Dodaj do ulubionych

Pokonamy fale

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 02:10
Paweł Kukiz dobrze powiedział....zbieramy na ofiary tsunami w Azji, a w
Polsce jest tylu biednych i bezdomnych i nikt sie nimi nie
interesuje...Owszem ,cel szlachetny, ale może najpierw rozejrzyjmy sie wokół
siebie...
Obserwuj wątek
    • Gość: fredfm Re: Pokonamy fale IP: *.grybow.net.pl / *.grybow.net.pl 09.02.05, 10:59
      zdgadzam się z Tobą
    • Gość: mariuszmuzyk Re: Pokonamy fale IP: *.promax.media.pl 09.02.05, 18:07
      powiem jedno obojetnie co wszyscy mowia o tym ale piosenka bardzo ladna, slowa
      bardzo udane a melodie idealna
      • Gość: Speckt Re: Pokonamy fale IP: *.pl / 193.24.200.* 11.02.05, 14:55
        Nie zgadzam sie, piosenka jest beznadziejna (uszłoby gdyby nie ta wstawka
        rapowana), a ta piosenka to naprawde chęć przypomnienia artystów o sobie.
    • Gość: baanan Re: Pokonamy fale IP: *.mt.pl / *.mt.pl 09.02.05, 21:10
      Siemka !! Spoko piosenka najlepsza polska pioseneczka :D
    • bez_mapy Re: Pokonamy fale 09.02.05, 23:12
      Równie dobrze to samo mogliby powiedzieć Amerykanie, Niemcy i inne narody.
      Przecież u nich też są bezdomni i potrzebujący pomocy. Czy to znaczy, że każdy
      ma dbać tylko o własne podwórko? Bezsensu.
      • Gość: nana Re: Pokonamy fale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:20
        bez_mapy napisała:

> Równie dobrze to samo mogliby powiedzieć Amerykanie, Niemcy i inne narody.
        > Przecież u nich też są bezdomni i potrzebujący pomocy. Czy to znaczy, że każdy
        > ma dbać tylko o własne podwórko? Bezsensu.
        Weź troche pomyśl co piszesz... Porownywac Polske do Ameryki czy Niemiec.
        Zainteresuj sie troche polityką to zrozumiesz, ze Polska to nie jest bogaty kraj
        w porownaniu do tej twojej Ameryki czy naszych niemieckich sąsiadów!Jezeli
        kiedykolwiek im dorownamy to będę wielce szczesliwa. Moze wtedy przestana ludzie
        wyjezdzac do Ameryki i Niemiac za lepszym zyciem. Kukiz ma racje i brawa dla
        niego!!!
        • bez_mapy Re: Pokonamy fale 09.02.05, 23:29
          No dobrze. To podam przykład Czechów, Węgrów, Brazylijczyków... Wystarczy? I
          nie musisz się wymądrzać... Pozatym, każdy ma prawo decydować komu chce
          pomagać. Polska jest w pierwszej 40-tce pod względem zamożności spośród
          wszystkich krajów świata (ok. 200), więc jest wiele od niej biedniejszych. A
          biedniejszym powinno się pomagać, nie nauczyła cię tego mama?
          • Gość: nana Re: Pokonamy fale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:37
            Uważam, ze narazie Polska dla naszego (Polakow) dobra powinna być egoistą! I
            pomagac tylko sobie!!Gratuluje Ci dobrego serca. Ja widocznie jestem większą
            materialistką :D Ale zdania nie zminie!pozdrawiam.
            • bez_mapy Re: Pokonamy fale 09.02.05, 23:44
              Narazie, do znaczy do kiedy? Zawsze znajdą się jakieś potrzeby w kraju, które
              będą wymagały finansowych nakładów (narkomania, bezdomność, patologie, domy
              dziecka, przepełnione więzienia), ale to nie znaczy, że mamy się skupiać tylko
              na rodakach. Przecież Ziemia to nasza, tzn. wszystkich ludz, ojczyzna.
              • Gość: uni Re: Pokonamy fale IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.02.05, 20:39
                Oczywiście, a za miesiąc przyjada do nas kolejne dzieci z Iraku.. Jasne...
                sponsorzy, można powiedzieć. Szkoda tylko, że naszych chorych- Polaków trzeba
                teraz segregować na tych po 50-tce, umierających czy z szansa na przeżycie,
                żeby leków refundowanych starczyło dla wszystkich potrzebujących
                • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: Pokonamy fale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:58
                  ojej a ja myślałem że ta piosenka, to hymn kotów z wojska.....
                  o ja głupia pipa....
                • Gość: Speckt Re: Pokonamy fale IP: *.pl / 193.24.200.* 11.02.05, 14:58
                  Ale w polsce w przeciągu 2 miecięcy nie umarło 230 tys. ludzi baranie...
                  Umarło więcej niż moje rodzinne kielce. A umrze jeszcze więcej.
                • bez_mapy Re: Pokonamy fale 11.02.05, 15:13
                  A czy ciebie ktoś zmusza do pomagania ofiarom tego kataklizmu? Jak nie chcesz,
                  to nie pomagaj. Ja chcę. I nie ma dla mnie znaczenia, czy ktoś jest Polakiem,
                  czy Hindusem. A poza tym, kiedy u nas w kraju była powódź, dostawaliśmy pomoć z
                  różnych stron świata i nikt nie myślał, że np. w Sudanie czy Etiopii ta pomoc
                  jest bardziej potrzebna. Wasz egoizm jest obrzydliwy...
    • ola23 Re: Pokonamy fale 11.02.05, 15:59
      Byłam na koncercie. Dużo sławnych osób (np. Kayah) i dużo autografów.:)
    • Gość: Magda Re: Pokonamy fale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:21
      bardzo podoba mi się ta piosenka
    • Gość: Madzik Re: Pokonamy fale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:26
      bardzo podoba mi się ta piosenka. Kukiz troche przesadził choć nie okłamał w
      Polsce jest beznadziejnia sytuacja
    • Gość: matsi Re: Pokonamy fale IP: *.wsb-nlu.edu.pl 21.02.05, 12:22
      jesli kukiz zgodzil sie wziasc udzial w tym koncercie - a jest to dla niego
      pewna reklama - to nie wazne czy ma racje czy nie - ale bardzo brzydko sie
      zachowal. lepiej by bylo gdyby sie nie zgodzil na udzial a opinie swoja dal w
      np wywiadzie. w tym wypadku nie podejrzewam go o to ze sie przejmuje losem
      polskich biedakow, raczej wlasna popularnoscia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka