Dodaj do ulubionych

ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ

IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 08.10.04, 19:23
wysłałem maila o następującej treści do TVP:

Szanowni Państwo,

jestem ojcem dwóch synów w wieku 3 i 5 lat. Tak się składa, że lubią oglądać
bajkę na dorbranoc emitowaną o 19 w TVP1. Dzisiaj bezpośrednio przez bajką,
moje dzieci zostały poinformowane przez Kamila Durczoka, że brytyjski
zakładnik został w Iraku ścięty. Oprócz tego było coś o wybuchach bomb. W
związku z tym stanowczo protestuję przeciw emisji zwiastunów Wiadomości
bezpośrednio przed wieczorynką dla dzieci!!! Nie muszę chyba uzasadniać
czemu. Uważam pomysł emisji zwiastuna o tej porze za kompletnie
nieodpowiedzialny. Myślę, że takich rodziców jak ja czyli dbających o zdrowie
psychiczne swych dzieci jest więcej i że nie będziecie się Państwo narażać na
realizując takie głupie i nieodpowiedzialne pomysły jak omawiany zwiastun.

KTO SIĘ ZE MNĄ ZGADZA NIECH MNIE POPRZE I SIE TU WPISZE.
Obserwuj wątek
    • ewosia Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 08.10.04, 19:46
      zdadzam się w całej rozciągłości, chociaż dziescisków jeszcze nie mam.
    • Gość: krak Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 08.10.04, 19:52
      ja sie wychowalem bez dobranocek ,jak ci sie nie podoba to kladz dzieci do
      lozka o 18.
    • kicia7 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 08.10.04, 21:03
      Podpisuję się rękami i nogami. Dawno uważałam, że zajawka Wiadomości przed
      Wieczorynką to wyjątkowo idiotyczny pomysł, a dzisiaj po prostu zwaliło mnie z
      krzesła. Chociaż jeszcze i tak nie było najgorzej, bo mogli pokazać ścięcie
      Bingleya. Ale diabli wiedzą, kto te zapowiedzi układa, może i do tego dojdzie.
    • Gość: magda Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:21
      Bardzo dobrze zrobiłeś.
    • ona22 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 08.10.04, 21:39
      Zagadzam sie całkowicie . I tak świat jest już nie czuły na wszelkie brutalne
      wydarzenia jakie się dzieją na swiecie .

A tak przy okazji to ten zwiastun na jedynce podpatrzony z innych kanałow to im
      nie wypalił , najlepsze jest to jak sie odwracają i odchodzą bleeeee , klapa
      • agatak ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 08.10.04, 21:49
        Ja sie przylaczam.
        Jesli mozna to jeszcze mogliby zlikwidowac reklamy miedzy Lippy i Messy a dobranocka wlasciwa -
        chociaz pewnie nie mozna czas sprzedali a misja tv publicznej poszla gdzies dalej....
        • xxx131 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 08.10.04, 23:04
          nikty tak nie patrzylem na z tej na zwiastuny wiadomsci wieczorynka, ale
          zgadzam sie.
          cfhociaz nie moga zyc w twierdzeniu ze zycie jest bajka.
          • Gość: paula Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: 80.51.79.* 08.10.04, 23:11
            Popieram - moje dziecko widząc zwiastun wiadomości samo odwraca głowę.
          • kicia7 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 08.10.04, 23:24
            xxx131 napisał:
            > cfhociaz nie moga zyc w twierdzeniu ze zycie jest bajka.
            Pewnie, że nie mogą. Ale czas tuż przed dobranocką, kiedy dziecko czeka na
            ulubioną bajkę to chyba nie jest najlepszy moment, żeby je o tym przekonywać.
            Zderzenie oczekiwanego z obejrzanym może być dośc piorunujące. Zwłaszcza, że
            niektóre dzieci zaraz potem idą spać i po takiej zajawce mogą mieć nieciekawe
            sny (delikatnie mówiąc). Jeżeli coś takiego spadnie na dziecko w ciągu dnia, to
            można porozmawiać, uspokoić, wytłumaczyć, że rodzicom nikt nie utnie głowy
            (przynajmniej na razie). Ale przetłumaczenie tego sennemu maluchowi tuż przed
            zaśnięciem, to może być ciężka sprawa.
            • Gość: koralgol Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.icpnet.pl 08.10.04, 23:49
              A ja się nie zgadzam. Masz problem, wyłącz telewizor.
              • Gość: ewcia Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:47
                tvp nadaje bajkę dla dzieci w ściśle określonej porze i jakaś "mądra głowa"
                biorąca kupę kasy z naszych abonamentów powinna zastanowić się, że sceny z
                zapowiedzi wiadomości (z reguły jak najbardziej sensacyjne, żeby wskaźnik
                oglądalności rósł) mogą oglądnąć dzieci czekające na bajkę.
                córeczka moich znajomych płacze na kreciku, bo tam jakiś pan gonił krecika i
                dziecko się przestraszyło. co dopiero jak zobaczy takie sceny.
                owszem, życie to nie bajka, ale jako rodzic masz prawo, a wręcz powinieneś
                bronić swoje dzieci przed zezwierzęceniem tego świata.
                podaj maila do tvp to się dpoiszę!
          • mroofka2 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 11.10.04, 15:27
            jasne, że nie moga, ale one maja dopiero 3 i 5 lat.zastanów sie co mówisz
          • mroofka2 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 11.10.04, 15:28
            bardzo dobrze zrobiłeś;)
      • Gość: rastafaray Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: 217.153.35.* 11.10.04, 13:58
        Jestem ojcem dwóch kolesi 3 i 5 lat. Poza tym zajmuję się autopromocją w innej
        stacji TV. Szef autopromocji TVP musi być KRETYNEM...
    • Gość: 3x Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: 62.233.183.* 09.10.04, 00:02
      Popieram. To jest tvp publiczna. Ma szanowac widzow. To nie jest pora na
      podawanie wiadomosci o masakrach, ofiarach i wojnach.
    • lola211 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ 09.10.04, 07:32
      Podpisuje sie.Trzeba nie miec za grosz wyobraźni, by emitowac te zajawke o tej
      porze.
    • Gość: Antoni Co na to KRRiT ? IP: *.chello.pl 09.10.04, 11:29
      Gość portalu: artie napisał(a):

> Dzisiaj bezpośrednio przez bajką,
      > moje dzieci zostały poinformowane przez Kamila Durczoka, że brytyjski
      > zakładnik został w Iraku ścięty.

Uważam to za skandal. Durczok to karierowicz, którego nigdy nie uważałem za
      osobę bardzo inteligentną.
      Jeżeli Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji, która reaguje oburzeniem i karami
      na każde pokazanie golizny przed 23:00, nic na to nie powie, będzie to
      oznaczało że jest niepotrzebna.
      • Gość: mama Re: Co na to KRRiT ? IP: *.icpnet.pl 09.10.04, 11:53
        ja też w pełni się zgadzam. jak chcą robić zajawki to niech to robią np. o
        18/00 a nie bezpośrednio przed dobranocką.
    • Gość: olo23 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.ipt.aol.com 10.10.04, 05:01
      Ja sie zgadzam zwlaszcza ze te dzieci to moje bratanki! :)
      • Gość: Spec Re:Od czasu do czasu odbija Wam IP: *.acn.waw.pl 10.10.04, 14:58
      • Gość: artie Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 10.10.04, 21:03
        dzięki kolo za poparcie - nie wiedziałem że w lasach wisconsin interesuje cie
        forum o polskiej TV - ty jeszcze tego nie widziałeś ale to naprawdę
        beznadziejny pomysł.
        • Gość: miriam Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:37
          Dobrze ze ktoś to nareszcie poruszył.
    • Gość: wojta Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:37
      Popieram. Ale cieszę się że nic nie pokazywali o targach eroticon
    • Gość: robercik_1 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 22:42
      Całkowicie popieram zakaz zwiastunu wiadomości przed wieczorynką.
    • Gość: AsiaMamaAdasia Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 23:45
      stanowczo popieram Twoja inicjatywe
      Mamcia
    • gargamelowa Re: Drodzy Rodzice 11.10.04, 07:20
      Ja jestem ciekawa, który to "potłuczony" wymyślił te zajawki i "krótkie"
      wiadomości w TVP1 ??? Na co to i po co komu?? A już SZCZEGÓLNIE PRZED
      PROGRAMAMI DLA DZIECI!!!!
      Bo przecież zajawka wiadomości przed dobranocką to nie jedyny taki wybryk.
      Otóż przed porannymi programami dla dzieci (o 9.04), ktoś inteligentny wymyślił
      krótkie wydanie wiadomości (o 9.01) :[.
      Już nawet nie wspominam o newsach, których tekst pojawia się na bajkach na TVP3
      w SOBOTY I NIEDZIELE o godzinie 7 rano!!! - nie wiem czy to takie ważne, żeby
      3 - 4 latki mogły sobie poczytać informacje podczas oglądania Koziołka
      Matołka???

Nawet tej TVP3 bym się już tak nie czepiała, bo w końcu
      ktoś "inteligentny" "przekształcił" ten kanał w "informacyjny" ;P
      Ale z jedynką to już przegięcie!!!
      Pranie mózgów od rana do wieczora... PRL ma się całkiem dobrze :/
      • anmanika Re: Drodzy Rodzice 11.10.04, 08:53
        No wiadomo kto wymyslil. Milosnicy Ingelsiasow rzecz jasna. Ja nie mam nic
        naprzeciw odmiennej orientacji ale poniewaz dzieci nie posiadaja to do glowy im
        nie wpadlo, ze zajawki moga byc szkodliwe.
        Durczok dzieci podobno posiada ale widac, ze z inteligencja rozminal sie za
        mlodu.
    • Gość: mw35 Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: 80.48.229.* 11.10.04, 10:09
      Podpisuję się.moję dziecię wyje, bo myśli,że juz po dobranocce . proszę
      odwiedzić e-Dziecko, tam są wszyscy zainteresowani inicjatywą.
      • Gość: meg Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: 5.6.1D* / *.statoil.com 08.11.04, 15:38
        Jestem za tak nie moze byc.
    • Gość: STEF Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 17.10.04, 21:40
      ZGADZAM SIE KOLEŚ - POPIERAM
      • Gość: Ewa Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: 213.25.91.* 18.10.04, 11:19
        Całkowicie popieram zakaz zwiastunu wiadomości przed wieczorynką. Ewa mama Basi

• Gość: artie Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 07.11.04, 20:49
      dawno nikt nie sie tu nie wpisał :)
    • Gość: moi_betti skarga do krrit IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:10
      do tych osób można kierować skargę
      kuznicka@krrit.gov.pl.,
      szadkowska@krrit.gov.pl.

ja już wysłałam, ale czy to coś da.
      • Gość: tivi Re: skarga do krrit IP: *.crowley.pl 08.11.04, 17:40
        popieram
    • Gość: lolek Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: 212.160.172.* 08.11.04, 15:28
      a czy ty myslisz ze takie 3letnie dziecko cos z tych zajawek rozumie? przeciez
      takie dziecko ma inteligencje psa
      • Gość: artie Re: ZWIASTUN WIADOMOŚCI PRZED WIECZORYNKĄ IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 08.11.04, 19:08
        przykro mi ale PALANT jesteś a intelegencja psa to dla ciebie poziom
        nieosiągalny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka