Dodaj do ulubionych

cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm]

12.01.05, 08:40
:DDDD Najlepszy tekst wcorjszego odcinka, który już został rozebrany na
części pierwsze z tego co widzę na forum :) Gazela powinien być jeszcze
bardziej kurtuazyjny i powiedzieć cos w stylu: 'cześć Kinga, mówi ojciec
Piotra Zduńskiego, twojego męża, nazywany przez ciebie teściem a ty jego
synową...' Rewelacja!!! Brawa dla pani Ilony!!! Poza tym kicha straszna,
zasnąć mozna było...

1. Tulipan i Papuga. Do wyrzygania śniadanko. Kielony z IKEI (fajne), z
których łoili soczek, szyneczka na talerzyku i opowieści o Nowej Zelandii.
Poza tym to chata Tulipa wyglądała jak apartament, który pewqnie dostał w
ramach zadośćuczynienia od jakiejś firmy ubezpieczeniowej za ten spalony
pion!!! Chata bogata we wszelakie sprzęty, taras, kwaity, wszystko świeżutkie
i czyściutkie.... Trochę przesady, biorąc pod uwagę, że jeszcze dwa tygodnie
temu nie miał gdzie mieszkac ;)) No i jak się Szanowne Panie budzą to też
mają tak nienaganną fryzurę jak Papuga??? ;))

2. Papug i jego kombek z holidej z Oczy_jak_cebule. Pomijam tartrę, bo nie
lubię, ale wejście Papuga z tą siatą na motyle bardziej pasowało do '40-
latka' i Marka Karwowskiego, który swego czasu za namową mamy wyprowadzał się
do pokoju przy rodzinie i tachał w plecaku rakietki do badbintona... (tak to
się pisze??)

3. Szastanie kasą Gazeli. nie dość, że szasta Rydż (kartoning, łyski, fura),
to to co wczoraj pokazał Gazela było chyba bardziej bijące po oczach. zamawia
koniak (w knajpie taka lampka, a raczej napartstek pewnie z 10pln się ceni),
skupia wzrok nad kielonem i wychodzi zostawiając kasę za niewypity trunek
(zdawało mi się, że to było 100 PLN, ale mogę się mylić, bo 'dwójka' mi
śnieży trochę :). I ten powrót do domu, w którym Marija oczekuje z koreczkami
i mineralką i ma minę Carmen...

4. Poza tym to stara prawda się sprawdza, że bez Łowickiej p prostu NIE MA
ODCINKAi nie ma jaj :))) Krótko - CHOCHOŁY RULEZ !!!!

P.S. Polecam nowego bruksa EPIZODY :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 08:45
      tarta byl zaj...ista,nie mówiąc juz o samozachwycie papugi
      a ja jednak podziwiam Marysię-w tak ktorkim czase kolacja ze swiecami,elegancki
      stroj ,fil mejk-ap
      czy to prawda,ze Marysia w swojej dobroci BĘDZIE MUSIALA zaopiekowac się
      twinasami,ktore powije Reniutka?i zejdzie przy tym czy cos?
      • gianni_vonsacze Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 08:48
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> tarta byl zaj...ista,nie mówiąc juz o samozachwycie papugi
        > a ja jednak podziwiam Marysię-w tak ktorkim czase kolacja ze
        swiecami,elegancki
        >
        > stroj ,fil mejk-ap
        > czy to prawda,ze Marysia w swojej dobroci BĘDZIE MUSIALA zaopiekowac się
        > twinasami,ktore powije Reniutka?i zejdzie przy tym czy cos?

???? Tego nie wiem! Marija pewnie niedługo zaopiekuje się wszystkimi w
        przypływie dobroci...
        co jeszcze do wczorajszego odcinka - Iwonka Mejer po rozwiązaniu wygląda o
        wiele lepiej niż wcześniej.
        • Gość: Miśka Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.softpro2.pl 12.01.05, 08:49
          tez zauwazylam - usta ma mniejsze chyba, a moze cala glowe
          • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 08:57
            Gość portalu: Miśka napisał(a):

> tez zauwazylam - usta ma mniejsze chyba, a moze cala glowe

wariant z grzywką zdecydowanie korzystniejszy,już nawet jakby mniej się jej
            boję;)
          • Gość: mixi iwona mejer IP: *.portgdansk.pl 12.01.05, 11:28
            Powinna sie spiknac z Tulipanem, jak juz Marta zrobi reunion z Norbertem.
            Wczoraj byla w stroju co tu duzo mowic mongoliom zalatujacym.
    • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 08:49
      qrde,połowy odcinka nie kojarzę,bo mnie dekocentrowano w czasie emisji;)
      no,że z tym "ojcem Piotra"nie słyszałam,to nie przeżyję chyba;)a Kinga
      zajarzyła,kto dzwoni,czy musiała byc podpowiedź"ojciec Piotrka,a Twojego ojca
      wspólnik"?;)
      pisze się badminton:)-mnie tez od razu Mareczek w czasie wyprowadzki do pokoju
      przy rodzinie pred oczami stanął;)
      i myślałam że korki i mineralka to w ramach przeprosin za bizetta,ale już na
      forum się douczyłam,że luz marija w ogóle zaniechała wizyty w operze.to już
      prawie wszytko wiem:)
      • Gość: Miśka Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.softpro2.pl 12.01.05, 08:51
        tekst gazeli tekstem roku - musisz powtorke zaliczyc dzisiaj koniecznie
        od dzisiaj jak bede dzwonic do rodzicow - bede mowic - Miśka, wasza corka
        • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 08:54

> tekst gazeli tekstem roku - musisz powtorke zaliczyc dzisiaj koniecznie
          > od dzisiaj jak bede dzwonic do rodzicow - bede mowic - Miśka, wasza corka

Marek w "40-latku"jak dzwonił do starych,kiedy na imprezie u Mieciuli
          Powroźnego byli,też się przedstawiał"tu mówi Marek,Marek Karwowski":)więc może
          to poprawnie jest;)
        • carrera2003 Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 08:56
          Mnie się zdaje że za ten koniaczek to jesnak było tylko 10 peelenów! A tekst
          Gazeli też mnie zabił powinien jeszcze dodać ... tu ojciec Piotrka. KOjarzysz?
      • gianni_vonsacze Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 08:55
        luz marija za namową Renasa zrezygnowała z wypadu do stolycy. Poza tym wpływ na
        to miał ojciec Piotrka i Pawła Zduńskich, mąż luz Maryji, który otrzymał od
        ojca Kingi, żony Piotra propozycję dżoin wenczer w FILAR PLAST i z tej okazji
        chciał Luz Mariję zabrać na balety za miasto... Ona jednak początkowo wybrała
        kulturę, ale za namową ciężarnej Reni zmieniła zdanie i zakupiła w warzywniaku
        korki i mineralkę..
        • Gość: Miśka Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.softpro2.pl 12.01.05, 09:00
          a ciezarnej Reni troche zle brzuch zrobili i smiesznie wygladala
          • Gość: Grad Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.necik.pl / *.necik.pl 12.01.05, 09:04
            Fakt. Dziwnie dochórka tę ciażę nosi.
            Jakoś tak żołądkowo - przeponowo.
            Może została zapłodniona doustnie.
        • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:02
          o której dziś powtórka;)??z roboty się zwolnię żeby zdążyć,bo luki wieksze mam
          niż sądziłam;)
          a Renas faktycznie nadaje sie na doradcę,podatkowego chyba;)pewnie najchetniej
          by doradziła,żeby żona Zduńskiego w ogole go z oka nie spuszczała,a już wyjscie
          z kolegą z pracy do opery to jest godne potępienia!lepiej czekać przy mineralce
          na powrót gazeli:)
          • gianni_vonsacze Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:04
            riplej o 16.10 jest!
            • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:08
              gianni_vonsacze napisał:

> riplej o 16.10 jest!

to jak ze 20 minut się zerwę,to się załapię:)
              "Epizody" już na rynku;)??
              • gianni_vonsacze Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:10
                'epizody' juz mam skitrane w torbie. Na wieczór lekturą będą, w sam raz
                jako 'kronika filmowa' przed MJM! Na okładne Big Bombelos, która ostatnio
                okładki okupuje często (Tele Tydzień na przykład - paw!!!!)
                • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:14
                  gianni_vonsacze napisał:

> 'epizody' juz mam skitrane w torbie. Na wieczór lekturą będą, w sam raz
                  > jako 'kronika filmowa' przed MJM! Na okładne Big Bombelos, która ostatnio
                  > okładki okupuje często (Tele Tydzień na przykład - paw!!!!)

zachowaj ten pierwszy nr,kiedyś na nim kasę zrobisz;)
                  zeta trzeba wybulić,czy więcej??:)
                  • gianni_vonsacze Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:20
                    kosztuje tyle co jedno JAKO bez 40 groszy :)
                    • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:36
                      gianni_vonsacze napisał:

> kosztuje tyle co jedno JAKO bez 40 groszy :)

to bardzo elegancka cena:)
    • Gość: Ciekawa.. cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:00
      To "studenci"mają telefon stacjonarny na stancji?!Jakoś nigdy nie zauważyłam..
      Bo skoro (ojciec Piotrka)zadzwonił do Kingusi,potem stwierdził że jak go nie
      ma,to nie będzie dzwonił na komórkę..
      • Gość: MIśka Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.softpro2.pl 12.01.05, 09:01
        maja, maja
        kiedys tez owad dzwonil do ojca o kase
        • ada16 Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:05
          A co t za Łowicka?
          Nie kojarzę.
          • gianni_vonsacze Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:06
            ada16 napisała:

> A co t za Łowicka?
            > Nie kojarzę.

Łowicka to jak Ordynacka prawie... :)
            No na Łowickiej mieszkaja 'młodzi', którzy rozkręcają każdy odcinek -
            szczególnie Chochoł i jego klon, który niedługo na Łowickiej zamieszka..
            • Gość: dora Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm]Gonera IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.01.05, 09:12
              Grzywka Majer rzeczywiście lepsza. Gonera nalany - Why? Widziałam go niedawno w
              Rynku we Wrocławiu. Jest nieduży i zupełnie niecharyzmatyczny.Nowa żona lekko
              wyższa od niego. Ale dlaczego stał się taki pyzaty w ostatnich odcinkach? Brak
              brody?
              • Gość: Miśka Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm]Gonera IP: *.softpro2.pl 12.01.05, 09:14
                moze idzie w slady Michala z NW
                • gianni_vonsacze Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm]Gonera 12.01.05, 09:19

> moze idzie w slady Michala z NW

Nalanego Kudla nie pobije nikt!
                  A wracając do wczorajszego MJM. Kisiel wyraźnie znalazł kolejny obiekt
                  zainteresowania. Myślę, że teraz weźmie się ostro za Alicję, na widok której
                  wczoraj prawie spadł z roweru. Wiadomo też, że znaczki samochodów są 'ukrywane;
                  (oprócz Papugowej Pandy), ale w Mesiu Alice to już przesadzili. Nawet na
                  kierownicy 'celownik' Mesia był zakryty... Inna sprawa - ten Mesio to
                  też 'okularnik', podobnie jak Stefcia... No i Alice paląca ćmika przy
                  śniadaniu - szok! W MJM to co najmniej dziwne - jednak ja nie pozwoliłbym nawet
                  gościowi zapalić w domu - tym bardziej przy śniadaniu (kiedyś takiego gościa
                  miałem i pozwoliłem - tydzień chatę trzeba było wietrzyć, bo gość zjarał przez
                  wieczór prawie 3 paczki, :))))) Chociaż Sztefen w dymie się obraca w robocie,
                  więc jemu to już wszystko jedno chyba..
    • Gość: legendaowilkulobo Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 12.01.05, 09:28
      leska_z_posen napisała:
      a Renas faktycznie nadaje sie na doradcę,podatkowego chyba;)pewnie najchetniej
      by doradziła,żeby żona Zduńskiego w ogole go z oka nie spuszczała,a już wyjscie
      z kolegą z pracy do opery to jest godne potępienia!lepiej czekać przy mineralce
      na powrót gazeli:)

No i Renas miała rację! Bo by się Marija po próżnicy przejechala a wyrzuty sumienia by zostały:
      www.wiadomosci.wp.pl

Hiszpański przekręt z Carmen

"Carmen" na Torwarze nie było, a hiszpańscy organizatorzy przedstawienia wyjechali z kilkuset tysiącami złotych za bilety. To miało być niezwykłe wydarzenie. "Carmen" z Małgorzatą Walewską na Torwarze. Jest skandal, narażone na szwank dobre imię śpiewaczki i ludzie żądający zwrotu pieniędzy za bilety - pisze "Życie Warszawy".
    • o_ll_a Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:30
      Fryzurka Papugi to jedno:)) ale ti szet Papuga to juz lekka przesada...kto po
      przebudzeniu i po ognistym seksie ma na sobie koszulkę wyprasowaną, wręcz
      wykrochmaloną??;))....( o ile ją na sobie ma;)

A Gazela jak nic zapłacił stówką za koniaczek:), nie dało sie ukryć:)

Od dziś chyba zacznę przedstawiać sie przez telefon w co nieco , "oryginalny"
      sposób:))

Gazela odstawił mistrzostwo świata:))
      • scoutek Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:37
        mnie natomiast zaskoczyl timing tych z New Zealand... tak trafic z tym
        telefonem do Tulipana, ani wczesniej ani pozniej tylko wlasnie w tym
        momencie.... i to przy roznicy czasu....
    • Gość: boobell Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:36
      ad tekst Gazeli - nie było jeszcze tak zle - w końcu mógł powiedzieć : "Mówi
      Pan Zduński, ojciec Piotrka "
      ad kulinarna Papuga : przyznaje, że mistrzowsko zagrany brak elementarnych
      umiejętności w przygotowywaniu wypieków
      ad katastrofa tzw. "tarty"( i czemu ona taka mikra czegóś była) - młody ,
      zwany przeze mnie od początku Glizdusiem zrobił to podświadomie - Freud się
      kłania.
      • magical1 Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:51
        A ja wczoraj lałam z min Sztefena i jego cieknącej ślinki na Alicję. Na Goszę
        jakoś tak mu nigdy nie ciekło hehehe.
        No i ta poważna mina Gazeli dzwoniącego do Kingi tak jakby conajmniej do
        kancelarii prezydenta dzwonił : "dzień dobry, tu Krzysztof Zduński zwany Gazelą
        Biznesu czy mógłbym rozmawiać z panem prezydentem zwanym Kwachem ? "
        • magical1 Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 09:54
          A Papug z ojcem to nieżle wygłodzeni po tym holideju musieli być skoro zamiast
          wywalić tą rozwaloną tartę seskrobali ją łyżeczką z podłogi i zjedli.
          Tarta z kurzem , śmieciami i pewnie bląd włosami Marty- MNIAM !
    • Gość: test_kropka Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.05, 10:12
      A propo Papuga. Facet ma mieszkaniu całą ścianę książek !
      Myślałem, że wszystko poszło z dymem na podpałkę ale może przez 2 tygodnie
      nakupił tyle literatury (taki bibliofil) :-)
      • gianni_vonsacze Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 10:16
        Gość portalu: test_kropka napisał(a):

> A propo Papuga. Facet ma mieszkaniu całą ścianę książek !
        > Myślałem, że wszystko poszło z dymem na podpałkę ale może przez 2 tygodnie
        > nakupił tyle literatury (taki bibliofil) :-)

A propo Tulipana chyba :)
        Faktycznie - biblioteczkę zgromadził niemałą :) No w ogóle ta chata wyglądała
        jakby ogień w pionie był jej zupełnie obcy...
        • Gość: Miśka Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.softpro2.pl 12.01.05, 10:31
          moze kupil takie atrapy ksiazek, takie grzbiety tylko, zeby mieszkanie
          wygladalo tak jak powinno wygladac mieszkanie pracownika ksero sadu
          • Gość: Gosia Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.cbw.pl 12.01.05, 11:11
            Moze wszystkie ksiazki juz wczesniej skserowal w sadzie i tylko na nowo oprawil.
            Majer faktycznie lepiej wygladala niz wczesniej no i grala wczoraj biedusie.
            Ale i tak mi sie nie podoba i co ja na to poradze...
            Moze lepiej wyglada bo juz aktorka po porodzie jest (bo zdaje sie ze naprawde
            byla w ciazy).Tekst ojca Piotrka do Kingi tez mnie powalil.
            To nie mogl powiedziec chocby - "Tu Zdunski" a ona nie mogla swojego nowego
            tatusia po glosie poznac ?
    • paool Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 10:18
      tez mnie rozwalił ten fragment. Powinno być
      - Hallo Kinga, tatus mówi... hehehehe
    • Gość: Gosia Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.cbw.pl 12.01.05, 11:22
      Kielichy mi sie podobaly. w ogole to mieszkanko niczego sobie. Czy to trzeba
      spalic swoje lokum, zeby pozniej takie ladne miec ?
      Odszkodowane takie dostal czy cóś ? ;)

Fakt, troche szybko Marysia przygotowala kolacje. Zdazyl pojechac do knajpki,
      zaplacic za niewypity koniak, wrocil a tu przyjecie ;)
      • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 11:28
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Kielichy mi sie podobaly. w ogole to mieszkanko niczego sobie. Czy to trzeba
        > spalic swoje lokum, zeby pozniej takie ladne miec ?
        > Odszkodowane takie dostal czy cóś ? ;)
        >
        > Fakt, troche szybko Marysia przygotowala kolacje. Zdazyl pojechac do knajpki,
        > zaplacic za niewypity koniak, wrocil a tu przyjecie ;)

może wzorem Rydża kartoning zawezwała;)?
        • Gość: Gosia Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.cbw.pl 12.01.05, 12:07
          Moze to taka moda ostatnio we wyzszych sferach a ja nic o niej nie wiem ;)
        • martuha Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 12:24
          fakt, majer teraz bardziej atrakcyjna i to wdzianko a la ponczo bylo fajne.
          tekst gazeli do kingi byl nie do pobicia. teraz tez zamierzam sie tak
          przedstawiac dzwoniac do rodzicow. ciekawe czy skojarza kto dzwoni (bedzie im
          trudno, bo jestem jedynaczka;))
          kisiel powalil mnie na kolana. znowu lucek bedzie wkraczal do akcji i pedzil na
          ratunek czci i godnosci pani kisielowej.
          slynna tarta papugi - moze by tak zamiescic w necie przepis na nia lub pascal
          moglby wlaczyc to ciasto do swojego programu? nazywaloby sie to "tarta gruszkowa
          a la papuga."
          • czekolada72 Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 12:29
            No to ja chyba nienomalna jakas jestem, bo dzwoniac zakladam, ze telefony
            znieksztalcaja, wiem ze mam przeztelefon glos podobny do dwoch osob i jak
            dzwonie do nawet znajomych to mowie czesc (dziendobry) anka kowalska mowi,
            Zosia? (upewniam sie ze to zosia)
            a jak dzwonie do domciu, to tez na dziendobry mowie "anka" i dalej kontynuuje

no moze dziwna jestem??
            • martuha Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 12:47
              No to ja chyba nienomalna jakas jestem, bo dzwoniac zakladam, ze telefony
              znieksztalcaja, wiem ze mam przeztelefon glos podobny do dwoch osob i jak
              dzwonie do nawet znajomych to mowie czesc (dziendobry) anka kowalska mowi,
              Zosia? (upewniam sie ze to zosia)
              a jak dzwonie do domciu, to tez na dziendobry mowie "anka" i dalej kontynuuje

no moze dziwna jestem??

nie chodzi o to, zeby w ogole sie nie przedstawiac! ale po co, dzwoniac do
              rodzicow, mam ich informowac: "dzwoni marta, wasza corka" zakladam, ze oni
              wiedza kim dla nich jestem, nie musze im przypominac o naszych koligacjach. w
              szczegolnosci, ze wystarczy, ze powiem przez telefon do matki czy ojca: "czesc,
              to ja" i sami rozpoznaja, ze ja to ja, a nie ktos inny.

swoja droga uwazam, ze przedstawianie sie przez telefon, to oznaka kultury.
              • czekolada72 Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 13:13
                hmmmm
                w sumie to jak dzwoni moja tesciowa, to ma tak charakterystyczny glosik, ze
                ledwie powie dzien dobry, ja juz mowie dzien dobry mamo

no i moja mama jak dzwoni do mojego brata, a odbierze bratowa, to mama mowi
                czesc Zosiu itd..

moze Kinga zaniemowila i Gazela wykazal sie kultura, a w sumie glupiej by
                jednak wyszlo jakby powiedzial "czesc Kinga, mowi Twoj tesc" ;))
          • Gość: chivas_regal Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:53
            Bezbłędny był też tekst Goszy do Sztefena:"Nie zasłaniaj się jej
            biustonoszem!!!".

Chata Tulipana-no zastanawiający ten księgozbiór.A może to akta z sądu???
            Kieliszki z Ikea+filiżanki Rosenthal Biała Maria.Trochę dziwaczne
            zestawienie.Ale eklektyzm w modzie.
            Papuga to chyba spała w fartuchu kuchennym.Takie same ramiączka i wykrochmalony
            karczek z falbanką.
            Gazela pobił wszystkich.Podpisuję się za przedmówcami.
            A czy dziecko Iwony Majer okaże się Tulipaniątkiem?
            • Gość: Gosia Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.chello.pl 12.01.05, 19:18
              > A czy dziecko Iwony Majer okaże się Tulipaniątkiem?

Na to bym nie wpadla. Ale kto wie ?
              Choc chyba jednak nie, skoro Rafal widzial Majer (pokazywala mu ja Marta) i nie
              wygladalo, ze ja zna.
    • johnny_tomala Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 12:35
      cuż za stereotyp - ktoś jak z rajchu podjazd robi to mesio, jak wprowadzą
      postać z Czech to zajedzie octavią a mafia rosyjska podążająca za jackiem
      podjazd zrobi czarną wołgą?
      a co do luz maryji to skąd gazela wiedział siedząc samotnie przy barze że czas
      do domu ? po co wogóle tam podcjechał? choć wiedziałem ze koniaczku nie wypije
      bo jak wróci do domu samochodem ? to było by niepedagogiczne. choć przez chwilę
      miałem nadzieję że będzie takK; gazela w motelu pokoik 4 zupełnie przypadkowo
      poznane dziewczyny 2 butelki koniaku 3 szampana do połowy wysączone a tu nagle
      maryja wpada bo błąd swój zrozumiała. to by się działo.
    • Gość: KIRA Re: A GDZIE DO JASNEJ.....SĄ KACZKI??????????????? IP: *.crowley.pl 12.01.05, 12:35
      Dla mnie the best of wczorajszego odcinka to przygotowywanie ciacha
      taaaaaakaaaa niespoodzianka!!!!

A jak Mejerowa gadu-gadu z jackiem Zeglarzem miała i jak wczesniej usłuszałam o
      spotkaniu w parku to na bank, na bank pewna byłam że kaczki znów obaczę..bo
      przyznam ze zaczełam juz za nimi tesknic..a tu nic a nic w morde nie było!!!!!
      Ilona dawaj kasę kaczkom i niech wracaja do serialu, Gonera wrócił, to kaczki
      tez mogą!!!!!!!Tulipan za morze, kaczki big powrót mają miec......
      • Gość: monja Re: A GDZIE DO JASNEJ.....SĄ KACZKI?????????????? IP: *.ols.vectranet.pl 12.01.05, 13:08
        no ja też byłam pewna, że w tym parku będą kaczki karmić. A tu nic...
        • scoutek Re: A GDZIE DO JASNEJ.....SĄ KACZKI?????????????? 12.01.05, 13:10
          ja takze..... kaczek wygladalam!!!!!!
      • johnny_tomala Re: A GDZIE DO JASNEJ.....SĄ KACZKI?????????????? 12.01.05, 13:13
        fakt, syprajz jak cholera ! ciasto ! młody papug myślał pewnie że mu mamuśka
        nowa konsolę fundneła a tu tarta z jabłakami czy z czym tam ona była. a na
        marginesie to wydawało mi sie że jak wyjmowała forme to ona taka jakaś malutka
        była tak z 15 cm średnicy a ciacho miało ze 25. nic nie rozumiem chyba powtórkę
        dzisiaj zapodam.
        a park bez kaczek to już rzeczywiście nie to samo.
    • Gość: ancymonka Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: 195.116.95.* 12.01.05, 12:43
      Nie wiem, skąd u mnie ta bezsensowna pamięć do szczegółów, ale Gazela w knajpie
      to dyszkę, a nie setkę zostawił :)

Jak ktos nie wierzy - dziś niech przyfiluje w powtórce: Gazela zasiada przy
      barze, a my taboret przed ekranik i obczajamy banknocik :)
      • Gość: gośc Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: 195.117.255.* 12.01.05, 14:50
        ja widziałem stówę, a tarta faktycznie jak na dwie osoby to rzekłbym
        troche "szkocka" była.
      • es_el Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 14:55
        ueeee, za dyszkie to mu remi-martena nie nalali, ale za kilka odcinkow jak nic
        zapoda luzmaryi dom perinjona z piedziesiatego drugiego
        i moze nawet ustrzeli tego od carmen z dlugopisu firmowego (syperszyba czy jak
        im tam)
        a pamietacie jak cezary morawski byl skarbnikiem zasp-u i zaprzepascil hajc?
        chop ma to we krwi
        • Gość: KIRA Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.crowley.pl 12.01.05, 15:00
          Nie no moim zdaniem Gazela dyche puscił lekko rąką, w Gródku to mozliwe es_el

A do do Morawskiego-naprawdę przewałę ma na swym koncie???????????? To On i
          taka gazela w realu, WOW
        • es_el Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 15:01
          www.teatry.art.pl/zasp/zdaniamk.htm
          gazela od urodzenia
          • Gość: test_kropka jacie krence IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.05, 15:03
            Gazela w realu też jest gazelą !!!
            o maływłos nie umarłem w czytaniu :-)
            • es_el Re: jacie krence 12.01.05, 15:07
              powinien sie cieszyc, ze taka dobra fuche w mjm dostal
              mogl skonczyc jako jedyneczka
              albo margolcia
              • Gość: xyz Re: jacie krence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:09
                bez przesady
                w swej roli jest przekonujący, nie mieszajmy życia z ekranem ;)
                • es_el Re: jacie krence 12.01.05, 15:11
                  to nie wiesz ze zyciezycie jest nowela?
          • Gość: KIRA Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.crowley.pl 12.01.05, 15:18
            no wiec mamy kolejny dowód na to serial ten to: z zycia wzięte hahahahahaha:)
        • lezka_z_posen Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 15:02
          es_el napisał:

> ueeee, za dyszkie to mu remi-martena nie nalali, ale za kilka odcinkow jak
          nic
          > zapoda luzmaryi dom perinjona z piedziesiatego drugiego
          > i moze nawet ustrzeli tego od carmen z dlugopisu firmowego (syperszyba czy
          jak
          > im tam)
          > a pamietacie jak cezary morawski byl skarbnikiem zasp-u i zaprzepascil hajc?

może tylko flacha po koniaku była,a środku żołądkowa gorzka-kolor w sumie
          zbliżony:)
          > chop ma to we krwi
        • carrera2003 Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] 12.01.05, 16:15
          Ja wam mówię że to 10 zł było! jestem pewna! Niech ktoś obejrzy riplej teraz.
    • Gość: test_kropka Papuga - pieczenie tarty IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.05, 15:19
      A przy pieczeniu tarty stół tak upaćkała mąką jak by pierogi lepiła
      (czy inny makaron). Tak się zastanawiam co ona z tą mąką robiła na stole ??
      • titerlitury MjM - ZIEEEEEWAM :O 12.01.05, 15:24
        jw
    • Gość: takatam Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:24
      Hey!Nie wiem, czy mi się przywidziało, ale wydawało mi się jeszcze, że w tej
      scenie,kiedy Gazela dzwoni do Kini, przez chwilę widać u góry coś w rodzaju
      mikrofonu...ciekawe czy to ich wpadka czy moje urojenie :D Nie zauważyliście
      może??
      • Gość: kitty-kat Kisiel z kisielem w gaciach IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 15:32
        Gazela gazelą ale jak ten stary pedofil Kisiel znowu się będzie samozaspokajał
        po krzakach i płody ziemi nowej oblubienicy nosił to ja odpadam! Kolacja mi już
        w życiu przez gębę nie przejdzie! A taką miałem nadzieję że go ta Alicja
        wczoraj przejedzie niechcący i nie bedziemy musieli patrzeć na tą napaloną
        gębę. Oj, dziwne ma pani Lepkowska poczucie humoru - typowo oborowe.

Za to Papuga to cyrk odstawiła na maxa z tą tartą - żeby chociaż im obiad
        zrobiła a nie malutkie ciasteczko!!!
    • Gość: mijak Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:42
      Zdecydowanie gazela rzucil na stol 10 zeta, bo wlasnie sie zastanawialem, czy on sprawdza czy ma jakas kase w portfelu. W ogole nie chwytam tego motywu z jego przyjazdem do tego wypasionego 'zajazdu pod miastem'.
      • Gość: bimbadelko Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:56
        widzialam! wlasnie przed chwila bylo! 10 zeta i ani grosza wiecej!
        • Gość: ania Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.05, 18:38
          tez jestem pewna, że to dycha a nie seta była:)
          • Gość: P-77 Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:44
            W amerykańskich filmach do teściów mówi się po imieniu. W polskich nie, choc dr
            Kotowicz mógł stworzyć z Janiną precedens.
          • Gość: monja Re: cześć Kinga, mówi ojciec Piotrka [mjm] IP: *.ols.vectranet.pl 12.01.05, 21:03
            a mi się wydaje, że to były dwie dyszki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka