atamanek 27.05.05, 20:22 Witam :) Chyba ta edycja ma najwiecej postow na Forum :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poboczny Re: IDOL 4.29 27.05.05, 21:08 A ja jutro będę na Idolu ! i znowu usłyszę te nudne formułki szanownego jury pod adresem Dominki Kasprzyckiej w stylu : ładnie śpiewasz, ale mnie nie rajcuje.Ponowne kubły pomyji na Piotrka Lato.Jak zwykle padną do nóg Uniatowskiego i będą jęczeć z zachwytu, a Ela znowu będzie się martwić o niego (hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.29 27.05.05, 21:34 Witam :) pfff, ja tam tez bede ;) ale chyba sie tak nie bede ekscytowac Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 27.05.05, 21:41 Oj poekscytuj sie troche, zerwij bluzke przy wystepie Macka i zacznij nia machac ;))) Mozesz sobie napisac na piersiach: I love Forum Telewizja ;] Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.29 27.05.05, 21:46 Witam ;) No na piersiach zmiesci sie caly watek, wiec ktory wybrac, 4,29 czy 4,28 ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.29 27.05.05, 21:48 A nie da się 28 na prawej a 29 na lewej albo odwrotnie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kassawa Nie mogę odżałować.... 27.05.05, 21:18 że I-4 nie wzbudza już takich emocji jak np. w trzeciej edycji (widać to nawet na forum). Formuła się wyczerpała, I-5 już chyba nie zdzierżę. A może by tak Polsat zorganizawał program, w którym wzięliby udział młodzi ludzie piszący, komponujący i śpiewający "cuzamen do kupy" (przygrywać mógłby ktoś inny). Nie byłoby gdybania co ewentualny zwycięzca zaproponuje po programie. Mielibyśmy "jasność w temacie". Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Nie mogę odżałować.... 27.05.05, 21:37 Jak to nie wzbudza emocji? Tylu wpisów na tym forum, to nie było przy żadnej poprzedniej edycji. Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Nie mogę odżałować.... 27.05.05, 21:42 Tylko, ze ilosc nie przeszla w jakosc ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Quiz idolowy 27.05.05, 21:48 Witam :) Mam prace domowa na temat Idola, znaczy na wczoraj musze zrobic quiz. Nie musze ograniczac sie do tej edycji, ale wskazane. Pomozecie cos wydumac?:) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Quiz idolowy 27.05.05, 22:13 Ja mam: Kto byl/jest najwyzszym uczestnikiem finalow Idola? :] Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Quiz idolowy 27.05.05, 22:31 Pewnie, ze trudne ;))) Sama nie znam odpowiedzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Quiz idolowy 27.05.05, 23:43 Atamanku ! proponuję konkurs na miss wszystkich edycji Idola, a także mistera, hehe miss nr 1 to oczywiście Dominika Kasprzycka,a mister , no cóż- mnie chłopcy nie rajcują ! Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: Quiz idolowy 27.05.05, 23:45 Faktycznie inna ta jakość postów idolowych w tej edycji.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Quiz idolowy 28.05.05, 00:05 a propos koncertu latino, przed chwilą na stronie Idola przeczytałem listę wykonawców, jakich zaśpiewają finaliści.Diana Krall - to zaśpiewa mam nadzieję Dominka !!! i będzie rewelacyjnie wykonane, wreszcie dziewczyna trafi na repertuar, którego jest warta.Wokal jazzowy na najwyższym poziomie ! Chociaż to i tak za trudne do zrozumienia dla Leszczyńskiego i Wojewódzkiego, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Quiz idolowy 27.05.05, 23:56 poboczny napisał: > no cóż- mnie chłopcy nie rajcują ! Jak ktoś tak to podkreśla w XXI wieku, to może wzbudzić różne dziwne komentarze. Ale ja ich oszczędzę, bo sam pomysł plebiscytu mi się podoba. I głosuję na: w kategorii Miss Idola - Agnieszkę Szewczyk (II edycja) w kategorii MIstera Idola - Tomka Makowieckiego (I edycja) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Quiz idolowy 28.05.05, 00:38 > w kategorii Miss Idola - Agnieszkę Szewczyk (II edycja) > w kategorii MIstera Idola - Tomka Makowieckiego (I edycja) jak dla mnie mozna dalej nie typowac - zgadzam sie w obu przypadkach :) zreszta uwazam, ze w finalach malo bylo jakichs zapierajacych dech pieknosci. wiekszy wybor bylby wsrod uczestnikow etapu klubowego, chociaz tam stylisci psuli co mogli ;) moge tylko dodac moje typy na 2 i 3 miejsce :) panie: 2. Magda Rejtczak (ale wersja telewizyjna - kamera ewidentnie ja lubi. niedawno widzialem ja na zywca i po pierwsze okazalo sie, ze siega mi do lokcia :-O a po drugie jest tak chuda, ze Christian Bale w filmie MASZYNISTA wyglada jak spasiona swinia) 3. Hania Stach panowie 2. Mike Zawitkowski 3. Mariusz Totoszko Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: Quiz idolowy 28.05.05, 10:27 Trzeba się wczuć w dzisiejszy gorący klimat - i ten za oknem, i ten przed latynoskim koncertem, nawet Miss i Mistera się typuje. :) Ja już nie będę miała wyrzutów sumienia jeśli napiszę coś na temat Bravo Girl. :) Swoich typów nie podaję, ale Makowiec zająłby dopiero drugą pozycje, z powodu takiego jednego z dredami, który byłby niewątpliwie na pierwszej. Kończę mało ambitną wypowiedź. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Quiz idolowy 28.05.05, 00:04 Ty chlopie to masz cos kolo 13 lat chyba :/ Prosze przestan nas zadreczac swoja "miloscia" do Domiki. Forum Idola na interii jest ku temu lepszym miejscem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Quiz idolowy 28.05.05, 00:12 yane.yane napisała: > Ty chlopie to masz cos kolo 13 lat chyba :/ > Prosze przestan nas zadreczac swoja "miloscia" do Domiki. Forum Idola na interi > i jest ku temu lepszym miejscem :/ > no tak , przyznaję trochę przesadzam. Ale trzynastu lat nie mam.Uszanuję to, i wezmę cos na wstrzymanie ! dziekuję za uwagę yane.yane. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Quiz idolowy 28.05.05, 02:47 Dajcie mu spokoj na co najmniej 3-4 watki! Bravo-Girl juz bylo, teraz czas na CKM w wersji lajt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Quiz idolowy 28.05.05, 11:06 Uff... widze, że wszyscy odczuwają skutki pierwszych upałów ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kassawa Idol Extra... 28.05.05, 12:08 i zachowanie Pączka, Dominiki K. w stosunku do Sławka. Wspominam lata szkolne i tłumaczę to syndromem kujona, wychwalanego pod niebiosa przez wszystkich nauczycieli, nie lubiło się takich, oj nie lubiło, a w duszy zazdrościło samych piątek (teraz szóstek), oj zazdrościło ... Pączusiu, Dominisiu! Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: Quiz idolowy 28.05.05, 12:20 aura.ranna napisała: > Uff... widze, że wszyscy odczuwają skutki pierwszych upałów ;)) Mie sie już wczoraj bezpieczniki w mózgu przepaliły i nie tylko z powodu upałów, tak że pewnie będę dzisiaj rózne rzeczy pisać, za które nie biere odpowiedzialności tylko moja młodsza siostra, którą zawsze chciałam mieć a nie wyszło ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Quiz idolowy 28.05.05, 12:35 aura.ranna napisała: > Uff... widze, że wszyscy odczuwają skutki pierwszych upałów ;)) Ależ skąd? Jacy wszyscy? Poważne osoby nie biorą udziału w żadnym plebiscycie w którym chodzi o wygląd, tylko organizują desant na jeden z hoteli sieci Ibis albo myślą o ekranizacji klasyki wojenno-patriotycznej z udziałem uczestników Idola ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Quiz idolowy 28.05.05, 12:40 no no, Andrzeju zaczatki bezinteresownej zlosliwosci? beda z Ciebie ludzie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Quiz idolowy 28.05.05, 12:45 Jednak dla Bravo Girl znalazło sie tu więcej wyrozumiałości niz dla CKM-u ;) Liczę na to, że dziewczyny załączą fotoreportaż z najazdu, żeby nie było wątpliwości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Quiz idolowy 28.05.05, 12:56 Moze byc neutralny, juz tam sobie każdy dojrzy co go interesuje ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Quiz idolowy 28.05.05, 13:26 Jak ankya dopadnie Bartka to to moze nawet nie nadawac sie do CKM ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Quiz idolowy 28.05.05, 13:31 :DDD Sie będziecie znecać, to nam jakies urazy zostaną ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Quiz idolowy 28.05.05, 13:48 aura.ranna napisała: > Sie będziecie znecać, to nam jakies urazy zostaną ;))) Dobrze, to jak Dominika P. skonczy studia i zostanie psychoterapeutka to bedzie miala kogo poddawac spiewajacej terapii ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: Quiz idolowy 28.05.05, 13:53 Tak a propos Bartka to mi się cytata przypomniała. Może warto, coby ją dziewczyny na transparencie miały w czasie szturmu. "Niedaleko od Pleszewa, leży wioska Tursko, A w niej chłopcy i dziewczęta tańcujący dziarsko." :P Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: Quiz idolowy 28.05.05, 18:39 yane.yane napisała: > Jak ankya dopadnie Bartka to to moze nawet nie nadawac sie do CKM ;))) :))))) Zleciałam z krzesła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Quiz idolowy 28.05.05, 13:24 Zeby to bylo CKM, Playboy, czy co tam "prawdziwi mezczyzni czytaja" to ja bym nawet milczala ;))) Ale ta sytuacja troszenke przypomina mi film "Fan" ;] Na usprawiedliwienie pobocznego jest fakt, ze nie jest sam, bo pojawilo sie tu jeszcze kilka podobnych osob. Ja to sie chyba juz starzeje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Quiz idolowy 28.05.05, 13:48 moim ulubionym miesięcznikiem jest "Zwierciadło" , polecam :zawsze coś mądrego, ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Quiz idolowy 28.05.05, 13:51 nie czytam ZWIERCIADLA, alemusze przyznac, ze od kilku miesiecy maja swietne okladki Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Quiz idolowy 28.05.05, 13:56 Dziekuje, ale nie skorzystam, mam juz swoj "ulubiony" miesiecznik :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Quiz idolowy 28.05.05, 14:27 no, sam nie jest, ma jeszcze tabun roznych mlodszych siostr - wielbicielek Kfiata, do znudzenia podbijajacych stare watki peanami na jego czesc :D Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: Quiz idolowy 28.05.05, 17:44 Tak sobie czytam i czytam i muszę powiedzieć, że jestem zażenowana treścią postów umieszczonych w tym wątku ;) Wstyd. Przypomina mi to forum na Interii. Bo w ogóle się nie znacie, a się wypowiadacie. Przecież miss absolutnie i bezapelacyjnie powinna zostać Patrycja Wódz. O chłopcach nie napiszę, bo dla mnie nie istnieje pojęcie "męskiej urody" :) Pozdrawiam wszystkich, którym też się mózg zlasował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Quiz idolowy 28.05.05, 18:03 nie zapominajmy o Miss Mazur :D w koncu to zawodowiec! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: Quiz idolowy 28.05.05, 18:40 Proponuję dziewczynę w pończochach/ rajstopach na głowie, śpiewającą "komm zu mir my little boy", wybrać Miss Publiczności. :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Quiz idolowy 28.05.05, 19:23 jesli chodzi o Mistera publicznosci mam dylemat: Roland czy Dary Losu? chyba jednak postawie na Dary Losu :D Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: Quiz idolowy 28.05.05, 19:35 ankya napisała: > Proponuję dziewczynę w pończochach/ rajstopach na głowie, śpiewającą "komm zu > mir my little boy", wybrać Miss Publiczności. :) O tak! Pończoszanka to moja królowa. Dobrze, że mi ją przypomnialaś :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Quiz idolowy 28.05.05, 19:24 smiej sie, smiej Patrycja dostala w GREASE a potem w KOTACH taki wycisk, ze figure ma do pozazdroszczenia a i spiewa jakby troszke lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 4.29 28.05.05, 20:32 Czy oni dzis po 2 piosenki spiewaja? Bo Silski jakos strasznie krotko wystepowal, ledwo zaczal to juz skonczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: a własciwie czemu to już drugi raz z rzędu 28.05.05, 20:34 ...koncert latynoski? Mają jakiś kontrakt z tym Ceballo czy jak? Nie można było zrobić np. piosenki francuskiej albo rosyjskiej. To tak z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: a własciwie czemu to już drugi raz z rzędu 28.05.05, 20:46 a ja dzis bede bardzo surowa, bo sa dwa rodzaje muzyki, ktore bez reszty wladaja moja dusza i na ktorych sie znam: muzyka celtycka i muzyka latynoska. i dzis nie daruje tym co sknoca :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: a własciwie czemu to już drugi raz z rzędu 28.05.05, 21:06 Jury troche przesadzilo w stosunku do Piotra:/ To bylo malo zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:01 tia... jury chyba ogluchlo :/ albo faktycznie ktos im te teksty zawczasu pisze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:03 Mało ciekawe dziś były moim zdaniem wszystkie występy w pierwwszej rundzie. Nie porwały mnie jak to muzyka latynoska powinna. Tak w ogóle nie chciałbym tylko, żeby odpadała Dominika, bo to jedyna kobieta. Reszta obojętna, bo się też nie popisała. Nie rozumiem zachwytów nad Silskim. Nieeleganckie komentarze jury do Piotra Lato. Odpowiedz Link Zgłoś
colour-ize Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:06 Silski świetny! Uniatowski mnie zawiódł... przynajmniej na podstawie pierwszych wykonań :) Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:18 Uuu a ja juz sie nie moge doczekac Kubusia Kesego w tv4 hehe <serduszka> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:38 w przerwie na Lotto moj komentarz na goraco: na wstepie raz jeszcze podkreslam, ze to jest bardzo moja muzyka. oboje z mezem wywodzimy sie z tamtych stron, ja wprawdzie po dziadku, ale maz jest najprawdziwszym latynosem :) zyjemy ta muzyka i mam niejasne wrazenie, ze znamy sie na niej lepiej niz jury... a teraz ad rem: pierwsza runda: najlepsi bez watpienia Maciek i Piotrek; komentarze jury pod adresem Piotra malo, ze niesmaczne i nieeleganckie, to - o dziwo, z wyjatkiem Cygana - niesprawiedliwe. mam szczera nadzieje, ze Kfiato dzis przejdzie. bardzo fajnie zaspiewala Dominika; Slawek nudny jak flaki z olejem; najslabszy Bartek - potwierdzil, ze swietny wystep w zeszlym tygodniu byl wypadkiem przy pracy :/ druga runda: znacznie slabsza. tym razem najlepszy Slawek, wreszcie troche zycia w tym chlopaku, bo juz mi sie ziew zaczynal jak wychodzil na scene. Maciek gorzej, Bartek - to byla raczej recytacja niz spiew, no ale taka piosenka; Dominika mi sie wcale nie podobala, nie rozumiem tego piania jury po tym wystepie - bylo nieczysto i wyraznie dla niej za nisko. do pana Jacka - piosenka Kultu jest w oryginale piosenka latynoska :) cdn - ide posluchac Lato jak spiewa - o zgrozo - Madonne :) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:41 a ja mam minę zrzedłą, bo na jajku czy jak to tam się nazywa stanie dziś Bartek i Sławek Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:57 ok, przyznaje, dalam sie nabrac Cyganowi. myslalam, ze moze jako jedyny nie ogluchl, ale nie, on po prostu probowal byc taaaaaki zabawny :/ temu jury juz dziekujemy, to bylo wyjatkowo zalosne i jedyna osoba, ktora zachowala klase, byl Piotrek. zaspiewal na luzie, bylo w miare czysto, choc klimaty znow ewidentnie nie jego, ale poradzil sobie. moja kolejnosc po dzisiejszym koncercie: 1. Maciek, 2. Slawek/Piotrek, 3. Dominika, 4. Bartek - do wylotu. a ogolne wrazenie po koncercie latynoskim mam zupelnie przeciwne niz Leszczu: Polakom o wiele lepiej jednak wychodzi reggae niz latino; generalnie uczestnicy nie czuli klimatu i w wiekszosci nie rozumieli, co spiewaja - nawet po angielsku :/ nie bylo zle, ale dobrze tez nie. po prostu, brakowalo tego "czegos", co maja latynosi i co mial na przyklad Adam Kozlowski, jak spiewal "Maria, Maria" w poprzedniej edycji... ciekawa jestem tego koncertu, ktory bedzie za tydzien: czy bedzie to kolejny popis zlego smaku i zlosliwosci jury, czy potraktuja to powaznie i sprobuja dobrac piosenki pod uczestnikow? lece ogladac koncert na TV4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:00 jezeli Uniat przejdzie (a dzis na jego miejscu nie bylbym taki pewien) to na pewno jurorzy podsuna mu jakas romantyczna poscielowe a jezeli przejdzie Piotrek (co tez nie jest pewne) to raczej nie ma co liczyc na litosc ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:03 tak tez to sobie wyobrazam. a czyz pan Jacek nie byl dzis wyjatkowo dowcipny? moim zdaniem smieszne to bylo. no i zabawne. i z klasa. prosze nie wysylac smsow na pana Jacka, wszyscy znamy i cenimy jego poczucie humoru :/ Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:16 Moim zdaniem druga runda była mniej udana. Lepiej niż w pierwszej wypadł w niej tylko Bartek. Nie podobała mi się Dominika w piosence Szcześniaka, Sławek w "She bangs" nijako- moim zdaniem najgorszy jego występ jak dotąd, Piotrek też gorzej niż w pierwszym utworze. Jurorskie komentarze nt. występów Piotra nie wzbudziły we mnie wesołości. Nie należę do jego fanklubu, podchodzę do tego na luzie, odpowiada mi "zgryźliwe", sarkastyczne poczucie humoru, ale wypowiedzi niektórych państwa nie były ani złośliwe, ani ironiczne, tylko po prostu chamskie i w kiepskim stylu. Jestem zniesmaczona. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: IDOL 4.29 29.05.05, 00:20 siuil_a_run napisała: > bardzo fajnie zaspiewala Dominika; Slawek nudny jak flaki z olejem; Sławek przede wszystkim nie na temat. Ta piosenka ("The look of love" Bacharacha) nadawała się na koncert tydzień temu (klasyka amerykańska) ale nie latynoski. Już myślałem że Sławek jest traktowany na specjalnych zasadach w "Idolu", że w każdym koncercie jest wolna jazzowa piosenka pod niego. Na szczęście w II części zaśpiewał coś szybkiego i na temat, niestety niezbyt udanie, dlatego znalazł się na jajku. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:48 Tylko jedna kwestia- bardzo podobały mi się komentarze jurorów nt. Piotrka Lato - naprawdę zabawne, w dobrym stylu. Fanklubowi Piotrka radzę "wrzucić na luz" (to zdanie Piotrka z Big Brothera, jakoś utkwiło mi w pamieci) - to jest tylko program rozrywkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:51 naprawde uwazasz, ze to bylo zabawne? dla mnie to bylo wymeczone i zalosne Cygan pewnie caly tydzien myslal nad tym, jak przywalic Piotrkowi niestety efekt byl oczywisty - jak ktos sie za bardzo stara, to mu nie wychodzi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:01 podpisuje sie pod tym, Kubu. moje poczucie humoru wyraznie rozmija sie z poczuciem humoru szanpana Jacka :/ noski-latynoski byly w poprzedniej edycji, teksty sie panu wyczerpaly, panie Jacku? bo ogolnie to bylo smiesznie. tak, tak, wlasnie bardzo smiesznie. kopytko. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:10 Idol to program rozrywkowy - jurorzy nie muszą być obiektywni, ważne by byli wyraziści w ocenach. Te ich żarty z Piotrka to też element show, który chyba aż tak bardzo mu nie przeszkadza. Jurorzy nie mają wpływu na to kto odpada, kto przechodzi dalej - mogą sobie poużywać do woli a widzowie i tak wiedzą swoje i nie kierują się ani trochę ich opiniami. Choć w sumie nie od rzeczy będzie dodać, że nikt z jury nie zauważył, że Szymoniak pogubił się w tekście Kultu w drugiej zwrotce, pewnie gdyby to był Lato zauważyliby. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:15 piotr7777 napisał: > Choć w sumie nie od rzeczy będzie dodać, że nikt z jury nie zauważył, że > Szymoniak pogubił się w tekście Kultu w drugiej zwrotce, pewnie gdyby to był > Lato zauważyliby. nie pierwszy to raz. po drodze tekstu zapominali tez Magda Diakow, Dominika K. i Paczek... ale co jednym uchodzi, innym wyraznie nie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:16 piotr7777 napisał: > Idol to program rozrywkowy - jurorzy nie muszą być obiektywni, ważne by byli > wyraziści w ocenach. Ale czy to rowniez oznacza, ze ich opinie maja byc do bolu niesmaczne??? >Te ich żarty z Piotrka to też element show, który chyba aż > tak bardzo mu nie przeszkadza. Show czy Piotrkowi? Jednemu i drugiemu dzis to zaszkodzilo :/ > Choć w sumie nie od rzeczy będzie dodać, że nikt z jury nie zauważył, że > Szymoniak pogubił się w tekście Nie tylko Szymoniak sie pogubi, ale poniewaz nie byl to Piotr, wiec mozna zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:44 wedlug mnie Slawek sie walnal w SHE BANGS nie zebym mial tak obcykana tworczosc Ricky'ego, ale w pewnym momencie dobry angielski Slawka zrobil sie zupelnie nieczytelny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:48 kubissimo napisał: > wedlug mnie Slawek sie walnal w SHE BANGS znaczy, BANGNAL SIE? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:46 piotr7777 napisał: > Idol to program rozrywkowy - jurorzy nie muszą być obiektywni, ważne by byli > wyraziści w ocenach. Skoro nie muszą być obiektywni to na litość nie nazywajmy ich Jurorami tylko np. Bandą Czworga. Jeśli ich komentarze po występach Piotra miały być zabawne to ja dziękuję bardzo za taki humor. W ogóle "jurorom" należałoby już podziękować - są juz chyba okrutnie zmęczeni i wypaleni, bo klepią bez ładu i składu. BTW Elunia Z. to miała na szyi lampki choinkowe chyba ? Odpowiedz Link Zgłoś
aronia Re: IDOL 4.29 28.05.05, 23:46 > bo ogolnie to bylo smiesznie. tak, tak, wlasnie bardzo smiesznie ...a wręcz smieszniutko :/ Podpisuję się pod tym, co napisałaś. Przegapiłam sam występ Piotrka (no coż - lotto nie trwało tak długo, jak zapowiadał Maciek Rock), ale komentarze jury zwyczajnie mnie zmroziły. Taki denny, prostacki i zupełnie niehonorowy lincz, w piórkach pseudowyrafinowanej ironii. Gdyby nie to, że z zasady nie smsuje, nie audioteluję, nie konkursuje itp., to wysłałabym swój głos właśnie na Piotrka. Z czystej (tfu, tfu - czyściutkiej) przekory. No dobra. Zaraz wyniki, więc ponarzekam poźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:50 Jako że Syndrom Wypalenia Idolowego i nie tylko dalej mnie trzyma dzisiaj oceniam z wyjątkowym naciskiem na kwestie merytoryczne;) 1.Maciek jak zwykle najlepszy- bo przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka. 2.Bartek zaraz po Maćku- bo za moich czasów nie robiono jeszcze tego modelu faceta. 3.Piotrek- bo mu wierzę. Przerwa 4.Sławek- bo mu nie wierzę 5.Dominika- bo jest dziewczyną. Sławek albo Dominika do wylotu, a po IE wpadnę jeszcze zachwycić się służbowo KK. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:00 Myślicie że co by musiał zrobić Piotrek żeby jury go... nie, nie pochwaliło, po prostu nie zrównało z ziemią? Kurde, wkurzyłam się na nich (spokojnie, oddychaj, to tylko program rozrywkowy) > 2.Bartek zaraz po Maćku- bo za moich czasów nie robiono jeszcze tego modelu fac > eta. Hmmm... tzn jakiego? :-) Mnie się dzisiaj Bartek podobał baaardzo i to nie tylko wizualnie ;-) (bo ciuchy mu głupie dali :-/).Zastanawiałam się też czy ci jurorzy od siedmiu boleści tak dobrze znają tych uczestników na początku programu żeby stwierdzić kto się zmienił wewnętrznie a kto nie :-/. Nie jestem w stanie powiedzieć, choćby mnie żywym ogniem przypiekali, kto powinien odpaść. A teraz kończę bo idę posłuchać Kęsego. Liczę na to że on właśnie przechytrzy Idolowe fatum i zrobi w muzyce coś naprawdę ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.29 28.05.05, 21:58 pod wplywem pogody do mojego discmana wrocila Bebel Gilberto, wiec oczekiwania byly wysokie ;) i niespecjalnie zostaly zaspokojone :/ pierwsza runda - prowadza Silski i Lato (mala rehabilitacja. mala sluchaweczka odsluchowa i od razu efekty), potem Dominika (wygladala oblednie). jedno okrazenie za nimi Slawek i na koncu Bartek druga runda - znacznie slabiej. wszyscy ponizej poziomu swietnych aranzacji. maly plus dla Uniatowskiego. malusienki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:05 Kubu, jak my sie zgadzamy, moze my tez blizniakami jestesmy? :D great minds think alike, co? ;) PS: uwielbiam Bebel Gilberto :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:46 Bebel wielką jest :) a blizniakami chiba nie jestesmy cos wspominalas o latynoskich korzaniach, a co najwyzej jestem spokrewniony jedynie z pewna serialowa rodzina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:49 rany boskie, chyba nie z Lubiczami? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:51 Sa jeszcze ci na M, ale nazwiska ich nie wymienie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:51 na szczescie nie ale w innej bajce mi sie nagle krewni objawili ;) tej ponoc najpopularniejszej (zeby nie bylo, ze moze w PLEBANII) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:56 no i mnie rozgryzlas znowu musze sie przeprowadzac i zmieniac nazwisko ehhh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:00 Wygląda na to, że odpadnie albo D. Kasprzycka albo S. Uniatowski. Co prawda zgodnie z socjologicznymi teoriami jednego z jurorów musi być kobieta w funale, ale już druga edycja pokazała, że ta teoria się nie sprawdza, trzecia w sumie też - Brodka to jednak fenomen a Kasprzycka nie. Z kolei Uniatowski moze odpaść mniej wiecej na tej samej zasadzie co Gosia Kunc albo Paweł Kowalczyk - za bardzo jury sie nim zachwyca. Natomiast nie odpadną LAto (bo gdyby decydował śpiew już by go nie było po poprzednim wykoanniu - najgorszym z wszystkich edycji), Szymoniak (bo jeszcze nigdy nie był nawet zagrożony) no i Silski - bo jest najlepszy. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Sławek Uniatowski vs Gosia Kunc 29.05.05, 00:42 piotr7777 napisał: > Z kolei Uniatowski moze odpaść mniej wiecej na tej samej zasadzie > co Gosia Kunc Też o tym pomyślałem obserwując Sławka. Łączy ich to, że dobrze się czują tylko w jednym stylu. Zarówno w projekcie "Gosia" jak i w projekcie "Sławek" żródła sukcesu upatruje się w umiejętnym doborze repertuaru: mają być mało znane, lekko jazzowe, spokojne piosenki. Różni te dwa projekty to, że Gosia piosenki innego typu śpiewała po swojemu, z mniejszym (rock-and-roll) lub większym powodzeniem (piosenka przedwojenna), natomiast Sławek raz uczynił wyłom (dzisiaj) i zaśpiewał piosenkę szykbą Rickiego Martina, co mało się nie zakończyło odpadnięciem. Ale ta groźba jest realna. Na monotematyczności trudno jest dociągnąć do finału. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:05 Druga runda wystepów podobała mi się zdecydowanie lepiej. Każdy wypadł wg mnie korzystaniej. Znowy nieleganckie komentarze jury do Laty - wszystkich czterech. Wielki minus. Odpaśc może ktokolwiek. Po nikim nie będę płakał, ale chciałbym jeszcze posłuchać kobiecego głosu w tej edycji. Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:05 Nie gniewajcie sie na mnie jak bedzie bez sensu i z bledami, bo sie chlodze przy pomocy Retsiny ;] Na poczatku film! Bardzo mi sie podobal sie usmialam, szczegolnie z wasow Macka :] A potem bylam ta pani z Brazylii i juz mi sie tak nie podobalo, bo moje kochanie powiedzialo, ze pani jest bardzo, bardzo z wyjatkiem kwadratowej szczeki :/ Ale co to ja mialam... ;) Maciek Silski - to ja chce, zeby Maciek wygral. I 1 i 2 kawalek byly swietne, i najbardziej latynoskie z calego koncertu. Nogi same chodzily :) Bartek Szymoniak - oj ten pierwszy kawalek to mu tak srednio wyszedl, bo poczatek byl w stylu "Lato", ale koncowka dobra. Za to Kult (chcialabym napisac "a nie mowilam";]) wyszedl juz tylko dobrze. Po raz kolejny zwracam uwage, ze Bartkowi najbardziej lezy polski repertuar :) Slawek Uniatowski - bylo znowu bardzo dobrze i znowu nudno. Nawet Rico from Puerto Rico nie dodal Slawkowi energii. Liczylam, ze wreszcie piers mi zafaluje, uniose sie i takie tam. Dodatkowo w prawe ucho ktos wciaz mi powtarzal, ze Slawek jest najlepszy, ale tylko w spokojnych i nastrojowych piosenkach. Chyba sie na to zgodze ;) Wiecej ognia Uniat :P Dominika Kasprzycka - ale miala sliczna sukienke spiewajac "The Game od Love" i piekny makijaz przez caly program. Zreszta Santana i Branch to byl najlepszy wystep Domisi w finale. Niestety Szczesniak juz mi sie tak nie podobal, przecietna piosenka i tak sobie zaspiewana :) Piotr Lato - ale jury to dzis wyswiadczylo niedzwiedzia przysluge pozostalym uczestnikom. Ich oceny byly kloaczne :/ I brawo Piotr, ze z twarza z tego wybrnales :) Bo tak szczerze to nieznana mi blizej pierwsza piesn wyszla dobrze i naprawde czysto. Jury uczepilo sie na zasadzie, ze czegos sie trzeba czepic. Madonna juz byla srednia krajowa, choc i tak bylo niemal bajecznie w porownaniu z "Woman in Love" ;))) A Tv4 zaczal sie koncert z tym potorociem w roli glownej :/// Mialam nadzieje, ze po nieszczesnym IE Nina zostanie eksmitowana z roli prowadzacej cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:13 yane.yane napisała: > Maciek Silski - to ja chce, zeby Maciek wygral. to jest nas dwie :) > Dominika Kasprzycka - ale miala sliczna sukienke spiewajac "The Game od Love" i > piekny makijaz przez caly program. wygladala zjawiskowo, to fakt :) > Piotr Lato - ale jury to dzis wyswiadczylo niedzwiedzia przysluge pozostalym uc > zestnikom. Ich oceny byly kloaczne :/ ale jakiez to bylo zabawne! ha. ha. i jeszcze jedno: ha. brawo dla pana Jacka! szkoda, ze na jury nie mozna smsowac, bo wtedy mozna by bylo nie wysylac smsow na Cygana :/ > A Tv4 zaczal sie koncert z tym potorociem w roli glownej :/// Mialam nadzieje, > ze po nieszczesnym IE Nina zostanie eksmitowana z roli prowadzacej cokolwiek. hehe, ale wszystkie ogonki wymawia bardzo dobitnie :P co za koszmarek... Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:22 siuil_a_run napisała: > yane.yane napisała: > > > Maciek Silski - to ja chce, zeby Maciek wygral. > > to jest nas dwie :) To zasadniczo jest nas tlum i mamy jeszcze te przewage, ze mamy blisko do "haciendy" Ibis i mozemy pomoc jakos Mackowi wygrac ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:27 sugerujesz jakis maly sabotazyk? zamaszek na pozostalych? :D a tak serio: na poczatku mialam watpliwosci, troche sie dalam nabrac Slawkowi :/ ale teraz juz jestem calkiem pewna :) razem z mezem typujemy Macka :) kiedy robimy nalocik na Ibisa? :D Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:28 A tak w ogole to Ty sie znasza ja nie, wiec sie pytam - nie powinni na upartego powiedziec casa Ibis? Hacienda to chyba caly majatek a nie sam dom :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:30 dobrze gadasz :) ale niech im bedzie, hacienda brzmi bardziej latynoWsko, nie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:33 Tez slyszalas te latynoWskie? Hehe a myslelismy, ze juz tak sie nie mozna pomylic ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:37 w wykonaniu tego jury wszystko jest mozliwe :/ a moze to tez byl dowcip? tak wysokich lotow, ze my po prostu nie siegamy... Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:40 Moze powinnysmy wejsc na jakies krzeselko, jak Maciek mierzacy sie ze Slawkiem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:42 ja to raczej drabine strazacka poprosze :D Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: IDOL 4.29 -Lucy! 28.05.05, 22:12 Lucy, jeśli ja jak zwykle po prośbie... Jeśli będziesz miała mp3 z ,,The Look Of Love" - podeślij proszę :) Jak dla mnie było to rewelacyjne i bardzo odwazne w takim koncercie wykonanie. dzięki z góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
highway_star Re: latino 28.05.05, 22:15 witam Idolman-ów i -ki również ;-) Uniatowski dzisiaj mnie nie zaskoczył wybrał na początek najsmętniejszy kawałek z wszystkich :PP nuuuuudno było starsznie zgadzam sie z przedmówcami : Piotrek w JLO wzniósł się na swoje wyżyny (bravo Kfiato :-),natomiast na Madonnę już zabrakło powera , Maciek udowodnił,ze potrafi wszystko zaśpiewać,ale skoro Fogga Mieczysława zmógł był ostatnio,to już mnie nic nie dziwi no i w żadnym koncercie nie był nudny ,jak jego "wielki" rywal Bartek rzeczywiście się nam rozruszał , a Dominiczka - no cuszsz ... to chyba jednak najsłabsza z pań idolowych ,które tak wysoko zaszły - ale talent ma ,poćwiczy na bocznym boisku (chórki itp)i będzie ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Dominika 28.05.05, 22:29 a teraz po bialoruskim Guano Apes Roland zmasakrowal sp. Ciechowskiego :/ Obywatel GC w grobie obraca sie jak kolowrotek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:27 Nie chcą mnie dopuścic do telewizora i nie wiem czy się dobiję na Kubę Kęsego, to podzielę się wrażeniami. Komentaże jury do Piotrka były bardziej żałosne niż zabawne, chyba tylko oni dobrze się przy tym bawili. A teraz występy. Pierwsza tura: Maciek - bardzo fajnie, uwielbiam jego głos i ciekawie to wypadło w takiej piosence. Bartek - Oł Maj Gad! Nie podobał mi się (występ oczywiście, nie on:). Ja rozumiem, ze Enrique i te sprawy, ale za bardzo lowelasem pojechał, wokalnie też było niespecjalnie. No ale bluzka z dekoltem do pępka i taniec w stylu "shake it baby" były fajne, nie ma co. :))) Sławek - nie powalił mnie na kolana, chociaż bardzo mi się podobało. Że jest dobry w takich "klimatycznych klimatach" wszyscy wiemy. Dominika - bardzo słonecznie zrobiło się przy tym kawałku, zaśpiewane lekko i przyjemnie. Piotrek - najlepszy z pierwszej tury, na coś takiego w jego wykonaniu czekałam, chociaż do występu klubowego daleko. Było z werwą i charakterem. No i pojawila się moja ulubiona chrypka. :) Druga tura: Maciek - znowu bardzo fajnie, chociaż już mu tak bardzo nie kibicuje ze względu na to, że nie wiadomo czego można się po nim spodziewać, w negatywnym znaczeniu tego słowa (Teges Nara itp.). Chyba podobał mi się nawet bardziej niż w pierwszym kawałku, to było takie "inne". Bartek - to dla odmiany mu dobrze wyszło. Zaśpiewał tak "po męsku", zdecydowanie, twardo i co najważniejsze po polsku. Zrehabilitował się za pierwszy występ. Ale mógł nie mylić tekstu... Sławek - no, ja wiedzialam, że bujające klimaty to jest to, co tygrysy lubią najbardziej. Zrobił z piosenki której nie lubię, wokalisty ktorego nie cierpię fajny kawałek i był w drugiej turze najlepszy. Dominika - ciut gorzej niż pierwszy kawałek, chociaż tę piosenkę to chyba Piotrek powinien śpiewać. :) Piotrek - trochę gorzej niż pierwsza piosenka, ale też fajnie, normalnie chłopak czuje latynoski klimat. :) Do wylotu obstawiam Dominikę, bo Leszczu mowił, że na pewno nie wyleci, a jak wiadomo on nigdy nie trafia. :) Ewentualnie odpaść może Bartek, a tego nie chcemy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:30 KomentaRZ ankya kochana :))) Ale jest upal i sobota, wiec... ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:32 yane.yane napisała: > KomentaRZ ankya kochana :))) Ale jest upal i sobota, wiec... ;))))) Tak, tylko to mam na swoje usprawiedliwienie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:33 ankya napisała: > Nie chcą mnie dopuścic do telewizora i nie wiem czy się dobiję na Kubę Kęsego, > to podzielę się wrażeniami. To będziesz go mieć za chwilę, po przerwie reklamowej. > Komentaże jury do Piotrka były bardziej żałosne niż zabawne, chyba tylko oni > dobrze się przy tym bawili. Nie tylko, ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:40 ankya napisała: > Nie chcą mnie dopuścic do telewizora i nie wiem czy się dobiję na Kubę Kęsego, > to podzielę się wrażeniami. pierwsze wrazenie: co mu sie wizualnie zrobilo??!! jak zamknelam oczy to mi sie bardziej podobalo... Odpowiedz Link Zgłoś
pyrcia Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:30 moze nie jestem az tak na czasie ale co robi paczek na tv4?robi za prezenterke???jeszcze tego by brakowalo, i tak sie nie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:45 Hehe Kuba obcial swoje loczki, ale dobrze wyglada w krotkich. Fajnie zaspiewal, piosenka z humorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:53 ej, a ja wyraznie widzialam warkoczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:57 Też widziałam, może Leszek Czajka dorwał Kubę i wymyślił mu fryzurę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:58 tak tak, byl warkoczyk:)) krotko z przodu, dlugo z tylu i wasy na przEdzie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Lat(o)ino 28.05.05, 22:32 Maciek - muzyczny kameleon, potrafi zaspiewac chyba wszystko i odnalezc sie wszedzie, pod tym wzgledem bije nawet Mariusza Totoszke i idolowa Alicje Janosz. Oby na ewentualnej plycie nie wyszedl z tego jakis mix wymienionych powyzej dwojga osob i teges tego jego nara. Bartek - jedyna zaleta to gleboki glos i gembofon, niestety nie sprawdzil sie praktycznie w zadnym repertuarze poza teatralnym. A z Bartka z teatru pozostalo juz tylko mgliste wspomnienie. Slawek - dzis wyjatkowo slabo, w pierwszym kawalku wtornie i nieciekawie, w drugim lepiej, ale jakos to zupelnie do mnie nie trafilo. Zaleta w postaci interesujacej barwy dzis gdzies w szatni zostala. Dominika - znowu nie potrafila sie glosem przebic zza sciany dzwieku przez co nie bylo zupelnie slychac jej fantastycznej barwy. Znowu tez jednak swietnie wygladala i rownie dobrze prezentowala sie na scenie, a na tle pozostalych nienajlepszych wystepow jej nie byly takie zle. Jednak szkoda, ze to znowu nie to. Piotr - najbardziej nieczysto, ale nie byl to rodzaj falszu, przy ktorym wiedna uszy (Paczek, Hom), dalo sie tego spokojnie sluchac i nawet momentami bylo fajnie, bo Piotrek dobral jako swoj repertuar tzw. samograje. Komentarze jury po wystepach Piotra - zenujace. Nie wiem czy starali sie ironizowac, byc zabawni, czy co, w kazdym razie brzmialo to jak nedznej jakosci humor jarmarczny. Wypadnie dzis ktokolwiek poza Silskim, bo to pewniak. Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.29 28.05.05, 22:42 Zachwyciłam się występem Kuby. To była najlepsza piosenka w jego wykonaniu jaką słyszałam w tym roku, ale moim bohaterem dzisiaj jest Roland. Odpowiedz Link Zgłoś
rejdzmen Re: IDOL 4.29 28.05.05, 23:31 w sumie to moj pierwszy post, nie wiem czy bede duzo sie udzielal, ale dzisiaj wyjatkowo chcialem sie wypowiedziec ;-) otoz... dla mnie z dzisiejszym odcinkiem (dla tych co nie mieli przyjemnosci (?) ogladac - odcinek "lato&latino") nastapil koniec IDOLa. przynajmniej dla mnie. wiadomo - to program rozrywkowy, w telewizji publicznej a nie tvp kultura, tu chodzi o show. ale tak proboje siegnac pamiecia - czy przypadkiem nie chodzilo rowniez w tym programie o Muzyke? juz od pierwszych odcinkow 4 edycji sluchajac i ogladajac jurorow mialem nieodparte wrazenie, jakby przed rozpoczeciem tej edycji pan solorz szepnal im do uszka "sluchajcie, przynudzacie, to jest program rozrywkowy a nie przesluchania do szkoly muzycznej". i tak moglismy sobie poogladac tyrade mniej lub bardziej zlosliwych komentarzy pod adresem uczestnikow. czasem smiesznych (co by nie mowic- wojewodzki czasem potrafi stworzyc jakas smieszna wypowiedz), czasem niekoniecznie (pan cygan, z calym szacunkiem, nie potrafi). niepokojace jednak bylo to, ze coraz mniej przywiazywali uwage do wypowiedzi osiagajacych hmmm zloty srodek - by bylo i smiesznie, i sensownie. coraz mniej wypowiedzi obiektywnych i, co gorsza, merytorycznych. bo sympatie lub antypatie do uczestnikow mozna wybaczyc - juror tez czlowiek. ale jesli jest sie krytykiem muzycznym lub expertem do spraw spiewu to wymagagam jednak czegos wiecej niz blazenady. a dzisiaj owa blazenada osiagnela szczyt. niestety nie tylko w wykonaniu kuby w. i leszcza, ktorzy praktykuja ja nieprzerwanie od zarania idolowych dziejow. jesli powiem ze podoba mi sie to co reprezentuje piotrek lato to w tym momencie juz pewnie pare osob daruje sobie czytanie tego komentarza kwalifikujac jako "obrona_piotrka_z_BB_niezwiazana_zupelnie_z_jego_umiejetnosciami_wokalnymi" . mam nadzieje ze jednak ktos to jeszcze czyta, wiec... piotrek lato wybitnym wokalista nie jest. jednak dla mnie udowodnil swoimi studyjnymi nagraniami (ponoc w studiu nagraniowym mozna zrobic wszystko, ale tak wlasciwie... komu by zalezalo na tym, by poprawiac jego glos w studiu? przeciez nie nagrywal dla universalu czy innego sony...), a przede wszystkim wystepem w klubie, przy ktorym szczena mi opadla i pierwszym wystepem finalowym. potem bywalo gorzej, ale wg mnie nie tak zle jakby mozna wywnioskowac z opinii jury. ale nie jestem expertem, wiec dotychczas zmuszalem sie do tolerowania ich wypowiedzi. dzisiaj jednak przelala sie czara goryczy. szczyt bufoniady, chamstwa, zaniku obiektywnego spojrzenia rozpoczety przez hahaha jak zawsze smiesznego cygana. to mnie nie zdziwilo - toc tak sie wlasnie zachowuje czlowiek, ktorego autorytet smie podwazyc jakis_tam_spiewaczyna. ktory, o zgrozo, jedzie na popularnosci, jaki przysporzyl mu miesieczny pobyt w programie, o ktorych uczestnikach juz wszyscy zapomnieli. ale nie spodziewalem sie, ze watek podejmie rowniez pani elzbieta. zero konkretow, chocby proby polemiki, wyjasnienia co bylo nie tak, co moznaby lepiej... zamiast zachecania do dalszych wysilkow w pracy nad wlasnym wokalem i osobowoscia sceniczna (ktora by sie przydala, bo chyba to oczywiste ze przygoda ze spiewaniem wiekszosci uczestnikow Idola nie konczy sie na tym programie) to bezpardonowe gnojenie i szydzenie. tak, szydzenie to rzecz, ktorej nie potrafie wybaczyc. nie tylko w tym programie. i ten brak bezstronnosci (nie czytalem regulaminu, ale wydaje mi sie, ze to wlasnie powinno cechowac jury w tym programie) nie odnosi sie tylko do Piotra L. czy nie probowaliscie nigdy sporbowac odgadnac tego, jak zostana ocenieni uczestnicy? ja proboje od paru odcinkow. skutecznosc, tak na oko, 90procentowa. nie abym byl skromny, ale to chyba nie swiadczy o nowoodkrytym darze jasnowidzenia. "tak, silski, jak zwykle byles zajebisty", "a ty szymoniak znow pajacowales" itepeitede... dzisiejszym odcinkiem (a moze to nastapilo wczesniej?) zakonczyla sie rola jurorow jako specow, ktorzy maja wyjasnic nam, glupiutkim, gluchym, kierowanych emocjami szarakom, dlaczego dany uczestnik jest zajebisty i powinien wygrac, a dlaczego inny nie. teraz to co obserwujemy w wykonaniu cygana & co. to ultrazenujace "przepychanie" wlasnych faworytow do scislego finalu. i nie trzeba byc psychologiem, by sie domyslec, ze odniosa oni po ra zkolejny swoja postawa odwrotny od zamierzonego skutek. bo wydaje mi sie, ze elektorat piotrka to nie tylko 15letnie fanki z malych wsi. to tez potezna grupa osob, ktorych najzyczajniej, po ludzki, szkoda chlopaka, ktory musi zniesc takie upokorzenia. swoja droga brawo piotrek dla Ciebie, jesli to czytasz. ja bym po wystepach schodzil od razu ze scenu, nawet wbrew regulaminowi. niemniej dobrze sie stanie, jesli odpadnie piotrek dzisiaj. to nie jego bajka ten program. tu chodzi o wylapywanie ludzi, z ktorych ULEPI sie gwiazde. bo chyba nikt nie wierzy, ze instytucja Brodka to Jej wlasny pomysl na swoja persone? to nie program do wydawania plyt ludziom czujacych potrzebe podzielenia sie muzyka z ludzmi. wiedzial o tym malenczuk, przy calej swojej kontrowersyjnosci niezwykle odpowiedni czlowiek do bycia w jury tego typu programu. dlatego mysle tak faworyzowal brodke przy jednoczesnym gnojeniu kuby k., ktory byl soba i chcial byc soba. dlatego konczac ta przynudnawa i dluga wypowiedz (za przeczytanie ktora wielkie dzieki) - piotrek dzisiaj odpada, wzorem makowieckiego tomka, ktory tez jakos na typ etapie odpadl z Idola, wydaje plyte nieskazona wiekszymi sugestiami wytworni i tym udowadnia na co naprawde go stac. IDOL na tej edycji konczy swoje jestestwo dzieki buractwu jurorow, ktorzy zostaja zeslani na ciezkie katusze za znecanie sie psychiczne. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.29 29.05.05, 00:22 rejdzmen napisał: >> wiadomo - to program rozrywkowy, w telewizji publicznej A mnei się zawsze wydawało, że Polshit to telewizja komercyjna... Odpowiedz Link Zgłoś
rejdzmen Re: IDOL 4.29 29.05.05, 00:51 hehehehehe oczywiscie ze komercyjna :) czlowiek mysli jedno a pisze drugie ;) Odpowiedz Link Zgłoś