widoczek2 18.07.07, 12:39 Witam serdecznie, Niedawno kupiłam mieszkanie w Ząbkach (od dewelopera) Czy wiecie może jakie dokumenty są potrzebne do zameldowania się? I gdzie je składać? Pozdrawiam, widoczek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agne_s Re: Zameldowanie 18.07.07, 12:46 W sprawie zameldowania proponuję zadzwonić do Urzędu Miasta w Ząbkach tel. 022 781-68-14 wew. 127, będzie to informacja z pewnego źródła. Natomiast wymiana prawa jazdy w Starostwie Powiatowym w Wołominie www.bip.powiat-wolominski.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=243&lang= Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Zameldowanie 18.07.07, 14:02 widoczek2 napisała: > Czy wiecie może jakie dokumenty są potrzebne do zameldowania się? I gdzie je > składać? Trochę informacji znajdziesz tutaj, niedawno była o tym mowa: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=64540104&a=64540104 Generalnie zameldowanie jest łatwe, proste i przyjemne. Ostatnio chyba nawet są dyżury w UM w soboty, właśnie z myślą o osobach pragnących się zameldować a na tygodniu nie mających czasu. Miej zaś świadomość tego, że jak się już zameldujesz, to dzięki Tobie każdego roku wpłynie do budżetu naszego miasta dodatkowe 600-800zł, które można przenaczyć na budowę dróg, chodników, ścieżek rowerowych czy nowych szkół albo przedszkoli. Im więcej osób się zamelduje tym więcej będzie pieniędzy w budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Zameldowanie 18.07.07, 14:47 miłe i łatwe... jasne Musisz mieć książeczkę wojskową, i w rezultacie ryzyko powołania wzrasta. Znów trzeba będzie uważać na listy polecone. Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Zameldowanie 18.07.07, 15:56 robert8882 napisał: > Musisz mieć książeczkę wojskową, i w rezultacie ryzyko powołania wzrasta. Eeee, kobiet jeszcze nie biorą. > Znów trzeba będzie uważać na listy polecone. Toś taki młody? :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Zameldowanie 18.07.07, 16:45 - może "widoczek2" to mężczyzna... kto wie? W internecie wszystko jest możliwe, ale nic nie jest pewne. - W gazetach pisano, że będą ścigać aż do 50-ki. Szukają żołnierzy ze znajomością liter czyli literatów. Problem staje się powszechny. Odpowiedz Link Zgłoś
widoczek2 Re: Zameldowanie 19.07.07, 08:08 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. I żeby rowiać wszelkie wątpliwości jestem kobietą. ,,Niedawno KUPIŁAM ...." Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Zameldowanie 19.07.07, 08:56 widoczek2 napisała: > Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Gdyby wystąpiły jakieś nieprzewidziane trudności podczas meldowania, choć w to wątpię, daj znać na forum i opisz to. Powodzenia! > I żeby rowiać wszelkie wątpliwości jestem kobietą. > ,,Niedawno KUPIŁAM ...." To, że jesteś kobietą ja wątpliwości nie miałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
eee.tam Re: Zameldowanie 19.07.07, 18:50 Najpierw musisz się wymeldować. Tam dostaniesz jakies zaswiadczenie do pokazania w naszym urzędzie miasta. Musisz mieć odpis aktu urodzenia (nie pamiętam: skrocony, czy zupelny?)Na pewno dostaniesz go za darmo z Urzedu Stanu Cywilnego. Idziesz z tym do naszego urzedu miasta, pierwsze drzwi po lewej. Pani jak sie dowie po co przyszlas wreczy Ci wnioski do wypelnienia i uprzejmie wyprosi. Potem wypelniasz te papierki (i sie wkurzasz, bo to ona powinna zrobic) i wracasz w pierwsze drzwi po lewej. Pani wreczy Ci zaswiadczenie o zameldowaniu. KONIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
ufoludekx Zameldowanie plud dowód 23.07.07, 13:41 Warto przy okazji pomyśleć o dowodzie. Dowód osobisty też wymienia się w UM Ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś