Gość: Autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:48 Wpiszcie takie słowa do wyszukiwarki np. do google - łatwiej Wam będzie zrozumieć problem tego Pana/Pani Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Autor Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:51 Jedno "s" zjadałem - teraz jest ok ! - - - Jarek Mikulski transseksualizm Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Jarek Mikulski transseksualizm 25.10.04, 19:31 Nie możesz wymyślić czegoś ciekawszego? <zieeeeeeeeeeeeeeeew> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 21:45 Z doświadczeń osób transseksualnych – Jarek Mikulski - niezła pozycja prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidzka Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 06:39 A co masz do transseksualistow? Kolejny "tolerancyjny" nam sie tu trafil???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska i Polacy Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.4-4.cable.virginm.net 10.09.15, 01:31 No tak sobie czytam te fora w Polsce i mam wrazenie ze Polacy nic nie wiedza o tym, a szkoda. Bo sa dwa typy zaburzen tozsamosci plci. 1. Gender Indentity Disphoria - czyli zaburzenia tozsamosci plci to nie transseksualizm. Taka osoba jest zgodnie przez wszystkich specjalistow, od psychiatri, psychologi, zaburzen tozsamosci i przede wszystkim zrzeszenia endokrynologow uznawana za osobe ktora w rzeczywistosc w glebi swojej psychiki i uwarunkowac psychiczno zachowawczych jest osoba w nie tej skorze co trzeba gdzie z jakich niewyjasnionych bilogicznie zaburzen w czasie ciazy nie otrzymala odpowiedniego dla niej ciala. Takie osoby sa podatne na popelnienie samobojstwa w specyficznym dla nich czasie gdy sa odrzucone, niezrozumiane i bez pomocy spoleczenstwa. 30% takich osob sama sie likwiduje. Obecnie istnieja badania naukowe i zarowno zestawy praktyk - taki kodeks jak powinno sie w czasach cywilizowanych i w cywilizowanych kraja postepowac. Polska chyba do nich nie nalezy niestety a poziom tolerancji jest rowny poziomowi checi ukamieniowania takich osob. 2. Transseksualizm - osoby takie nie maja zaburzen osobowosci - nie sa faktycznie wewnatrz kobieta czy mezczyzna wewnatrz siebie i maja tylko chec na wlasne zyczenie zmiany wlasnej fizycznej plci na plec przeciwna. Procedura jest ta sama jak w stosunku osob Transgender czyli z Gender Identity Disorder. Osoby transgender zas sa osobami w rzeczywistosci i wewnatrz siebie takimi ktore sa plci przeciwnej i zadna - powiadam zadna terapia ich z tego nie wyleczy bo naprawde wewnatrz siebie sa soba a na zewnatrz sa kims innym kim nie chcieli i nie chca byc. Wiec Trnsseksualista and Trangender to dwa rozne typy osob. Jedne robia to na wlasne zyczenie co jest uznane za dewiacje seksualna. Trangender to zaburzenie osobowosci zwiazane z brakiem prawdziwego ja w ciele, gdyz duch jest inny niz cialo a nie choroba psychiczna czy dewiacja i tego sie nie leczy tylko od razu sie pomaga - hormony, terapie psyswajajace do zycia w plci przeciwnej i pomoc dla otoczenia i rodziny, operacja zmiany plci itd. , gdyz taka osoba konczy z regoly samobojstwem. Wiec nie nazywajcie wszystkich tym samym terminem. Jestem obecnie w UK i sam jestem trangender i obecnie w 2 miesiacu kuracji hormonalnej. Panstwo tu wspiera i pomaga takim jak ja, sa specjalne kliniki ktore oferuja wszystko. Niestety to sa ciezkie wybory zyciowe, przyznac sie i pokazac swiatu zewnterznemu kim naprawde jestes a kogo przez wszystkie lata musiales grac by cie nie odrzucono. Straszne, bo im pozniej to robisz im pozniej sie ukarzesz jako np. kobieta tak jak ja tym wieksze prawdopodobioenstwo ze nie podolasz w glebi duszy katorgom jakie przechodzisz i podejmiesz sie ryzyka samobojstwa. Ja mialem dwa niestety nieskuteczne...Od momentu pomocy i terapi juz nie mam nawet mysli samobojczych i zaczynam kochac zycie zaczynaam czuc zmiany po hormonach zarowno w psychice jak i fizycznie ktore uzmyslawiaja mi ze moje cialo bylo nie tym co powinno i moje wnetrze mialo racje co do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: Jarek Mikulski transseksualizm 26.10.04, 08:33 i co z tego? nie szkoda Ci czasu na szukanie po internecie za pie..mi albo smazenie podobnych watkow na forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Jarek Mikulski transseksualizm 26.10.04, 11:50 Cóż, jak powszechnie wiadomo, idiotów nie sieją. Sami się lęgną niczym chwasty. Facet jest zapewne megafanem Jarka i wyszukuje w necie informacji na jego temat. Teraz próbuje zrobić chorą sensację tam, gdzie nie powinien. Skoro go to podnieca, to niech sobie pisze dalej. <zieeew nieustający> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:04 O co chodzi z tym transem Jarka Mikulskiego??? czy ktoś może mnie oświecić... Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: Jarek Mikulski transseksualizm 27.10.04, 05:51 chodzi o to, ze autor tego watku zadal googlom zapytanie skladajace sie z "Jarek Mikulski"i znalaz odnosnik do strony posiwecopnej transseksualisto...nie wpadl biedaczyna tylko na to, ze JArkow Mikulskich moze byc w tym kraju ze 100. POdjaral sie swoim odkryciem i dawaj wladowac kolejne bajty w serwer liczac na szczegolne zxainteresowanie...chyba sie zdziwil, bo zaraz znalazlo sie kilka osob kwitujacych jego wyczyn ziewem tudzioez mruczac pod nosem "boszzz co za debil" a potem juz tylko znalazly sie jeszcze jakies osoby chetne do podnoszenia watku owego autora...co tu wiecej wyjasniac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:54 no dzięki Ed_Norton. Nie pozostaje mi nic innego tylko sie zgodzić z Tobą:) Fakt sama sie nabralam i wątek podniosłam. Bzdura totalna. MD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trocki Re: Jarek Mikulski transseksualistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:01 W niczym mi nie przeszkadza, że Jarek był kobietą. Ale operacja chyba się nie udała do końca. Znaczy chyba w ogóle sie nie udała. Facet jest zwykłym chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: Jarek Mikulski transseksualistą 29.10.04, 01:26 Gość portalu: Trocki napisał(a): > W niczym mi nie przeszkadza, że Jarek był kobietą. kurna i znowu podbijamy niepotwierdzone plotki ?? Skad wiesz ze byl kobieta?? > Ale operacja chyba się nie > udała do końca. Znaczy chyba w ogóle sie nie udała. a to po czym wnoisz? > Facet jest zwykłym chamem. a to ciuekawe, co ma wspolnego z tym operacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Jarek Mikulski transseksualistą 29.10.04, 01:56 ed_norton napisał: > > Facet jest zwykłym chamem. > a to ciuekawe, co ma wspolnego z tym operacja?? > no, ze sie nie udała ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: Jarek Mikulski transseksualistą 29.10.04, 05:50 ruda_szczurka napisała: >> > a to ciuekawe, co ma wspolnego z tym operacja?? > > > > no, ze sie nie udała ;))) > aaa, i ze zamiast zrobic chlopa z baby zrobili z chlopa chlopa? ale zastanawiam sie jak sie przeszcepia chamstwo...bo jak sie przeszczepia inne to widzialem :D Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Jarek Mikulski transseksualistą 29.10.04, 09:54 Hmmmm no to nie wiem, chiba cos zle zrozumiałam.. wyjszło mi, ze to chirurg jest chamem bo spaprał operacje... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Jarek Mikulski transeksualizm 29.10.04, 01:57 Gość portalu: Autor napisał(a): > Wpiszcie takie słowa do wyszukiwarki np. do google - łatwiej Wam będzie > zrozumieć problem tego Pana/Pani może sie zdziwisz ale nie chce mi się nigdzie nic na ten temat wpisywac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Jarek Mikulski transeksualizm IP: *.zachod.pl 30.10.04, 00:15 Napisz przez dwa ss to Ci wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Z oficjalnej strony Baru IP: *.zachod.pl 30.10.04, 00:20 Skąd bierze się zatem taka złość u Jarka? Dlaczego w stosunku do Agnieszki jest tak agresywny? - Agresywność Jarka wynosi 10, w skali od 0 do 10. Spowodowane jest to nieleczonym zespołem ADHD, czyli nadpobudliwości dziecięcej. Jarek boi się kobiet i silniejszych od siebie. Ma niską samoocenę. Problemy natury emocjonalnej i psychicznej mogą świadczyć również o tym, że Jarek mógł w przeszłości być kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.zachod.pl 30.10.04, 00:22 Transseksualizm - informacje o zmianie płci ... Płeć społeczna – transseksualizm – rekonstrukcja tożsamości (10 stron ... Geron; Z doświadczeń osób transseksualnych (10 stron) – Jarek Mikulski. ... www.transseksualizm.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Jarek Mikulski transseksualizm 30.10.04, 14:06 widze, ze to Twoja pasja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:34 Kaz odpowiada na Twoje pytanie. Czyli coś mi nie pasuje w Twoim myśleniu. Za chwilę napiszesz, że moja też. Uprzedzę Twoje pytanie - sam byłem kiedyś kobietą i uważam, że mimo, że jest to decyzja na jaką nigdy byś się nie zdecydowała to kiedy jesteś świadom i masz to uporządkowane w głowie jest to jedyna możliwa decyzja. Jarek przynosi wstyd nam wszystkim, ponieważ pokazuje, że robią to także ludzie nieuporządkowani, chorzy psychicznie. Masz jeszcze jakieś pytania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidzka Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 16:56 Tak ja mam pytanie. Jesli to jest rzecz naturalna a przeciez jest to dlaczego powstal ten post? I czy wskazanie strony o ts jest rownoznaczne z tym, ze jarek jest trans? Nie ukrywam, ze facet dziala mi na nerwy ale gadanie, ze przynosi wstyd wszystkim transseksualista jest takim samym idiotyzmem jak teksty np Lodz wstydzi sie za... wstydze sie, ze jestem matka... i temu podobne bzdety. jarek przynosi wstyd samemu sobie i nikomu wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 17:06 Masz w dużym stopniu rację. Jarek ośmiesza przede wszystkim siebie. Tylko, że dla większości osób transseksualizm to jest temat tabu. Jarek jest doskonałym przykladem dla przeciwników tego typu zabiegów, że jest to wbrew naturze. Zwłaszcza, że jest jednocześnie osobą, który pisze na ten temat. Na tym polega problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Jarek Mikulski transseksualizm 30.10.04, 17:34 Gość portalu: Autor napisał(a): > Kaz odpowiada na Twoje pytanie. które konkretnie pytanie? nie przypominam sobie abym się o cokolwiek pytala w tym wątku. >Czyli coś mi nie pasuje w Twoim myśleniu. Mi w Twoim również bo udzielasz się nie na temat podobnie jak Kaz czy jak mu tam... Za > chwilę napiszesz, że moja też. Uprzedzę Twoje pytanie - sam byłem kiedyś > kobietą i uważam, że mimo, że jest to decyzja na jaką nigdy byś się nie > zdecydowała to kiedy jesteś świadom i masz to uporządkowane w głowie jest to > jedyna możliwa decyzja. Jarek przynosi wstyd nam wszystkim, ponieważ pokazuje, > że robią to także ludzie nieuporządkowani, chorzy psychicznie. Masz jeszcze > jakieś pytania ? Nie miałam i nie mam zadnych pytań na ten temat. Nie interesuje mnie kim jesteś/byłeś jeśli chodzi o twoją płciowość. Nie interesuje mnie tez z kim sypiasz i nie interesuje mnie ile cm ma twoj penis i czy go wogole masz. to wszystko powyżej nie interesuje mnie rownież w odniesieniu do Jarka i całej ludzkości. dlatego nie mam zamiaru korzystac z twojej propozycji: "Wpiszcie takie słowa do wyszukiwarki np. do google - łatwiej Wam będzie zrozumieć problem tego Pana/Pani" Sam sobie wstyd przynosisz. Jak i kazdy inny czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satyna Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:21 być może zrobię tutaj małą burzę ale wkurza mnie to co piszecie. jestem osobą transseksualną (zmieniam płeć z mężczyzny w kobietę - tak jak Jarek) i ok. pół roku temu korespondowałam z nim i trochę o nim wiem. poza tym, pokazujecie niestety jak mało wiecie o transseksualizmie i o tym jaka to jest dla nas tragedia i dramat. przede wszystkim, w Polsce żyje nie 100 osób jak to ktoś napisał (od razu widać że może się wypowiadać na temat transseksualizmu), tylko ok. 8 tysięcy, w tym ok.1000 osób poddaje się leczeniu hormonalnemu. Jarek bynajmniej nie był kobietą, ale jest biologicznym mężczyzną zmierzającym do tego, aby stać się kobietą, którą czuje się psychicznie.Absolutnie nie jest to choroba psychiczna, ani nawet żadna dewiacja, jak duża część społeczeństwa. Jesteśmy normalnymi ludźmi, i po wszelkich zmianach chcemy normalnie żyć. Podejrzewam że spora część z was uważa że przeciętna osoba po zmianie płci to jakiś twór który nie wygląda ani jak facet, ani jak baba :/ tymczasem podejrzewam że w przypadku 90% transseksualistów po wszystkich zmianach nigdy byście nie poznali, że taka osoba kiedyś była przedstawicielem płci przeciwnej. jedziecie stereotypami i tyle. Co do Jarka uważam że raczej popełnił błąd idąc do programu, jednak wierzcie mi albo nie - jest zupełnie inną osobą niż wygląda po kreacji jaką przyjmuje lub jest mu narzucana w programie. pozdrawiam aha i poczytajcie sobie: transseksualizm.republika.pl/cotojest.html przyda się obiecuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyna Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:22 "Absolutnie nie jest to > choroba psychiczna, ani nawet żadna dewiacja, jak duża część społeczeństwa." sorki - jak twierdzi duża część społeczeństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.zachod.pl 07.11.04, 23:13 Ciekawostka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzipiórek Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:58 to moze wytlumacz jeszcze (skoro znasz jarka i jesli to, co piszesz jest prawda) skad wziela sie u niego taka agresywnosc w stosunku do kobiet? chodzi mi na przyklad o jego zachowanie wobec ani, ktorej wciaz zarzucal ze jest babo-chlopem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Jarek Mikulski transseksualizm 04.11.04, 23:23 Nie wierz w te brednie, szkoda czasu na czytanie tych wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyna Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:39 bredniami jest niestety to, co piszecie. wierzcie mi albo nie, jak nie - wasza sprawa. trudno mi wypowiadać się na temat sporu z anią bo nie śledze Baru regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Jarek Mikulski transseksualizm 05.11.04, 12:34 satyno, przykro mi, że istnieją ludzie tacy, jak ty. Jeśli założymy, że korespondowałaś z Jarkiem, to czy udzielił ci on prawa do informowania na forum publicznym o swoim życiu? Ludzie, którzy dla sensacji, zaistnienia czy z jakichkolwiek innych niezrozumiałych dla mnie pobudek zdradzają informacje zawarte w prywatnej korespondencji, nie zasługują na żaden szacunek. Głoś sobie swoje sensacyjki w maglu, może znajdziesz tam posłuch. Jarek jest w programie telewizyjnym i może sam zaprezentować siebie tak, jak uważa za stosowne, nie potrzebuje do tego wysłanników takich, jak ty. Jeśli jeszcze nie rozumiesz, dlaczego ten idiotyczny wątek nie cieszy się naszym zainteresowaniem i mamy głęboko twoje posty, to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.11.04, 15:18 Myślę, że to może być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Jarek Mikulski transseksualizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 14:44 Satyna jak mogę się z Tobą skontaktowac - e-mail, gadu, telefon ? Odpowiedz Link Zgłoś