosza to jest ich PRAWO OCENY
          WAŻNOŚCI INFORMACJI. Uznali, że jest to informacja mniej ważna. Ich prawo.
          Szczególnie w kontekście notatki, która ukazała się w NDz o Miłoszu. O ile się
          nie mylę, to nikt nie zakwestionował informacji tam podanych. Było tylko:
          chamstwo, podłość i tym podobne określenia jakże często używane przez lewiznę
          (podłość to moje ulubione słówko u redaktora Adasia). A tymczasem pomniejszanie
          ważności (czy wręcz przemilczanie) niewygodnych informacji i jednoczesne
          `nadymanie` korzystnych to chleb powszedni wybiórczej. Wystarczy mieć oczy
          szeroko otwarte.
          • Gość: Grześ Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 29.08.04, 15:43
            Ależ były, te informacje były prostowane. W piątkowym, krakowskim
            wydaniu "Wyborczej" punkt po punkcie został opracowany wywiad z Majdą - cytaty,
            odnośniki etc. To zdania i myśli wyjęte z kontekstu, słowa Miłosza wyjęte z
            recenzji innych poetów (np wierszy Brylla). Nie masz racji.
            • Gość: Grim Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 16:24
              ...wszyscy i tak zginiemy w zupie..
          • Gość: olaw Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 18:41
            Obiektywizm to jedno wielkie oszustwo. Czy mamy we wszystkim widziec
            obiektywizm. Czy jesli ktos zabije czlowieka, to ma na antenie dostac tyle samo
            czasu, co osoby oskarzajace go - w imie obiektywizmu?
            Po to sa porzadne gazety (Rz, GW itd.), zeby bronic autorytetow i budowac
            postawy obywatelskie, patriotyczne. A nie dawac wypowiedziec sie kazdej stronie
            tylko dlatego, ze jakims nawiedzencom zachcialo sie obrazac Milosza.
            • Gość: bobas Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 21:42
              zenonie! przyznam, że jak czytam takie wypowiedzi jak Twoja, to ręce opadają. jesli uznamy, że totalna manipulacja i "miliprawda" ma prawo byc emitowana - to jesteśmy blisko III Rzeszy i kolegi propagandzisty G. ("G" - jak "gówno").
              człowiek zyje, rozwija sie, kształtuje swoje poglądy, dojrzewa w nim coraz bardziej świadoma postawa wobec świata...
              czy w przypadku Miłosza JEDYNĄ prawdą jest, że PO WOJNIE opowiadał się za komunizmem, czy to, że potem m.in. tłumaczył psalmy, szukał głębokiej, myślącej religijności?
              zaręczam ci, że gdyby dziś była realna szansa na ukształtowanie w Polsce lewicowego ustroju - bardzo wielu szlachetnych ludzi zaryzykowałoby - bo obserwowana DZIŚ ludzka bieda czasem człowiekiem wstrząsa (dobrze spojrzeć niekiedy w historię, przyjrzeć się co było w Polsce przed wojną i czego ludzie po wojnie nie chcieli); a jak słyszę co wyprawia - w tym samym czasie - niejaki Jankowski, ksiądz rzekomo, chrześcijanin rzekomo - to też mam ochotę krzyczeć: módlcie się raczej po piwnicach, a pieniądze dajcie biedakom!
              i gdybym był znany i miał odwagę to wykrzyczeć - to przy pogrzebie pewnie jakiś walnięty pseudokatolik z pseudochrześcijańskiej telewizji TRWAM czy innego pseudochrześcijańskiego medialnego badziewia z wyższością by mnie wyklął. wiem.
              • Gość: zenon Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:16
                > czy w przypadku Miłosza JEDYNĄ prawdą jest, że PO WOJNIE opowiadał się za
                komun
                > izmem, czy to, że potem m.in. tłumaczył psalmy, szukał głębokiej, myślącej
                reli
                > gijności?
                Niezależnie, co robił, zawsze wychodziło jakoś tak, że robił to co się OPŁACAŁO
                i co było BEZPIECZNE. Dowodem jego obecność na homoparadzie niedawno z tą
                wierszokletką od Stalina :-). Niezależnie od jego poezji, mamy do czynienia ze
                zwykłym KONFORMISTĄ. Poza tym znowu odżywają teorie, żeby oddzielić życiorys
                twórcy od jego twórczości. Bardzo ciekawe, że dzieje się tak tylko w przypadku
                lewaków internacjonalistów. Ci sami, co tak strasznie bronią Miłosza nigdy nie
                wybaczą Józefowi Mackiewiczowi, że napisał kilka artykułów w niemieckiej
                gazecie (dla jasności: JM nie musi się wstydzić ani jednego słowa z tych
                artykułów).

> zaręczam ci, że gdyby dziś była realna szansa na ukształtowanie w Polsce
                lewico
                > wego ustroju - bardzo wielu szlachetnych ludzi zaryzykowałoby - bo
                obserwowana
                > DZIŚ ludzka bieda czasem człowiekiem wstrząsa
                A co my k***a mamy teraz za ustrój??? Podatki (w tym ZUS) coraz większe
                (częściowo dzięki Anschlussowi, który te negatywne procesy utrwali).
                Biurokracja rozkwita. Liczba osób pobierających różne formy socjalu znacznie
                większa od tych płacących podatki. Czego Ty jeszcze k***a chcesz? Znasz
                podstawowe prawa ekonomii? Bieda nie zwalnia od myślenia.
            • Gość: zenon Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:29
              > Obiektywizm to jedno wielkie oszustwo. Czy mamy we wszystkim widziec
              > obiektywizm. Czy jesli ktos zabije czlowieka, to ma na antenie dostac tyle
              samo
              > czasu, co osoby oskarzajace go - w imie obiektywizmu?
              Oj, prawda. Wielkie oszustwo :-) Po co oddawać czas na antenie przeciwnikom UE?
              Spróbuj znaleźć dziennikarza opowiadającego się przeciw Anschlussowi w Loży
              Prasowej w TVN24! Spróbuj znaleźć dziennikarza opowiadającego się przeciw
              Anschlussowi w porannym programie publicystycznym w TOK FM!
              Zauważ również, że nikt nie podjął wątku trUjkowego z mojego pierwszego postu.
              Radio, he he, publiczne ;-)

> Po to sa porzadne gazety (Rz, GW itd.), zeby bronic autorytetow i budowac
              > postawy obywatelskie, patriotyczne. A nie dawac wypowiedziec sie kazdej
              stronie
              > tylko dlatego, ze jakims nawiedzencom zachcialo sie obrazac Milosza
              Jakie gazety, takie i autorytety :-) W swoim ostatnim felietonie w Rz Stefan
              Bratkowski ponownie oskarża ojca Rydzyka i LPR o to, że są rosyjskimi agentami.
              Bez żadnych dowodów. Ja bym tego starego PZPR-owca pozwał do sądu. Pecunia non
              olet.
              • Gość: bobas Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 23:15
                " Dowodem jego obecność na homoparadzie niedawno z tą wierszokletką od Stalina"

ty zenonie jesteś walnięty.
                • Gość: bobas Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 00:02
                  i dodam:
                  jesteś ubogi. żal mi cię. niewiele potrafisz zobaczyć poza swoimi - zawężającymi
                  ogląd człowieka - obsesjami.

(znam takiego jednego dupka, podobnego w rozumowaniu do ciebie: każdemu nie
                  omieszkał wypomniec grzechów młodości - ale do kasy zawsze był pierwszy. dzięki
                  temu jest dość zamożny - z polityki )
                  • Gość: zenon Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:40
                    Gość portalu: bobas napisał(a):

> i dodam:
                    > jesteś ubogi. żal mi cię. niewiele potrafisz zobaczyć poza swoimi -
                    zawężającym
                    > i
                    > ogląd człowieka - obsesjami.

Jak się lewusom przypomina PRAWDĘ z ich młodości to to jest OBSESJA.
                    A, pozostając przy przykładzie Józefa Mackiewicza, wytykanie mu przy każdej
                    okazji, że napisał kilka prawdziwych artykułów w niemieckiej gazecie, Z KTÓRYCH
                    NIE MUSI SIĘ WSTYDZIĆ ANI JEDNEGO SŁOWA, to normalne.
                    Czysty kalizm.
                    W tym kontekście przypomniała mi się jeszcze jedna sprawa: wywiad Żakowskiego z
                    wdową po Herbercie. Jakoś się żadne postępak nie oburzał, że Adaś rękami
                    Żakowskiego i Herbertowej zrobił z poety człowieka chorego psychicznie.
                    Standard.

> (znam takiego jednego dupka, podobnego w rozumowaniu do ciebie: każdemu nie
                    > omieszkał wypomniec grzechów młodości - ale do kasy zawsze był pierwszy.
                    dzięki
                    > temu jest dość zamożny - z polityki )

No... na forum wybiórczej bez szufladkowania nie mogło się obejść. Wyznawcy
                    Adasia mają taki feler :-) Wyobraź sobie, że mam niewielki kontakt z polityką,
                    ale każdy kto mnie zna przyzna, że ja raczej dokładam do tej działalności, niż
                    na niej zarabiam.
                • Gość: zenon Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:26
                  Podałem przykład KONFORMIZMU Miłosza. Tylko tyle i aż tyle.
                  Takiej reakcji się spodziewałem.
                  • Gość: bobas Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 00:05
                    a ten Mackiewicz to po co tutaj?

właściwie to nie wiadomo, co zrobić z takimi jak Ty: człowiek musi byc ze spiżu od urodzenia po śmierć... tak?
                    to po co właściwie są konfesjonały, dlaczego Jezus o żałującym Łotrze powiedział: "dzis jeszcze będziesz ze mną w raju?"

Ty w ogóle bierzesz pod uwage cos takiego jak PRZEMIANA WEWNĘTRZNA?
                    Rydzyk takich procesów nie widzi, to ich nie ma, co?
                    • Gość: zenon Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 02:13
                      Jeśli trzeba, to wytłumaczę raz jeszcze. Podałem przykład Mackiewicza (choć
                      takich osób jest znacznie więcej), żeby pokazać, że jednym (swoim, lewusom)
                      wszelkie grzechy i najgorsze łajdactwa bardzo łatwo się zapomina, a innym
                      (nieswoim, mającym nielewicowe poglądy) pamięta się najdrobniejsze przewinienia
                      do końca życia, a nawet dłużej. Jeszcze raz odwołam się do Mackiewicza:
                      wybiórcza nigdy nie zawracała głowy swoim czytelnikom artykułami o tym wybitnym
                      pisarzu. Tak się dziwnie złożyło, że bardzo obszerny artykuł o Mackiewiczu
                      pojawił się na tych łamach dopiero wówczas, kiedy środowiska nielewicowe
                      postanowiły ufundować literacką nagrodę im. M. Artykuł oczywiście miał tzw.
                      słuszny wydźwięk, czyli robił z M. hitlerowskiego kolaboranta, a nawet, o ile
                      dobrze pamiętam, jego autor posunął się do insynuacji, że M. był tajnym
                      konfidentem.

> właściwie to nie wiadomo, co zrobić z takimi jak Ty: człowiek musi byc ze
                      spiżu
                      > od urodzenia po śmierć... tak?
                      > to po co właściwie są konfesjonały, dlaczego Jezus o żałującym Łotrze
                      powiedzia
                      > ł: "dzis jeszcze będziesz ze mną w raju?"

I po co to przekręcanie moich intencji? Nie chodzi mi wcale o ludzi ze spiżu,
                      bardzo często ludzie robią to, co się w danym momencie dziejowym opłaca (ot,
                      zagrywka taktyczna, żeby zdobyć posadę, uznanie, pieniądze etc.). Problem w
                      tym, żeby takich ślizgaczy nie wynosić na piedestał. Wystarczy się dobrze
                      rozejrzeć wokół siebie. Jest wielu ludzi, którzy nie są koniunkturalistami,
                      którzy są wierni swoim zasadom. Dlatego mam zdecydowanie więcej szacunku dla
                      Herberta niż dla Miłosza. I tyle.

> Ty w ogóle bierzesz pod uwage cos takiego jak PRZEMIANA WEWNĘTRZNA?
                      > Rydzyk takich procesów nie widzi, to ich nie ma, co?

Cóż, podziwiam Twoją przenikliwość. Ty wierzysz, że Miłosz przeszedł PRZEMIANĘ
                      WEWNĘTRZNĄ, a ja WĄTPIĘ w to, ponieważ w całym swoim życiu ten człowiek robił
                      to, co się w danym momencie OPŁACAŁO. Robił to, co było w danym momencie
                      BEZPIECZNE. A na tym etapie dziejowym opłacało się przejść tzw. PRZEMIANĘ
                      WEWNĘTRZNĄ.
                      Znowu uwaga o o.Rydzyku, dlatego udzielę Ci życzliwej rady: czytaj uważnie
                      posty, na które odpowiadasz. Już wcześniej zdystansowałem się od o.Rydzyka. Ty
                      się powtarzasz, pozwolisz, że ja zrobię to samo: uważam, że wielbiciele
                      wybiórczej i naczelnego Adasia ułatwiają sobie rozumienie otaczającego ich
                      świata bardzo prymitywnym szufladkowaniem ludzi i zjawisk. Co nic nie mówi o
                      otaczającej ich rzeczywistości, a wszystko o nich samych.
                      • Gość: mędrzec Re: Do zniesmaczonych!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.04, 20:57
                        Zenon! Litości! Czy Ty naprawdę nie widzisz, że jesteś jakimś koszmarem rodem z
                        czarnego snu? Jak można bronić czegoś tak obrzydliwego, jak działalność
                        Rydzyka? To zaprzeczenie chrześcijaństwa. Wstydź się.
                        • Gość: zenon Back to school!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:49
                          Te, mędrzec, naucz się najpierw czytać zanim cokolwiek napiszesz. Nie będę po
                          raz trzeci wyjaśniał mojego stosunku do o. Rydzyka.
                          Obrzydliwa działalność o. Rydzyka? Zaprzeczenie chrześcijaństwa? To nawet tutaj
                          Adaś rozdaje certyfikaty i rozsądza, co jest prawomyślne, a co nie? Przeglądaj
                          sobie, mędrzec, dalej swoją ulubioną wybiórczą.
                          Ale czy zastanawiałeś się kiedyś (założenie, he he, skrajnie optymistyczne), że
                          takie słowa jak nienawiść, antysemityzm, faszyzm tracą swoje znaczenie, kiedy
                          są nadużywane w bieżących rozgrywkach publicystyczno-politycznych tylko po to,
                          by pognębić przeciwnika? I kiedy dojdzie do PRAWDZIWEJ sytuacji podbramkowej,
                          zabraknie słów, by oddać REALNE ZAGROŻENIE. Dzisiaj chorym z nienawiści,
                          antysemitą, rasistą, ksenofobem jest praktycznie każdy, kto ma czelność nie
                          zgadzać się w czymkolwiek z Adasiem.
                          • Gość: mędzrec Re: Back to school!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.04, 22:27
                            Widzę, Zenonie, że z "niezgadzania się z Adasiem" uczyniłeś swoją religię i
                            jesteś skłonny ją wyznawać na przekór wszystkim i wszystkiemu. Zaiste, marny
                            Twój los.
                            • bokaj Re: Back to school!!! 01.09.04, 23:14
                              coż zenonie, zabawna jest ta polemika z tobą. może warto na koniec tylko powiedziec jedno: Miłosza cenimy za to, co napisał. bo chyba uszło twojej uwadze, że ten człowiek pisał po prostu bardzo dobrą poezję. co się nie tylko jemu "opłacało" ale i nam też ( a przynajmniej mnie - choc jak wiadomo, wielu ludzi powiedziałoby, że im też).
                              życiowym osiągnięciem Miłosza jest jego twórczość, życiowym osiągnięciem twoim jest szczucie.

i nie strój się w pióra obrońcy Mackiewicza. Bo naprawdę nie trzeba opluc Miłosza, żeby docenic i Mackiewicza (zresztą cenię obu Mackiewiczów).
                              myslę - serio - że ty chyba trochę głupawy jesteś... (brzmi to jak obraza, wiem - ale ja tylko stwierdzam fakt - mniej więcej tak, jakbym powiedziałże jesteś blondynem)
                              • Gość: zenon podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:47
                                Podsumujmy naszą, he he, dyskusję. Oto poruszone przeze mnie wątki:
                                - wielość żróżnicowanych źródeł informacji jako niekwestionowana zaleta
                                - skandalicznie stronnicza organizacja tzw. dyskusji o aferze wokół Miłosza w
                                trUjce
                                - brak rzetelności tzw. opiniotwórczych mediów w stręczeniu Polakom Anschlussu
                                przed referendum i po nim
                                - konformizm życiowy Miłosza
                                - relatywizm internacjonalistycznej lewicy dotyczący oceny błędów z przeszłości
                                różnych ludzi (Miłosz a Mackiewicz)
                                - zakwestionowanie opinii, że obecnie w Polsce mamy ustrój nielewicowy
                                - gołosłowne oskarżenia byłego PZPR-owca Bratkowskiego wysuwane w kierunku LPR
                                i RM
                                - przypomnienie, że na łamach wybiórczej po śmierci Herberta zrobiono z niego
                                człowieka chorego psychicznie
                                - stwierdzenie nadużywania pewnych epitetów w bieżącej walce publicystyczno-
                                politycznej z przeciwnikami ideowymi

A jakie były reakcje?

Najlepszą obroną jest atak, prawda zenon?

Zdaje się, że zenon nalezy do ludzi, których ojdyr chętnie zaprosiłby do swojej
                                niepokalanej telewizji bez manipulacji...

zenonie! wyspowiadałeś się aby, że wszedłeś na forum tej nierzetelnej gazety?
                                ba! że dałeś głos i zniżyłeś się do poziomu czytelników zmanipulowanych przez
                                Michnika?! weźże przykład z papy Tadeusza: on z godnością ma wszystko w dupie!
                                i robi swoje, przepełniony wiarą, że kłamstwo jest przypadłością cudzą!!!

Obiektywizm to jedno wielkie oszustwo.

jesli uznamy, że totalna manipulacja i "miliprawda" ma prawo byc emitowana - to
                                jesteśmy blisko III Rzeszy i kolegi propagandzisty G. ("G" - jak "gówno").

ty zenonie jesteś walnięty.

jesteś ubogi. żal mi cię. niewiele potrafisz zobaczyć poza swoimi –
                                zawężającymi ogląd człowieka - obsesjami.

(znam takiego jednego dupka, podobnego w rozumowaniu do ciebie: każdemu nie
                                omieszkał wypomniec grzechów młodości - ale do kasy zawsze był pierwszy. Dzięki
                                temu jest dość zamożny - z polityki )

a ten Mackiewicz to po co tutaj?

właściwie to nie wiadomo, co zrobić z takimi jak Ty: człowiek musi byc ze spiżu
                                od urodzenia po śmierć... tak?

Ty w ogóle bierzesz pod uwage cos takiego jak PRZEMIANA WEWNĘTRZNA? Rydzyk
                                takich procesów nie widzi, to ich nie ma, co?

Czy Ty naprawdę nie widzisz, że jesteś jakimś koszmarem rodem z czarnego snu?
                                Jak można bronić czegoś tak obrzydliwego, jak działalność Rydzyka? To
                                zaprzeczenie chrześcijaństwa.

Widzę, Zenonie, że z "niezgadzania się z Adasiem" uczyniłeś swoją religię i
                                jesteś skłonny ją wyznawać na przekór wszystkim i wszystkiemu.

życiowym osiągnięciem Miłosza jest jego twórczość, życiowym osiągnięciem twoim
                                jest szczucie.

i nie strój się w pióra obrońcy Mackiewicza. Bo naprawdę nie trzeba opluc
                                Miłosza, żeby docenic i Mickiewicza

myslę - serio - że ty chyba trochę głupawy jesteś...

Ostatni argument rozłożył mnie na łopatki :-)

zenon

• Gość: zenon Ale jazda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:20
                              Nieźle się z mędrcem dyskutuje. Ja WYJAŚNIAM, że nie jestem bezkrytycznym
                              wyznawcą o. Rydzyka. I STWIERDZAM FAKT, nadużywania przez środowisko wybiórczej
                              i przydupasów określeń typu nienawiść, antysemityzm i faszyzm. Co dostaję w
                              odpowiedzi? Że z niezgadzania się z Adasiem uczyniłem religię :-) Po jakich
                              używkach ma się takie odjazdy, mędrzec?
                              • Gość: bobas Re: Ale jazda! - do gnojowiska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:52
                                Lem w ostatnim Tyg.Powszechnym:
                                "Dzisiaj zwłaszcza, po śmierci Miłosza, mam wrażenie, że stoję pod tuszem, tyle że z góry nie woda sie leje, a pomyje. Fatalnie trzeźwiąca kapiel..."

zenonie! zakręć ten kurek.
                                • Gość: zenon koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:32
                                  Lem niestety sprawia ostatnio wrażenie, jakby nieco utracił kontakt z
                                  rzeczywistością. I nie jest to tylko moje zdanie, ale o ile sobie dobrze
                                  przypominam, także choćby Rafała Ziemkiewicza.
                                  Argument z autorytetu jest najsłabszy w hierarchii, o ile ten cytat można
                                  nazwać argumentem :-) Bo ma to się nijak do moich poprzednich postów. Ale
                                  niestety tylko tyle można się spodziewać po bezkrytycznych wyznawcach Adasia i
                                  prawd objawionych przez niego serwowanych.

Na tym kończę to coś co miało być dyskusją. Weź sobie poczytaj mój post:
                                  podsumowanie. Jeśli będzie trzeba przeczytaj go 5, 10 lub 15 razy, może coś
                                  zrozumiesz. Przerzucanie się epitetami nie należy do moich ulubionych czynności.
                                  • Gość: bobas Re: koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 21:15
                                    " Na tym kończę to coś co miało być dyskusją."
                                    TRZYMAMY ZA SŁOWO!

(wróć do swojego skansenu...)
                                    • Gość: zenon really? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:15
                                      Płaci ci ktoś, byś tak strasznie kompromitował Naczelnego Histeryka? To
                                      niemożliwe, żeby michnikoidy były tak bezdennie głupie. Potraficie coś oprócz
                                      rzucania mało wyrafinowanymi epitetami?
                                      • Gość: ??? Re:------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:52
                                        $^%@!*&
                              • Gość: mędrzec Re: Ale jazda! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.04, 21:11
                                Takie odjazdy ma się po lekturze przemyśleń Zenona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka