Dodaj do ulubionych

28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP

IP: 149.156.12.* 29.08.04, 15:22
W punktach:
1. Paulina Chylewska
2. Zamiana PRI I TVP (głosów) bez słowa przseprosin i komentarza po sukcesie
Korzeniowskiego
3. Skakanie po kanałach.
4. Przerywanie transmisji reklamami (w trakcie trwania meczu) co powodowało
wypadnięcie kilku minut transmisji (łącznei ze zmianą kanałów)
5. Mało gier zespołowych
6. Brak transmisji z porażek USA i Litwy w koszykówce
7. Bezsensowne rozmowy z gośćmi w studio olimpijskim
8. Tracenie czasu na zapowiedzi ze studia olimpijskiego
9. Powtarzanie bez sensu występów Polaków
10. Transmisje tak "fascynujących" dyscyplin jak WKKW, gimnastyka
artystyczna, boks amatorski (w fazie eliminacji)......
ogólnie DNO
To lekceważenie kibiców.
P.S. A jak do tego dodać brak tranmisji z meczu Wisły....
Obserwuj wątek
    • Gość: PL Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.acn.pl 29.08.04, 15:35
      no i do tego wczorajsza wypowiedz I.Szewinskiej na dzien przed koncem olimpiady:
      "mamy jeszcze szanse na kilka medali"
      podobno ta pani odstawila juz wodeczke
    • Gość: diginews Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.gdc.pl / *.godula.net 29.08.04, 16:04
      Z tym, ze znając ludzi to nawet gdyby nie było tych w/w wad to i tak też by
      narzekali ludzie. Nigdy się nic nie podoba. Z niektórymi punktami się zgodze,
      ale nie wiem co za problem , że trzeba było przełączać kanały ?? Taki to problem
      ?? ;/
      Bardzo dobrze, ze cały dzień np na Jedynce nie było olimpady, bo co z resztą
      programów ? Niektózi może odbiewrają może tylko Jedynkę a Dwójki nie - co wtedy
      - skazani by byli na całodzienne oglądanie olimpady ?? To jest TVP 1 a nie
      "Athens Channel".
      Studio olimpijskie zdecydowanie niepotrzebne, jakość obrazu w porównaniu z np
      Eurosp[ortem tez do bani...
      Ale najważniejsze jest to że można było oglądać. Nie wszystko, ale większość
      • Gość: koliber Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: 149.156.12.* 29.08.04, 17:16
        Chodzi o to, że zmiana kanałów była w trakcie trwania różnych meczów, przerwa w
        transmisji trwała kilka minut przerw reklamowych.
    • Gość: Pomidor Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.zory.msk.pl 29.08.04, 19:35
      Przesadziłeś Koliber. Większość z tych punktów mi zwisa, szczególnie transmisja
      Wisły (było na co patrzeć wg Ciebie?).
      Z dwoma punktami się zgadzam.
      1. Reklamy nadawano w trakci programu. Paskudne
      2. Chylewska. Jeśli to czytasz to proszę Cię Paulinko: wracaj do Roweru
      Błażeja. Ośmieszyłaś się i nie nadajesz się do sportu, bo się na nim nie znasz.
      Nie panujesz nad sobą. Nie zapomij przed odejściem poprawić kartek. Bosze, ty
      to widziałeś i nie grzmiałeś?
      Człowiek, który sprawił, że byłaś w studio, powinien zostać zwolniony z pracy.
      Amen.
    • habudzik Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP 29.08.04, 22:47
      Gość portalu: koliber napisał(a):

4. Przerywanie transmisji reklamami (w trakcie trwania meczu) co powodowało
      > wypadnięcie kilku minut transmisji (łącznei ze zmianą kanałów)

Nie masz zielonego pojęcia jak to działa. To nie widzimisie telewizji tylko
      nakaz reklamodawcy i do niego powinieneś mieć pretensje że przerywano
      transmisje.
      > 5. Mało gier zespołowych
      > 6. Brak transmisji z porażek USA i Litwy w koszykówce

To Grecy decydowali co idzie w sygnale miedzynarodowym.

Poll
      • michal_82 Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP 30.08.04, 01:56
        > 4. Przerywanie transmisji reklamami (w trakcie trwania meczu) co powodowało
        > > wypadnięcie kilku minut transmisji (łącznei ze zmianą kanałów)
        >
        > Nie masz zielonego pojęcia jak to działa. To nie widzimisie telewizji tylko
        > nakaz reklamodawcy i do niego powinieneś mieć pretensje że przerywano
        > transmisje.

No co Ty! TVP ustaliła sobie, że będą reklamy, wyznaczyła pasmo i znaleźli się
        chętni. I to już nie wina reklamodawców. Po prostu powinien być administarcyjny
        zakaz przyrywania audycji. I chyba taki jest tylko, że niestety z góry ustalone
        połączenie ze studiem (choćby aby pogadać o bzdurach) było ominięciem tego
        przepisu.

Powinni komuś za to urwać jaja. Raz wyglądało to tak:

1. Szaranowicz przerywa nagle w trakcie prezentacji zawodników (na 5km czy coś
        podobnego) i oddaje głos do studia.
        2. "REKLAMA"
        3. Babiarz ze studia na kilka sekund - "Kontynuujemy transmisję ze stadionu
        lekkoatletycznego, bo tam dzieją się ważne wydarzenia".
        4. "REKLAMA"
        5. Szaranowicz wznawia komentowanie, ale już tylko końcówki biegu.

> > 5. Mało gier zespołowych
        > > 6. Brak transmisji z porażek USA i Litwy w koszykówce
        >
        > To Grecy decydowali co idzie w sygnale miedzynarodowym.

Mijasz się z prawdą. Jest kilka jednoczesnych wiązek przekazu i każda stacja
        sama sobie dobiera dyscypliny jakie chciałaby aktualnie zaserwować telewidzom.
        Występy Polaków były dla TVP priorytetem, a jak nie startowali, to nie wiem
        jakie było kryterium wyboru. W każdym razie gry zespołowe nie za często wtedy
        wchodziły.
        • Gość: orkel Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 08:12
          Zgadzam się z wszystkimi zarzutami i dodaje swoje:
          1)masa masa plansz sponsorskich i ciągłe przypomnianie o tym ich "wielkim"
          konkursie sms'owym [najbardziej mnie rozbawiło jak kazali wysłać sms'a o treści
          CHÓD pisane przez Ó - cała polska klasa robotniczo-chłopska się nad tym głowiła)
          2)beznadziejna, tandetna, plastkiwa, bazarowa, bez pmysłu, niespójna
          pretensjonalna (widzieliście te lampy ??!!) scenografia.
          • johnny_tomala Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP 30.08.04, 08:42
            a tak wogóle to po kiego grzyba było to całe studio olimpijskie? mogły by być
            same transmisje przerywane wywiadami z "gwiazdami" ppolskiego wielkiego sportu
            robione reportesko gdzieś w terenie. mnie ludzi tylko zę trudnie nieco.
            a tak na marginesie i troche nie na temat. mamy kilka medali z olimpajady na
            olimpidę coraz mniej ale za to jakie fajne i nowoczesne zaplecze biurowe
            polskiego komitetu olimpijskiego (czy jak on się nazywa) a warszawie. siedzą
            urzedasy kawe pija szewińska bełkocze a nasi mają tyły.
            • Gość: Gość Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: 213.17.150.* 30.08.04, 11:34
              "mnie ludzi tylko zę trudnie nieco. "

co to znaczy?
        • Gość: Poll Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: 195.245.213.* 30.08.04, 09:19
          Telewizja nic sobie nie ustala bo nie może. Nie może też być więcej reklam w
          godzinie niż... i dlatego musi być studio. Studio traktowane jest często
          jako "przedzielenie" reklam bo reklamy są do konkretnych programów czy sytuacji-
          tak sobie wykalkulowal reklamodawca. Przychodzi do reżyserki pewna pani z BR i
          co do sekundy sprawdza jak, kiedy i ile. Bilbord spons. musi trwać np:8 s. i
          nikomu nie wolno zejść z niego wcześniej.
          • michal_82 Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP 30.08.04, 10:57
            Oczywiście, że może sobie ustalać. Nikt do emisji reklam nie zmusza. Jest
            oczywiście limit procentowy reklam na godzinę, którego nie mogą przekroczyć,
            ale z ciągłymi transmisjami byłoby 0% reklam. I dlatego nikt inny tylko władze
            TVP zdecydowały, że wpierdolą studio i tym samym będą mogły być nadawane
            reklamy.
            • Gość: Poll Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: 195.245.213.* 30.08.04, 11:27
              Jeszcze raz . Studio jest jako przedzielenie aby reklama była przypisana do np
              finału biegów a nie do dekoracji i odwrotnie. Czasami jako przedzielenie
              stosuje się czołówki ale tylko jak jest przewałka.
              • jaki71 Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP 02.09.04, 18:32
                Chopie, zastanow sie co piszesz. To jest telewizja publiczna a nie komercyjna
                jak polsat czy TVN. Oni zyja z abonamentu i dlatego nie moga reklamami
                przerywac programow. Przerywanie transmisji glupimi wejsciami ze studja przez
                TVP to obchodzenie przepisow takie same jak kiedys reklamowanie piwa
                .... Strong jako bezalkocholowego.

Druga sprawa to NADAWCA decyduje kiedy bedzie blok reklamowy (czy po finale czy
                po dekoracji) a reklamodawca MOZE wykupic w tym bloku czas antenowy na reklame.
                A wybiera sie mijejsca (czas) tak aby jak najwiecej ludzi ogladalo i jak
                najmniej chcialo przelaczyc kanal bo boja sie ze nie zdaza wrocic i cos
                przegapia.

Trzecia sprawa to czolowki, jingle, zwiastuny stosuje sie jak jest niedoczas a
                nie przewalka.
                • Gość: Poll Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 01:35
                  Ustawodawca nie zabrania przerywać transmisji więc nie jest to obchodzenie
                  przepisów tak jak miało to miejsce przy wspomnianym piwie.
                  Czołowki , jingle, stosujemy gdy jest przewałka lub czasami jako oddzielenie
                  od siebie programów kontrastujacych nastrojem . Natomiast zwiastuny i rozmowy w
                  studio stosujemy gdy mamy niedoczas lub gdy materiał spada
        • Gość: Poll Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: 195.245.213.* 30.08.04, 10:55
          To nie były wiązki tylko linie (cel)
        • habudzik Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP 30.08.04, 18:42
          michal_82 napisał:

> Mijasz się z prawdą. Jest kilka jednoczesnych wiązek przekazu i każda stacja
          > sama sobie dobiera dyscypliny jakie chciałaby aktualnie zaserwować
          telewidzom.
          > Występy Polaków były dla TVP priorytetem, a jak nie startowali, to nie wiem
          > jakie było kryterium wyboru. W każdym razie gry zespołowe nie za często wtedy
          > wchodziły.

A jak , tyle ze wybór jest miedzy owsem a marchewka.

Poll
    • Gość: kk Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 12:30
      wszystko co powiedział koliber jest całkowitą prawdą, tylko prawdą i śiętą
      prawdą!
    • Gość: Andy Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 30.08.04, 12:31
      POLL to bzdury bzdury jak nie wiesz to nic lepiej nie pisz:

""Gość: Poll: Telewizja nic sobie nie ustala bo nie może. Nie może też być
      więcej reklam w godzinie niż... i dlatego musi być studio."
      1. To telewizja wlasnie sobie ustala pasma reklamowe bo niby kto? reklamodawcy
      przychodzą i mowią ja chcę o 17.23 a ja o 21.07 i tv sobie wg trego utala
      ramowkę? pewnie! buahahaha!!

"Studio traktowane jest często jako "przedzielenie" reklam bo reklamy są do
      konkretnych programów czy sytuacji-tak sobie wykalkulowal reklamodawca."
      2. Studio nie jest traktowane jako żadne "przedzielenie" ale istnieje jako
      odzielny program (popatrz do programu w gazecie). Taki odzielny program ma
      swoje numery premierowe, produkcyjne, techniczne i inne a wszystko po to, żeby
      pomiędzy studiem a transmisją puszczać reklmay ponieważ w czasie trwania
      JEDENGO programu NIE WOLNO NADAWAĆ REKLAM W TV PUBLICZNEJ.

"Przychodzi do reżyserki pewna pani z BR i co do sekundy sprawdza jak, kiedy i
      ile. Bilbord spons. musi trwać np:8 s. i nikomu nie wolno zejść z niego
      wcześniej."
      3. Żadnej pani z Biura Reklamy nie wpuszczą do reżyserki szczególnie przy
      programach na żywo. A czas reklam i bilbordow sprawdza się wg. sprawozdań z
      emisji, które robią już konkretni wytypowani do tego ludzie.
      • Gość: Poll Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: 195.245.213.* 30.08.04, 13:42
        Nie wiem kolego jak Ty ale ja to co napisałem moge poprzeć doświadczeniem w
        pracy w takim studiu i z BR. Przy takich imprezach jak Sydney czy Ateny pani z
        Biura Reklamy jest nieodzownym elementem i jest w rezyserce wraz ze
        mną ,szczególnie na żywo!!!!!
        A no i to nie są sprawozdania tylko "szpigle"
        • Gość: Andy Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 30.08.04, 14:01
          nie będę się tu spierac o ilość lat doświadczenia ale wynika z twojej
          wypowiedzi że to reklamodawcy ustalają godzinę czasu antenowy dla reklam tak?
          taaa jasneee...
          To co robilam przez 2 lata nazywa się sprawozdaniem z emisji własnie i tylko
          sprawozdania interesują księgowe tv, ktore rozliczają czas antenowy
          przydzielony na poszczególne programy i obiciążają każdy z nich kosztami emisji
          (między innymi). Szpiglem potocznie nazywa się planowany czas trwania programu.
          Wynik to zupelnie co innego. A jeżeli przy programie pracuje przytomny i
          odpowiedzialny kierownik produkcji to dzięki dobrze zrobionemu szpiglowi
          właśnie nie jest pani z BR nikomu do szczęscia potrzebna.
          • Gość: Poll Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 16:20
            Kier. prod. nie jest od tego żeby zagladac w szpigiel. K.p. nie wie chyba nawet
            jak szpigiel wygląda.Od tego jest wydawca. A szpigiel to swego rodzaju "rozkład
            jazdy" a nie planowany czas trwania programu.
            Jasne że reklamodawcy nie ustalaja czasu antenowego (moze zle sie wyraziłem)
            ale to oni zamawiają reklame np na przerwe w meczu i to w dodatku w takiej
            kolejności jak sobie zazyczą (kwesta negocjacji)
            • Gość: Andy Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 31.08.04, 08:55
              Taki kierownik produkcji jak ja (i mnie podobni) wiedzieli co to jest szpigiel.
              Nie wiem jak można tego nie wiedziec i być odpowiedzialnymn (w jakiejś części)
              za program.
              aaa już mi się nie chce.....
            • jaki71 Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP 02.09.04, 18:40
              Gość portalu: Poll napisał(a):

> Kier. prod. nie jest od tego żeby zagladac w szpigiel. K.p. nie wie chyba
              nawet
              >
              > jak szpigiel wygląda.Od tego jest wydawca. A szpigiel to swego
              rodzaju "rozkład
              >
              > jazdy" a nie planowany czas trwania programu.

Szpigiel, scenariusz, runing order i setki innych nazw zaleznie od kraju,
              stacji czy danej redakcji. Wydawca czy rezyser jak zwal tak zwal.

> Jasne że reklamodawcy nie ustalaja czasu antenowego (moze zle sie wyraziłem)
              > ale to oni zamawiają reklame np na przerwe w meczu i to w dodatku w takiej
              > kolejności jak sobie zazyczą (kwesta negocjacji)

Nie w przerwie meczu tylko w bloku reklamowym ktory STACJA ZAPLANOWALA. A o
              kolejnosci decyduje kasa jak reklamodawca jest w stanie zaplacic za emisje
              reklamy. Pierwsze i ostatnie w bloku njdrozsze a srodkowe najtansze.
              • Gość: Poll Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 01:47
                Wydawca nie jest rezyserem i na odwrót.
                Nie łap mnie za słowa - oczywiście że w bloku a nie w przerwie ale blok jest w
                przerwie meczu, skoków itp.
    • koliberek33 Re: 28 IO ATENY 2004- KOMPROMITACJA TVP 01.09.04, 17:05
      O tym pisze dziś wyborcza.
      Szkoda, że nie ma artykułu na portalu.
      sport.onet.pl/1150070,0,0,wia,973404,ateny2004.html
    • Gość: brzozek Re: o 15 czy o 150 gramow za lekki byl kajak?? IP: *.chello.pl 04.09.04, 12:30
      zalozylam sie z dziadkiem. ja twierdze, wedlug informacji w Gazecie i na
      portalu, ze kajak Pastuszki byl za lekki o 15 gramow (po tym jak wlozyla do
      niego recznik, zegarek). natomiast dziadek twierdzi, ze informacje ta
      zdementowano i chodzilo o 150 gramow. nigdzie nie widzialam poprawki. kto ma
      racje!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka