Dodaj do ulubionych

Inni.....................

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:05
No tak czekałam, czekałam i co pod koniec usnęłam!!!!!!!!!!!!!!!!1
Rozczarował mnie ten film, gdzie mu "do Szóstego zmysłu",
Liczyłam że przykuje mnie do tv, a tu co ,,,,,,,,,,usnęłam sobie i już !!!!!
E tam ..........szkoda gadać...
Ruda
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: Inni..................... 24.10.04, 10:06
      a ja obejrzałem tylko drugą połowę i sie cały czas musialem domyślac o co
      chodzi, no i w ostatniej scenie dopiero mi sie rozjaśniło ;D
      • Gość: Ruda Re: Inni..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:15
        Pawle to opowiedz mi ten koniec---------proszę
        Bo mnie się wydaje że to wszystko duchy ...........:o)
        • Gość: Maria Re: Inni..................... IP: *.icpnet.pl 24.10.04, 10:39
          no nie wiem. ja oglądałam film od początku do końca i zrobił na mnie
          niesamowite wrażenie - chętnie obejrzałabym go jeszcze raz. no i Kidmanowa....
          super zagrała!
    • Gość: dfsdf Re: Inni..................... IP: *.ib.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:44
      Ruda duchami byli ci słudzy:)) i ta cala rodzinka..:)
      dziewczynkaa,człopak,i nicole kidman:D
      Okazało sie ze to oni strasza w tym domu i uniemozliwiaja zycie normlanie
      mieszkjacej tam rodiznce... victorovi,babci,i jego rodzicom...
      Nicole udusila swoje dzieci poduszka a na koniec strzelila sobie w glowe...
      po chwili wszytstko wrocilo do normy,dzici bawialy sie w pokoju,wszytsko bylo
      ajk dawniej...,myslalała z eten icydent byl zlym snem,tymczasme oni dawno juz
      nie zyli...dowiedzili sie o tym dopiero pod koniec filmu:)
      • Gość: oscar Re: Inni..................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:39
        Mnie trochę dziwi, że on nie wiedzieli że są duchami... Ale ogólnie film fajny.
    • Gość: leo Re: Inni..................... IP: *.crowley.pl 24.10.04, 11:32
      to jest film, który KONIECZNIE należy oglądać bez lektora tylko z oryginalnym
      dźwiękiem. Ścieżka dźwiękowa to jego największa zaleta.
      • Gość: Andie MASZ RACJE IP: *.chello.pl 24.10.04, 12:05
        no wlasnie! TVN pokazal Oczy Szeroko Zamkniete z napisami i mialem nadzieje ze
        ten film rowniez dadzą z napisami. wielka SZKODA :|
      • fugazzi Re: Inni..................... 26.10.04, 08:35
        Gość portalu: leo napisał(a):

> to jest film, który KONIECZNIE należy oglądać bez lektora tylko z oryginalnym
        > dźwiękiem. Ścieżka dźwiękowa to jego największa zaleta.

Dodałbym jeszcze że dobre głośniki też dużo pomagają. Te wszystkie trzaśnięcia
        drzwiami robią wrażenie dopiero przy odpowiednim poziomie głośności i basów:)).

Pozdrawiam, Fugazzi...
    • Gość: berry Re: Inni..................... IP: 80.51.226.* 24.10.04, 12:17
      Całkiem niezły film, świetna N.Kidman aczkolwiek "Szósty Zmysł" minimalnie
      lepszy.
      • Gość: Ruda Re: Inni..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:37
        Dzięki Wam dobrzy ludzie, za wiadomości.
        Ale ni był to mój film zdecydowanie........
        Jeśli usnęłam to o czymś znaczy.........
        Mnie wbił w fotel Szósty Zmysł.
        i niech tak zostanie.....
        Pozdrawiam Was moi mili , nareszcie sloneczko....
        RUDA
        • Gość: pat Re: Inni..................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 13:15
          dobry film super rola mojej ulubionej nicole a producentem był tom cruise ten
          film miałbyć prezentem rozwodowym dla nicole od niego pozatym przychylam sie do
          tego ze film ten (ale wg mnie nie tylko ten) powinien byc nadawany z napisami
          mi ostatnio lektorzy bardzo przeszkadzaja i czekam kiedy tv to zmieni pap
    • ariana1 Re: Inni..................... 24.10.04, 20:51
      Ja też czekałam , bo znam ten film, byłam na nim kiedyś w kinie. I nawet
      nastawiłam sobie na nagrywanie , bo chcę go mieć "na zawsze". A tu nagle pod sam
      koniec wyłączyli mi światło w domu na parę minut. I to w najbardziej
      pasjonującym momencie. Myślałam ,że się wścieknę!! Na szczęście dziś powtórka i
      nagrywam jeszcze raz. Tylko za Chiny nie mogę pojąć jak to się stało ,że
      poprzednia służba zniknęła bez słowa i nawet pensji nie zabrali. Tak tłumaczyła
      Grace tej nowej służącej.
      Ogólnie film fajny jak na horror i zaskakujące zakończenie.
      • Gość: Esss Re: Inni..................... IP: *.idea.pl 24.10.04, 21:37
        Poprzednia służba nie zniknęła, tylko Grace po swojej śmierci przestała ich widzieć, tak jak i nowych lokatorów, z synkiem i medialną babcią, których widziała równie medialna córka Grace.
    • bladatwarz Tralalala 25.10.04, 03:35
      Przelaczylam.Nudy.
      • agnie_szka9 świetny film 25.10.04, 09:27
        wywarł na mnie ogromne wrażenie, podobnie jak "szósty zmysł". trudno mi
        powiedziec, który z nich był lepszy. Mali aktorzy wspaniali w obu filmach. oba
        filmy przejmujące i wzruszające.
        • scoutek Re: świetny film 25.10.04, 09:43
          mnie sie podobal sam pomysl... odwrocenie sytuacji..... uwielbiam jak resyser
          sie bawi widzem....
          • scoutek Re: świetny film 25.10.04, 09:43
            rezyser oczywiscie...
            milego tygodnia wszystkim
            • Gość: fusiak Co z mężem? IP: *.238.65.196.adsl.inetia.pl 25.10.04, 09:49
              A wytłumaczcie mi co z mężęm głównej bohaterki? Czy on też był duchem? Czy
              dalej żył i dlatego potem odszedł od nich? A jesli był duchem to czemu nie
              pozostał z nimi w tym domu?
              • scoutek Re: Co z mężem? 25.10.04, 09:59
                chetnie opowiedzialabym Ci caly film ale zal efektu.... moze zobaczysz go
                znowu? z kasety lub plytki?
    • macpherson Re: Inni..................... 25.10.04, 11:29
      Nic dziwnego, że film ten niektórych usypiał - do jego obejrzenia należy
      dysponować przynajmniej minimalnymi możliwościami intelektualnymi - gdyby te
      duchy uprawiały co kwadrans seks, na pewno by się bardziej podobało. Moim
      zdaniem był to wielkie dzieło, nawet odzyskałem nadzieję, że jeszcze istnieją
      ludzie tworzący ambitne filmy. I kto by pomyślał, że Kidman to taka dobra
      aktorka.
    • ew.ka No właśnie - a mąż? 25.10.04, 11:42
      Po pierwszym obejrzeniu myślałam, że on nie żył. Ale po powtórnym obejrzeniu
      mam wątpliowości: jeśli nie żył to po co wrócił do domu?Jak już wrócił to
      dlaczego odszedł i gdzie? Tam, gdzie zginął?
      Jeśli żył, to wyjaśniałoby jego dziwne zachowanie i to, że nie zwracał na nich
      uwagi bo ich po prostu nie widział. Dowiedział się co się stało i odszedł. Ale
      skoro żył, to dlaczego dom miał nowych właścicieli? Eee nie wiem, czy ktoś mnie
      oswieci?
      • ariana1 Re: No właśnie - a mąż? 25.10.04, 14:56
        Dzieci zapytały matkę czy tata zginął na wojnie. I ona powiedziała ,że tak. Więc
        chyba nie żył.
      • pieskuba Re: No właśnie - a mąż? 25.10.04, 15:01
        Mąż nie żył. Nie wiedział nawet, że skończyła się wojna - szedł znów na front.
        Poza tym, w scenie, gdy Grace rozbiera się przy szafie mąż siedział na łóżku, a
        w lustrze na szafie odbijało się łóżko, a nie było odbicia męża... Był duchem.

pieskuba
        • yanko_onz Re: No właśnie - a mąż? 25.10.04, 15:33
          Ja też myślę, że mąż nie żył.

Jak Grace spotyka go wyłaniającego się z mgły (w tle słychać coś na
          podobieństwo szczęku łańcuchów), to na pytanie gdzie się podziewał, odpowiada
          pozornie od czapy: "czasem krwawię".

Wrócił po to, żeby dowiedzieć się jak zginęli i dlaczego ona to zrobiła. Po to
          rozmawia z córką ("powiedziała mi wszystko") i ma o to pretensje do Grace, ale
          ona myśli że chodzi o aferę z sukienką małej. Cała rozmowa jest mocno
          dwuznaczna, jak się wie do czego prowadzi opowieść.
        • charlie_x pieskuba..sokole oko..8) 25.10.04, 21:49
          pieskuba napisała:

> Mąż nie żył. Nie wiedział nawet, że skończyła się wojna - szedł znów na
          front.
          > Poza tym, w scenie, gdy Grace rozbiera się przy szafie mąż siedział na łóżku,
          a
          >
          > w lustrze na szafie odbijało się łóżko, a nie było odbicia męża... Był duchem.
          >
          > pieskuba
          _______
          ..witam, i tak jak z reguly nie znoszę tego typu filmow.Tak
          Inni rzeczywiście sa inni ..wyjątkowi. Bardzo mile zaskoczyła mnie gra
          Kidman.Sam pomysł reżysera na odwrócenie miejsca w ktorym znajduje sie
          nieświadomy widz to perełka!Sam mistrz A.H. nie powstydziłby się tgo obrazu...a
          swoją drogą Kubo masz sokle oko, bo mi ten szczegół z lustrem jakoś
          umknął.Rzadko kiedy oglądam dwa razy pod rząd jeden i ten sam film - a tym
          razem tak zrobiłem..i chyba za jakiś czas przyjemnością go ponownie
          sobie 'zapodam'pozdrawiam
    • legenda_o_wilku_lobo Re: Inni..................... 25.10.04, 15:10
      Dla mnie film rewelacja, widzialam 3 razy i za jakis czas znowu chętnie obejrzę chociaż pierwsze wrażenie już nie wróci... Tym bardziej że byłam wtedy sama w domu, wieczór, dźwięk 5:1... brrrrr!!! Dla mnie bomna. W tv nie widziałam, na dvd dźwiękowo film jest super.
      Na coś chociaż te szmatławe gazety przydają że czasem taką perełkę za bezcen prawie można kupić....
      • Gość: ciekafsky Re: Inni..................... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.10.04, 21:35
        a w jakiej gazetce byl ten film?jako dodatek?
        • legenda_o_wilku_lobo Re: Inni..................... 26.10.04, 08:31
          Chyba w Gali, kiedyś nawet dołączali okładkę na plastikowe opakowanie. A teraz i filmy słabsze i okładek brak.
    • ariana1 Re: Inni..................... 25.10.04, 15:21
      A Grace odbijała się w lustrze razem z córką , kiedy przymierzały białą sukienkę
      i welon. Nic już nie rozumiem....
      • pieskuba Re: Inni..................... 25.10.04, 16:25
        Widziały SIEBIE w swoim świecie. My nie widzieliśmy męża, bo jesteśmy INNI.

pieskuba
        • Gość: maxWroc Re: Inni..................... IP: *.neting.com.pl 25.10.04, 17:07
          Film REWELACJA!!!! szczegolnie dla milosnikow horrorow:) ogladajac drugi raz
          oczywiscie nie robi juz takiego wrazenia jak za pierwszym-pamietam jaki
          przeszedl mnie dreszcz w kinie jak kidman odwrocila to zdjecie ze zmarlymi
          sluzacymi-poprostu scena nie do opisania-szok o wiele bardziej przerazajaca
          scena niz hektolitry krwi przelane w innych horrorach . no i pozniej ta
          koncowka! niewatpliwa zaleta flmu jest muzyka, niesamowity klimat (swietna
          dobrana scenografia, dom, mgla) i rewelacyjna gra aktorow-kidman swietna ale
          dzieci tez byly bardzo dobre.
          • Gość: Ruda Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:18
            Nie .............wolę Szósty Zmysł zdecydowanie
            Ruda
            • zsa-zsa Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. 25.10.04, 22:42
              przyłączam sie do tej opinii. Szósty Zmysł ma zdecydowanie lepszą konstrukcję
              logiczną. Ale Innych z zainteresowaniem obejrzałam.
              • pieskuba Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. 25.10.04, 22:45
                A co jest według Ciebie nie tak z konstrukcją logiczną "Innych"?

pieskuba
                • Gość: tomi Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.neting.com.pl 26.10.04, 00:08
                  wlasnie konstrukcja szostego zmyslu nie jest logiczna!!! facet chodzi dluzszy
                  czas po ziemii i nie zauwazyl ze jest duchem i inni go nie widza! gdzie tu masz
                  logike?
                  • macpherson Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. 26.10.04, 00:26
                    Ludzie, zastanówcie się, co mówicie - wszyscy w filmie byli duchami więc
                    widzieli Kidman i dzieci - duchy i odwrotnie. Widzieli się nawzajem dziewczynka
                    i żywy chłopiec, bo według konwencji dzieci mają zdolność "widzenia duchów".
                    Natomiast żywi dorośli na końcu filmu duchów nie widzieli ale je słyszeli -
                    ponieważ je wywoływali. Ot i wszystko. Tutaj po prostu nie było wielu żywych -
                    nie tak jak w tym amerykańskim badziewiu.
                    • pieskuba Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. 26.10.04, 08:01
                      Ale my właśnie to mówimy - nad czym się mamy zastanowić?

pieskuba
                      • Gość: Ruda Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 08:29
                        Dlaczego zawsze tak jest że adwersarzy o innych poglądach te
                        najinteligentniejsze jednostki tego forum obrażają.Nie ferujcie opinii o
                        kondycji psychicznej przeciwników , świadczy to o Was!
                        Mam prawo do swojej opinii i nie świadczy ona o mojej stagnacji w rozwoju.
                        Szkoda ze do konstruktywnej polemiki wkradają się posty świadczące raczej
                        niepochlebnie o ich autorze.
                        A jeśli chodzi ofilm to każdy doszukuje się SWOJEJ interpretacji zgodnie z
                        tematem lekcji..co autor chciał powiedzieć ........
                        Ruda
                        • Gość: maxWroc Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.neting.com.pl 26.10.04, 09:50
                          nikt nikogo nie obrazil-zauwazylismy jedynie ze rzeczywiscie w szostym zmysle
                          logika troche zawodzi czego nie mozna powiedziec o innych.
                    • pieskuba Celem uściślenia 26.10.04, 09:56
                      macpherson napisał:

> nie tak jak w tym amerykańskim badziewiu.

Od tej wypowiedzi się odcinam czterema łapami. "Szósty zmysł" również bardzo
                      misię podobał.

pieskuba
                      • Gość: maxWroc Re: Celem uściślenia IP: *.neting.com.pl 26.10.04, 10:30
                        ja tez:) szosty zmysl tez byl swietny!
              • Gość: H. Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:47
                HAHAHA "Szósty zmysł" ma lepszą konstrukcję logiczną buahahahaha dobre. Wyjaśnij
                mi, jak facet który nie żyje kilka miesięcy obracając się cały czas w mieście,
                wśród ludzi, którzy go nie widzą, chodząc do pracy, do sklepu, gdziekolwiek, jak
                to możliwe, żeby nie zjarzył, że nikt go nie widzi ?? Kompletna bzdura i zero
                logiki. W "Innych" siedzieli cały czas w domu odcięci od świata, nie mieli
                praktycznie kontaktu z innymi ludźmi, więc to zdecydowanie bardziej logiczne, że
                nie wiedzieli, że nie żyją. Jedyne, co mnie zastanawia, to jak i gdzie kupowali
                jedzenie, no bo przecież jedli. Ale w porównaniu do tego logika "Szóstego zmysłu"
                jest o wiele, wiele bardziej naciągana.
                • Gość: Ula_wawa Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.u.mcnet.pl 26.10.04, 11:55
                  Gość portalu: H. napisał(a):

> Jedyne, co mnie zastanawia, to jak i gdzie kupowali jedzenie,
                  > no bo przecież jedli.

A mnie to akurat nie zdziwiło ;o)
                  Mieli zapasy w spiżarni zapewne,
                  poza tym nie minęło wiele czasu od śmierci Grace i dzieci do moment rozpoczęcia
                  akcji filmu (2-3 tyg.) i samo pojęcie "czasu" jest tu bardzo dyskusujne
                  pzdr, Ula

• Gość: H. Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:56
                  Jeszcze dodam, że rozśmieszyło mnie jak na końcu zauważa plamę krwi na swojej
                  koszuli wielce zdziwiony. To co, nie rozbierał się do spania, nie zdejmował
                  przez kilka miechów tej koszuli ?
                  Pomijając zupełny brak logiki tego filmu, muszę powiedzieć, że mimo wszystko mi
                  się podobał, żeby nie było. "Inni" również. Jeden z najlepszych horrorów jakie
                  widziałem.
                  • Gość: Ula_wawa Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.u.mcnet.pl 26.10.04, 13:02

> Jeszcze dodam, że rozśmieszyło mnie jak na końcu zauważa plamę krwi na swojej
                    > koszuli wielce zdziwiony. To co, nie rozbierał się do spania, nie zdejmował
                    > przez kilka miechów tej koszuli ?

a tego akurat nie pamietam :-(((

pzdr, Ula
                    • Gość: H. Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:13
                      Na samym końcu Willis zauważa, że ma plamę krwi na koszuli od tego postrzału.
                      • Gość: Ula_wawa Re: Inni.......znowu usnęłam !!!!!!!............. IP: *.u.mcnet.pl 26.10.04, 13:23

> Na samym końcu Willis zauważa, że ma plamę krwi na koszuli od tego postrzału.

haha, tę krew na koszuli widziałam,
                        myślałam że coś mi umknęło w Innych ;-))

pzdr, Ula
        • ariana1 Re: Inni..................... 26.10.04, 16:51
          pieskuba napisała:

> Widziały SIEBIE w swoim świecie. My nie widzieliśmy męża, bo jesteśmy INNI.

Aha, no to odetchnęłam .... całe szczęście ,że jesteśmy INNI , bo już bałam ,że
          ja też jestem zjawą :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka