mamutowa 14.01.05, 22:22 bodajże w poniedziałek na polsacie będzie wersja kinowa! Jedyny porządny serial science fiction jak dla mnie _ a film ...no mógłbyć lepszy ,to fakt,ale Agent Fox Mulder & Agent Scully rules mimo wszyastko:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dark.raven Re: "The X Files" ruleez! IP: *.ds.ae.wroc.pl 14.01.05, 23:07 ...jedyny porzadny????? dobre sobie.... owszem swietny serial i bardzi go lubie..ale chyba nie ogladalas nigdy Stargate:))))) zeby tylko wymienic ten, ale jest jeszcze Farscape, Battlestar galactica..Nie wspominajac juz o Lost:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamutowa Re: "The X Files" ruleez! 14.01.05, 23:28 no ok...przyznaje ze to jedyny tego typu serial jaki oglądałam, a to z tej prostej przyczyny że interesują mnie głównie wątki kryminalne, FBI i te sprawy.Fajnie że w "x files" wszystko wydaje sie być realne, nawet ufoludki;) Polskie seriale kryminalne w porównaniu z tym,są strasznie kiczowate i nie zmuszam sie jush do ich oglądania :)Niekoniecznie lubie seriale typowo science fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark.raven Re: "The X Files" ruleez! IP: *.ds.ae.wroc.pl 17.01.05, 19:47 no to te nietypowo sci fi to wlasnie LOST i Stargate...W X-files najbardziej mi sie podobaly te odcinki odbiegajace od glownego watku siostry MUldera i rzadowego spisku..Lubilam te o jakims grasujacym wampirze lub o tajemnieczych sektach..Swietne:))) Podobal mi sie tez inny serial tworcow X-files, tj. Millenium, glownie dlatego ze bylo tam o organizacjach istniejacych juz od sredniowiecza, o jakichs tajemnicach zawartych w Biblii( jeden odcinek, ale tak sie kojarzy z Kodem Leonarda, choc byl kilka lat wczesniej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:01 > no to te nietypowo sci fi to wlasnie LOST i Stargate... Taaa....nowy Atlantis dzis bedzie do sciagniecia, nowy Sg-1 jutro o polnocy ale tego XFilesa to zobaczylem wczoraj w nocy i teraz bede chyba musial 2gi raz zobaczyc....ekhhh.... ps. WARTO ZOBACZYC tego xfilesa. Pare razy mozna nawet podskoczyc ze strachu hihi ;-)...no i obcole z epoki lodowcowej...full wypas jak mawia jeden posel w ciupie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mag26nov Re: "The X Files" ruleez! 18.01.05, 02:38 kurcze,a ja sie zajelam przedsesyjna robota i przegapilam..w ramach rekompensaty puszcze sobie jutro na starej dobrej vhs;)) uwielbiam ten film! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajens Re: "The X Files" ruleez! IP: 80.51.233.* 18.01.05, 04:05 Już myślałem, że japońskiej Godzilli nie sposób przebić głupotą. Od wczoraj liderem jest XFiles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 05:00 jak Ci sie nie podoba to ogladaj se Zanussiego na zmiane z Kurosawa. Co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinokio Re: "The X Files" ruleez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 08:58 Najlepsza końcówka, kiedy w ciągu 5 min. raz umierała ona, a raz on i na wzajem się ratowali. Porażająca bezsilność dla góra 24 letnich, bezkrytycznych fanatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark.raven Re: "The X Files" ruleez! IP: *.ds.ae.wroc.pl 18.01.05, 23:30 zaraz zaraz....jest tylko jeden film..Prawda??? tyle sie naczyutalam kiedys ze w filmie to sie ze soba przespia i takie tam..obejrzalam ( ale na kompie) i...NIC!! czy ja mialam jakas inna wersje?? Tego umierania tez nie kojarze:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 01:42 widac xfilesy obrosly urban legend ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamutowa Re: "The X Files" ruleez! 19.01.05, 14:59 to fakt,że film mógłby być lepszy troszke. Niektóre odcinki mi sie bardziej podobały.Ale film też jest ok-zwłaszcza scena niedoszłego pocałunku Muldera & Scully -wiedziałam że to nie przejdzie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:25 > Ale film też jest ok-zwłaszcza scena niedoszłego pocałunku Muldera & > Scully -wiedziałam że to nie przejdzie;)) No wlasnie! Zabronilem mojemu dziecku ogladac film z uwagi na czerwony kwadracik bo myslalem ze tam jakies orgie sie beda odbywac a tu jakas durna pszczola BZZZ BZZZ BZZZ hehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamutowa Re: "The X Files" ruleez! 19.01.05, 22:58 no nie no :D orgie w "Archiwum..."?? to chyba najgrzeczniejszy serial amerykanski :)podobno w 1 z odcinków się jesnak pocałowali, ale ja tego nie widziałam więc nie wiem jak to tam było na prawdę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark.raven Re: "The X Files" ruleez! IP: *.ds.ae.wroc.pl 19.01.05, 23:09 a owszem...:) na wlasne uszy widzialam:))) w ostatnim odcinku 8 serii albo pierwszym 9....jakos tak ...jak cos to na www.thetruth.prv.pl masz transcripts do wszystkich odcinkow i mozesz sobei doczytac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 04:30 Jak tak mowicie to wierze...a tak w ogole to Andersson wyszla za maz za jakiegos tlusciocha i w ogole zrobila sie jakas taka stara i wysuszkona :P :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:24 a tak w ogóle to jest fajne, polskie forum na temat x-files : www.xforum.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:35 wiesz..ale tu chodzi o to zeby czytelnicy tego forum wiedzieli ze niektorzy ogladaja inne seriale niz opowiesci o Rysiu z "Klanu" :P Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: "The X Files" ruleez! 20.01.05, 11:58 Mulder i Scully pocałowali się z okazji Nowego Roku w odcinku zatytułowanym "Millennium", a potem dopiero w ostatnim odcinku dziewiątej serii na samiutkim końcu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: "The X Files" ruleez! IP: 172.16.3.* 20.01.05, 12:14 Aj, wcale nie bo na końcu ósmej serii w scenie z dzieckiem. W dziewiątej serii też, ale wcale nie tak znowu na samiutkim końcu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark.raven Re: "The X Files" ruleez! IP: *.ds.ae.wroc.pl 20.01.05, 12:59 no wlasnei o te scene z dzieckiem mi chodzilo..czyli to byla 8 seria i to sie tak skonczylo ze na poczatku 9 byla taka scena :Scully z dzieckiem , a pod prysznicem siektos kapie(ze niby Mulder) i potem bylo powiedziane ze on odszedl. To co, znowu wroci??? To chyba w 10 go nie ma calkowicie? A ktora seria byla w wakacje na TVP2? 8 czy 9? Ale i tak Stargate rulezzz:))) no i Altlantis tez:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
mamutowa Re: "The X Files" ruleez! 20.01.05, 21:16 aaaa!no tak, rzeczywiscie coś mi świta,że w odcinku "millenium" był kiss!teraz mi sie przypomniało:)cholera..na miejscu Scully to juz nie raz bym sie pocałowała with Mulder;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:28 > Ale i tak Stargate rulezzz:))) no i Altlantis tez:P:P Hehe.... nie zdziwie sie jesli pisujemy wspolnie na innym forum ;-) ps. myslisz ze poza nami ktos w ogole tu oglada Atlantis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark.raven Re: "The X Files" ruleez! IP: *.ds.ae.wroc.pl 20.01.05, 21:42 >Hehe.... nie zdziwie sie jesli pisujemy wspolnie na innym forum ;-) >ps. myslisz ze poza nami ktos w ogole tu oglada Atlantis? haha to forum jest takie duze, ze pewnie masz racje;))Jak tam juz po obejrzeniu 1x18??? ale zeby nei bylo off-topic to niech mi ktos powie co z tym Mulderem w 9 serii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: "The X Files" ruleez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:33 po 18? zacytuje sam siebie z wiadomego miejsca: "Hehe.... dalem odcinkowi 9. W przeciwienstwie do poprzedniego trzymal nawet w napieciu i nie nudzil. Jedyne co chyba nie wyszlo w filmie to ta "groza" gdy Teila zaczela mowic glosem Wraith. Mialo chyba byc strasznie a wyszlo smiesznie Aha...i jesli ktos mnie slyszy w Vancouver to niech mowia "be doomed" a nie "die"... mnie sie te pierwsze slowo bardziej podoba bo bardziej upiorne! ps. moze mi ktos wytlumacyc czemu ci Wraith na statku ciagle chodza jakby mieli w tylku owsiki? I czemu sobie w statkach swiatla nie zapala??" Generalnie SGA mi sie bardziej podoba niz SG1-8 bo tym drugim sie najwyrazniej skonczyly pomysly... Odpowiedz Link Zgłoś