Dodaj do ulubionych

Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 09:01
Jakiż byłem zdziwiony, gdy okazało się, ze niejaka Beata Grabarczyk
obwieściła śmierć Papieża. Ależ babol - jak można coś takiego powiedzieć, jak
można być takim kretynem. Pytanie do Lisa - dlaczego ją tak promuje. Za grosz
taktu, wyczucia, wrażliwości. Pogoń za tanią sensacją nie przyniesie jej
splendoru... Ale najważniejsze że robi za gwiazdę !!! Beatka puknij się w
swoją pustą głowę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: 81.15.254.* 02.04.05, 09:22
      Ludzie, opanujcie się!!! Przecież dziennikarze nie fabrykują tych informacji,
      żeby podnieść sobie oglądalność - mówią o wszystkim, co dostają z Watykanu -
      rano wczoraj też podawano, że papież jest w spiączce, co okazało sie nieprawdą.
      Trochę zrozumienia wykażcie...
      • umfana Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 02.04.05, 12:47
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Ludzie, opanujcie się!!! Przecież dziennikarze nie fabrykują tych informacji,
        > żeby podnieść sobie oglądalność - mówią o wszystkim, co dostają z Watykanu -
        > rano wczoraj też podawano, że papież jest w spiączce, co okazało sie nieprawdą.
        >
        > Trochę zrozumienia wykażcie...

Aga ma rację !!!
    • Gość: Ciul Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.pl / 193.24.200.* 02.04.05, 09:23
      W ogóle mam nadzieję, że papież wypnie się na tych dziennikarzyn i odejdzie
      wtedy gdy On i Jego Bóg uznają to za stosowne, a nie wtedy gdy jest medialnie,
      wielka noc i dobry czas na śmierć, by się sprzedało! Wkurza mnie to sensacyjne
      gadanie, analizowanie po sto razy każdego słowa jakie padło z Watykanu,
      spekulowanie, czy światła na placu Św Piotra to z powodu różańca, czy dlatego,
      ze coś ważnego mają powiedzieć. Beznadzieja, bleee.

A dla Papieża - uśmiech i pogoda!
    • synu Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 02.04.05, 10:05
      Przesadzasz. Na samym poczatku byla raczej optymistycznie nastawiona przez te
      nominacje papieskie. Potem zaczela podawac nieoficjalne informacje, ktore po
      jakims czasie potwierdzal Watykan (mieli dosc dobre zrodlo). Pewnie slyszac
      informacje o zamykanych spizowych drzwiach uznala to za obwieszczenie smierci.
      Przekazujac ta wiadomosc jej twarz nie byla radosna z powodu TAKIEGO news'a.
      Rozplakala sie. Po prostu.
      Zreszta nie ona jedna sie tak pomylila(?). Wiekszej klasy dziennikarze, agencje
      informacyjne podawaly info o smierci Papieza.

K
      R
      • Gość: ala Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 11:52
        masz rację widziałam to i tak było a syk jaki powstał w stosunku do grabarczyk
        trudno komentować
    • Gość: koand Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 12:07
      Przestańcie nikt o zdrowych zmysłach nie podaje takich info. ot tak z
      rękawa,żeby za niusa zdobyć parę punktów u widzów.
      • Gość: magda Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 12:11
        Gość portalu: koand napisał(a):

> Przestańcie nikt o zdrowych zmysłach nie podaje takich info. ot tak z
        > rękawa,żeby za niusa zdobyć parę punktów u widzów.

problem w tym,że właśnie o niusa im chodziło.gdyby im chodziło o rzetelną
        informacje,to poczekaliby na oficjalne oświadczenie Watykanu.a oni podali
        ją ,bo chcieli być pierwsi.smutne...
        • Gość: asica Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:04
          Ja wspólczuje tej Pani z polsatu...niestety każdy musi odpowiadać za swoje
          zachowanie, słowa...i jeśli informacja o śmierci Papieża była nie potwierdzona ,
          to nikt nie powinien nawet po cichu jej powtarzać , bo to za poważna
          sprawa...wspólczuje Tej Pani ale strzeliła takiego "byka" dziennikarskiego , ze
          szok...
          • zuzanna6 Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 02.04.05, 20:04
            cały czas mowimy o Papieżu, więc moze zastanowmy sie co papiez by na to
            powidział

mysle, że gdyby mogł, to siadłby dziarsko przed kamerami i zawołał - a co to za
            makabryczny prima aprilis rodacy i usmiechnąłby sie na tę gafę

a Beate Grabarczyk na pewno przytuliłby i pociszył
            • Gość: asica Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:10
              Zgadzam się :)Papież usmiechnąłby sie na tę gafę

Dlatego współczuje Pani Grabarczyk ponieważ pewnie sama zdaje sobie sprawę ze
              swojej gafy i się tym "gryzie"

• zuzanna6 Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 02.04.05, 20:30
                najwyzszym celem Papieża bylo uczenie nas, nas małych robaczkow

uczcie zatem sie od niego, skoro go kochacie - wybaczac, wyciszac, usmiechac,
                kochac blizniego

Kochany Papiezu, Kochany Ojcze, jestesmy z Tobą
                • Gość: e Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:45
                  dziennikarz ma obowiazek SPRAWDZAC informacje zanim ja przekaze, szczegolnie
                  TAKA! Problem Polsatu polega prawdopodobnie na tym ze nie mial kto jej sprawdzic
                  bo ramach oszczednosci wyslano tylko Grabrczyk i Machale, a wejscia robi sie co
                  kilka godzin. ... Ewidentna wpadka P Grabarczyk (Lis twierdzil ze podobna
                  informacje podal takze na CNN !?) szkoda mi jej, bo kobieta ma i talent i
                  wiedze, w przeciwienstwie do swego kolegi p Machaly ktory poza kilka banalami
                  odczytanymi nerwowo z kartek nic istotnego nie umie powiedziec.
                  • Gość: misiek Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.acn.waw.pl 03.04.05, 11:45
                    Tak, te informacje podalo CNN oraz wloskie media. Za nimi powtorzyly ja inne
                    media miedzynarodowe podajac, ze "maja niepotwierdzona informacje, ze...."

Polskie stacje radiowe tez to podaly. Byla 20.33. Nie pamietam czy sluchalem w
                    tym momencie RMF czy Radia Zet (stale zmienialem kanaly), ale dziennikarz
                    konczac informacje o elektrokardiogramie, powiedzial: "... odszedl Wielki
                    Polak. Jest 20.33".
    • Gość: aurora Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.05, 20:44
      DNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: x Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 00:37
      Nie wiem czy chodzi o tę samą transmisję, ale to w pierwszej kolejności Lis ze
      Smoktunowicz podali za stacjami zachodnimi jakoby papież nie żył, a potem
      Grabarczyk zaczęła relacjonować jaka jest procedura stwierdzania śmierci
      papieża.
      • michal_82 Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 03.04.05, 01:05
        To co piszesz to było w piątek. Grabarczyk nic wtedy nie potwierdzała, bo nie
        miała żadnych innych informacji i tylko informowała o procedurze. Dziś Lis
        przeprosił ją za swoje zachowanie. Brawo! A autorowi wątku chyba chodzi o jakąś
        sobotnią poranną relację. Ale nie wiem do końca.
    • Gość: x Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 00:38
      Strasznie się śpieszyli, chcieli być pierwsi.
      • Gość: asica Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 00:44
        A ja uważam ,że Lis się dzis pięknie zachował, mówiąc do Grabarczyk, że zbyt
        ostro wczoraj zareagował, pięknie,że umiał sie przyznać!Oczywiście wina
        Grabarczyk ,że podała informacje, która nie była potwierdzona ale tak jak ktoś
        napisał wcześniej Papież nie miałby urazy w sercu, a Lis zachował się pięknie!
        • tezurus Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 03.04.05, 01:31
          Gość portalu: asica napisał(a):

> A ja uważam ,że Lis się dzis pięknie zachował, mówiąc do Grabarczyk, że zbyt
          > ostro wczoraj zareagował, pięknie,że umiał sie przyznać!Oczywiście wina
          > Grabarczyk ,że podała informacje, która nie była potwierdzona ale tak jak ktoś
          > napisał wcześniej Papież nie miałby urazy w sercu, a Lis zachował się pięknie!

na antene przeprosił......kiedy. Ktoś widział?
    • facecja Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 03.04.05, 01:03
      a czy ktoś widział/słyszał to "uśmiercenie papieża"?

a jeśli tak, to czy dobrze pamięta?

bo ja tak - i odbieram to trochę inaczej. Beata Grabarczyk mówiła, że nie ma
      żadnych informacji, natomiast została zamknięta brama spiżowa, co mogłoby
      uznaczać, że Jan Paweł II umarł. i głos jej się załamał. ale jest pewna różnica
      między "mogłoby oznaczać, że umarł" a "umarł", a może mi się wydaje?
      • michal_82 Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 03.04.05, 01:09
        Ale kiedy to było? Nic takiego nie widziałem.
        Jeśli jest tak jak piszesz, to nie wiem o co ten jad.

Znacznie gorzej zachowywała się Pochanke, która obwieszczała płatkie
        elektrokardiogramy i informowała, że wierni już mogą zacząć płakać (w
        nawiązaniu do wcześniejszego łączenia z Kajdanowiczem). Nie mówiąc już o jej
        innych popisach. Ciągle dobierała słowa najcięższego kalibru.
        • facecja Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 03.04.05, 01:45
          głowy nie dam, ale wydaje mi się, że to było przed "płaskim elektrokardiogramem"

nie wiem, cieżko mi oceniać dziennikarzy, zresztą wiadomo - maksymalny stres,
          ja nie wiem, jakbym w takiej sytuacji się zachowywała, ale jednak też mnie
          raziło takie "mało dyplomatyczne" mówienie o tych ostatnich godzinach, chyba
          najbardziej widoczne na TVNie. z drugiej strony - może to miało jakiś cel -
          żeby nas przygotować?
        • tezurus Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża 03.04.05, 16:01
          michal_82 napisał:

> Ale kiedy to było?

Jak się nie myle to zaraz po 19. Widziałem jej załamanie i Smoktunowicz skupiła
          się w jej widok i też nie wiedziałą chyba jak się zachować. I powiedziała
          wskazywałoby, a nie umarł. Jak zwykle rozdmuchał ktoś sprawe. WSTYD!!!
    • Gość: e Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 10:25
      lepiej by Pan Lis troche pochamowal wybuchowa i orogancka nature, moze wtedy nie
      bedzie musial przpepraszac za 'ostra reakcje ' na wizji swych wspolpracownikow
      i widzow.
      • Gość: jerry Re: Beata Grabarczyk uśmierciła Papieża IP: 195.136.112.* 03.04.05, 15:51
        Moim zdaniem Beata Grabarczyk spisała się najlepiej z wszystkich polskich
        reporterów/reporterek wysłanych do Watykanu. Mówiła spokojnie, wzruszająco, bez
        histerii i pogoni za sensacją. Ponadto - niesprawiedliwe jest mówienie,
        że "uśmierciła Papieża". Tylko zinterpretowała zamknięcie Spiżowych Wrót,
        powiedziała, że to symbol i co może oznaczać. A z jak prawdziym smutkiem
        wypowiadała te słowa.. Na tym, i nie tylko na tym, tle red. Pochanke wypada...
        nawet słów nie znam. Zblazowanie,szukanie sensacji, dobieranie najbardziej
        dramatycznych słów, akcentowanie niepotwierdzonych informacji (płaski
        elektrokardiogram).... Oglądam FAKTY tylko wtedy, jak ona nie prowadzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka