Gość: pete IP: 195.136.44.* 27.12.04, 13:06 Dlaczego żadna telewizja mnie powtarza tego świetnego i kultowego serialu Lyncha . Może fani powinni zrobic jakąś akcję lobbystyczną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tp Ogniu krocz ze mną - KURDE IP: *.chello.pl 27.12.04, 13:45 ale to było - wspominam do dziś miałem z parę lat, ogladałem to i bałem się jak jasana cholera Bob to mi się nawet śnił w nocy - szczególnie po scenie, kiedy to objawił sie szeryfowi i spytal się czemu ta jego Chinka waży tylko 35 kilo zresza jednoreki Mike tez był straszny a ten koleś kierowca, co stał się warzywem - pamietam urodziny tego kola i te migajace swiatła, miałem pełno w gaciach wtedy ten starszy kelner był dość śmieszny bałem się tez tej bany z pieńkiem Posterunkowy Andy, super koleś ;) ale panie były ładne - Odrey Horn, Laura i jej Kuzynka, i ta kolezanka Laury numer jeden na moim osiedlu swego czasu, bylismy gó..arzami i kazdy przezywał ten serial ogromnie - jeden się wyłamał i powiedział, że serial jest głupi, to taki Andrzej chciał się nawet bić z nim, ze to nie prawda - w każdym bądź razie bylismy z parę dni pokłóceni z tym kolegą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 27.12.04, 18:39 No na Polsacie by moglo to byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent kuper Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:15 Ostatnio TP leciało chyba właśnie na Polsacie ale parę ładnych lat temu. Uwielbiam ten serial, podczas pierwszej emisji miałem ok.12 lat i też się bałem niesamowicie. Zresztą jak w ten serial człowiek się dobrze wstrzeli to i teraz można porządnie spanikować. Nie będę mówił że miał niesamowity klimat bo to chyba od tego serialu zaczęto mowić o "klimacie" w produkcjach TV. To serial który miał bezbłędnie, wręcz perfekcyjnie rozpisaną całą mitologię- Karły, Olbrzymy, Jednoręcy, Czarna Chata, Biała Chata. Mną ciągle wstrząsał (chyba) siódmy odc. gdzie Leland Palmer okazywał się być BOBem. Tuż przed morderstwami pojawiała się Kobieta Z Klockiem (The Log Lady) i mówiła: "W gospodzie są sowy" a potem matka Laury widziała na środku pokoju konia (w mitologii indiańskiej-symbol śmierci jak u nas baba z kosą). No i ostatni odcinek z tymi zniekształconymi głosami w Czarnej Chacie, piosenką śpiewaną przez tego czarnoskórego i fenomenalnym zakończenie gdy agent Cooper wali głową w lustro i czyje odbicie widzi? No właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:23 > Tuż przed morderstwami pojawiała się Kobieta Z Klockiem (The Log Lady) Pieńkowa Dama :-) Odpowiedz Link Zgłoś
es_el Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 28.12.04, 00:43 z tego co pamietam, wiele bylo takich postulatow na forum, ale jakos nie poskutkowaly, niestety najlepiej gdyby tp wrocilo gdzies w publicznej, zeby ominac reklamy, ktore szatkowaly kazdy odcinek z dokladnoscia neurochirurga (co 22 min - 8 min reklam), dobrze pamietam, bo nagrywalem opuszczajac bloki na europa europa mozna czasem trafic na ogniu krocz ze mna, zagubiona autostrade, czy dzikosc serca, ale to nie twin peaks... pozdrawiam fanow lyncha, s_l Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 28.12.04, 10:58 to się działo... pamiętam, że kiedys ktoś zcharakteryzował kino Lyncha w ten sposób, że jak pokazuje nóż, to z całą pewnością nikt nikogo tym nożem nie zabije. W ten sposób przełamywał schematy kina (zbliżenie pistoletu = trup w dalszej części filmu zabity z tegoż pistoletu). Dla mnie Twin Peaks to agent Cooper i jego placek z wiśniami, niesamowita Laura Palmer w scenach "przedśmiertnych" - uroda tej aktorki była tak niepokojąca, trudno mi to opisać. najbardziej lubiłam sceny pozornie zwyczajne, przechodzące potem z najgorszy horror. Nie lubiłam Ogniu krocz ze mną za zbytnie epatowanie taką dosłowną makabrą i tymi postaciami zza krawędzi. Ja wolę coś, co może być zarówno realne, jak i makabryczne. Pamiętam scenę, jak Agent leżał postrzelony w hotelu, a dziadek z obsługi hotelowej stał nad nim przez pół odcinka proponując mu ciepłe mleko i tym podobne przysługi. W tym jest właśnie niezwykłość kina Lyncha. Albo epizod samego reżysera w roli przygłuchego agenta FBI. Kto pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:57 Niech wróci, please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mój ulubiony serial, ten klimat, wodospad, te drzewa, wiatr, zmieniające się światla na skrzyzownaiu, ludzie, RR, placek i ta TAJEMNICA............... Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 28.12.04, 12:24 i bezszmerowa prowadnica do zasłon.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:47 Niech wróci!!! :( Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 31.03.05, 13:49 kilka miesięcy temu oglądałam to na płytkach. tak mnie wciągnęło, że robiłam tylko krótkie przerwy na sen i pobyt w pracy. oderwać się nie mogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:35 no i muzyka, niech żyje Badalamenti !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 31.03.05, 19:21 a ja mam wszystkie odcinki na plytach... moge sie podzielic, no chyba, ze to przestepstwo... Odpowiedz Link Zgłoś