Dodaj do ulubionych

fani COLOMBO łączcie się

20.01.05, 10:31
Witam. Czy pamiętacie jeszcze tego faceta w uplamionym prochowcu? Ten jego fenomenalny dryg do
łączenia z pozoru nieistotnych drobiazgów i urok były niedopodrobienia. Upierdliwość również.
Bardzo, bardzo chciałbym, aby jakaś stacja powtórzyła ten wspaniały serial. Swego czasu leciał on na
nieistniejącym już RTL7. Pisałem maila do TVN7 z pytaniem czy planują go puścić, ale niestety nie
planują. Szkoda. Może gdy połączymy siły i razem zaapelujemy, to po redukcji jakiegoś shitu znajdą
troszkę czasu na antenie na ten klasyk.
PS. Czy ktoś widział żonę Colombo?
Obserwuj wątek
    • katija1 Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 10:37
      popieram!
    • Gość: maj Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:56
      Popieram, popieram, popieram!!!
    • Gość: bon Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:41
      Nie zartuj. To jeden z najgorszych seriali kryminalnych. Colombo juz od
      pierwszej chwili przyczepia sie jak rzep do przestepcy, nawet nie majac zadnego
      dowodu. Zachowuje sie jakby znal scenariusz odcinka. Colombo jest niczym przy
      Monku czy chociazby Kojaku.
      • makosta Re: fani Columbo łączcie się 09.10.15, 22:48
        i oto właśnie chodzi , fabuła filmu i cała jego akcja jest oparta na powieści "Zbrodnia i kara". Policjant od początku wie kto zabił, potem zaprzyjaźnia się z mordercą cały czas dając do zrozumienia ,że ma go w garści a potem :(
    • nju Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 11:43
      Nie jestem pewna, czy oglądałam wszystkie odcinki, ale w tych które widziałam,
      żony Colomba nigdy nie pokazali, czasami były takie sytuacje, że już już się
      miała pojawić (np. z nim na jakimś przyjęciu itp.) ale zawsze w ostatniej
      chwili albo sie rozchorowała, albo były inne przeszkody. Taka postać! Za to
      pies występował często... :-)

Też bym chętnie obejrzała wszystko raz jeszcze!
      • Gość: Klem Re: fani COLOMBO łączcie się IP: 195.245.217.* 20.01.05, 11:58
        Super popieram!!!!!!!!!!!!!!!
        A najbardziej "stare" odcinki. Nie wiem czy tez rozróżniacie Colombo na stare i
        nowe odcinki (nowe kręcona na innej taśmie i jakieś takie jakby trochę słabsze,
        ale tez pyszne!). A co do postaci żony - właśnie tego typu smaczki i wisienki
        na torcie są w tym filmie najlepsze!
        • czekolada72 Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 12:06
          Popieram!!
    • Gość: Pop Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 20.01.05, 12:06
      POPIERAM!
      • ludvika Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 12:15
        Myślę, że udawał fajtłapę aby uśpić czujność podejrzanego /a typował go
        bezbłędnie bo miał nosa i doświadczenie/.Jako że zbrodnie były perfekcyjnie
        zaplanowane, można było tylko obserwować, przyznac się do bezradności,
        prowokować i czekać na potknięcie.A pani Colombo raczej nie istniała, była
        doskonałym pretekstem do nawiązaniania bardziej osobistych i przyjacielskich
        relacji z podejrzanymi. Jaka kobieta wytrzymałaby z takim abnegatem i wiecznie
        kopcącym cygara kominem?
        Wpisuję się na listę stęsknionych za porucznikiem.
    • Gość: lilka Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:15
      Też jestem fanką i to od dziecka, ale kochani...to był porucznik Columbo, nie
      Colombo ;)))
      • tysonik Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 13:50
        Wielkie sorry. Zgadzam się i przepraszam za błąd. Oczywiście, że COLUMBO.
        • kaprysia Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 13:53
          Świetny serial:) a żonę Columbo podobno RAZ było widać na ZDJECIU, tylko nie
          wiem, czy u niego w domu, czy gdzieś na komendzie? Za to pokazywali słodkiego
          psa, bodajże basseta, który mu dzielnie towarzyszył w pracy.
          • Gość: duraj Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:08
            pamiętam! zdjecie stało na kominku.
    • xxx131 Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 14:08
      Popieram!!!
    • Gość: lilka Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:10
      Mój absolutnie ulubiony odcinek to "Łabędzi śpiew" z nieodżałowanym Johnny'm
      Cash'em w roli głównej. Pamiętacie?
      • tysonik Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 14:21
        Mógłbym godzinami opowiadać o odcinkach, które bardzo mi się podpbały:
        1. o właścicielu winnicy
        2. o szkole kadetów
        3. o pisarce kryminałów
        i wiele, wiele...
        Była kiedyś stronka zrobiona przez pewnego hiperwielbiciela, gdzie opisane były wszystkie odcinki.
        Zapisałem się nawet do jego księgi gości, ale okazało się że byłem jedyny, który się wpisał. Potem
        koleżka stronkę zlikwidował.
        • Gość: nesca Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.dsl.pipex.com 20.01.05, 15:13
          A mnie utkwil w pamieci odcinek, w ktorym morderstwo popelnil niewidomy. Generelanie Columbo
          rulez!
          • Gość: P-77 Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:59
            Pani Columbo istniała - w jednym odcinku porucznik do niej zadzwonił żeby o coś
            ją zapytać.
            • ludvika Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 17:26
              Jeśli jakaś stacja zdecyduje się na powtórkę, być może przestanę mieć
              wątpliwości co do istnienia pani Columbo /rozmowę telefoniczną można udawać/.
              Podczas ostatniej emisji bardzo ubawiły mnie najnowsze cuda technologiczne,
              którymi zachwycał się porucznk w posiadłościach bogaczy, np. automatyczna
              sekretarka albo magnetowid.
              • Gość: P-77 Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:52
                > Jeśli jakaś stacja zdecyduje się na powtórkę, być może przestanę mieć
                > wątpliwości co do istnienia pani Columbo /rozmowę telefoniczną można udawać/.
                To prawda, ale porucznik wtedy był sam.
            • makosta columbo łączcie się 09.10.15, 22:42
              Panią Columbo widziała też obsługa na statku wycieczkowym , natomiast z wycieczki Meksyku wróciła wcześniej :((
          • makosta Re: fani columbo łączcie się 09.10.15, 22:43
            niewidomy był świadkiem morderstwa
        • mamutowa Re: fani COLOMBO łączcie się 20.01.05, 21:26
          serial miał swój klimat,Colombo też;) bez wątpienia lepszy serial niż większość
          tych nowych szajsów, rzeczywiscie mobliby powtórzyc..a co do żony
          Colombo..qrcze,nie widziałam nigdy! fakt!pozdrawiam fanów wszystkiego co
          dobre:)))
    • Gość: P-77 Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:59
      Jak wiadomo regułą tego serialu było, że od początku znaliśmy sprawcę i każdy
      odcinek to była psychologiczna rozgrywka miedzy miordercą (prawie zawsze
      inteligentna osoba z elity) a porucznikiem.
      Ale trzy razy od tej reguły było odstępstwo.
      Najpierw odcinek, w ktorym ofiarą był emerytowany oficer marynarki. Wydawało
      się, że zabił go zięć, ale on tylko ukrył ciało bo bał się, że córka denata
      (którą podejrzewał o morderstwo) straci prawa do spadku. Potem zresztą sam
      został zamordowany a na końcu Columbo zebrał wszystkich podejrzanych i
      zidentyfikował zabójcę za pomocą zegarka rzekomo należącego do ofiary.
      Potem był odcinek gdzie sprawcami zabójstwa było dwóch braci bliźniaków
      udających wzajemną niechęć.
      I jeden z nowych filmów gdzie w ogóle zerwano z konwencją - Columbo był gościem
      na ślubie bratanka - policjanta i jakiś psychopata porwał pannę młodą. Wszystko
      skończyło się dobrze, ale to nie było to.
      • makosta Re: fani Columbo łączcie się 09.10.15, 22:49
        motyw ze Zbrodni i kary...
    • photoart fani COLUMBO łączą się 20.01.05, 19:45
      Zawsze ze wzruszeniem ogladam także inne filmy w których Peter Falk bierze
      udział.
      Podziwiam jego wolę walki. Nie wiem dokładnie ale chyba od dawna miał protezę
      jednego oka. Wiadomo co to oznacza w światku tak hermetycznym i wymagającym jak
      Hollywood. Zapamiętam jego charakterystyczne ironiczne spojrzenie...
      Nowe odcinki różniły się od starych czystszym prochowcem i półtoragodzinnym
      czasem trwania. Syrenka, czyli osobisty samochód pozostał chyba ten sam:)
      Może któraś ze stacji TV skusi się na emisję cąłodobową ze starymi odcinkami
      hitów lat 70. i 80.?
      • tysonik Re: fani COLUMBO łączą się 21.01.05, 07:55
        Ten jego samochód to nie Syrenka (z całym szacunkiem do tego kultowego auta). Columbo jeździł
        Peugeotem.
        A co do emisji w jakiejś telewizji, to nawet gdyby w środku nocy leciały odcinki codziennie, to bym
        oglądał.
        • tysonik Re: fani COLUMBO łączą się 21.01.05, 07:58
          Dokładnie Peugeot 403 Convertible.
          • Gość: nesca Re: fani COLUMBO łączą się IP: *.dsl.pipex.com 21.01.05, 14:22
            tak narobiliscie mi smaku, ze zamowilam trzy kasety z porucznikiem C. do powspominania ;-)
            • katija1 Re: fani COLUMBO łączą się 21.01.05, 16:31
              a skąd te kasety???
              • Gość: nesca Re: fani COLUMBO łączą się IP: *.dsl.pipex.com 21.01.05, 18:37
                przepraszam, nie kasety, tylko plytki dvd (ech, sila przyzwyczajenia do starego ;)) z wypozyczalni
                online, poza Polska niestety.
          • photoart Re: fani COLUMBO łączą się 23.01.05, 23:44
            napisałem Syrenka, bo mi się kojarzył wizualnie z naszym produktem :)
            Pozdrawiam
    • Gość: Kazik Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 23:14
      POPIERAM !!!! N,p. we Francji powtarza go poraz kolejny najpopularniejsza ich
      stacja TF1 -widocznie też wiedzą co dobre .Stacja ,która powtórzy filmy z
      Columbo może na mnie liczyć.
    • Gość: trin Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 11:29
      Wpisuje sie na liste! :)
      Uwielbiam porucznika w prochowcu, jego denerwujacy sposob bycia i przenikliwy
      umysl. Cala formule serialu, ktora klasyczne pytanie "kto zabil?" zastepuje
      czesto o wiele ciekawszym "jak udowodnic zbronie?". Wszystkie smaczki serialu,
      jak legendarna juz zona czy frapujace pytanie "jak ma Columbo na imie?". No i
      wreszcie - urok nie tak znowu odleglych, a jakze innych czasow.
      A ponad wszystko - wspanialy Peter Falk (uwielbiany przeze mnie nie tylko za
      Columbo, ale tez chociazby za pelen ciepla film "Roommates" czy jego wystep
      w "Niebie nad Berlinem").
      COLUMBO WROC!!!

PS. Ale niech powtorza to na programie ogolnodostepnym, a nie z
      kabla/satelity... :( Moze TV4?
    • grimsrund Re: fani COLOMBO łączcie się 23.01.05, 11:56
      Kilka miesięcy temu wydawanie COLUMBO na DVD zapowiedziano w pisemku TV Okey.
      Obecnie prezentują CIENKĄ NIEBIESKĄ LINIĘ, ŚWIĘTEGO oraz DEMPSEY & MAKEPEACE,
      więc może i COLUMBO się doczekamy :)
    • Gość: m Re: fani COLOMBO łączcie się IP: *.pl / 213.155.191.* 23.01.05, 12:14
      Tak ,ja też chcę COLUMBO.... ale w jakies zwykłej stacji (1,2,3,4,
      Gryf,Tvn,Polsat,) bo więcej NIE MAM!!!
      • tysonik Re: fani COLOMBO łączcie się 24.01.05, 14:20
        Jak wyda na DVD jakas gazetka z programem, to od razu przerzucam sie na kupowanie jej, bo dla
        COLUMBO wszystko.
        A co do transmisji w TV, to tak jak juz wczesniej wspomnialem najrealniej wyglada tylko transmisja w
        TVN7, bo oni maja prawa do schedy po RTL7, ktora to zakupila odcinki COLUMBO.
    • makosta Re: fani Columbo łączcie się 09.10.15, 22:56
      serial jest ponadczasowy, mam wszystkie odcinki 65 szt na DVD , średnio obejrzałem każdy 5 razy, niektóre nawet po 8 x ...kapitalny umysł porucznika, umiejętność wprawiania w zakłopotanie tzw. ludzi z wyższych sfer , niezwykła intuicja i charyzma.. podobno mają być kręcone nowe odcinki ..ale to już nie będzie to samo. Po kilkukrotnym obejrzeniu w wielu odcinkach można odkryć absurdalne sceny ..ale nie oto tu chodzi..
    • madopar50 Re: fani Columbo 11.10.15, 09:41
      Dzisiaj kanał 13 Stret, godz. 10 i 14, oczywiście po polsku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka