Dodaj do ulubionych

Twin Peaks NIECH WRÓCI

IP: 195.136.44.* 27.12.04, 13:06
Dlaczego żadna telewizja mnie powtarza tego świetnego i kultowego serialu
Lyncha . Może fani powinni zrobic jakąś akcję lobbystyczną
Obserwuj wątek
    • Gość: tp Ogniu krocz ze mną - KURDE IP: *.chello.pl 27.12.04, 13:45
      ale to było - wspominam do dziś

miałem z parę lat, ogladałem to i bałem się jak jasana cholera

Bob to mi się nawet śnił w nocy
      - szczególnie po scenie, kiedy to objawił sie szeryfowi i spytal się czemu ta
      jego Chinka waży tylko 35 kilo
      zresza jednoreki Mike tez był straszny

a ten koleś kierowca, co stał się warzywem - pamietam urodziny tego kola i te
      migajace swiatła, miałem pełno w gaciach wtedy

ten starszy kelner był dość śmieszny

bałem się tez tej bany z pieńkiem

Posterunkowy Andy, super koleś ;)

ale panie były ładne - Odrey Horn, Laura i jej Kuzynka, i ta kolezanka Laury

numer jeden na moim osiedlu swego czasu, bylismy gó..arzami i kazdy przezywał
      ten serial ogromnie - jeden się wyłamał i powiedział, że serial jest głupi, to
      taki Andrzej chciał się nawet bić z nim, ze to nie prawda - w każdym bądź razie
      bylismy z parę dni pokłóceni z tym kolegą
    • rzeznia_nr_5 Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 27.12.04, 14:26
      Jestem za!Chce Boba!
    • Gość: ja Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 27.12.04, 18:39
      No na Polsacie by moglo to byc
      • Gość: agent kuper Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:15
        Ostatnio TP leciało chyba właśnie na Polsacie ale parę ładnych lat temu.
        Uwielbiam ten serial, podczas pierwszej emisji miałem ok.12 lat i też się bałem
        niesamowicie. Zresztą jak w ten serial człowiek się dobrze wstrzeli to i teraz
        można porządnie spanikować.
        Nie będę mówił że miał niesamowity klimat bo to chyba od tego serialu zaczęto
        mowić o "klimacie" w produkcjach TV.
        To serial który miał bezbłędnie, wręcz perfekcyjnie rozpisaną całą mitologię-
        Karły, Olbrzymy, Jednoręcy, Czarna Chata, Biała Chata.
        Mną ciągle wstrząsał (chyba) siódmy odc. gdzie Leland Palmer okazywał się być
        BOBem. Tuż przed morderstwami pojawiała się Kobieta Z Klockiem (The Log Lady) i
        mówiła: "W gospodzie są sowy" a potem matka Laury widziała na środku pokoju
        konia (w mitologii indiańskiej-symbol śmierci jak u nas baba z kosą).
        No i ostatni odcinek z tymi zniekształconymi głosami w Czarnej Chacie, piosenką
        śpiewaną przez tego czarnoskórego i fenomenalnym zakończenie gdy agent Cooper
        wali głową w lustro i czyje odbicie widzi? No właśnie...
        • Gość: verte Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:23
          > Tuż przed morderstwami pojawiała się Kobieta Z Klockiem (The Log Lady)

Pieńkowa Dama :-)
    • es_el Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 28.12.04, 00:43
      z tego co pamietam, wiele bylo takich postulatow na forum, ale jakos nie
      poskutkowaly, niestety
      najlepiej gdyby tp wrocilo gdzies w publicznej, zeby ominac reklamy, ktore
      szatkowaly kazdy odcinek z dokladnoscia neurochirurga (co 22 min - 8 min
      reklam), dobrze pamietam, bo nagrywalem opuszczajac bloki
      na europa europa mozna czasem trafic na ogniu krocz ze mna, zagubiona
      autostrade, czy dzikosc serca, ale to nie twin peaks...
      pozdrawiam fanow lyncha,
      s_l
      • agata_to_ja Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 28.12.04, 10:58
        to się działo...
        pamiętam, że kiedys ktoś zcharakteryzował kino Lyncha w ten sposób, że jak
        pokazuje nóż, to z całą pewnością nikt nikogo tym nożem nie zabije. W ten
        sposób przełamywał schematy kina (zbliżenie pistoletu = trup w dalszej części
        filmu zabity z tegoż pistoletu).
        Dla mnie Twin Peaks to agent Cooper i jego placek z wiśniami, niesamowita Laura
        Palmer w scenach "przedśmiertnych" - uroda tej aktorki była tak niepokojąca,
        trudno mi to opisać.
        najbardziej lubiłam sceny pozornie zwyczajne, przechodzące potem z najgorszy
        horror. Nie lubiłam Ogniu krocz ze mną za zbytnie epatowanie taką dosłowną
        makabrą i tymi postaciami zza krawędzi. Ja wolę coś, co może być zarówno
        realne, jak i makabryczne. Pamiętam scenę, jak Agent leżał postrzelony w
        hotelu, a dziadek z obsługi hotelowej stał nad nim przez pół odcinka proponując
        mu ciepłe mleko i tym podobne przysługi. W tym jest właśnie niezwykłość kina
        Lyncha. Albo epizod samego reżysera w roli przygłuchego agenta FBI. Kto pamięta?

• Gość: A Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:57
      Niech wróci, please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mój ulubiony serial, ten klimat, wodospad, te drzewa, wiatr, zmieniające się
      światla na skrzyzownaiu, ludzie, RR, placek i ta TAJEMNICA...............
    • agata_to_ja Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 28.12.04, 12:24
      i bezszmerowa prowadnica do zasłon..
    • Gość: ewa Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:47
      Niech wróci!!! :(
    • lilith76 Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 31.03.05, 13:49
      kilka miesięcy temu oglądałam to na płytkach. tak mnie wciągnęło, że robiłam
      tylko krótkie przerwy na sen i pobyt w pracy. oderwać się nie mogłam.
      • Gość: ja Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:35
        no i muzyka, niech żyje Badalamenti !!!!!!!
        • nallega_m Re: Twin Peaks NIECH WRÓCI 31.03.05, 19:21
          a ja mam wszystkie odcinki na plytach... moge sie podzielic, no chyba, ze to
          przestepstwo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka