Gość: agnieszka IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 28.11.04, 10:30 czy komuś też? strasznie rozczarował mnie ten film. Spodziewałąm się czegoś dużo lepszego, a ze cztery razy w czasie filmu prawie zasnęłam. Te *** w GW były na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brut Re: Nie podobało mi się VAnila sky... IP: *.icpnet.pl 28.11.04, 10:38 Faktycznie, film byl beznadziejny. Zawiodl mnie na calej linii. A poza tym jak on mogl zostawic Nicole dla takiej szarej myszy, gadajacej po angielsku z takim strasznym akcentem. Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Nie podobało mi się VAnila sky... 28.11.04, 10:58 Polecam hiszpański film "Otwórz oczy", na podstawie którego nakręcono Vanila Sky. Nie zawiedziecie się tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kleoo podobało mi się VAnila sky 28.11.04, 11:10 ale mimo tego, że film mi się podobał(choc gowni aktorzy mnie dnerwowali, jacyć za piekni to oni nie byli, ale to zapenwe kwestia gustu), to bym chciała zobaczyc orginał, na pewno jest lepszy od amerykańskiej produkcji, tylko pytanie jest takie gdzie mozna zdobyć "Otwórz oczy" czy są w wypozyczalniach kaset video? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka.maja80 Re: podobało mi się VAnila sky 28.11.04, 11:48 Kiedys "Otworz oczy" bylo na TVP1.Rzeczywiscie "Vanilla Sky" nawet nie umywa sie do hiszpanskiego pierwowzoru.Pamietam jakie wrazenie zrobil na mnie tamten film, az do dzis przechodzi mnie dreszcz, klimat byl taki niesamowity, ze pare dni chodzilam jak w transie.W 'Vanilla sky" nie dotrzeglam tamtej magii ani tajemnicy.Niestety Amerykanie potrafia wszystko spieprzyc.No i nie podoba mi sie Tom Cruise Odpowiedz Link Zgłoś
biuralistka Re: nie podobało mi się VAnila sky 28.11.04, 12:01 Ja też się niestety zawiodłam na Vanilla Sky. Usnęłam około północy i nawet nie jestem ciekawa dalszego ciągu. Koniecznie muszę obejrzeć Otwórz oczy. Może nawet powtórzą w tv, w ramach cyklu ;) Zdarzało się, że nadawali wersje tego samego filmu różnych reżyserów czy z różnych lat w dość krótkim czasie. Tom Cruise też mi się nie podoba, ale Penelope i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gang Re: nie podobało mi się VAnila sky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:31 "Otwórz Oczy" niestety był na Jedynce jakoś bardzo niedawno (kilka tyg. temu). Sam miałem nagrać i obejrzeć żeby porównać z VS ale zapomniałem, dodatkowo był jakoś o godz. 0:00. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: nie podobało mi się VAnila sky 28.11.04, 17:04 Dwa razy wyemitowano "Otwórz oczy" w TVP1. Pierwszy raz był w 2002 roku - 26 maja w niedzielę o 22:20. W tym roku wyemitowano go 26 kwietnia w poniedziałek o 00:25 w cyklu "Kino Europy". Ja oglądałem ten film w kinie trzy lata temu. Nie podobał mi się. W dodatku oglądałem go ze znajomą Turczynką, która się kompletnie pogubiła w fabule, a ja miałem problemy jej ją wytłumaczyć. ;) Ale TVN zrobił jak zwykle ciekawy zwiastun, po którym planowałem ten film ponownie obejrzeć. Na szczęście coś ciekawszego znalazło się do roboty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: nie podobało mi się VAnila sky 28.11.04, 20:54 Przepraszam za off top, ale mam pytanie do Michała_82. Czy to, że tak szczegółówo podałeś daty emisji filmu "Otwórz oczy" oznacza, że po prostu lubisz ten film i zapisałeś kiedy go wyświetlano czy też masz dostęp do jakiegoś archiwum programowego TVP? Pytam nie bez przyczyny - otóż kilka lat temu na TVP1 obejrzałam pewien francuski film, którego tytułu nie pomnę, a tak bardzo mi się podobał, że chętnie obejrzałabym go ponownie. Mógłbyś mi pomóc odnaleźć ten film? Pamiętam tylko kiedy mniej więcej i o jakiej porze go pokazano, nic więcej. Dzięki z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.lo Re: Nie podobało mi się VAnila sky... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.11.04, 12:30 a moglby ktos napisac, jak zakonczyl sie ten film? bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naen Re: Nie podobało mi się VAnila sky... IP: *.lublin.mm.pl 28.11.04, 12:58 Darowalam sobie ten cover, ogladalam kiedysc w tv Otworz oczy ale nie podobal mi sie po caly prostu pomysl tego filmu, aczkolwiek aktorstwo bylo dobre, co do Vanilla to zazwyczaj w Hollywood wiedza jak zwalic dobra robote... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb Dla mnie VS bardzo dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:49 I połowa - intryga, emocje, przyouszczenia, kto stoi za wypadkiem.... Wciągające, bardzo dobre. II połowa, zwłaszcza w budynku korporacji, przegięcie, niemalże na miarę matriksa 2 :P Suma sumarum jak spieprzyć dobry pomysł z I połowy filmu, przy pomocy wmieszania w fabułę wielkich korporacji II połowa filmu. Tom, Penelope i Cameron bardzo dobrzy, naprawdę podobali mi się, szczególnie Tom - aktorski i Penelope - fizycznie :) Dobrrze grali też Przyjaciel i Lekarz. Świetna scena w dyskotece z tańcem z maską z tyłu głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ke Re: Dla mnie Cruise to bardzo słaby aktor IP: *.aexp.com.pl 28.11.04, 14:00 Niestety, ale Tom Cruise wypadł blado jako aktor. Cały czas schematycznie, brak śladu mysli na twarzy. Chyba specjalnie maska i makijaż, żeby choć na chwilę zmienił wyraz twarzy. Chyba że za zmianę wyrazu uznamy niektóre sceny z Cameron :-) Straszny drewniak. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Nie podobało mi się VAnila sky... 28.11.04, 13:58 wyszlo na to, ze David kazal siebie po smierci zamrozic i "puscic" sobie w czasie tego zamrozenia sen :) sen o tym, ze zyje szczesciliwe z Penelope (jak ona sie w filmie nazywla?) odkryl to na koncu, gdzie David sobie w cudowny spoosb wszystko przypomnial, pomogl mu w tym oczywiscie niezrownany Kurt Russel (psycholog z corkami)... ehhh... ogolnie szmira, a zwlaszcza zakonczenie pierwsza polowa swietna, ale jak zaczeto mieszac (gdzies od sceny w dyskotece), to mialem chwile kryysu i prawie nie zasnalem ale za to muzyka byla fajna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Nie podobało mi się VAnila sky... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 14:11 Widać że w ogóle się nie znacie! Film był świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: Nie podobało mi się VAnila sky... IP: *.crowley.pl 28.11.04, 15:19 ja mialam duzo skojarzen z "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind", niestety, takze ze wzgledu na spaprane zakonczenie... ale pomysl mi sie podobal, zarowno na jeden, jak i na drugi film. mam wielka chec obejrzec "Abre Los Ojos", ktos wie czy mozna to znalezc w wypozyczalniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Nie podobało mi się VAnila sky... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 15:24 film znajduje się w wypożyczalni emule Odpowiedz Link Zgłoś
zoe82 Re: Nie podobało mi się VAnila sky... 28.11.04, 16:58 nie wiem dlaczego, ale rowniez mialam jakies inne, lepsze wyobrazenie o tym filmie. jedyne co w nim bylo dobre to muza: buckley, radiohead, r.e.m. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjt Re: Nie zrozumieliscie chyba tego filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 17:50 chyba nie zrozumieliscie tego filmu. to film , ktory mozna odczytac na 1000 sposobow i zadne z odczytac nie jest nieprawidlowe. polecam strone: www.cameroncroweonline.com/films/vanillasky/secrets.htm mi sie ten film bardzo podobal, i ja jestem za opcja, ze caly film jest snem i David budzi sie dopiero na koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
polly6 Re: Nie zrozumieliscie chyba tego filmu 28.11.04, 18:07 no ja też obstaję, ze to sen i główny bohater budzi się dopiero przed końcowymi napisami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajkija Re: Nie zrozumieliscie chyba tego filmu IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 23:48 No właśnie idzie o to, że on się tam budzi co i rusz (to takie nowomodne "Życie snem" miało chyba być), ale z tego wszystkiego to samemu usnąć można. Mnie się też nie podobało. Przerost formy nad treścią. Nadęte wszystko z Cruzami Cruisami na czele. Ale muza fakt - bdb. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo podobało mi się VAnila sky... 29.11.04, 00:57 a mnie ten film nie bolal co prawda z hiszpanskiego pierwowzoru pamietam niewiele, ale amerykanski remake nie byl porazka. jedno zastrzezenie - za dlugi (prawie trzy godziny!!!) ale ogolnie ogladalo sie to milo, panie zagraly bardzo dobrze, panowie gorzej, ale mowi sie trudno swietna muzyka, ladne zdjecia no i Tilda Swinton w epizodzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nodeh podobało mi się Vanila Sky... IP: *.euron.pl / *.euron.pl 29.11.04, 03:02 a najfajniejszą rolę miał Steven Spielberg :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: podobało mi się Vanila Sky... 29.11.04, 11:11 a mi sie wydawalo, ze na tym przyjeciu mignal tez sobowtor Nicole Kidman przynajmniej jakas wysoka blondynka z kreconymi wlosami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Nie podobało mi się VAnila sky... IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.11.04, 11:46 Jak przed snem zjem jajecznice na boczku, to mam podobne sny, albo i lepsze. Polecam, sa po tym niezle tripy. Odpowiedz Link Zgłoś