Dodaj do ulubionych

Zołza - nowa teoria spisku

04.04.02, 13:38
Witam,
Czytając po dłuższej nieobecności, posty na dzisiejszym forum mam nieodparte
wrażenie, że znowu my - czyli widzowie BB - jesteśmy manipulowani! Skłania mnie
do tego podejrzenia lektura postów poświęconych Zołzie. Wg mnie są one
odzwierciedleniem tendencji, jakie zapanowały w tvn-ie od czasu bojkotu
nominacji przez Agieszkę Koziołek i Wojtka. Przedtem - czyli przed buntem -
byli oni prezentowani w sposób ambiwalentny, tj. ani dobrze, ani źle. Od czasu
wiadomej sprawy,nasiliły się relacje prezentujące bohaterów, jako walczących o
nie wiadomo co, podpierających się "śmiesznym" i niepotrzebnym kodeksem
honorowym itp. Od czasu wyjścia z Wojtka, ataki te nasiliły się, skupiając się -
co zrozumiałe - na Zołzie. Najpierw zakwestionowano jej i Wojtka inicjatywę
wymuszenia zmian w regulaminie nominacji (okazało się, że nikt ich tak naprawdę
nie potrzebuje) , potem poprzez niejasne ustalenia z WB ośmieszono samą Zołzę i
jej "honor", ukazując ją prawie jako zdrajczynię (raz "zdradziła" Wojtka nie
wychodząc z domu, drugi raz WB awanturując się z nim i podważając pierwotne
ustalenia),a poprzez zręczną kompilację nagranego materialy przedstawia się ją
jako osobę wulgarną, intrygującą ( w sensie knucia intryg),aspołecznie
nastawioną, nie podejmującą wyzwań, chwiejną i niepewną w tym co robi.Taka
tendencyjna prezentacja odniosła skutek - zwróćcie uwagę chociażby na tytuły
postów. Akcentują one przywary Zołzy, skupiając się np. na jej tuszy i rzekomo
złym charakterze. Niektórzy autorzy tłumaczą chamskie odzywki np. Kena, jego
potrzebą odreagowania na toksyczne towarzystwo Zołzy. Ciekawe, że przedtem z
pozytywnym oddźwiekiem spotykała się zarówni jej tusza (punktowano optymizm
Zołzy i jej "fajność" w kontraście z "nie-fajną" sylwetką) oraz to, że jako
pierwsza próbowała ściągnąć Kena z piedestału.
Co to się porobiło...
Obserwuj wątek
    • Gość: Auala Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 13:42
      Valeria- zgadzam sie w 100 % . Nic nie dodam ;-)
      • nabialowiec Re: Zołza - nowa teoria spisku 04.04.02, 13:50
        ja też to zauważyłem; wiem - nie jestem odkrywczy, ale fragmenty z "wredną"
        Zołzą notorycznie przeplatane są wizerunkiem zafrasowanego Księciunia - Ken nie
        łamie regulaminu, Ken nie klnie, Kena niepokoi wybuchowośći kłótliwość Zołzy,
        Ken się poświęca dla grupy, Chuda wg Kena podjęła płytką decyzję itp.
        Toż to PODRĘCZNIKOWA socjotechnika!
        • Gość: H. Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: 195.117.18.* 04.04.02, 13:54
          nabialowiec napisał(a):

> ja też to zauważyłem; wiem - nie jestem odkrywczy, ale fragmenty z "wredną"
          > Zołzą notorycznie przeplatane są wizerunkiem zafrasowanego Księciunia - Ken nie
          >
          > łamie regulaminu, Ken nie klnie, Kena niepokoi wybuchowośći kłótliwość Zołzy,
          > Ken się poświęca dla grupy, Chuda wg Kena podjęła płytką decyzję itp.
          > Toż to PODRĘCZNIKOWA socjotechnika!

Pierdzielicie jak potluczeni....
        • Gość: fan? Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 13:54
          och ,wielbiciele słoniny ,nic was nie przekona,wszystko będzie manipulacja
          jesli przeciw Grubej a ja uważam że tvn i tak ją oszczędza bo gdyby pokazali
          wszystko to by nam ręce opadły.Zauważcie tez że nikt juz nie ma siły grubej
          słuchać ,nawet jej druzyna.
          • Gość: elenka Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 16:54
            Po prostu - minęło trochę czasu i wyszło szydło z worka .
            Żadna tam manipulacja .
    • Gość: siano Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 13:55
      Cześć valeria!!! :))))

Bardzo słuszny post, bardzo! :) Wszystko wygląda trochę tak, jakby Wielki Brat
      ratował swój autorytet podważony przez tandem Zouza-Brenas. No bo przecież
      odczucia wielu widzów były takie, że oni sobie po prostu z niego jaja robią i
      kpią... No i się BB wkurzył :). A efektem nagły wizerunek prawie
      niezrównoważonej Zouzy.

pozdrawiam
      siano
    • Gość: Miki Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: 192.168.0.* 04.04.02, 13:55
      Pełne poparcie - obserwuję to od pewnego czasu i żenuje mnie, że TVN tak tym
      manipuluje. No cóz nalezy mieć oczy szeroko otwarte i tyle. A ile wsród
      oglądających BB jest głupków, których łatwo przerobić, a ile osób z własną
      opinia - to się już okaże w niedzielę.
    • Gość: milusia Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.gazetaolsztynska.pl 04.04.02, 14:03
      Cześć Valeria,

mam takie same spostrzeżenia jak ty. Mam wrażenie, że w
      tym wszystkim palce macza TVN, dla którego Zouza stała
      się osobą zbędną - "sługa zrobił swoje, sługa może
      odejść". Dlatego teraz bardzo starają się, by to Ken
      został w BB, bo z niego mają większą kasę (seks, bójki i
      puszenie pawiana). Mimo tego nie za bardzo im się to
      udaje, bo trudno maskować płyciznę Kena. Aczkolwiek
      zauważyłam, że są takie starania. Mimo to, mam nadziję,
      że ten palant wyleci w niedzielę, bo jeżeli nie - to
      przepoiwadam katastrofę. Jego ego może się rozrosnąć do
      takich rozmiarów, że wysadzi sękociński przybytek
      rozrywki w powietrze.
      • Gość: siano Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 14:10
        Gość portalu: milusia napisał(a):

> Mimo to, mam nadziję,
        > że ten palant wyleci w niedzielę, bo jeżeli nie - to
        > przepoiwadam katastrofę. Jego ego może się rozrosnąć do
        > takich rozmiarów, że wysadzi sękociński przybytek
        > rozrywki w powietrze.

Również mam taką nadzieję, bo kto jeśli nie ona miałaby pokonać teraz Kena?! I
        tak jest teraz strasznie wybielany. Możliwe, że to taktyka TVN, a możliwe, że to
        on przyjął taką strategię (przebiegłość i inteligencja jak sam mówi to jego
        wrodzone cechy...). W każdym bądź razie dalszy proces wybielania może sprawić, że
        dawne przewiny zostaną mu zapomniane (tylko nie to!) i jeszcze..... wygra.
        Tfu! :)))

siano
        • Gość: marc Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: 192.168.1.* 04.04.02, 14:16
          Naprawdę uważacie, że cokolwiek zależy od wysłanych SMS-ów ? Wolne żarty.

Pozdrawiam
          • valeria Re: Zołza - nowa teoria spisku 04.04.02, 14:22
            Gość portalu: marc napisał(a):

> Naprawdę uważacie, że cokolwiek zależy od wysłanych SMS-ów ? Wolne żarty.
            >
            > Pozdrawiam

Od wysłanych SMS-ów zależy, ile tvn zarobi na "reality show". A tvn chce zarobić,
            więc...
            • Gość: marc Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: 192.168.1.* 04.04.02, 14:33
              Więc wyleci ten, na którym TVN mniej zarobi (w horyzoncie całego BBB), a nie
              ten na którego przyjdzie więcej SMS-ów.

Pozdrawiam
              • valeria Re: Zołza - nowa teoria spisku 04.04.02, 14:49

> Więc wyleci ten, na którym TVN mniej zarobi (w horyzoncie całego BBB), a nie
                > ten na którego przyjdzie więcej SMS-ów.
                >
                > Pozdrawiam

Bingo!!
                • Gość: marc Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: 192.168.1.* 04.04.02, 15:13
                  No więc dlaczego wszyscy się tak ekscytują tymi SMS-ami ?

Pozdrawiam
                  • vwdoka Re: Zołza - nowa teoria spisku 04.04.02, 18:02

> No więc dlaczego wszyscy się tak ekscytują tymi SMS-ami ?
                    >
                    > Pozdrawiam

Bo dają ZŁUDZENIE że ma się na coś wpływ, a człowiek to takie durne zwierzę, iż
                    nie lubi nie mieć wpływu..

Pozdrawiam,
                    vwdoka

• Gość: rycho Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: 195.116.167.* 04.04.02, 20:46
                Spostrzeżenia co do SMS-ów są oczywiście słuszne. Już "klasyk" mawiał, że nie
                ważne kto jak głosuje, tylko kto głosy liczy.
        • valeria Re: Zołza - nowa teoria spisku 04.04.02, 14:17
          Proces wybielania Kena jest już mocno zaawansowany. Oj, tvn bardzo chce żeby
          został -"bo daje z siebie wszystko" - he, he. Ładny chłopiec, jak to mówią,
          niepruderyjny, sportowo nastawiony do świata, ofiara złych kobiet - to się
          wszystko ładnie sprzeda. Medialnie.
        • Gość: maga Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 14:18
          wygra, wygra i to w cuglach, własnie dzięki wizerunkowi Zołzy - ordynarnej i nerwowej;
          ja tracę już do niej cierpliwosć, Kena nie znoszę, ale... - i tak pomysli pewnie większosć głosujących;
          i Kenio zostanie, bo w odczuciu społecznym jest ciekawszy z racji dostarczanej rozrywki;
          • Gość: Maciej Z Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: 192.168.0.* 04.04.02, 14:33
            A jakiej on dostarcza rozrywki??? Litości. Ile można jeszcze wycisnąć z wątku
            Ken i Frytka? Ile mozna oglądać jego pogardliwy uśmieszek? Ile razy można
            sluchać, jak to nalezy przestrzegać regulaminu i że nie można łamać zasad (idę
            o zakład, że ten koleś był jednym z tych, którzy zostają w klasie, gdy reszta
            klasy ucieka na wagary). Krótko mówiąc - Ken do domu.
    • Gość: wiesia Chamstwo a nie spisek IP: *.telia.com 04.04.02, 14:59
      Gdzie tu jaki spisek! Ta przerosla panienka z mentalnoscia kapo sowieckiego
      gulagu nie wymaga zadnego spiskowania. Po prostu jest soba.
      • Gość: fan? Re: Chamstwo a nie spisek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 15:35
        Ale niektórzy znalezli na chamstwo usprawiedliwienie :to tvn wkłada Grubej
        chamskie teksty w usta i nas manipuluje.
        • Gość: wiesia Re: Chamstwo a nie spisek IP: *.telia.com 04.04.02, 16:31
          myyyslisz...?
          • Gość: fan? Re: Chamstwo a nie spisek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 16:33
            ironizuje
            • Gość: wiesia Re: Chamstwo a nie spisek IP: *.telia.com 04.04.02, 16:40
              Taaak?...:-)
              • Gość: fan? Re: Chamstwo a nie spisek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 16:41
                taaak !! ;)))

pozdrow, lecę do domu
      • n0name Re: Chamstwo a nie spisek 04.04.02, 16:48
        Oczywiscie, ze TVN pokazuje to co chce pokazac. Oczywiscie, ze moze wykreowac
        wizerunek kazdgo z uczestnikow. Ale chyba nikt nie sadzi, ze musza sie starac
        by dobrac odpowiedni material i pokazac zouze w zlym swietle - ona pograza sie
        sama i nikt nie musi jej w tym pomagac...
    • Gość: kaes Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 16:45
      Dla mnie jedno jest pewne. Wprawdzie nie bede slal smsow, ale i tak bym wyslal
      na zolze. Przeciez, jesli TVN nawet manipuluje (mi osobiscie sie wydaje ze nie
      musi) - to niech sobie manipuluje. Jesli przez to program ma byc ciekawsze-
      spoko. Oni nie sa zwyklymi ludzmi podgladanymi przez nas, i dreczonymi przez
      ekipe tvn. Od momentu kiedy weszli do domu, sa aktorami. Moze nie tak do
      konca, ale mi mo wszystko. I taka jest prawda. Oni nie sa manipulowani, po
      prostu sa moze delikatnie "prowadzeni" przez tvn zeby widowisko bylo lepsze a
      za tym kasa byla wieksza. I nawet jakbym wiedzial ze zolza jest pokazywana
      tendencyjnie, to trudno. Gdyby byla ok, nie daloby sie jej pokazac tak jak
      jest pokazywana. Wiec cos w tym musi byc.
      A na koniec, wszyscy oni mowia caly czas "to tylko gra". No wlasnie, a oni
      graja..
      • vwdoka Re: Zołza - nowa teoria spisku 04.04.02, 18:08
        Gość portalu: kaes napisał(a):

> Dla mnie jedno jest pewne. Wprawdzie nie bede slal smsow, ale i tak bym wyslal
        > na zolze. Przeciez, jesli TVN nawet manipuluje (mi osobiscie sie wydaje ze nie
        > musi) - to niech sobie manipuluje. Jesli przez to program ma byc ciekawsze-
        > spoko.

To po kiego grzyba nazywają to reality show? Jeżeli reality, to winno być
        obiektywne, a nie tendencyjne!

Oni nie sa zwyklymi ludzmi podgladanymi przez nas, i dreczonymi przez
        > ekipe tvn. Od momentu kiedy weszli do domu, sa aktorami. Moze nie tak do
        > konca, ale mi mo wszystko. I taka jest prawda. Oni nie sa manipulowani, po
        > prostu sa moze delikatnie "prowadzeni" przez tvn zeby widowisko bylo lepsze a
        > za tym kasa byla wieksza. I nawet jakbym wiedzial ze zolza jest pokazywana
        > tendencyjnie, to trudno. Gdyby byla ok, nie daloby sie jej pokazac tak jak
        > jest pokazywana. Wiec cos w tym musi byc.

Gwarantuję CI, iz każdego można tak pokazać, to tylko kwestia ilości dostępnego
        materiału.

Pozdrawiam,
        vwdoka
        • Gość: JANEK Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 18:16
          VALERIA CIEBIE POGIEŁO, CZY MOZE JESTEŚ CHŁOPAKIEM ZOUZY ?!!!
      • Gość: Metaxa Re: Zołza - nowa teoria spisku IP: 212.244.106.* 04.04.02, 20:58
        Gość portalu: kaes napisał(a):

. Oni nie sa manipulowani, po
        > prostu sa moze delikatnie "prowadzeni" przez tvn zeby widowisko bylo lepsze a
        > za tym kasa byla wieksza.

Ależ kaes, to nie domownicy sa manipulowani tylko my, telewidzowie!!!!! a to
        drobna róznica, bo to nie oni płacą za całą zabawę, tylko to my ja
        sponsorujemy... ;)
        • valeria Re: Zołza - nowa teoria spisku 08.04.02, 09:50
          Teorię o manipulacjach potwierdza wczorajszy Ring. Toż to żenada! Nawet mało
          wyrobiony propoagandowo widz powinien dostrzec, że podczas programu "urabiano"
          klimat pod wyjście Zołzy. Wiele razy poruszano temat używania przez nią
          tzw. "brzydkich wyrazów", tendencyjnie też pokazano momenty kłótni Zołzy i
          Kena. Zastanawiające, iż ekscytujący się bluźnieniem Zołzy Martyna i Sołtysik,
          w jakikolwiek sposób nie ustosukowali się (nie mówiąc o pokazaniu) do
          kontrowersyjnych wypowiedzi Kena o "ludzkich szmatach", debilach, braku
          inteligencji u współmieszkańcow i innych. Jest to symptomatyczne - tvn
          świadomie nie porusza faktów kłopotliwych, zwłaszcza w kontekście wypromowania
          Kena na ofiarę Zołzowych intryg. Oceny Kena, jako wywołujące oburzenie, bo nie
          mieszczące się w tzw."normach" dyskwalifikują go, a przekleństwa Zołzy to przy
          nich naprawdę "małe piwo". Czyżby nie zauważyli tego producenci i prowadzący
          program?
          • valeria No i Zołza wyszła!! 09.04.02, 09:36
            Jest to jakaś smutna kropka na "i" do niniejszego wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka