Dodaj do ulubionych

Czasy PRL-u

25.02.15, 23:47
Był taki cykliczny program w latach 60 i 70, w którym pokazywano różne przypadki patologii społecznej lub analizowano różne sprawy kryminalne itp.
Nie mogę sobie za cholerę przypomnieć nazwy tego programu - kołacze mi się po głowie tytuł "Kontakty", ale nie jestem pewien.
Przeguglowałem co mogłem i nic - może ktoś z Was sobie przypomni jaki był tytuł tego cyklu.
Obserwuj wątek
    • amourpropre Re: Czasy PRL-u 27.02.15, 21:36
      Możesz mieć rację z tym tytułem. Znalazłam coś takiego - skan gazety z 1971:

mbc.cyfrowemazowsze.pl/dlibra/plain-content?id=1407
      Na stronie 8, w sekcji "Notatnik Warszawski" w lewym dolnym rogu jest artykuł Nagrody w konkursie przeciwalkoholowym. Wspomniano tam o nagrodzie dla zespołu dziennikarzy za program Kontakty. Być może to o ten program chodzi, ale trudno znaleźć coś więcej na ten temat.
      • 5andrzejm Re: Czasy PRL-u 08.03.15, 01:19
        Tak, na pewno był to program pt.Kontakty -o sprawach kryminalnych,pracy MO itp.Emitowany w latach 60-ych i pierwszej połowie 70-ych.
    • august.b-w Re: Czasy PRL-u 09.03.15, 15:59
      "Był taki cykliczny program w latach 60 i 70, w którym pokazywano różne przypadki patologii społecznej lub analizowano różne sprawy kryminalne itp."

Tak, dzisiaj tę rolę spełniają wywiady z politykami i celebrytami oraz większość programów publicystycznych, rozrywkowych i seriali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka