Gość: P-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:26 Co sądzicie o tym tryptyku z Leslie Nielsenem? (akurat wczoraj była druga część, więc warto zapytać). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Esss Re: "Naga broń" IP: *.net.pl / *.net.pl 21.03.05, 16:07 Po premierze jakiś krytyk powiedział: "Może to i głupia komedia, ale obłędnie śmieszna" - podpisuję się pod tym zdaniem oboma ręcami i czterema nogoma! :-) PS. A scenę, w której Frank i Jane rozmawiają tańcząc mambo mogę oglądać bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Naga broń" 21.03.05, 16:52 no wlasnie dwojke najmniej lubie, ale ogolnie to bardzo bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: "Naga broń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:01 kubissimo napisał: > no wlasnie dwojke najmniej lubie, ale ogolnie to bardzo bardzo :) No i ten boski O.J Simpson ;-))).Perełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mason Verger Re: "Naga broń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:16 Ja uwielbiam "Naked Gun". Znajomy oglądał ten serial ("Police Squad" czy jakoś tak) na podstawie którego nakręcono trzy pełnometraże-mówi że też bombowy. Ja niestety oglądałem tylko filmy. Czekam na 33 i 1/3 z kapitalną parodią gali Oskarowej. W ogóle absurdalny humor ekipy ZAZ jest dla mnie kapitalny ale ma pewną wadę- prześmieszne gagi są wyrzucane jak z automatu i po obejrzeniu filmu w głowie zostają 2-3 najśmieszniejsze. Na szczęście jest wideo, można nagrywać i oglądać, oglądać, oglądać... Z tego typu filmów lubię też "Loaded Weapon 1" z Emilio Estevezem i (wtedy jeszcze nie tak znanym) Samuelem L. Jacksonem (nie pamiętam polskiego tytułu, też czasem leci na TVN). Szkoda że tylko jedną część zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: "Naga broń" IP: *.chello.pl 21.03.05, 21:20 po polsku to sie chyba STRZELAJAC SMIECHEM nazywalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: "Naga broń" IP: 80.50.249.* 21.03.05, 22:11 Zajebista komedia :) Lubie szczegolnie 1 czesc i wejscie Nortberga na poklad statku z gangsterami haha Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_kluczyk Re: "Naga broń" 21.03.05, 22:58 racja! tez murzyn jest zajebisty :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrum Re: "Naga broń" IP: 217.96.44.* 22.03.05, 00:44 to jest wszystko małe miki, bo ja widziałem serial "naga broń" (jakoś się to inaczej chyba nazywało). na dwójce leciał kiedyś. ale jak już pisałem, to jest pikuś, bo widziałem też niektóre odcinki z ruskim dubbingiem. tam to już się idzie zjechać na rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
cactus Re: "Naga broń" 22.03.05, 08:50 Też pamiętam ten serial - po polsku to było chyba "Oddział specjalny" (co kogos niezorientowanego w temacie mogło nieźle wprowadzic w błąd :) Najbardziej zapamiętałem tajnego informatora por. Drebina, który pod przykywka pucybuta udzielał szczegółowych nforamcji z dowolnej dziedziny: od fizyki jadrowej do chirurgi mózgu. Może jakaś stacja powtórzy ten serial ? Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: "Naga broń" 22.03.05, 09:03 tez tego gostka pamietam, zwłaszcza scenę jak Frank już uzyskuje informcje, a podchodzi do niego strażak (w tle widać pożar) i pyta czym ma to gasić. No i następuje wykład typu" przednia część wodą, na tyłach w magazynie są pestycydy i tworzywa sztuczne, radzę uzyć piany...), miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: "Naga broń" IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 10:23 Inne perełki: Top Secret (Ściśle tajne), Czy leci z nami pilot, Ściągany A wszystkie kojarzą mi się z nazwiskami Zucker and Zucker - reżyseży albo scenarzyści nie wiem - warto też zajrzeć do filmów mela brooksa!!! uwielbiam końcówkę nagiej broni 1 - jak po jakimś człowieku (bejzboliście który chciał zabić królową) przejeżdża samochód który wbija go w asfalt, dalej jedzie po nim walec, coś tam jeszcze i idzie parada orkiestr i grają świetną piosenkę!!! A szef franka płacze i mówi - mój ojciec też tak zginął!!! Albo - "czarlie szin" chce wejść do wigwamu i dzwoni dzwonkiem!!! To nie pamiętam z którego Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: "Naga broń" 22.03.05, 10:44 to z Sheene, to był chyba "Hot Shots", a jesli o trio ZAZ chodzi to oprócz Tp Secret warto zobaczyć ich wczesny film "Kentucky Fried Movie", genialna parodia telewizyjnej ramówki, zwłaszcza parodie amerykańskich filmów np. "Dziewczyny z katolickiego liceum" (swietna podróba soft-erotyków typu "Lody na patyku"), parodia "Wejscia smoka", czy "Kleopatra Brown" (parodia serali o twardych kobiaetach)z genialnym intro "ona była twardą czarną seksowną kobietą z Bronxu (ujęcie muskulanej Murzynki w bikini), on cherlawym ascetycznym Żydem (pokazany chudy hasyd) połączyła ich namiętność i walka z mafią (i dalej scenki niczym z Seregowca Ryana) Odpowiedz Link Zgłoś
uttarpradesh Re: "Naga broń" 28.02.14, 10:53 Kiedyś oglądałem ten film po niemiecku - podwójnie śmieszny :D bankware.de.com/die-nackte-kanone-33-13-dvd-e221091561671.html Odpowiedz Link Zgłoś
floris89 Re: "Naga broń" 07.03.14, 11:19 Uwielbiam! Pierwsza część najlepsza. Jest powtarzany w kółko na Polsacie lub TVN więc co jakiś czas można się na niego załapać w TV. Bardzo dobra, bo bezpretensjonalna komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
marslo55 Re: "Naga broń" 07.03.14, 12:37 loris89 napisał(a): "Uwielbiam! Pierwsza część najlepsza." A ja właśnie pierwszą lubię najmniej, najbardziej podoba mi się trzecia (zajawki z musicalu o Matce Teresie to jest to!). Z filmów z Nielsenem bardzo lubię też "Ściąganego", zwłaszcza scenę, w której ściga go pociąg i tę, w której czuje przypływ geniuszu po zażyciu mentosa. "Hot Shots" miało chyba dwie części. W drugiej, jak mi się zdaje, bohater jechał uwolnić z wietnamskiej niewoli oddział, który miał odbić oddział, który miał uwolnić zakładników. Odpowiedz Link Zgłoś