Dodaj do ulubionych

Zarobki reporterów

IP: *.chello.pl 07.03.05, 17:56
Ciekawa jestem ile zarabiają reporterzy poszczególnych stacji... Słyszałam,
że najlepiej płacą w Faktach - nawet 20 tysięcy, Wydarzeniach podobno
kilkanaście, Wiadomościach 8-10 tysięcy, a najgorzej w TVN24 - ok. 3-5
tysięcy. Prawda to ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marte Re: Zarobki reporterów IP: *.org 07.03.05, 18:11
      A co dopiero zarobki prezenterów telewizyjnych ;) Jestem ciekawa,ile dostają
      np.Kuba W.,Maciek Rock,Marcin Prokop itp. tym bardziej,ze nieograniczaja sie
      tylko do tv-sa tez np.felietonistami w czasopismach babskich,albo prezenterami
      radiowymi...
    • Gość: wojtek Re: Zarobki reporterów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:50
      w faktach płacą 20 tys a w tvn24 3-5 tys ? a do kogo należą fakty i tvn24 ? nie
      sądzisz że nikt by nie chciał pracować widząc takie dysproporcje? trochę logiki
      by się pani księgowej przydało
      • Gość: Kalafior Re: Zarobki reporterów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 06:15
        Dysproporcji nie ma. Duza widownia (4 miliony) duze zarobki, mala widownia (2
        miliony przez caly dzien) umiarkowane zarobki
        • Gość: Księgowa Re: Zarobki reporterów IP: *.chello.pl 08.03.05, 16:40
          No to jak jest z tymi zarobkami, czy tego forum nie czytają żadni reporterzy
          telewizyjni ?
          • Gość: triple x Re: Zarobki reporterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:51
            O reporterach nie wiem ale ze znanych dziennikarzy:
            Hubert Urbański za Jestem Jaki Jestem dostawał 60 tys miesięcznie. Show trwał
            jednak tylko 3 miesiące. Sołtysik w drugiej edycji dostawał już mniej.
            Członkowie jury za najnowszą IDOL-a dostają po 300 tys ale rocznie bo na taki
            okres podpisuje się kontrakt. Tę kwotę w wywiadzie podał Tymon Tymański któremu
            latem 2004 proponowali jurorowanie w zastępstwie Maleńczuka.
      • Gość: XQ Re: Zarobki reporterów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 23:29
        Powiem ci tylko tyle, ze "ksiegowa" racje. Skąd roznice ? po prostu to dwie
        osobne spolki, osobne budzety, osobne ksiegowosci....

Zarobki dziennikarzy w TVN24 są po prostu marne. Jak na taką stacje nawet
        mizerne. Starzy wyjadacze TVN i klany rodzinne owszem nie mogą narzekać,
        ale "szeregowy"...... Powiem ci, że wymienione wczesniej kwoty, tzn 3-5 tys na
        reke to bardo dobry wynik. Znam blisko kilka osob ktore odeszly od walterow i
        spolki - reporter za 5 tys to podobno w tvn24 luksusowe wynagrodzenie, nie
        mowiac o dziennikarzach w studiu - jak ktos ma 3 do reki to luksus, i to ci z
        najdluzszym stazem. Podobno nawet ci co pracują od początku, czyli od 4 lat nie
        dostali zadnych podwyzek.

XQ
        • Gość: Koli Re: Zarobki reporterów IP: 62.173.207.* 13.03.05, 14:59
          Podwyżki były. Nie duże, ale były.
          IMHO Poproblemem jest forma "zatrudnienia" stosowana w spółkach ITI.
          A co do zarobków.
          Ci co są prawdziwymi fachowcami zarabiaja dobrze. A ci co są na dorobku,
          zarabiają jak na dorobku - proste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka