Dodaj do ulubionych

BATORSKI wygra!

29.04.02, 22:34
Czego się spodziewacie? Przecież to Dzięcioł, któremu
kiedyś powinęła się noga.

BB to nie konkurs piękności ani "Miliard w rozumie".
Głupi program wygra niezbyt mądry i niezbyt rozgarnięty
Hydro. Swojski, bo siedzi na bezrobociu jak większość
naszego społeczeństwa. Gnieździ się w jednym pokoju -
złapie za serce wszystkich, którzy mieszkają w korytarzu
u teściów.

Może nie?
Obserwuj wątek
    • bigbrada Re: BATORSKI wygra! 29.04.02, 22:36
      I jakie wysyła smsy!
      Pojadł wczoraj chyba kapust z grochem.
      Aż mi z telewizora capi!
    • Gość: Yoorash Re: BATORSKI wygra! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 22:50
      Łatwo tak ci gadac, jak siedzisz na szmalu. I dobrze by bylo jakby wygral, a
      nie jakies rozpuszczone pieszczoszki typu zjebany student chemii czy koscista
      modelka
      • milusia_ Re: BATORSKI wygra! 30.04.02, 10:10
        Gość portalu: Yoorash napisał(a):

> Łatwo tak ci gadac, jak siedzisz na szmalu. I dobrze by bylo jakby wygral, a
        > nie jakies rozpuszczone pieszczoszki typu zjebany student chemii czy koscista
        > modelka

Nie wiem, po czym wywnioskowałeś, że siedzę na kasie.
        Chciałabym :-)))
        Sympatia czy antypatia do Hydro nie zależy od grubości
        jego portfela. Chodzi o charakter.
        • Gość: Yoorash Re: BATORSKI wygra! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 19:58
          zalezy za to od grubosci portfela telewidza, po prostu niektorzy nie zrozumieja
          go. Dla mnie on z obecnej zalogi bb jest chyba najlepszy, choc ludziom z
          poprzednich edycji oczywicie ze do piet nie dorasta.
    • Gość: Green Re: BATORSKI wygra! IP: *.acn.waw.pl 29.04.02, 22:57
      milusia_ napisał(a):

> Czego się spodziewacie? Przecież to Dzięcioł, któremu
      > kiedyś powinęła się noga.
      >
      > BB to nie konkurs piękności ani "Miliard w rozumie".
      > Głupi program wygra niezbyt mądry i niezbyt rozgarnięty
      > Hydro. Swojski, bo siedzi na bezrobociu jak większość
      > naszego społeczeństwa. Gnieździ się w jednym pokoju -
      > złapie za serce wszystkich, którzy mieszkają w korytarzu
      > u teściów.
      >
      > Może nie?

On albo Rudi. Swoją drogą jak widzę tego kmiota i jego prostackie odzywki w
      stylu "była micha" (tzn. już jadłem), albo opowieści o swoim zaściankowym,
      pozbawionym jakichkolwiek ambicji życiu to od razu widzę go w roli Edka z "Tanga"
      Mrożka.Jego prostactwo mnie śmieszy niepomiernie.A widzieliście jak rozmawiał z
      żoną i dziećmi ??? :-)))
      • harpia1 Re: BATORSKI wygra! 30.04.02, 00:16
        Gość portalu: Green napisał(a):

> milusia_ napisał(a):
        >
        > > Czego się spodziewacie? Przecież to Dzięcioł, któremu
        > > kiedyś powinęła się noga.
        > >
        > > BB to nie konkurs piękności ani "Miliard w rozumie".
        > > Głupi program wygra niezbyt mądry i niezbyt rozgarnięty
        > > Hydro. Swojski, bo siedzi na bezrobociu jak większość
        > > naszego społeczeństwa. Gnieździ się w jednym pokoju -
        > > złapie za serce wszystkich, którzy mieszkają w korytarzu
        > > u teściów.
        > >
        > > Może nie?
        >
        >
        > On albo Rudi. Swoją drogą jak widzę tego kmiota i jego prostackie odzywki w
        > stylu "była micha" (tzn. już jadłem), albo opowieści o swoim zaściankowym,
        > pozbawionym jakichkolwiek ambicji życiu to od razu widzę go w roli Edka z "Tang
        > a"
        > Mrożka.Jego prostactwo mnie śmieszy niepomiernie.A widzieliście jak rozmawiał z
        >
        > żoną i dziećmi ??? :-)))

Ja konsekwentnie stawiam na Rudi.
        W kwestii mieszkania w jednym pokoju - Rudi się chałupa spaliła i nawet tego
        pokoju chyba nie ma, bo jakoś te dzieci tak kątem u cioci..?
        Ale bez względu na stan majątkowy ja trzymam kciuki za Rudi.

Pozdrrr...
        Harpia
        • Gość: zip Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 01:22
          ja stawiam na duet monika / chemik
          to ktore zostanie zgarnie kase - i mam nadzieje, ze to bedzie Monika
          bardzoby mi sie podobal taki cykl - nominuja Monike i Pawla, Pawel wypada,
          Monike i Chemika, Chemik wypada, Monike i Harnasia, Harnaś wypada, Monikę i
          Hydro, ha... :) wtedy będę chciał zobaczyć minę Hydro...
          złośliwego prostaka...
          pamiętacie w pierwszej serii jak Alicja wykasowała pięć osób łacznie z
          Gulczasem i Klaudiuszem :) ?
          zip
          • Gość: Green Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... IP: *.acn.waw.pl 30.04.02, 03:27
            Gość portalu: zip napisał(a):

> ja stawiam na duet monika / chemik
            > to ktore zostanie zgarnie kase - i mam nadzieje, ze to bedzie Monika
            > bardzoby mi sie podobal taki cykl - nominuja Monike i Pawla, Pawel wypada,
            > Monike i Chemika, Chemik wypada, Monike i Harnasia, Harnaś wypada, Monikę i
            > Hydro, ha... :) wtedy będę chciał zobaczyć minę Hydro...
            > złośliwego prostaka...
            > pamiętacie w pierwszej serii jak Alicja wykasowała pięć osób łacznie z
            > Gulczasem i Klaudiuszem :) ?

A jakże - kibicowałem jej. I tą tłustą krowę Manuelę też by wygryzła gdyby nie
            fakt, że wtedy 3 osoby były nominowane i jej sympatycy nie wiedzieli przeciw komu
            głosować (gdyby głosowano "za kimś" a nie "przeciw komuś" to ta wiecznie drąca
            mordę krowa z jakiegoś tam Lubonia wróciłaby 3 dni wcześniej do domu). A już na
            kpinę zakrawał fakt, że najgorsza szmata w tym zestawieniu czyli Małgorzata
            Maier - nie została poddana osądowi widzów ponieważ - chyba od marca - nie
            została nominowana.Myślę, że reszta po prostu czuła, że to żadna konkurencja dla
            nich i nikt jej nie wybierał bo nie było zagrożenia z jej strony.

• milusia_ Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... 30.04.02, 10:13

> ja stawiam na duet monika / chemik
            > to ktore zostanie zgarnie kase - i mam nadzieje, ze to bedzie Monika
            > bardzoby mi sie podobal taki cykl - nominuja Monike i Pawla, Pawel wypada,
            > Monike i Chemika, Chemik wypada, Monike i Harnasia, Harnaś wypada, Monikę i
            > Hydro, ha... :) wtedy będę chciał zobaczyć minę Hydro...
            > złośliwego prostaka...
            > pamiętacie w pierwszej serii jak Alicja wykasowała pięć osób łacznie z
            > Gulczasem i Klaudiuszem :) ?
            > zip

Monika i Alicja to dwa bieguny. Siła Alicji leżała w
            niechęci widzów do szpanka Gulczasa i "niemieckiego"
            Klaudia. Wszyscy mieszkańcy jechali po niej, więc widzowie
            postanowili utrzeć im nosa.
            Z Moniką jest inaczej. To nie mieszkańcy się izolują, ale
            ona otacza się murem (jak to wczoraj ładnie ujęła Rudi).

Pozdrawiam :-)))
            • siano01 Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... 30.04.02, 12:34
              milusia_ napisał(a):

> Z Moniką jest inaczej. To nie mieszkańcy się izolują, ale
              > ona otacza się murem (jak to wczoraj ładnie ujęła Rudi).

(Rudi mówiła o bunkrze nie o murze)

Tak, Kasia bardzo trafnie to ujęła: bunkier buduje się po to, by schronić się
              przed zmasowanym atakiem przeciwnika...

siano
              • milusia_ Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... 30.04.02, 12:42
                siano01 napisał(a):

> milusia_ napisał(a):
                >
                > > Z Moniką jest inaczej. To nie mieszkańcy się izolują, ale
                > > ona otacza się murem (jak to wczoraj ładnie ujęła Rudi).
                >
                > (Rudi mówiła o bunkrze nie o murze)
                >
                > Tak, Kasia bardzo trafnie to ujęła: bunkier buduje się po to, by schronić się
                > przed zmasowanym atakiem przeciwnika...
                >
                > siano

No, tak. Bronisz jej bez względu na wszystko. Jaki atak?
                Żeby wygrać trzeba walczyć albo zawrzeć pakt pokojowy.
                Siedzenie w zamknięciu i przekonanie o zawiści (jak
                wczoraj powiedziała w pokoju zwierzń) - niczego dobrego
                nie wróży...
                Siano, czy naprwdę nie widzisz, że ona się izoluje? Czy
                naprawdę uczestnicy tak jej nie lubią? Tak dają jej to
                odczuć. Spójrz prawdzie w oczy - Monika ma wybujałe ego, z
                góry zakłada, że każda kobieta czuje do niej zawiść z
                powodu urody. Z góry zakłada, że jest lepsza (sprawa z
                Harnasiem i słowa: "nie lubi mnie, bo wie, że nie może mić
                takiej dziewczyny jak ja..").

Uroda to nie wszystko. Ale jak ktoś jest zapatrzony w
                siebie, to wszystko kręci się wokół wyglądu...
                • siano01 Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... 30.04.02, 13:09
                  milusia_ napisał(a):

> No, tak. Bronisz jej bez względu na wszystko. Jaki atak?
                  > Żeby wygrać trzeba walczyć albo zawrzeć pakt pokojowy.
                  > Siedzenie w zamknięciu i przekonanie o zawiści (jak
                  > wczoraj powiedziała w pokoju zwierzń) - niczego dobrego
                  > nie wróży...

Ja się tylko przekomarzam..... ;)

> Siano, czy naprwdę nie widzisz, że ona się izoluje? Czy
                  > naprawdę uczestnicy tak jej nie lubią? Tak dają jej to
                  > odczuć.

Myślę, że dali jej to odczuć na początku, a ona nadąsała się troszkę i na
                  zasadzie "nie to nie" trwa przy swoim. Poczuła się odrzucona a teraz na przekór
                  niczego od nich nie chce. No i tak to się teraz porobiło...... :)

> Spójrz prawdzie w oczy - Monika ma wybujałe ego, z
                  > góry zakłada, że każda kobieta czuje do niej zawiść z
                  > powodu urody.

Możliwe, że ma wybujałe ego - może dlatego się zdystansowali? Bo niewątpliwie to
                  zrobili. Czy mieli powody czy nie to inna kwestia, ale moim zdaniem to oni ją
                  odsunęli a nie ona ich.

> Z góry zakłada, że jest lepsza (sprawa z
                  > Harnasiem i słowa: "nie lubi mnie, bo wie, że nie może mić
                  > takiej dziewczyny jak ja..").

To już maglowane było wielokrotnie. Powiedziała to w złości chcą dopiec
                  przeciwnikowi, który wyraźnie okazywał jej niechęć.

> Uroda to nie wszystko. Ale jak ktoś jest zapatrzony w
                  > siebie, to wszystko kręci się wokół wyglądu...

Zgadzam się. Tylko że ja nie uważam, że Monika jest zapatrzona w siebie - moim
                  zdaniem to nadinterpetacje jej słów i zachowania czynione przez osoby, które nie
                  darzą jej sympatioą prowadzą do takiego wniosku. ;)

Pozdrawiam milusiu! :))
                  siano
                  • valeria Siano, czy Ty się aby nie zakochałeś?? 02.05.02, 10:52
                    W Modelce, of course. Takie rzeczy się zdarzają...
                    Zaczynam się martwić.
                    • siano01 Do Valerii 02.05.02, 12:38
                      valeria napisał(a):

> W Modelce, of course. Takie rzeczy się zdarzają...
                      > Zaczynam się martwić.

Może się zakochałem a nawet o tym nie wiem? Ale to nic, jest Valeria! Bardzo
                      proszę, wskaż mi, które moje posty lub ich fragmenty doprowadziły Cię do wniosku,
                      że siano swe uczucia ulokował w Monice. :)))

pozdrawiam
                      siano
                      • siano01 Re: Do Valerii 02.05.02, 12:53
                        Eh, to jeszcze raz ja!

Za szybko odpowiedziałem na Twojego posta i dopiero potem zauważyłem, że nie ma
                        w nim stwierdzenia, a jedynie pytanie ;).

No więc odpowiadam: nie zakochałem się w Monice. Ale darzę ją sympatią. Jak
                        dlugo i czy do końca? Nie wiem - na razie trzymam jej stronę.

Pozdrufki serdeczne i... nie martw się!
                        siano
            • Gość: zip Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 19:05
              milusia_ napisał(a):

> Monika i Alicja to dwa bieguny. Siła Alicji leżała w
              > niechęci widzów do szpanka Gulczasa i "niemieckiego"
              > Klaudia. Wszyscy mieszkańcy jechali po niej, więc widzowie
              > postanowili utrzeć im nosa.
              ...
              Tak, ale to 'utarcie nosa' było wtórne - dużo osób lubiło Gulczasa czy Klaudia -
              o wiele bardziej niż 'jej świątobliwość' Alicję, której na zewnątrz nikt
              specjalnie nie lubił, przynajmniej nie jakoś 'niezwykle' natomiast jej siłą
              niezaprzeczalną była właśnie niechęć współmieszkańców - w takiej sytuacji
              widzowie zawsze będą trzymali stronę 'słabszego', wówczas - Alicji, która była
              postrzegana jako 'samotna uciśniona sprawiedliwa' pośród grupy zawistników...
              ...
              I wcale nie dwa bieguny - teraz będzie podobnie, jeżeli oczywiście Monika wygra z
              Chemikiem... Ta zasada, którą opisałem, szczególnie obrazowo da się zauważyć
              podczas telewizyjnych transmisji meczów piłkarskich pomiędzy drużynami nam
              teoretycznie obojętnymi, np: Wegry - Estonia, jezeli Węgry bedą prowadziły 3:0
              będziemy na pewno kibicować Estonii... :)))
              Zauważ, że po wyjściu Klaudiusza, na fali entuzjazmu dla Alicji tvn wyemitował
              program - reportaż o jej dotychczasowym życiu (reportaż prowadzony zresztą przez
              niejakiego Milano :), w którym cała polska mogła zobaczyć, że Alicja ma piękny
              dom, restaurację, nowiutkie srebrne BMW etc... efekt - w następnej
              kolejce 'uciśniona' Alicja wyleciała z hukiem...
              ...
              i tak to się kręci...
              ...
              i dlatego np - Monice przeszkadza Paryż, a Rudej pomaga spalony dom czy Hydro
              bezrobocie, mimo, że kto z tej trójki jest najatrakcyjniejszy wizyjnie i
              medialnie oraz rozwój czyjego 'romansu' chcielibyśmy oglądać - wszyscy wiemy - na
              dodatek, te zasady sprawiedliwości społecznej, które staramy się wcielać w życie
              za pomocą sms-ów, służą tylko i wyłącznie poprawie naszych nasrtojów i
              samopoczucia.
              ...
              na bazie tej samej zasady jestem niemal pewien, że tvn odnotuje znaczny spadek
              ilości sms-ów (będzie to można sprawdzić, jeżeli pojawią się jakieś konkursy czy
              specjalne nagrody będzie to znak, że wpływy sa mniejsze od oczekiwanych), co z
              jednej strony będzie efektem długiego weekendu, z drugiej - zdezorientowaniem -
              ten kto lubi Monikę raczej lubi też Chemika, w drugą stronę tak samo - więc tak
              czy tak nie ma na kogo głosować...

> Z Moniką jest inaczej. To nie mieszkańcy się izolują, ale
              > ona otacza się murem (jak to wczoraj ładnie ujęła Rudi).
              ...
              Widzisz - i to jest błąd w rozumowaniu (przepraszam, nie chcę na Ciebie napadać i
              w tych zdaniach nie ma cienia złośliwości czy czegoś podobnego) - piszesz sama:
              jak to wczoraj ładnie ujęła Rudi... Innymi słowy, Rudi uważa, że to Monika się
              izoluje, zatem mamy do czynienia z punktem widzenia Rudej, a nie z obiektywną
              prawdą. Monika, zapytana o to samo, stwierdziłaby zapewne, że to grupa (czyli
              poszczególne osoby) się od niej izoluje nie wyrażając ochoty na bliższy kontakt
              oraz typując ją w nominacjach. Mielibyśmy tu również do czynienia z punktem
              widzenia Moniki, oceną subiektywną, jednak równie znaczącą co ocena Rudi. Podobne
              równania możnaby przeprowadzić dla Hydro, Magdy czy Harnasia.
              Prawdopodobnie jest tak, że obie strony wysyłają do siebie sygnały świadczące o
              wzajemnej nieakceptacji, duża cześć tychże moze być dla nas doskonale
              niewidoczna. (po prostu 'coś się unosi w powietrzu' :) - dlatego uważam, że nie
              jesteśmy w stanie stwierdzić kto tu się izoluje. Niemniej w tej konfrontacji
              stawiam na Monikę, z powodów opisanych na początku. (Ona kontra Grupa). Jedyną
              osobą, która ma duże szanse ja pokonać jest Chemik.
              pozdr
              zip

• mmpm Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... 30.04.02, 19:12
                Monika już wcześniej oglądała uczestników i wyrobiła sobie zdanie na temat
                poszczególnych osób. Dlatego min. trzymała się z daleka od Kenia, tak samo
                postępuje z Magdą. Jakieś znaczenie pewnie też mają rankingi popularności -
                lepiej trzymać z tymi najbardziej akceptowanymi przez widzów.
                Na marginesie - na chwilę obecną wszystkie rankingi wskazują na wyjście Moniki.

Pozdro.
                • Gość: zip Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 19:24
                  mmpm napisał(a):

> Monika już wcześniej oglądała uczestników i wyrobiła sobie zdanie na temat
                  > poszczególnych osób. Dlatego min. trzymała się z daleka od Kenia, tak samo
                  > postępuje z Magdą. Jakieś znaczenie pewnie też mają rankingi popularności -
                  > lepiej trzymać z tymi najbardziej akceptowanymi przez widzów.
                  > Na marginesie - na chwilę obecną wszystkie rankingi wskazują na wyjście Moniki.
                  >
                  > Pozdro.

tak, ale tuż przed wejściem mówiła na przykład, że podoba jej się Harnaś, jako
                  prostolinijny, co zostało chyba zweryfikowane po wejściu...
                  co do drugiej informacji - mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni... to dopiero
                  drugo dzień.
                  zip

• mmpm Re: BATORSKI wygra!... chyba w makao... 30.04.02, 19:29

>
                    > tak, ale tuż przed wejściem mówiła na przykład, że podoba jej się Harnaś, jako
                    > prostolinijny, co zostało chyba zweryfikowane po wejściu...

Tak, ale to stało się z "winy" Harnasia, któremu Monika wybitnie się nie
                    spodobała - chyba uznał ją za groźną konkurencję.

> co do drugiej informacji - mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni... to dopiero
                    >
                    > drugo dzień.

Tez wolałbym, żeby odpadł Chemik.
                    > zip
                    >

Pozdr.
    • Gość: :) Re: BATORSKI wygra! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 12:49
      milusia_ napisał(a):

> Czego się spodziewacie? Przecież to Dzięcioł, któremu
      > kiedyś powinęła się noga.
      >
      > BB to nie konkurs piękności ani "Miliard w rozumie".
      > Głupi program wygra niezbyt mądry i niezbyt rozgarnięty
      > Hydro. Swojski, bo siedzi na bezrobociu jak większość
      > naszego społeczeństwa. Gnieździ się w jednym pokoju -
      > złapie za serce wszystkich, którzy mieszkają w korytarzu
      > u teściów.
      >
      > Może nie?

uważam, że jeszcze za wcześnie jest na takie stwierdzenie. Moją hipotezę motywuję
      tym, że w BB Debil siedzą ludki którzy monitorują tzw. rynek oczekiwań. Jakie
      będą wytyczne narodu taki będzie werdykt. Pozdrawiam

• milusia_ Re: BATORSKI wygra! 30.04.02, 12:57
        Gość portalu: :) napisał(a):

> uważam, że jeszcze za wcześnie jest na takie stwierdzenie. Moją hipotezę motywu
        > ję
        > tym, że w BB Debil siedzą ludki którzy monitorują tzw. rynek oczekiwań. Jakie
        > będą wytyczne narodu taki będzie werdykt. Pozdrawiam
        >

Wytyczną do wygrania Batorskiego jest niejaki Andrzej
        Lepper.
        Oczekiwania narodu są proste: "głupi, ale fartowny",
        "ojciec rodziny", "bezrobotny".

Pozdróvki :-)
        • Gość: :) Re: BATORSKI wygra! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 13:00
          milusia_ napisał(a):

> Gość portalu: :) napisał(a):
          >
          > > uważam, że jeszcze za wcześnie jest na takie stwierdzenie. Moją hipotezę m
          > otywu
          > > ję
          > > tym, że w BB Debil siedzą ludki którzy monitorują tzw. rynek oczekiwań. Ja
          > kie
          > > będą wytyczne narodu taki będzie werdykt. Pozdrawiam
          > >
          >
          >
          > Wytyczną do wygrania Batorskiego jest niejaki Andrzej
          > Lepper.
          > Oczekiwania narodu są proste: "głupi, ale fartowny",
          > "ojciec rodziny", "bezrobotny".
          >
          >
          > Pozdróvki :-)
          milusio mi sie zrobiło jak widze, że nie spełniam oczekiwań narodu....
          pozdrowionka:)

• Gość: Yoorash Re: BATORSKI wygra! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 20:00
          nie obraz sie, ale twoj wywod bardzo pasuje do sposobu wyrazania sie wlasnie...
          Leppera
    • Gość: ada Re: BATORSKI wygra! IP: *.tiscali.no / 213.234.83.* 01.05.02, 01:27
      Takich Batorskich w Polsce jest na peczki i nie pchaja sie do BB. Nie wiem
      dlaczego do programu wybrali HYdro, ale jestem zdania, ze nie powinien wygrac.
      Chlop jak dab, silny, zdrowy i nie stary, a robi z siebie ofiare systemu. Niech
      sie bierze za robote, niech szuka... znajdzie. ale on wolal byc "gospodynia
      domowa" a zapieprzala zona. To bardzo niemeskie. On liczy na wygrana, ba, jest
      pewien, ze mu sie nalezy, ale ja apeluje NIE DAJMY WYGRAC BATORSKIEMU. Praca
      dla Batorskiego.
      Ps. Magda jest sennym koszmarem.Pa.
      • Gość: Belami Re: BATORSKI wygra! IP: *.bn.krakow.pl 01.05.02, 07:23
        Mnie zastanawia jedno, przecież dobry hydraulik potrafi zawsze zarobić na
        utrzymanie rodziny. Z drugiej strony trudno gościa gnoić tylko za to że jest
        leworęczny i siedzi w domu z dzieciakami, kucharzy im i odrabia z nimi lekcje.
        Sami zobaczcie ile jest takich którzy ani nie pracują, ani nie zajmują się
        dzieciakami tylko stoją pod sklepem i piją tanie wino.
      • Gość: Alla Re: BATORSKI wygra! IP: *.a2000.nl 01.05.02, 11:34
        Skad wiesz, ze sie nie pchaja. Pewnie sie pchaja, tylko ich nie biora, bo
        przewaznie sa niemedialni i niewyjsciowi. Wybrali akurat Batorskiego, bo
        ostatecznie ujdzie.
        Co do pracy to bym tak nie szarzowala w opiniach. Na prowincji to jest
        faktycznie dramat. Znam ludzi, ktorzy wzieliby cokolwiek, sa zdesperowani,
        chodza cale dnie i prosza, a tu nie ma nic. Trafi sie cos sezonowo, a potem
        znowu nic. Pewnie nigdy nie bylas w jakims prowincjonalnym biurze pracy,
        zobaczylabys ile tam ludzkiego nieszczescia sie klebi.
        Nie jestem za Batorskim, ale w Polsce jest faktycznie kleska bezrobocia i
        przestarzala propagande, ze praca jest dla tych co chca pracowac nalezaloby
        wlozyc miedzy bajki. Moze sa pojedyncze przypadki ludzi, ktorzy mogliby cos
        robic, a im sie nie chce, ale to nie jest duzy procent tylko margines.

• harpia1 Re: BATORSKI wygra! 01.05.02, 13:37
          Gość portalu: Alla napisał(a):

> Skad wiesz, ze sie nie pchaja. Pewnie sie pchaja, tylko ich nie biora, bo
          > przewaznie sa niemedialni i niewyjsciowi. Wybrali akurat Batorskiego, bo
          > ostatecznie ujdzie.
          > Co do pracy to bym tak nie szarzowala w opiniach. Na prowincji to jest
          > faktycznie dramat. Znam ludzi, ktorzy wzieliby cokolwiek, sa zdesperowani,
          > chodza cale dnie i prosza, a tu nie ma nic. Trafi sie cos sezonowo, a potem
          > znowu nic. Pewnie nigdy nie bylas w jakims prowincjonalnym biurze pracy,
          > zobaczylabys ile tam ludzkiego nieszczescia sie klebi.
          > Nie jestem za Batorskim, ale w Polsce jest faktycznie kleska bezrobocia i
          > przestarzala propagande, ze praca jest dla tych co chca pracowac nalezaloby
          > wlozyc miedzy bajki. Moze sa pojedyncze przypadki ludzi, ktorzy mogliby cos
          > robic, a im sie nie chce, ale to nie jest duzy procent tylko margines.
          >
          >

Tu masz rację, że na prowincji gorzej. Ale paradoksalnie pracy nie ma dla ludzi z
          wyższym wykształceniem, a ci, którzy mają "fach w ręku" zawsze coś znajdą.
          Przynajmniej procentowo tak ostatnio się dzieje. Nie pamiętam, gdzie o tym
          czytałam, ale jak znajdę to wam podrzucę.

Pozdrrr...
          Harpia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka